METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej kochane, dawno tu nie pisałam, więc nadrabiam, zrobiłam jakie tylko możliwe hormony, biorę luteinę, bromergon, a ostatnio na tarczycę mam letrox. Mam pytanie czy polecacie jakąś klinikę dobrą w Krakowie na laparoskopię z histeroskopią? Jeszcze się waham, czy pierwsze nie zrobić autoimmunologi. Pozdrawiam
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.

Nasz Ślub: 16.07.2011

-
Witam, gdyby ktoś chciał obejrzeć to dzisiaj na TVP 1 o godz. 23:35 będzie emitowany film z dr Wasilewskim pt. "Skąd się biorą dzieci. Naprotechnologia".
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam niezmiennie za Was kciuki
Selina, Bea_ lubią tę wiadomość

-
Oglądałam ten program. Właściwie zero konkretów. Reklama prywatnej placówki pana doktora. I najgorsze, że religia jest wykorzystywana do reklamy. "Naprotechnologia" to po prostu leczenie. Medycyna. A jeśli będzie się do publicznej wiadomości pokazywać takie filmy, to osoby nieleczące się tą metodą nie będą wiedziały, o co chodzi. Ja też kiedyś myślałam, że za grubą kasę będę musiała naklejać naklejki. Na szczęście okazało się, że jest nieco inaczej. Musiałam skomentować, bo straciłam wczoraj godzinę cennego czasu na to.Irma1983 wrote:Witam, gdyby ktoś chciał obejrzeć to dzisiaj na TVP 1 o godz. 23:35 będzie emitowany film z dr Wasilewskim pt. "Skąd się biorą dzieci. Naprotechnologia".
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i trzymam niezmiennie za Was kciuki
Bardolka lubi tę wiadomość

-
archeolog wrote:Hej kochane, dawno tu nie pisałam, więc nadrabiam, zrobiłam jakie tylko możliwe hormony, biorę luteinę, bromergon, a ostatnio na tarczycę mam letrox. Mam pytanie czy polecacie jakąś klinikę dobrą w Krakowie na laparoskopię z histeroskopią? Jeszcze się waham, czy pierwsze nie zrobić autoimmunologi. Pozdrawiam

Chodzi Ci o laparo komercyjne czy na NFZ? A Twoje lekarka nic Ci nie doradziła w tym temacie?

-
Hej kochana, chodzi mi o laparo z histeroskopią prywatnie. Moja lekarka powiedziała mi że jestem za młoda na takie zabiegi, a ja chciałabym sobie sprawdzić czy nie mam coś nie tak, podejrzewam u siebie PCO i endometriozę. Dzięki za odpowiedź
Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego.

-
Archeolog ja na twoim miejscu przede wszystkim zmieniłabym lekarza. Mówienie, że ktoś jest za młody na zabieg dzięki któremu można rozpoznać lub wykluczyć np. endometriozę jest co najmniej niepoważne. Przy tej chorobie im szybciej zostanie zdiagnozowana tym lepiej. Poza tym to właśnie za kilka/kilkanaście lat laparoskopia może być większym złem bo jak wiadomo obniży i tak już wyczerpującą się naturalnie rezerwę jajnikową.archeolog wrote:Hej kochana, chodzi mi o laparo z histeroskopią prywatnie. Moja lekarka powiedziała mi że jestem za młoda na takie zabiegi, a ja chciałabym sobie sprawdzić czy nie mam coś nie tak, podejrzewam u siebie PCO i endometriozę. Dzięki za odpowiedź

Myślę, że zamiast płacić tysiącami za zabieg, lepiej poszukać lekarza, który poważnie podejdzie do tematu, skieruje Cie do szpitala i wykona laparo za free.Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Dzięki kochane, raczej wolę prywatnie, bo słyszałam że na NFZ robią nie dokładnie i bez żelu antyzrostowego. Może też być w Katowicach. Jeszcze mam zrobić badania autoimmunologiczne, hormony te które wyszły mi źle no i ta laparo z histeroskopią i zmieniam lekarza. Ja jestem z małopolski, ale zdecydowaliśmy się z mężem że pojedziemy do dr.Wasilewskiego jak zrobię wszystkie badania. Myślę że w tym roku w końcu się dowiem co jest nie tak. Pozdrowienia

-
dziewczyny wczytuje sie w Wasze posty i mam pytanie do Kajka81 - co znaczy laparoskopia naprotechnologiczna? Odbywa się w inny sposób czy jak?
ja za tydzień mam wyznaczony termin laparoskopii na NFZ w celu usuniecia torbieli z jajnika, ewentualnych ognisk endometrianych i sprawdzenia jajowodów.
Na lipiec, miesiąc po zabiegu jestem umówiona do dr Wasilewskiego na pierwszą konsultację. My z mężem mamy oboje problem i chcę w końcu kogos, kto zleci wszystkie szczegółowe badania i nie powie nam na koniec, że czeka nas tylko in vitro. Długo biłam się z myslami gdzie się udac i na szczęście wymodliłam sobie decyzje o Napromedice

-
Z innej beczki- czy któraś z Was walczy również z męskim problemem? Pomijając suple,czy miałyście do czynienia z jakimiś 'niestandardowymi rozwiązaniami' w ramach napro?
-
Dzień dobry Kochane!
Nie zaglądam, ale wspieram ciągle z daleka. A sama odpoczywam...
Tak. Naprotechnologia leczy mężczyzn. A dokładniej leczy po prostu parę. Polecam wpisać sobie w yotube ,niepłodność męska dr Maciej..., tam są poparte wynikami przykłady.
Tutaj wklejam link z wieloma odpowiedziami na Wasze pytania.
https://vod.tvp.pl/video/skad-sie-biora-dzieci-naprotechnologia,skad-sie-biora-dzieci-naprotechnologia,30944157
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim powodzenia w poczynaniach -
Macierzanka:) wrote:Dzień dobry Kochane!
Nie zaglądam, ale wspieram ciągle z daleka. A sama odpoczywam...
Tak. Naprotechnologia leczy mężczyzn. A dokładniej leczy po prostu parę. Polecam wpisać sobie w yotube ,niepłodność męska dr Maciej..., tam są poparte wynikami przykłady.
Tutaj wklejam link z wieloma odpowiedziami na Wasze pytania.
https://vod.tvp.pl/video/skad-sie-biora-dzieci-naprotechnologia,skad-sie-biora-dzieci-naprotechnologia,30944157
Pozdrawiam i życzę Wam wszystkim powodzenia w poczynaniach
rzeczywiście podane przykłady są trudne a mimo tego pary były wyleczone i doczekały się potomstwa. Mój mąż ma słabe wyniki nasienia od lat, w takim razie trzeba znaleźć przyczynę zamiast się zamartwiać. My po badaniu nasienia w pewnym centrum lekarzy usłyszelismy żeby próbować inseminacji. Dlatego wybieramy kierunek Napro i nie chcę więcej słyszeć o innych metodach.

koleżanka chciała i lekarz stwierdził, że nie ma takiej potrzeby.