Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Suzi wrote:Może jeszcze urośnie ten pęcherzyk... co lekarz powiedział? Idziesz jeszcze raz do gina sprawdzić czy pękł? Może dawka za mała?
Mnie bolą jajniki... zwłaszcza lewy. Dzień po zastrzyku z Ovitrele bolał to myślałam że pękł, bo później przestał, a dzisiaj znowu go czuję i boję się za jakieś torbiele😪 a już w tym miesiacy nie mam wizyty... i nie wiem co teraz... ogólnie jestem na duphastonie do 25 dc. Jestem w kropce. Nie wiem co robić...🤔
-
Magda1997 wrote:Miałaś jeden pęcherzyk?
Tak idę jeszcze w czwartek kazała dzisiaj wziąć jeszcze 2 tabletki aromku
Nie wiem czy aromek i clo to jest coś podobnego, ja np. Brałam w pierwszym cyklu samo clo i w ogóle nie miałam pęcherzyka dominującego dopiero po dodaniu zastrzyków... wiec czasami same tabletki nie wystarczaja 😕 niestety 😔 -
Asia90 wrote:A jesteś pod opieką endokrynologa? AMH i PRL masz na pewno za duże, AMH może świadczyć o policystycznych jajnikach. Przy usg ginekolodzy nic nie mówili?
Ja generalnie chyba trzymałabym się Pana doktora, chyba ma wieksze pojęcie...
Biorę euthyrox 25 i 50 na zmianę i mam wynik 1.81Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2021, 21:58
-
Magda1997 wrote:Miałaś jeden pęcherzyk?
Tak idę jeszcze w czwartek kazała dzisiaj wziąć jeszcze 2 tabletki aromku
Jak bierzesz ten aromek? Ja mam lemette ale to jest to samo.... i biorę od 3 do 7 dc po jednej tabletce. -
Magda1997 wrote:Ja biorę od 2 do 6 dc po 2 tabletki.
W którym dniu cyklu jesteś ? Jaki duży? Bierzesz zastrzyk na pęknięcie? -
Suzi wrote:Teraz jestem w 18 dc. Jak byłam w 12 dc to byłam na monitoringu i wtedy pęcherzyk miał 21 mm. I od razu wzięłam zastrzyk. I po 30-34 godzinach przytulanie... wszystko jak w zegarku 🤦♀️ na ale co się poradzi... teraz do 25 dc biorę duphaston.
Najgorsze czekanie.
Jaki zastrzyk bierzesz? -
Hej 😄 chcialam sie was doradziac, ale i wdkazac jaki miovelia ma niestety skutek uboczny.
Czytalam wasze wpisy i jedna osoba napisala ze miovelia ma cukry...niezdrowe...i niestety to prawda. 2 dni przed stosowaniem mioveli robilam badania i krew ok wszytsko idealnie. Ale po miesiecu stosowania miovelii odstaweinu cukru calkowicie i przy diecie niskoweglowodanowej...moja krew zrobila sie zbyt lepka. Wprowadzana codzeinna regularna dawka suplementu to spowodowala. Mam odstawiona od dzis...zobaczymy co dalej... -
Paula86 wrote:Hej 😄 chcialam sie was doradziac, ale i wdkazac jaki miovelia ma niestety skutek uboczny.
Czytalam wasze wpisy i jedna osoba napisala ze miovelia ma cukry...niezdrowe...i niestety to prawda. 2 dni przed stosowaniem mioveli robilam badania i krew ok wszytsko idealnie. Ale po miesiecu stosowania miovelii odstaweinu cukru calkowicie i przy diecie niskoweglowodanowej...moja krew zrobila sie zbyt lepka. Wprowadzana codzeinna regularna dawka suplementu to spowodowala. Mam odstawiona od dzis...zobaczymy co dalej...
Hej tak to ja mówiłam o cukrze. U mnie podobnie. Wgl w tym cyklu znowu dupa bo mi @ przyszła. Zrobiłam TSH i mam 2.820 o dziwo lekarz ogólny stwierdził że to za wysoko a gin nawet nie popatrzył na wynikiŚmiej się wśród ludzi
Płacz w ukryciu
Bądź lekka w tańcu
Lecz nigdy w życiu -
BombiaMk wrote:Hej tak to ja mówiłam o cukrze. U mnie podobnie. Wgl w tym cyklu znowu dupa bo mi @ przyszła. Zrobiłam TSH i mam 2.820 o dziwo lekarz ogólny stwierdził że to za wysoko a gin nawet nie popatrzył na wyniki
-
Paula86 wrote:Hej. Odstawilas miovelie calkowicie? Mialas podobna sytuacje?Śmiej się wśród ludzi
Płacz w ukryciu
Bądź lekka w tańcu
Lecz nigdy w życiu -
BombiaMk wrote:Odstawiłam. Potem już nie używałam bo mąż zginął w wypadku. Teraz jestem z innym partnerem i stwierdzilismy że się postaramy. Obecnie brałam zastrzyk "pregna" pęcherzyk pękł podobno ale niestety nic ze starań nie wyszło czyli możliwe że mamy tu inny problem u mnie dodatkowo
-
Suzi wrote:Ja mam właśnie taki problem, że owulacja zawsze jest, pecherzyki pękają, męża wyniki super a ciąży brak😞 i nie wiadomo dlaczego... czy komórka się nie zapładnia, czy się nie zagnieżdża... nie wiem. I tak 3,5 roku... ale czekam do lipca i chyba zapiszę się do kliniki leczenia niepłodności i idę w in vitro. Taki jest plan... chyba że moja gin jeszcze coś wymyśli innego...
-
Cześć dziewczyny. Ja póki co odpuściłam wszystko. Żadnych leków, przytulanie spontanicznie... będę robić na dniach badania zlecone przez nowa p. Doktor. Tak się wyluzowalam że nawet nie wiedziałam w którym dc jestem. Wczoraj liczyłam i okazało się że już 20 dc. Jednodniowe plamienie, pewnie spadek progesteronu i cisza. Zobaczymy kiedy @ przyjdzie.
-
Kiko wrote:Dziewczyny czy miovelie mogę brać sama, czy muszę pod nadzorem lekarza. Byłam na wizycie, stwierdził torbielowate jejniki. Kazał zrobic hormony w 2 dniu cyklu, chyba że się uda zajsc w tym cyklu.
Suzi lubi tę wiadomość
Śmiej się wśród ludzi
Płacz w ukryciu
Bądź lekka w tańcu
Lecz nigdy w życiu