X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    qosia wrote:
    Jak na razie wszystko u nas dobrze. Poza moimi przeziębieniami nic nas nie gnębi ;-) Termin mam na koniec maja, więc ostatni trymestr przede mną. Będzie syn :-)

Niedowierzanie pomieszane z ogromną radością, kiedy patrzysz na dwie kreski na teście... Tego każdej z Was życzę :-)

gratuluję i zazdroszczę, ale tak pozytywnie :) oby niedługo każda z nas tutaj mogła cieszyć się tymi kreskami na teście.

Agafia83, Schmetterling lubią tę wiadomość

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisha, robiłaś betę???
    Mam odciski od trzymania kciuków ;)

Schmetterling lubi tę wiadomość

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia83 wrote:
    Aisha, robiłaś betę???
    Mam odciski od trzymania kciuków ;)

hehe dobrze, trzymaj! :D
    jeszcze nie ma wyniku, wchodzę co 10 minut i sprawdzam :) do 18 powinny być.

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 1 marca 2018, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2.0 :( tak jak się domyslalam...

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • qosia Przyjaciółka

Wysłany: 1 marca 2018, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha nie trać wiary i optymizmu <3
    Niestety dziecko samo wybiera sobie termin, kiedy przyjdzie na ten świat a my tylko niecierpliwie czekamy...

Agafia83, Schmetterling, Aishha lubią tę wiadomość

mhsv2n0avtn4fkhw.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 1 marca 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha wrote:
    2.0 :( tak jak się domyslalam...
    Przykro mi.... Ale kiedyś Wam się uda. Wierzę w to mocno! A może jeszcze za wcześniej?
    qosia wrote:
    Aishha nie trać wiary i optymizmu <3
    Niestety dziecko samo wybiera sobie termin, kiedy przyjdzie na ten świat a my tylko niecierpliwie czekamy...
    No to czekamy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2018, 19:41

Schmetterling, Aishha lubią tę wiadomość

30.11.2016 Nienarodzone dzieci nie odchodzą...one tylko zmieniają datę swojego przyjścia
    na świat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aishha, tulę :*

Aishha lubi tę wiadomość

• Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2018, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, co słychać? Ja jestem w kropce... dostałam dziś propozycje pracy - fajnie, nowe wyzwania, nowe doświadczenia, fajne pieniądze. Ale oczywiście coś za coś... Wyjazd do stolycy. Wiem, że jeśli zaryzykuję, to będę szczęśliwa zawodowo... no i co z dzieckiem :/... A w ostatnio pomyślałam sobie że daję sobie czas do moich 35 urodzin, czyli jakiś pół roku i rzucam wszystkie starania, odliczania i badania... A wychodzi na to, że będę musiała wszystko przyspieszyć... Ach Człowiek planuje a Bóg karty rozdaje...
    Kurcze, ale to miłe jak Cię doceniają i ktoś się o Ciebie stara ;)
    Pozdrawiam Was ciepło...

na świat
  • melba Autorytet

Wysłany: 12 marca 2018, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia, ja bym rozważyła podjęcie wyzwania. Z mojego (no wiem, skromnego) 2-letniego doświadczenia, myślenie „ a co jak będę w ciąży” niewiele wnosi. Uważam,że nie można żyć „orientacja-ciąża” i tylko pod to układać życia.
    Też się zastanawiałam, co u Was słychać. :-) Ja mam ten cykl na Lametta + ovitrelle (jestem świeżo po zastrzyku), ale żyję obok tego. Po prostu, jak dr zaleca, biorę odpowiednie tabsy, jak trzeba to wizyta, zastrzyk i tyle. Czasem głową muru się nie przebije, choć można próbować (może akurat). :-)

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miłe że o mnie myślisz, ja się staram co wieczór pomodlić się za każdą z Was cząstką różańca...

na świat
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia ja bym zaryzykowała i postawiła na jedną kartę, sama tak zrobiłam ponad 2 lata temu, tylko ja własnie wyjechałam z tej nieszczęsnej Warszawy po 3 latach pracy, dusiłam się tam, zyłam w ciągłych nerwach i biegu. Poza tym mieszkanie w bloku mnie dobijało. Traf tak chciał, że zrezygnowałam tam z pracy dla drugiej, w której okazało się po miesiącu, że weszłam do piekła na ziemi...miesiąc wystarczył, żebym zapłaciła za tą pracę zdrowiem i rok męczyłam się z bólem karku na tle nerwowym. No i jak odeszłam z pracy nie wiedziałam co ze sobą zrobić...cv wysyłałam hurtem, nawet do moich rodzinnych stron, z czego znajomi sie naśmiewali. Wyobraź sobie, że dostałam tel z bardzo fajnej pracy własnie w moim rodzinnym mieście, spakowałam manaty i wróciłam po 10 latach :) dzis jestem sama sobie kierowniczką, szczęśliwa z mężem u boku, mieszkamy w domu z podwórkiem, własnym ogrodem, same plusy. Dlatego tak jak mówisz, to BÓG Ci wyznacza droge a nie Ty sama. Pomódl sie o dobrą decyzję, poproś o wskazówki.

U mnie aktualnie dni płodne, wpadłam na pomysł żeby trafić w tym cyklu w samą owulację i nie marnować wcześniej większej ilości nasienia :)
    Wiosna idzie, humory dopisują, jest dobrze :)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja, mam całkiem spokojną pracę teraz, ale bez możliwości rozwoju, przez co trochę mnie nudzi.... Niby, pracowałam już w kilku miastach w Polsce, ale Warszawy i jej pędu trochę się obawiam. Wiem, że dobrze będzie - grunt że mąż mnie wspiera, choć nie chcę znów żyć oddzielnie. Spędziliśmy tak w rozjazdach około roku i było średnio... Bóg czuwa
    Aishha wrote:
    Wiosna idzie, humory dopisują, jest dobrze :)

Oj dopisują :) My to jak dzikusy prawie - przytulanka prawie każdego dnia :)
    No, ale jak po laparoskopii doszłam do siebie, upławy się skończyły (a i posiewy wyszły ok) to nie żałowaliśmy sobie ;). Całkowity luz, bo nawet nie wiem kiedy miałam czas płodny i w karcie mam pustkę :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 17:16

na świat
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2018, 17:13

na świat
  • Aishha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agafia, ja też karty przez miesiąc nie uzupelnialam aż mąż przypadkiem zajrzał i mnie opierniczyl że co ja wyrabiam i z czym my teraz pojedziemy do lekarza w maju...hehe powiedziałam że odpuscilam bo on nie interesuje się moimi obserwacjami i nic nie wie że mam notatki w telefonie :D

Korzystajcie z miłych chwil ile się da ;)

m3sx3e3krfnotded.png

f2wl3e5e9cqikmzp.png
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczaki, ja to nie mam nawet notatek, nawet nie pomyślałam, co sobie doktór sobie o mnie pomyśli, a mąż twierdzi że po zabiegu to ja mam się oszczędzać i odpoczywać, a nie myśleć o znacząco i literka. Kochany jest

na świat
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2018, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki, ja czekam na @, dowiedziałam się ostatnio że moja kuzynka będzie w ciąży, dziadkowie się cieszą że zostaną pradziadkami i przy okazji mi dogryzają, że ,,ona się postarała, a ja co widocznie muszę zmienić lekarza" moi kochani dziadkowie szczerzy do bólu. Ale co tam właśnie zamawiam pobyt nad morzem na wakacje i tym się cieszę. Może tam coś się stanie. Trzymam za was kciuki

Agafia83 lubi tę wiadomość

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
  • melba Autorytet

Wysłany: 13 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Archeolog, bez komentarza, jeśli chodzi o dziadków :/ Moi wiedzą jak jest i mam spokój. Chociaż dziadek czasem mi dogryza przez kwiatki, ale zrzucam to na jego wiek :D

Fajnie jakby się tu pojawiła „dobra nowina”. Mnie podbudowują informacje, że komuś kto się starał w końcu się udało :-)

Agafia83, archeolog, Schmetterling lubią tę wiadomość

preg.png

XII 2015 początek naprostarań
    XI 2022 FET 12 dpt 1313, 24dpt♥️
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatni dostałam pouczenie na spowiedzi, żeby zacząć się cieszyć że inne kobiety nie mają tego problemu, co ja... No i słusznie, choć to strasznie trudne... Fajnie że macie dziadków, cieszcie się z ich obecności, póki są...

na świat
  • Agafia83 Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    archeolog wrote:
    Hej dziewczynki, ja czekam na @, dowiedziałam się ostatnio że moja kuzynka będzie w ciąży, dziadkowie się cieszą że zostaną pradziadkami i przy okazji mi dogryzają, że ,,ona się postarała, a ja co widocznie muszę zmienić lekarza" moi kochani dziadkowie szczerzy do bólu. Ale co tam właśnie zamawiam pobyt nad morzem na wakacje i tym się cieszę. Może tam coś się stanie. Trzymam za was kciuki
    Fajne wakacje Ci się zapowiadają, u nas był plan wyjazdu na Cypr, ale nie wiem jak wyjdzie... Może po wczasach się zrelaksujecie i zaskoczy Was niespodzianka, tak jak nas w 2016. Tego życzę...
    Archeolog też czekam na @. I w tym samym roku bralysmy ślub, tyle, że ja miesiąc wcześniej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 11:10

archeolog, Schmetterling lubią tę wiadomość

na świat
  • archeolog Ekspertka

Wysłany: 14 marca 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny, moi dziadkowie też wszystko wiedzą, powiedziała im mama jak jeszcze żyła, tak cieszę się że mam dziadków, przypominają mi rodziców, którzy zginęli w wypadku samochodowym. Mam nadzieję że coś się w końcu odmieni, jedziemy razem z siostrą, bo ona sama została. Super że braliście ślub w takim terminie jak ja może przyniesie nam szczęście. Dziękuję i trzymam kciuki za Was

Jeżeli Bóg dopuszcza, by coś w Twoim życiu runęło, to tylko po to, by na tych ruinach zbudować coś piękniejszego. <3 <3 <3 <3
    Nasz Ślub: 16.07.2011 <3 <3
    vzljvd4kntnyexx8.png
‹‹ 325 326 327 328 329 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ