Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Właśnie problem będzie z wyliczeniem bo poprzednie cykle były bezowulacyjne. Dlatego właśnie się zastanawiam jak obliczyć czy już powinnam dostać czy dopiero dostanę. Masakra. Owulacja 13 14 maja. Zawsze brałam "na oko" że jak np 1 dnia miesiąca dostałam to sugerował am się że w okolicy 1 następnego miesiąca dostanę... Nigdy mi się nie zdarzyło żebym dostała regularnie. Od początku jak tylko zaczęłam miesiaczkowac.
-
Mika ja tez nigdy nie mialam regularnych miesiaczek ;(Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
-
Bibi dlatego właśnie tak się zastanawiam. Chyba założyłam sobie z góry że ten cykl będzie 31 dniowy 😁 no i dzisiaaj jest ten 31dc. I myślę jestem już po dniu spodziewanej miesiączki czy nie? 😂
A odnośnie testów ciazowych? Zaracacie uwagę na ich czułość? Ja robiłam dzisiaj 25 i negatyw ale zastanawiam się czy na tym etapie nie powinien być ten z czułością 10. Może glupkowato myślę już -
Mika, Bibi - nie wiem, na jakim etapie jesteście leczenia niepłodności i jakie macie badania porobione.
ALE - jak macie nieregularne okresy, to ja zaczęłabym od domowych metod regulacyjnych (niepokalanek, siemię lniane) oraz kontroli hormonów. Koniecznie!!!ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Mika ja od laparo okresu nie mam a laparo byla 14.03. Liczac cykl od 1 tabl miovelia i clo to dzis jest 30 dc. Brzuch mnie boli coraz gorzej wiec jest chyba po wsztstkim. Robilam test 10.Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
3.07 || beta 942
-
Tule, ja tez odstawilam dzis progesteron i mam czekac na okres.
Jakie dalsze kroki nadal miovelia?Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
3.07 || beta 942
-
Ja czekam do poniedziałkowego testu. Do miovelii pewnie wroce. Brzuch mnie pobolewa wiec nadziei nie mam.Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
3.07 || beta 942
-
nick nieaktualny
-
U nas przed laparo maz musial zrobic badanie, zrobil w styczniu. Wyniki nawet ok, tylko ruch postepowy ponizej normy o 2%, bierze androvit ale i to od czasu do czasu jak to chlop
Bez badań nie zrobili by mi laparo.
Dlatego teraz doktorka bedzie chciała mu zrobic badania hormonow, bo mnie przechytrzylaDrugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
3.07 || beta 942