METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
A czy kazdy naprotechnolog zleca badanie sluzu i mierzenie tempki? Bo ja juz nie mam zamiaru sie w to bawic,chce zeby spojrzal na nasze wyniki i odpowiednie suplementy/leki wdrozyl, moze jakis pomysl dal.
3,5 roku starań. Niepłodność idiopatyczna.
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
Styczeń 2020 - ivf w Artvimed. Uzyskano 3 Blastocysty.
ET Blastki 5.1.1. (z wlewem z accofilu): 😞
28.02 - histeroskopia. Nie ma ecoli, nk maciczne w normie.
27.03 -FET Blastki 4.1.1.(atosiban+embrioglue)
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
09.12.2020 - nasza Miłość jest na świecie😍
"Nie bój się, tylko wierz." -
Dziewczyny dobrze byłoby trochę przeanalizować wątek i wszystko wiecie w temacie. W napro nie mierzy się temperatury ale obserwuje śluz/wydzieline przez cały cykl i zapisuje. Dzięki temu wiesz kiedy masz ovulacje, ewentualne choroby typu stany zapalne, polipy, nietolerancje, niedomoge lutealna itp
-
Dzieki za odpowiedz. No to super, jestem strasznie ciekawa tej metody. To niesamowitejak wszystko jest powiazane w organizmie.
Aishha lubi tę wiadomość
4 x IUI
Podwyższone antyTG i prolaktyna. Wysokie NK z krwi: 29.5%. Mutacje PAI-1 4G homo,MTHFR_1298A-C i 677C-T hetero, zaniżone bialko s 60%. Kir BX - brak 3 najważniejszych kirow implantacyjnych.
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Ja już coraz bliżej wizyty, mam 30.11 i już sobie wzięłam urlop bo ponoc to kilka godzin zajmuje. Mam do Was pytanie. U nas jest niepłodność idiopatyczna póki co. Maż ma wyniki dobre, zastanawiam się czy jest sens żeby ze mną szedł na pierwsza wizytę. Czy wy bylyscie ze swoimi partnerami, dużo drożej to wychodzi?
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Anuśla wrote:Ja już coraz bliżej wizyty, mam 30.11 i już sobie wzięłam urlop bo ponoc to kilka godzin zajmuje. Mam do Was pytanie. U nas jest niepłodność idiopatyczna póki co. Maż ma wyniki dobre, zastanawiam się czy jest sens żeby ze mną szedł na pierwsza wizytę. Czy wy bylyscie ze swoimi partnerami, dużo drożej to wychodzi?
cena jest ta sama i maz powinien iść z Tobą, może czegoś będzie brakowało i lekarz zechce zrobić badanie. Poza tym niepłodność dotyczny Was obojga
-
Wiem wiem, chodzi mi bardziej o urlop, bo moj już przebadany doglebnie hehe. No ale to prawda, co ja mam sama łazić.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Seminogram x3, test MAR, HBA, chromatyna, posiew x2. Ale posiew jeszcze przed wizytą powtarzamy, bo u męża wyszły ecola i paciorkowiec na co miał antybiotyki i potem już nie powtarzaliśmy posiewu.
4 x IUI
7dpt beta 39.46 😄
9dpt beta 164
11dpt beta 484
14dpt beta 2566
24dpt - mamy Serduszko!
Czekamy na Córeczkę😄
Ja też polecam zabrać męża na wizytę. Nasi panowie też muszą w leczeniu świadomie uczestniczyć, a zwykle i tak to na nas kobiety spada mnóstwo roboty w leczeniu niepłodności. Może lekarz będzie miał jakieś szczegółowe pytania właśnie do męża? Albo mężowi się jakieś pytania nasuną w trakcie wizyty? Raz na jakiś czas trzeba chłopa zaciągnąć do lekarza No i nie wpływa to na cenę. Ale uprzedzę Cię, że mimo pokaźnych zbiorów badań męża możliwe, że coś będzie musiał powtarzać...
-
Mój lekarz oraz instruktorka oczywiście mnie zachęcali do Creightona przez całą ciążę. Ale mi się już nie chciało... Pilnowałam natomiast badania prg do 17tc co tydzień i byłam w stałym kontakcie z moim naprotechnologiem. Teraz już jestem tylko u mojego zwykłego gina, który prowadzi ciążę.
Babelki lubi tę wiadomość
-
Dzięki Sansiviera
Aishha, mam takie pytanie - czy będziesz robić Ca125 w najbliższym czasie? jestem ciekawa czy coś się zmiani po zabiegu u Ciebie w wynikach. Gdy robiłam kilka miesiecy temu miałam bardzo niski a teraz mi 'zwykły' gin wypatrzył tobiel na jajniku - prawdopodobnie czekoladowa więc wygląda na wznowę endomendy ale jest jeszcze malutka ta torbiel i wstrzymał się z diagnozą czy napewno endometrialna. -
Babelki wrote:Dzięki Sansiviera
Aishha, mam takie pytanie - czy będziesz robić Ca125 w najbliższym czasie? jestem ciekawa czy coś się zmiani po zabiegu u Ciebie w wynikach. Gdy robiłam kilka miesiecy temu miałam bardzo niski a teraz mi 'zwykły' gin wypatrzył tobiel na jajniku - prawdopodobnie czekoladowa więc wygląda na wznowę endomendy ale jest jeszcze malutka ta torbiel i wstrzymał się z diagnozą czy napewno endometrialna.
Dbam o swoje wnetrze jak nigdy wczesniej, żre wszystko co przeciwzapalne, z niskim IG, mięcho tylko drobiowe, odstawiłam ziemniaki na rzecz kasz, biorę i jem duzo antyoksydantów...jesli to g...wróci to ja się poddaje.
Póki co bardziej mnie martwi, że pomimo 3 antybiotyków nie pozbyłam się ecoli, Wasilewski przez telefon powiedział żeby się nie martwić a ja jednak mam obawy.