METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
Moj Lekarz np. jak zapytałam o testy na nietolerancje to powiedział ze w moim przypadku to raczej zostawiamy to na sam koniec, nie kazał robic żadnych testów, moze dlatego że znalazł przyczynę w postaci policystycznych jajnikow i na tym sie skupia. A generalnie leczenie PCOS łączy sie bezpośrednio z dieta ktora muszę przestrzegać, więc moze dlatego mi odpuścił. Powiem szczerze ze stosuje sie od 2 tyg do zaleceń tej diety i zaczynam sie dużo lepiej czuć - mniej wzdeć, nie jestem juz taka senna i ciagle zmęczona więc chyba zaczyna działać, choc efektów w postaci niższej wagi nie obserwuje....
Adelo lubi tę wiadomość
-
Ewosińska - a jak się umawiasz do dr Skutila, to dzwonisz pod ten sam numer, co do dr Kuźnika tylko we wtorki po 15? Bo tak mnie pokierowała asystentka. I nie wiem czy jest jakiś inny sposób obejścia. Z tego by wynikało, że dr Skutil przyjmuje tylko raz w tygodniu we wtorki?
Dziewczyny doradźcie mi proszę. Nie wiem czy wspominałam o moim śluzie. Zawsze był on logiczny w cyklu, zmieniał się. Obecnie po okresie owulacyjnym jest on przezroczysty na papierze, w odcieniu żółtym (reszta się wchłania, a kolor zostaje na wkładce). MA zapach, ale nie rybi, taki jakiś specyficzny, nie odrzuca jakoś specjalnie. Chcę zbadać czy mam infekcję, bakterię. Czasami coś zaswędzi mnie na zewnątrz. Nie wiem jakie badanie byłoby lepsze sam posiew z pochwy, czy z szyjki? Boję się z tym czekać. Choć po miesiączce nie zauważam takiego śluzu, mam rozciągliwy w płodne, a dopiero potem przybiera taką formę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 grudnia 2014, 09:51
"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl -
nick nieaktualny
-
Adelo-spokojnie, ja też na razie nie robię testów na nietolerancję pokarmową.Lekarzowi zwróciłam uwagę,że podejrzewam nietolerancję glutenu, więc powiedział,że mam postarać się go odstawić, ale testy to zrobimy później." Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
-
Na razie szału nie ma, ale z instruktorem dobra współpraca ale jak to mówił wcześniej gin jest pani "książkowa", a jednak coś nie gra, Na początku instruktorka kazała wykonać komplet badań hormonalnych i okazało się że mam niski poziom progesteronu.
Po pierwszej wizycie u dr i wywiadzie razem z mężem dostaliśmy zestawy tabletek, zrobiony miałam posiew z pochwy IV stopień nie za wesoło, oprócz tego wit. C, D selen+żelazo i komplet tabletek na zapalenie i luteina no i mąż także pod kątem zapalenia.
Kazała wykonać badania żelazo, morfologia kwi cała, wit. D i jakieś inne pochodne z żelaza.
Zobaczymy wizytę u dr. mam 10 stycznia więc obserwujemy a jeszcze przed światami wizyta u instruktora.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 22:02
Asiak lubi tę wiadomość
starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą -
zuzzi wrote:Metformina mi pomaga nie dostać cukrzycy, nie tyć jeszcze szybciej i nie niszczyć jajników przez nadmiar insuliny w ustroju Nie wiem, jak działa na moją owulację. Nie wiem, czy mam owulację w ogóle w tym momencie. Tak czy siak i tak jestem z siebie dumna, bo od 9 miesięcy nie biorę antykoncepcji, a moje cykle (czy jest owu, czy nie), mimo że pokręcone trochę, trzymają się między 28-34 dni, kończą się wszystkie normalną miesiączką, bez wywoływania jej luteiną lub dupkiem, jakieś, choćby niewielkie, skoki temperatury się pojawiają, faza lutealna jest stała, trochę krótka, ale wciąż w normie. A wg prognoz mojej byłej ginki bez tabsów antykoncepcyjnych powinny mi się zatrzymać miesiączki lub mocno wydłużyć cykle już kilka miesięcy D
Co do octu, zaczynam pić w przyszłym tyg, najpierw ten z rosmana, a pózniej domowej roboty, czytałam ze o. Nie moze byc szczelnie zakryty, moze dlatego Ci wybuchł -
Asiak wrote:Ale jesteś w stanie podczas obserwacji cyklu zaznaczyć dzien pik?
Asiak wrote:Bo jeśli tak to szansa na owulacje jest, poźniej tylko nie wiadomo czy pęcherzyk pęka.
Asiak wrote:Ja jestem pierwszy cykl na medforminie i miałam wyjątkowo dużo sluzu plodnego ( oczywiście jak na mnie i po raz pierwszy zqobserwowalam lubrykacje) , ale był to cykl stracony, mamy zakaz starania. Co do długości cykli to mam raczej regularnie 28-30 dni, zobaczę jak sie ten skończy ...
Aczkolwiek trafiłam na sporo artykułów naukowych z badań, które potwierdzały, że po zaaplikowaniu metforminy wielu kobietom z PCOS wraca owulacja
Asiak wrote:Co do octu, zaczynam pić w przyszłym tyg, najpierw ten z rosmana, a pózniej domowej roboty, czytałam ze o. Nie moze byc szczelnie zakryty, moze dlatego Ci wybuchł
-
Hej dziewczyny, rozważam temat naprotechnologii, jednak zastanawiam się, czy w moim przypadku jest sens. U męża wszystko ok, oprócz długiego czasu upłynniania. Natomiast ja mam kiepskie amh i endometriozę II. Czy Waszym zdaniem napro mogłaby mi coś zaoferować? nie ukrywam, że czas gra dla mnie rolę, a napro stawia jednak na długofalowe działania. poradzicie coś?3 lata starań, amh 0.7-0.8 endometrioza II st, 3xiui nieudane, 1xivf niedane, 2x niespodzianka - naturals
-
Asiak wrote:Amryta witamy w gronie to trzymam kciuki zeby powodem niepowodzeń były tylko te bakterie i żebyście je szybko wyliczyli i zaszli w ciążę a jak wrażenia odnośnie lekarza napro?
lekarz super, bardzo szczegółowy wywiad, analiza wszystkich kart choroby, no i ktoś wziął się za mojego męża.
Pa analizie dokumentacji lekarka /bo kobieta/ już powiedziała, ze zaczyna jej się już coś w głowie układać ale pomału.starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą