Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
To znowu ja.mąż właśnie odebrał dzisiejsza bete wzrost beta hcg do 400.(400 parę ale dokładnie zobaczę jak wróci do domu) w kazdym razie 100 procent wzrostu po 48 H. Wiec się uspokajam.jutro lekarz. Wam tez życzę wszystkiego co najlepsze - wymarzonego dzidziusia
Krąsi, ellou, Natica90, Myszowata, siedemnocy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGratulacje dla wszystkich nowych "ciężaróweczek".
Ja dzisiaj poszłam zbadać "betę", ponieważ 29 dzień a o okresie nic nie słychać.
Popołudniu zobaczymy
Odebrałam wynik Znowu się nie udało.
Beta: 1,2. Jutro idę do lekarki. Niech mnie zbada i powie co dalej.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2019, 16:39
-
Dziewczyny dolaczam sie.
Po laparo w marcu nie dostalam okresu. Dzis 47 dc. Byłam dzis u doktorki i przepisala miovelia nac + clo + estrofem.
Clo 1x1 przez 10 dni od 1 maja. 10 maja monitoring.
Estroferm 1x1.
Miovelia nac od 3-6/7 dc.Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
-
nick nieaktualnyU mnie wynik bety się potwierdził. Niestety. Natomiast pierwszy raz od niepamiętnych czasów nie mam torbieli. I okres lada chwila przyjdzie, ponieważ już dzisiaj nie mogę wytrzymać na ból brzucha. Nadal biorę zwykłą miovelie A od 3 dnia cyklu zaczynam brać drugi raz miovelia nac plus lametta. Ok 10 dnia cyklu monitoring i zastrzyki z hmm nie pamiętam genatropinami? Sprawdzę dokładnie i wam powiem na przyrost endometrium. A do tego dieta od dietetyka bogata w zdrowe tłuszcze też na przyrost Endo. Jak wyłączyłam się z jednego to drugie się pokazało. Jednak w moim przypadku Endo 6 mm w owulację i chwilę po niej to za mało. Bibi25 strasznie długo masz brać to clo. 10 dni?
-
Tak. Moim problemem jest to że jajniki sa nie wydolne, pracuja bardzo powoli. Gdy bralam 2x1 lametty przez 5 dni to w ostatnim dniu dostalam okres - doktorka mówiła ze to jest skok hormonu tak jakby z przedawkowania i tak zareagowal moj organizm. A pecherzyk jedyny taki wielki byl az 15 mm wtedy ale nic z tej stymulacji nie bylo bo śluzówka sie zluszczyla. Pozniej laparo bo zrobila się torbiel ktora 2 dni przed zabiegiem sie wchlonela ale nakluto mi jajniki by lepiej reagowaly na stymulacje.
Dlatego u mnie dlugie a delikatne stymulacje.
Jesli z miovella nie powiedzie sie rowniez bede brac gonadotropiny mensinorm.
Doktorka chce wszelkie mozliwosci wykorzystac przed gonadotropinami gdyż to kuracja obciążająca organizm i kieszen.
U mnie endo 5 mm bylo dlatego biore jeszcze estrofem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 11:40
Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
3.07 || beta 942
-
Hej mam pcos . 4 cykl z clo , 1 z miovelia biorę ja od początku cyklu . Od 3-7 dc clo+ co drugi dzień zastrzyk gonadotropiny bemfola 75jd. Metformax. I po raz pierwszy pecherzyki w lewym i prawym jajniku doszły do owulacji. Pozostało czekać . Mam nadziej ze w tym cyklu się uda.
Bibi25 lubi tę wiadomość
-
Cześć również mam PCOS oraz hashimoto. W pierwszą ciąże zaszłam już w pierwszym cyklu stymulacji. Teraz staramy się o drugiego dzidziusia. W kwietniu podczas wizyty u gin okazało się że nie mam owulacji. Kazała stosować miovelia tabletka i saszetka oraz witaminę E i prenatal duo. Teraz od 3 do 7 dnia cyklu biorę miovelia nac i lametta. W 12 dniu cyklu mam się zgłosić na monitoring. Boję się że znów usłyszę że nie mam owulacji. Chciałabym aby ten cykl się powiódł
-
Mika, ja juz ponad pol roku faszeruje sie roznymi kombinacjami clo i lametty i nigdy nie mialam owulacji, zawsze "nic z tego musimy odpuscic ten cykl" (
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 23:00
Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
3.07 || beta 942
-
Jestem po pierwszym cyklu z miovelia i miovelia nac. Zajść w ciążę się nie udało. Od tygodnia przyjmuję też glucophage (mam lekka IO) i acard.
Po przyjmowaniu miovelia nac zauważyłam objawy owulacji zdecydowanie wcześniej niż zawsze (w 12dniu), no i odpowiednio skrócił mi się cykl do 25 dni (zazwyczaj mam 28-31 dniowe). Któraś z Was zauważyła też skrócenie cyklu?
Starania o drugie dziecko od 01/2018
4.11.19 ET 2BB ☹️
3.12.19 FET 2BB 🙂
6dpt beta 10.7
8dpt beta 41.15
10dpt beta 107.1
14dpt beta 475.3
17dpt beta 1512 jest pęcherzyk
24dpt beta 9089 jest ❤️ -
nick nieaktualny
-
Wesoła_Muminka wrote:Ja teraz tak będę stosować. Czekam za @ i się doczekać nie mogę.
-
Moj cykl obecnie trwa 50 dni. Biore clo i miovelie nac przez 10 dni po 1 tabletce.
Moje jajniki pracuja baaardzo powoli dlatego mam wydluzone cykle. Krótkie i intensywne stymulacje nie powodzily sie.Sheelie lubi tę wiadomość
Drugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
3.07 || beta 942
-
Dziewczyny czy da się jakoś wyczuć że cykl jest bezowulacyjny? Brałam od 3-7 dc miovelie nac, dziś jest 13 dc a ja nic nie czuję żadnego kłucia w jajnikach, zero śluzu, gdzie zawsze o tej porze czułam jajniki i był śluz. Kłucie w lewym jajniku miałam kilka dni także mniej więcej wiedziałam że coś się dzieje. Cykle mam 27-28 dni. Wychodzi że jutro lub we wtorek powinna być owulacja.