Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lipca 2019, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1995 wrote:
    Rozumiem o co chodzi tylko że dla mnie nie do pojęcia jest to że jak staraliśmy się o pierwsze dziecko to w pierwszym cyklu od razu się udało bez żadnych badań nasienia czy coś. Teraz po 3 latach staramy się znowu i nic. Ja owulacje mam mąż ma wyniki w normie to czemu się nie udaje no tego pojąć nie mogę. Obecnie mamy ostatni cykl starań. Później musimy odłożyć starania na parę miesięcy z powodu mojej pracy (upadłość firmy) a co za tym idzie mniejszy budżet o polowe. Proszę Boga żeby się udało. Żebyśmy nie zaprzepascili tych miesięcy które mamy za sobą. Myśl kolejnego niepowodzenia jest dla mnie niewyobrażalnie smutna. Natomiast wam wszystkim życzę dużo szczęścia w nadchodzących miesiącach. Upragnionych dwóch kresek.

Cześć u mnie podobnie, mam jedno dziecko z pierwszego cyklu starań, zaszłam naturalnie miesiąc po slubie. Teraz 3 rok starań i nic, myślę że podstawe badanie to drożność jajowodów, niestety ja zrobiłam je późno bo cały czas myślałam że skoro pierwsze było od razu to drugie też będzie, zaczęliśmy się starac w momencie kiedy zaczęliśmy budowę domu, synuś miał wtedy 10 miesięcy, teraz ma 4 latka. Zdążyliśmy wybudować dom, wprowadzić się, pomieszkać i wciąż nic, myślałam że stres związany z budową czy przemęczenie. Z badań hsg wyszła niedrożność jajowodu lewego z powodu worczaka. Teraz mam 4 cykl ze stymulacją, nie wiem co to będzie. Trzeba myśleć pozytywnie chociaż wiem jak to ciężko 😔💪

• paula.gk Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Jestem nowa, ale śledzę wasze wpisy od początku, ponieważ tez brałam Miovelie + Miovelie Nac.
    W sobotę zobaczyłam dwie kreski na teście - w cyklu gdzie nic nie brałam na stymulację.
    Ciagle trzymam za was wszystkie kciuki ✊🏻🥰
    Mam do oddania jedno opakowanie Miovelii Nac, może któraś potrzebuje? ☺️

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lipca 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula.gk wrote:
    Hej dziewczyny!
    Jestem nowa, ale śledzę wasze wpisy od początku, ponieważ tez brałam Miovelie + Miovelie Nac.
    W sobotę zobaczyłam dwie kreski na teście - w cyklu gdzie nic nie brałam na stymulację.

Moje gratulacje 😍 Mnie przydałoby się takie opakowanie 😃 Jak mogę się z Tobą skontaktować?

• paula.gk Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saara, dziękuje ❤️
    Wysłałam zaproszenie, może uda nam się skontaktować na priv, wtedy wyślesz mi dane a ja wyślę Ci opakowanie 🥰

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ile sie starałas?

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    MTHFR, czynnik VR2 hetero
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
    3.07 || beta 942
    6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • paula.gk Debiutantka

Wysłany: 8 lipca 2019, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi, od grudnia tym razem. O pierwsza ciąże ponad rok ☺️

Bibi25 lubi tę wiadomość

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 8 lipca 2019, 23:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro dzwonie do doktor, 39 dc testy negatywne :( tydzien temu jajniki strasznie mnie bolaly, cykl niemonitorowany. nie wiem co robic dalej. Maz byl w szpitalu, czekamy na decyzje czy będzie konieczna operacja, ma zwezenie jelita, stres stres stres :( mi po laparo czas sie konczy i o tak. W tym miesiacu odpuscilismy i nie mam ochoty na kolejny staraniowy cykl :(

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • paula.gk Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2019, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi my właśnie jak odpuściliśmy to się udało. Odstawiłam „wspomagacze”, wyjechałam na wakacje, wróciłam nie myśląc co było zanim wyjeżdżałam.
    I na prawdę wielkim zdziwieniem były dla mnie dwie kreski 😉 jutro mam lekarza.
    Trzymam kciuki i nie poddawaj się! Uda się na pewno, ale jak widać dużo swojego robi nasza psychika 🥰

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani doktor odpisala, ze czekamy na rozwoj sytuacji jeszcze tydzien.
    Napisz jak tam po wizycie. :)

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • paula.gk Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2019, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odezwę się na pewno 🥰🥰

• paula1634 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy biorąc miovelia lub Miovelia nac monitorowalas cykl i mialas zastrzyk na pęknięcie?

paula.gk wrote:
    Hej dziewczyny!

• paula.gk Debiutantka

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula1634, tak miałam monitorowany co miesiąc, zastrzyków nie brałam. W tym miesiącu miałam mieć badanie drożności jajowodów, ale odmówiłam.
    Dodam, ze w tym miesiącu nie brałam żadnych suplementów bo odpuściłam totalnie... 🙄☺️

• Lena986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy ktorej pomogła ta NAC czy szkoda kasy? Mi nie...

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki niej i clo mialam pierwszy raz owu wiec w tym pomogla.

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Lena986 Autorytet

Wysłany: 9 lipca 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba raczej dzięki clo...

• Mika1995 Koleżanka

Wysłany: 9 lipca 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nac + lametta i od razu pojawiła się owulacja

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 9 lipca 2019, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena986 wrote:
    To chyba raczej dzięki clo...
    Niee, wczesniej przez pol roku bralam lamette i clo w roznych schematach i nie bylo owu. Pozniej laparo, kauteryzacja jajnikow i miał byc naturalny cykl lecz do 60 dni okresu nie było :( pozniej nac i clo i byla owu z 2 jajnikow. Teraz 40 dc bez stymulacji i znow okres sie opóźnia a w ciazy nie jestem :(

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Lena986 Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie podzialalo, ja w prawdzie nie biore miovelii tylko sam NAC, bo nie chce eksperymentowac za 50 zl miesiecznie. Pytalam aptekarki i powiedziałam, ze to ta sama substancja a koszt miesięczny 3 zl, czy w takim razie miovela NAC tez tak śmierdzi?
    Przy ostatnim cyklu z NAC tez miałam podwójną owulacje to moze coś w tym jest, bardzo duzo sluzu tez było

• czarnula86 Nowa

Wysłany: 11 lipca 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziewczyny jak zaczęłam brać miovelie po 3 cyklu spóźnił mi się okres aż o tydzień, nigdy nie miałam takiego opóźnienia i odstawiłam ten lek i zmieniłam lekarza. Dodam, że nie brałam innych leków. Poza tym miałam straszne bóle brzucha dołem i piersi, zaraz jak mi się spóźnił zrobiłam betę i wiedziałam, że nie jestem w ciąży.

• Lena986 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odświeżam watek z pytaniem, czy wasza miovelia NAC ma jakis zapach?

‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ