Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Martaa9933 Nowa

Wysłany: 31 maja 2019, 00:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Szukałam opinii na temat miovelii i trafiłam tutaj ;) ja zaczelam drugi cykl z miovelia, zobaczymy jak efekty. Staramy się ponad rok, mój zestaw na ten cykl to miovelia, miovelia nac, lametta, wit d, wit c, siofor, glukophage, encorton, singulair, olej z wiesiołka i luteina 3 dni po owu. Mąż ma swój zestaw leków.. Czekamy na efekty, w środę monitoring :) dodam, że przy miovelii cały cykl odczuwam lekkie kłucie raz jednego raz drugiego jajnika.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 00:16

• Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi miovelia nac i lametta pomogły. Była piękna owulacja jednak ciąży nie ma.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2019, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż musiał zbadać nasienie. Mika, my robiliśmy badanie w Medart w Poznaniu.
    Pomimo tego, że ma wyniki jak koń co miesiąc kupuje mu zestaw różnych witamin. Teraz akurat kończy brać androvid. Bierze codzienie jak jemy obiad 😊
    Dziewczyny? Wy przerywacie branie zwykłej miovelii w cyklu? Ja biorę dzień w dzień????

• Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 31 maja 2019, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazała przerwać w 2dc i aż do wczoraj jej nie brałam. Teraz też jak dostanę miesiaczke to w 2dc przestanę a od 3dc miovelia nac.

• Isiaa Znajoma

Wysłany: 31 maja 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kazał brać codziennie. Nie przerywać

• Martaa9933 Nowa

Wysłany: 31 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja cały cykl biorę rano miovelia nac, wieczorem zwykła miovelia.

• Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam dziewczyny? U mnie dzisiaj 1dc. Od poniedziałku miovelia nac i lametta.

• Isiaa Znajoma

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jest mój 31dc. Wczoraj bolał mnie brzuch jakbym miała pierwszy dzień okresu. Dziś już nic a nic nie czuje. Jedynie trochę źle się czuje. Mam nadzieję że @ nie przyjdzie. Ale boję się że te jedynie mi w głowie siedzi :(

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zrobilam 2 test, jeszcze bielszy niz poprzedni. :(
    Brzuch i krzyze mnie bola okresowo.

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    MTHFR, czynnik VR2 hetero
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
    3.07 || beta 942
    6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Myszowata Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2019, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny zaczełam wkońcu brać miovelia nac . Już myślałam że @ się nie zjawi. Teraz między 11 a 13 dc mam stawić się do gina ciekawe czy coś ruszy.... Niewiem czy korzystać z szansy jeśli taka sie nadarzy bo wczorajsza wizyta u okulisty zakończyła sie niepokojem prawdopodobnie począhtki odklejania się siadkówki 😢 starajac sie o dziecko wiedzialam że wada sie pogłębi i tak jest spora -26 ale po zabiegu przeviwjaskrowym zaczeło sie chrzanic .... 😕 Miałam nadzieje że Miovelia zadziała cuda i bedzie bobo ale teraz sama nie wiem czy sie nie wstrzymac ..... przynajmniej na najbliższe miesiace ...
    Zaĺamana i rozgoryczona

• Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że sama ciaza nie zaszkodzi. Jak już to wysiłek podczas porodu

• Myszowata Nowa

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1995 wrote:
    Myślę że sama ciaza nie zaszkodzi. Jak już to wysiłek podczas porodu

Ja tylko cesarką to wiadomo od początku 😉 obawiam sie ze jesli odklei mi sie siadkówka to bedę miała zabieg pod narkoza i potem 3 miesiace kroplenie oczu lekami przeciwzapalnymi ktorych nie wolno brac w ciąży... juz raz poroniłam 😢 nie wiedzac że jestem w ciąży kropiłam lekami przeciwjaskrowymi nie dozwolonymi dla ciężarnych ... teraz biore takie które sa dopuszczalne dla kobiet w ciąży . Mam niedoczynność tarczycy , hashimoto, jaskrę , wysoką krótkowzroczność, zanik nerwu wzrokowego, PCOS ale mimo tego wszystkiego chce zostać mamom i mam nadzieje że kiedyś się uda. Narazie czekam na badanie siatkówki i wtedy bede wiedziala co dalej robić ale strasznie mnie to stresuje....

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja juz tez plamie :( idziemy leb w leb :(

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 1 czerwca 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi przynajmniej będziemy obie na bieżąco 😂 kto wie może w niedalekiej przyszłości nasze dzieci będą miały ta sama datę narodzin? 😂😂

Bibi25 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła_Muminka wrote:
    Mój mąż musiał zbadać nasienie. Mika, my robiliśmy badanie w Medart w Poznaniu.
    Pomimo tego, że ma wyniki jak koń co miesiąc kupuje mu zestaw różnych witamin. Teraz akurat kończy brać androvid. Bierze codzienie jak jemy obiad 😊
    Dziewczyny? Wy przerywacie branie zwykłej miovelii w cyklu? Ja biorę dzień w dzień????

Ja też biorę podstawową miovelie dzień w dzień, a miovelie Nac i clo od 4dc. do 8 dc.

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 2 czerwca 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak twoj okres? U mnie praktycznie same skrzepy, nie wiem o co chodzi :(

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2019, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec relaxu w głuszy i pierwszy dzień cyklu dzisiaj mnie przywitał. Jutro idę do mojej gin i zapytam czy odstawić miovelie czy nie, bo już mam mętlik w głowie, co i kiedy brać.

• Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj 3dc dc więc zaczynam miovelie nac i lamette. Bibi okres taki jak zwykle w tym się akurat nic nie zmieniło 😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 czerwca 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie.
    Pęcherzyki nie popękały do końca.
    Od dzisiaj biorę antykoncepcję na wyciszenie jajników.
    Z kolejną miesiączką mam się zgłosić do innego lekarza, na którego dostałam namiar (robił mi drożność) i zaczynam od początku.
    Pytałam również, jak brać Miovelia.
    Miovelia bierze się przez cały cykl, bez znaczenia jest to czy jest stymulowany czy nie.

Troszkę jestem przerażona i zła, że kolejny cykl mi przelatuje obok nosa.

• Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 3 czerwca 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to wyciszenie pomoże faktycznie i w końcu będą oczekiwane efekty

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ