METODA NAPROTECHNOLOGI
-
WIADOMOŚĆ
-
No to i ja się odezwę. Cóż już się ta fanca @ zbliża, mam 27 dc od wczoraj plamienia, mimo iż biorę luteinę, nie wie czy wziąć wieczorem luteinę czy j a odpuścić , czy raczej zrobić test dla pewności.
Już nie mogę doczekać się wizyty 10-01-15 u lekarza i dalszych działań.starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
od IX.2014 naprotechnologia
lata lecą -
Cicho bardzo na tym naszym wątku, brakuje bardzo przykładów ciąży po napro, dałoby to nam starającym nowe nadzieje na sukces... W każdym razie, trzeba wierzyć i uzbroić sie w cierpliwość, efekty przyjdą.... Ja jestem po drugim cyklu na medforminie, w tym cyklu przez cały okres polodny miałam wyjątkowo uporczywe bóle owulacyjne ( kilka miesiecy takich nie miałam ), nie było monitoringu ale zakładam ze owulacja sie odbyła. Pilam tez ocet jablkowy i muszę potwierdzić ze miałam wyjątkowo dużo śluzu oczywiście jak na mnie bo sam wskaźnik jeszcze nie jest rewelacyjny. Teraz czekamy na efekty, serduszek tez było sporo, marze żeby sie udało, ale pewnie na tym sie skończy 16 stycznia mamy wizytę u lekarza, i jeśli nie będzie ciąży to zaczynamy stymulacje. Męczy mnie juz to wszystko, nawet wklejanie znaczków nie daje juz takiej radości, a raczej jest mało przyjemnym obowiązkiem, dobiega końca piąty cykl obserwacji wg napro... Chce zacząć odmawiać nowennę pompejańską z proźbą o maleńki cud, wierze że tylko Bóg może nam pomóc...
-
Przykro mi Asiak, że smutki Cię dopadły. W sumie Naprotechnologia nikomu nie zapewni, że ciąża będzie. Najważniejsze to trafna diagnoza i zoptymalizowanie, poprawienie funkcjonowania organizmu do max. Ale nie możesz się poddawać. Ja skończyłam dopiero pierwszy cykl z naklejkami i też mnie one nie bawią, bo wiem tak naprawdę na czym stoję, 13 stycznia na wizycie zapewne wyjdą kolejne rewelacje..
Trzymam kciuki za Wasze cykle i wizyty!"Śpiesz się powoli" // www.MojeEndoLife.pl -
No to widzę, że wizyty w styczniu się posypią; konieczne każda musi wszystko tutaj napisać co po wizytach wyszło i jakie dalsze kroki, ja rozpoczęłam 4 cykl obserwacji, no i nowy rok rozpoczęłam od okresu, a co?starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
lata lecą -
Witam, ja też mam wizytę u lekarza 13 stycznia.
Ostatnie wyniki badań:
TSH 3,490 µIU/ml (badanie 2 miesiące temu: 2,7)
anty-TG <10,00 IU/ml
Prolaktyna test czynnościowy:
Prolaktyna 33,85 ng/ml( norma 4,79 23,30)
Prolaktyna po MCP 187,10 ng/ml
Też mnie to zastanawia... i nie daje żadnej nadziei brak sukcesów dziewczyn na tym forum...
-
Lolaa, TSH stanowczo za wysokie, trzeba zbić.
Dziewczyny, właściwie większość z nas dopiero jest w trakcie diagnostyki. A jesteśmy taką grupą, że mamy dużo dolegliwości na pokładzie, skoro lądujemy u napro. PCOS, hashimoto, tarczyca, endometrioza, choroby autoimmunologiczne, stany cukrzycowe... - każda coś ma. Więc nie ma co się spodziewać, że natychmiast zasypiemy ten wątek ciążami w takiej ilosci, jak zwykłe, raczej zdrowe kobitki, które potrzebuja tylko dobrze celować w dni plodne przez kilka miesięcy.
Ale cierpliwości, nadrobimy i my, będąc w dobrych rękachWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2015, 15:01
Adelo, KMK, Lolaa, sylwiunia lubią tę wiadomość
-
Asiak wrote:Cicho bardzo na tym naszym wątku, brakuje bardzo przykładów ciąży po napro,
Maczek, Lolaa, Adelo, sylwiunia lubią tę wiadomość
-
zuzzi wrote:Ale też nie ma nas tu zbyt dużo, zauważ Trzeba by mieć dostęp do większej ilości kobitek, żeby coś mówić o statystykach skuteczności
Asiak wrote:A co u Ciebie? Podjęłś to drogie leczenie? -
Po okresie zaobserwowałam, że nie mam dni suchych aż do dnia PIK czy wicie, co to może oznaczać. Kurcze dzisiaj 7dc, a od wczoraj strasznie boli mnie jajnik po lewej stronie i dzisiaj mam oznaczenie 8KG.starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
lata lecą -
No właśnie tez się nad tym zastanawiałam
nasza instruktorka mówi, że przy śluzie powinnam zaznaczyć
rozciągliwość
kolor
konsystencję
no i tak mi wyszło
8
K
konsystencja?
śluz się ładnie rozciąga, przezroczysty w sumie bym opuściła ta konsystencję bo mi tutaj coś nie pasuje?Musze spojrzeć w książkę bo czasami mam wątpliwości
starania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
lata lecą -
amryta wrote:Po okresie zaobserwowałam, że nie mam dni suchych aż do dnia PIK czy wicie, co to może oznaczać. Kurcze dzisiaj 7dc, a od wczoraj strasznie boli mnie jajnik po lewej stronie i dzisiaj mam oznaczenie 8KG.
Wydaje mi sie że to nic złego nie oznacza, poprostu zbliża sie owulacja ( być moze wcześniejsza), trzeba poczekać na dzien Pik, mnie tłumaczyli że najlepiej jak przed pikiem jest conajmniej 5 dni ze śluzem plodnym, -
zuzzi wrote:No to żadne G! Samo 8K. Chyba, że masz poślizg, to wtedy 8KL
Gumowaty to jest, jak już gdzieś pisałam, jak ten klej, którym przyklejają nowe karty bankomatowe do kartki Czyli taka grudka czegoś gęstego i gumiastego.
Żadnych grudek nie ma, nic podobnego do kleju
zostaje samo 8k
a dzisiaj już 8 K na pewno a mam 8dzień cyklu- chyba muszę zacząć oglądać się za mężem byle nie za szybko hihi
i jeszcze jedno czy lubrykacje można czuć wiele dnistarania od 2005r.; 6 IUI; 3 IVF
lata lecą -
amryta wrote:i jeszcze jedno czy lubrykacje można czuć wiele dni
Można, można Tak samo, jak śluz płodny. To jest objaw płodności Szykuj wino i ładną bieliznę
EIDT: Tylko nie można mylić z "gładkością". Lubrykacja jest wtedy, jak przecierasz i naprawdę jest śliiiiiiiizg, z przyspieszeniem na skórze kroczaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2015, 19:15
-
Witajcie, dawno się nie odzywałam, ale właśnie jestem na świeżo po wizycie napro i chciałam się z wami podzielić tym co się dowiedziałam. Liczyłam na to, że dostanę zielone światło od lekarza na starania, w dniu wizyty rano zrobiłam świeże badania, tsh, ft3, ft4, atg, atpo i kortyzol. Liczyłam, że będzie wszystko ok, do tej pory leczyłam za dużą prolaktynę, byłam na diecie bez mąki pszennej i wszystko było by ok gdyby nie wyniki:
tsh 5
ft3 3,54
ft4 1,44
atg <15 (norma <60)
atpo 45 (norma <60)
kortyzol 16 (norma 4,30-22,40)
Lekarz powiedział, że to trochę jak byśmy zaczynali od początku. jak nie zrobimy porządku z tarczycą to niczym innym się zająć nie można. KOniecznie trzeba zrobić usg tarczycy w celu wykluczenia guza tarczycy....
I jak tu pozytywnie zacząć myśleć....
Co sądzicie o tych wynikach? Bo ja wiem tyle że są złe.
Następna wizyta za miesiąc dwa lub trzy tzn wtedy jak zbiję tsh przynajmniej do 2 ;-(