Forum Starając się - ogólne METODA NAPROTECHNOLOGI
Odpowiedz

METODA NAPROTECHNOLOGI

Oceń ten wątek:
  • Maczek Autorytet
    Postów: 2476 2584

    Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    amryta wrote:
    czy można mieć taką obserwację 10 C/K G

    Znaczy jak? Rozciąga się na ponad 2,5 cm, jest biało-klarowny i gumowaty?
    Nam kobitka mówiła, że to G to jest w konsystencji takie jak te gumiaste kleje, którymi na przykład nowe karty bankomatowe są przyklejone do kartki.

    K7KTp2.png
    VMlC.png
  • sylwiunia Autorytet
    Postów: 893 315

    Wysłany: 17 grudnia 2014, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolaa wrote:
    Dziewczyny, pamiętacie ile płaciłyscie za żel przeciwzrostowy? Będę mieć laparoskopię w marcu...
    650 zł prawie 2 lata temu

    Lolaa lubi tę wiadomość

    "Nadzieja za­wiera w so­bie światło moc­niej­sze od ciem­ności, ja­kie pa­nują w naszych sercach".Jan Paweł II

    6es3onyx9001zu66.png
  • amryta Przyjaciółka
    Postów: 131 38

    Wysłany: 18 grudnia 2014, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi wrote:
    Znaczy jak? Rozciąga się na ponad 2,5 cm, jest biało-klarowny i gumowaty?
    Nam kobitka mówiła, że to G to jest w konsystencji takie jak te gumiaste kleje, którymi na przykład nowe karty bankomatowe są przyklejone do kartki.

    Już sobie odpowiedziałam, chyba, że jak jest przezroczysty/nieprzezroczysty to nie gumowaty

    starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
    od IX.2014 naprotechnologia
    lata lecą
  • Adelo Autorytet
    Postów: 393 156

    Wysłany: 18 grudnia 2014, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpisała mi Instruktorka w kwestii mojego śluzu na bieliźnie:

    "Wyjątki od tej reguły są dwa:
    1. krwawienie/plamienie widoczne na bieliźnie
    2. na bieliźnie jest śluz rozciągliwy i jest to jedyny płodny objaw zaobserwowany tego dnia - w praktyce jest to jednak wyjątek bardziej dla tych, którzy stosują metodę, aby nie zajść w ciążę i jeśli pojawi się śluz, jest to sygnał, że jest to dzień płodny, może też świadczyć, o zbyt rzadkim opróżnianiu pęcherza - zakłada się, że kobieta powinna skorzystać z toalety min. 4 razy /dzień. Przy tej częstotliwości jest w stanie dobrze zaobserwować swój śluz. Rzadsze opróżnianie pęcherza zwiększa ryzyko jego infekcji."

    Widzę, że każdy inaczej mówi. U jednego wyjątkiem będą ćwiczenia, ruch a u drugiego - jeśli, to będzie jedyny śluz płodny w ciągu dnia. Trochę porażka. Z toalety korzystam często dużo pije. Ponadto czuję, kiedy zaczyna robić się u mnie mokro, kiedy śluz "wychodzi" i tak udało mi się właśnie wczoraj w pracy wyjść w tym momencie do toalety. Dzięki temu udało mi się zebrać jeszcze coś na papier i zbadać, ale większa część została na bieliźnie. Mało tego, to co zbadałam z papieru było w kolorze K gdzie miałam mało, a z bielizny gdzie miałam więcej do badania miałam C/K.


    Dziewczyny - czy przy waginozie bakteryjnej leczy się obu partnerów czy tylko kobietę? Odebrałam wyniki i taki mój kolejny urok po półrocznym braku miesiączki dzięki kuracji Visanne po operacji :( Nie może być dobrze.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2014, 15:37

    "Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • vanessa Autorytet
    Postów: 3196 1955

    Wysłany: 18 grudnia 2014, 16:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolaa wrote:
    Będę mieć laparoskopię w marcu...
    Sama chciałaś w marcu czy takie kolejki i musisz czekać?

    7 lat walki o Ciebie Kruszynko...

    201701271765.png

    (*) Aniołek Madzia 7 tc luty 2020 - w moim sercu pozostaniesz na zawsze
  • Lolaa Znajoma
    Postów: 25 11

    Wysłany: 18 grudnia 2014, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    vanessa wrote:
    Sama chciałaś w marcu czy takie kolejki i musisz czekać?

    Takie kolejki są...

    vanessa lubi tę wiadomość

  • tomania2806 Autorytet
    Postów: 2799 5088

    Wysłany: 19 grudnia 2014, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, potrzebuję waszej pomocy bo wy jesteście w tym bardziej obeznane :)

    robiłam ostatnio badania i mam taki wynik
    LH i miałam wynik 16,56
    Estradol 221,30 oraz progesteron 0,54 i to było w fazie owulacyjnej,albo trochę przed nie prowadziłam wtedy jeszcze tak dokładnego kalendarza jak teraz.
    podaję
    LH 14-95,6 (w normie)
    Estradiol 85,8 - 498 ( w normie)
    progesteron 08,- 3,0
    i chyba mam za niski progesteron i tu leży problem ?? Tak mi się wydaje że jajeczko nie umie się zagnieździć...?? Może tak być?

    Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych. Franek
    atdcjw4z8ub26pmv.png
    Nasz drugi cud Dorotka
    l22njw4z3m241iss.png
  • Maczek Autorytet
    Postów: 2476 2584

    Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm... A który to był dzień cyklu? Umiesz odtworzyć? Sam początek - w trakcie @ lub tuż po, czy jakoś dalej?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2014, 23:12

    tomania2806 lubi tę wiadomość

    K7KTp2.png
    VMlC.png
  • tomania2806 Autorytet
    Postów: 2799 5088

    Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że był to był 12 - 16 dzień cyklu (a cykle mam 27-30 dni)
    więc przed samą owulacją lub zaraz po

    Dla Boga nie ma rzeczy niemożliwych. Franek
    atdcjw4z8ub26pmv.png
    Nasz drugi cud Dorotka
    l22njw4z3m241iss.png
  • Maczek Autorytet
    Postów: 2476 2584

    Wysłany: 19 grudnia 2014, 23:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nie wiem. Najbardziej dla zagnieżdżenia to się liczy progesteron po owu, wytwarzany przez ciałko żółte, w które przekształca się pęcherzyk po uwolnieniu jajeczka :) Nie wiem, czy ten przed owu ma jakiś na to wpływ.
    Najlepiej dopytac lekarza. Wizyta już niedlugo! :)

    K7KTp2.png
    VMlC.png
  • Adelo Autorytet
    Postów: 393 156

    Wysłany: 21 grudnia 2014, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życzę Wam Kochane wszystkiego Dobrego na Święta Bożego Narodzenia. Nieustającej wiary i wzajemnej miłości :) Bądźcie spokojne jak Dziecię przy piersi swojej Matki <3
    Wszystko się ułoży! Dajcie się trochę ponieść i bądźcie prowadzone przez tą rodzącą się za kilka dni Maleńką Miłość!

    Wesołych i Rodzinnych <3

    Asiak lubi tę wiadomość

    "Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • Adelo Autorytet
    Postów: 393 156

    Wysłany: 23 grudnia 2014, 22:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    daj znać jak po wizycie zwykłej u dr Skutila:

    Zrobiłam już większy zakres tego co nie gra u lekarza. Można by dużo jeszcze mówić, ale jak na wizytę jeszcze nie związaną z naprotechnologią, to dr poświęcił nam dużo czasu. Przede wszystkim dowiedziałam się, że nie powinnam mieć laparotomii, a laparoskopię i żadnego leczenia Visanne tylko starać się od razu o dziecko. Jak dziś pamiętam jak bardzo chciałam wtedy i czułam potrzebę starania się i pomyśleć, że przez pół roku się trułam ii marnowałam czas :( Mało tego na usg wyszło, że mam znowu torbiel endometrialną na prawym jajniku - znowu zaledwie po 3 cyklach od odstawienia tabletek. Koszmar. Przepisał mi teraz luteinę dopochwowo. Bromergon na PRL na próbę, bo obawiam się, że będę go źle tolerować. Witaminę D oraz klindamacynę na zapalenie pochwy. Mailem ma wysłać resztę zaleceń i skierowania na dalsze badania - i to jest podejście lekarza! W szpitalu ma sprawdzić jeszcze mój opis z przebiegu operacji.

    Swoją drogą nie wiem dlaczego mąż jako jedyny z pozostałych par towarzyszył mi do końca i był obecny również przy badaniu. Bo przed nami wchodzili razem, ale potem partner wychodził. Myślałam, że lekarz do badania po prostu wyprasza grzecznie partnera. A my nic nie mówiliśmy, nic się nie pytał nas i tak zostało. Jedynie, że kobiety nie życzyły sobie obecności. A dodam, że przed nami były pary z wizytą już naprotechnologii.

    Podłamałam się znowu, ale co zrobić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2014, 22:43

    "Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • Ewosińska Ekspertka
    Postów: 241 103

    Wysłany: 26 grudnia 2014, 17:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta, zostało jeszcze ciutkę dnia świątecznego-więc życzę Wam Wesołych Świąt ;-)
    We wtorek byliśmy na 2 wizycie u dr Skutila.
    Miałam wyniki badań:
    -progesteron 8 (spadł z 22) dostałam luteinę ponownie, ale 4 razy dziennie
    -bromergon- nadal
    TSH 7 (podskoczyło z 5)-dostałam Jodid( mam bardzo niską temp.)
    Vit.D3 16 (spadła z 19) -dostałam lek, bo suplement widocznie na mnie nie działał

    Ponadto lekarz rozważa podanie mi leku Naltrexon-ze względu na moje doły, właśnie związane z niepłodnością.Dał mi globulki na suchosć pochwy.No i pobrał wymaz na posiew.
    Rozmawialiśmy o kilku istotnych sprawach, ale powiedział o jednej bardzo ważnej-żebyśmy porozmawiali o adopcji; nie mamy podejmować decyzji, po prostu mamy na ten temat porozmawiać.No, to rozmawialiśmy.Mój mąż jest za tym, ja już dojrzałam do tego aby tą sprawę rozważyć.Poczytałam trochę o adopcji i przeraża mnie to-tj. procedury, wymagania, spotkałam opinie ,że potencjalni rodzice nie otrzymywali pełnych informacji...Mnóstwo tego i odnoszę wrażenie,że jest to nie mniej skomplikowane aniżeli starania naturalne.Z drugiej strony-zanim zaczęłam o tym czytać-poczułam ulgę,że doktor coś takiego powiedział.Poczułam w tamtym momenice, jak bardzo jestem tym zmęczona, jak bardzo już chciałabym abyśmy mieli po prostu rodzinę.

    Adelo lubi tę wiadomość

    " Bóg nie wysyła nas na pole bitwy bez potrzebnego nam sprzętu"
  • Adelo Autorytet
    Postów: 393 156

    Wysłany: 27 grudnia 2014, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewosińska - trzymam za Was kciuki, staracie się już bardzo długo - to może zmęczyć bardzo. U mnie plus jest taki, że dość szybko godzę się z różnymi stanami u siebie. I jeśli nie jest mi dane dziecko, to tak będzie i nie zmienię tego, za to mogę jak najbardziej dbać u siebie o lepszą codzienność i korzystanie pozytywne z tego co samo życie przynosi i co daje. U nas adopcja nie wchodzi niestety w grę na ten moment. Nie mamy warunków mieszkaniowych, finansowych ani lepszych perspektyw na zmianę. A bez tego trudno o adopcję.

    "Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • Adelo Autorytet
    Postów: 393 156

    Wysłany: 27 grudnia 2014, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś interesowała się suplementem diety "pro conceptio femina"? Widzę wszędzie braki w internetowych aptekach, więc w normalnych też będzie ubytek zapewne..

    "Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • Adelo Autorytet
    Postów: 393 156

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki!

    Co tu taka cisza? :) Co u Was słychać w końcówce roku?
    Pozdrawiam wszystkie!

    "Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 10:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja mam kolejną wizytę za 2 tyg. Co prawda jestem dopiero w 5dpo ale pewnie znów się nie udało. Zero objawów a temperatura identyczna jak w poprzednich cyklach - bardzo obiecująca, by później zlecieć na łeb na szyję. Dwa ostatnie cykle były trudne bo dostałam dwa nowe leki - naltrexone o którym pisałam już na forum i metforminę. Plamiłam do połowy cyklu co nigdy wcześniej mi się nie zdarzało.

    A co do kolejnej wizyty - bardzo się obawiam, że doktorek już niczego nie wymyśli. Powie, że dał mi już wszystko co mógł. Ot takie moje obawy.

    Jedno wiem Dziewczyny - nadchodzący rok będzie lepszy bo gorzej już (chyba) być nie może.

    A żeby bardziej powiało optymizmem - przez ten rok odkryto, naprawiono i wyleczono u mnie tyle rzeczy, że aż mi się wierzyć nie chce. Zwykły gin nigdy by tego nie dokonał.

    Cieszę się, że leczę się u doktorka.

    A jak u reszty naprotechnologicznych Staraczek?

  • Maczek Autorytet
    Postów: 2476 2584

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 12:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KMK, to idziemy prawie łeb w łeb ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:54

    K7KTp2.png
    VMlC.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyjmie przyjmie bo zajść to jedno. Druga połowa sukcesu to urodzić zdrowe dziecko :)
    I zachodź w ciążę zuzzi! Bo tu w naszym wątku jakieś marne statystyki ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2014, 13:19

  • Adelo Autorytet
    Postów: 393 156

    Wysłany: 30 grudnia 2014, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    KMK - to duży plus, kiedy przynajmniej jest już naprawione/naprawiane, najgorzej, to żyć w niewiedzy i tułać się po lekarzach, którzy sami nie wiedzą, czego chcą. Cieszę się, że było mi dane trafić tu do Was i zacząć przygodę z Napro. Tym bardziej, że mój organizm się sypie. Wczoraj jak u Instruktorki uzupełnialiśmy zdrowie, to u mnie końca nie było... :( Obserwować się tyle lat i słyszeć ciągle nic Pani nie jest. A gdyby ktoś mnie mógł zbadać normalnie przed ślubem, to zapewne uniknęłabym wielu sytuacji, ale lekarze nie słuchają w ogóle, co się do nich mówi.

    Zuzzi - to żebyś już poszła na wizytę ciążową, tego życzę!
    KMK- nie poddajemy się, nie jest łatwo, ale już tyle przeszliśmy, że mnie to bardzo umacnia.

    Życzę Wszystkim bardzo spełnienia, tego jedynego w nadchodzącym roku :)

    KMK lubi tę wiadomość

    "Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl
‹‹ 38 39 40 41 42 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego