Miovelia + miovelia nac
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny jak bralyscie mivelie z miovelia nac? Trzy tyg brałam miovelia saszetka i tabletka. W 3dc gin kazała odstawić zwykła miovelie i zacząć miovelie nac przez 5 dni. Ale nic nie wspomniała czy po tych 5 dniach wrócić do zwykłej miovelii czy nie brać już poprostu nic do 12dc kiedy mam się właśnie pojawić na monitoringu?
-
paula1634 wrote:Dziewczyny czy da się jakoś wyczuć że cykl jest bezowulacyjny?
Raczej nie, nawet u tej samej kobiety różne cykle mogą wyglądać różnie./ Najbardziej miarodajny jest monitoring.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
Dziękuje za odpowiedź. Nie mam już siły, jakoś półtorej miesiąca miałam spokój w głowie a teraz znowu zaczyna się myślenie i panika. 14 dc a tu zero śluzu, testy owu negatywne, kuzynka w ciąży chce mi się tylko płakać i myślę dlaczego ja? Brałam miovelię nac i myślałam że będzie ok a tu chyba znowu nic... 2 miesiące temu brałam pierwszy raz i czułam i jajniki i owu była ( gin stwierdziła owu po badaniu progesteronu).
-
Dziewczyny w piatek jade na monitoring.
Estroferm + miovelia nac + clo wszystko 1x1 przez 10 dni.
Ciekawam co z tej kombinacji wyniknie. Dam znac :*
Trzymajcie kciukiDrugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8
-
nick nieaktualnyMika95 wrote:Dziewczyny jak bralyscie mivelie z miovelia nac? Trzy tyg brałam miovelia saszetka i tabletka. W 3dc gin kazała odstawić zwykła miovelie i zacząć miovelie nac przez 5 dni. Ale nic nie wspomniała czy po tych 5 dniach wrócić do zwykłej miovelii czy nie brać już poprostu nic do 12dc kiedy mam się właśnie pojawić na monitoringu?
Ja brałam bez przerwy Mio i jedynie dołączałam na 5 dni Mio Nac. Gin nie kazała zwykłej Mio przerywać i stosować naprzemiennie z Mio Nac.
Ja już dwa opakowania Miovelii i trzy Miovelii Nac mam za sobą. Bez wyczekiwanego efektu, mimo pięknych pęcherzy i zastrzyków na pękanie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:34
-
Hej dziewczyny! Ja dopiero tak na prawdę zaczynam przygodę ze staraniem się o dziecko. Mam bardzo nie regularne miesiączki. Rok temu gdy okres mi się spóźniał ponad 2msc wyszła prolaktyna 58. Dostałam leki przeszło było regularnie. W sierpniu ok miesiąca przed ślubem znowu się rozlegulowało myślał że to stres ale trwa to i trwa. W listopadzie poszłam do gina badania wszystko ok. Chciałam coś na regulację okresu Pani doktor zapytała czy staramy się o dziecko. Tak więc dostałam zwykłą miovelie. To już moje 3 opakowanie. Okres się chyba jeszcze gorzej rozlegulował. Ostatni trwał 3 tygodnie (W tym połowa tego czasu intensywny) skończył się nie minęły 2 tygodnie znowu okres. W następnym tygodniu mam iść na ocenę owulacji. Wiadomo od razu nie pomoże ale myślał że już 3 opakowanie to wyrówna ten okres. Ale mam złe przeczucia zaczyna się podobnie jak poprzedni.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 13:36
-
paula1634 wrote:Dziewczyny czy da się jakoś wyczuć że cykl jest bezowulacyjny? Brałam od 3-7 dc miovelie nac, dziś jest 13 dc a ja nic nie czuję żadnego kłucia w jajnikach, zero śluzu, gdzie zawsze o tej porze czułam jajniki i był śluz. Kłucie w lewym jajniku miałam kilka dni także mniej więcej wiedziałam że coś się dzieje. Cykle mam 27-28 dni. Wychodzi że jutro lub we wtorek powinna być owulacja.
Paula u mnie tak samo z data owu, jedziemy na jednym wózku ja jajniki czulam i tragiczny bol plecow a co do sluzu to fakt za wiele tego płodnego nie było, w ogole zastanawiam sie czy to byl on 😑 na monitoringu owu nie byłam juz 2 cykl, tak wyszlo teraz mam wizyte ale to juz "po" i zobaczymy co dalej powie ... pol roku na clo mineło, jajowody chyba drozne skoro raz sie udało ale no niestety w 5 tyg bylo po sprawie.
a co do ciazy kuzynki to nie stresuj sie tym ze Ty jeszczs nie jestes ! przyjdzie i na Ciebie pora
U mnie wszystkie najbliższe kolezanki maja juz swoje dzieci, a u niektórych w drodze, tak wiec uwierz mi to dopiero dobijajaca sytuacja ! ale ja wierze ze i moja kolej nadejdzie predzej czy pozniej!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 17:14
-
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj 4 dc. Od wczoraj 1x1 Lametta plus miovelia nac plus zwykła miovelia. Moja gin, powiedziała że nie przerywa się brania zwykłej mioveli, ponieważ zawiera witaminy potrzebne przyszłej mamie. Ja w pt albo w pn pójdę na monitoring i dowiem się więcej o zastrzykach, które mnie czekają. Póki co łykam wszystkie witaminy i zobaczymy co to będzie w tym cyklu.
Ps. Mnie również wprawia w zły nastrój widok dziewczyn w ciąży Ale powtarzam sobie, że jeszcze trochę i na pewno ja też będę w ciąży. -
Karollla wrote:Hej dziewczyny! Ja dopiero tak na prawdę zaczynam przygodę ze staraniem się o dziecko. Mam bardzo nie regularne miesiączki. Rok temu gdy okres mi się spóźniał ponad 2msc wyszła prolaktyna 58. Dostałam leki przeszło było regularnie. W sierpniu ok miesiąca przed ślubem znowu się rozlegulowało myślał że to stres ale trwa to i trwa. W listopadzie poszłam do gina badania wszystko ok. Chciałam coś na regulację okresu Pani doktor zapytała czy staramy się o dziecko. Tak więc dostałam zwykłą miovelie. To już moje 3 opakowanie. Okres się chyba jeszcze gorzej rozlegulował. Ostatni trwał 3 tygodnie (W tym połowa tego czasu intensywny) skończył się nie minęły 2 tygodnie znowu okres. W następnym tygodniu mam iść na ocenę owulacji. Wiadomo od razu nie pomoże ale myślał że już 3 opakowanie to wyrówna ten okres. Ale mam złe przeczucia zaczyna się podobnie jak poprzedni.
Mi pomógł ovarin w regulacji cyklu. Nie miałam aż tak nie regularnych ale teraz już 3 miesiąc jest ok tzn 27-27-28 -
Karollla wrote:Mam bardzo nie regularne miesiączki. Rok temu gdy okres mi się spóźniał ponad 2msc wyszła prolaktyna 58. Dostałam leki przeszło było regularnie. W sierpniu ok miesiąca przed ślubem znowu się rozlegulowało myślał że to stres ale trwa to i trwa. (...) Okres się chyba jeszcze gorzej rozlegulował. Ostatni trwał 3 tygodnie (W tym połowa tego czasu intensywny) skończył się nie minęły 2 tygodnie znowu okres. W następnym tygodniu mam iść na ocenę owulacji.
Z naturalnych specyfików możesz spróbować castagnus (niepokalanek mnisi) i napary z siemienia lnianego (fitoestrogeny). Chociaż przypuszczam, że masz rozjechany układ hormonalny i nie obędzie się bez hormonów.ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;
on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
leniwiec, przyparty do muru - walczy;
1. ICSI - nieudane;
2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka -
nick nieaktualny
-
Myszowata wrote:Czekam obecnie na @ zeby zacząć miovelia nac a potem mam sie stawic miedzy 11 a 13 dc na sprawdzenie czy cos sie ruszyło.... Chociaż myśle że tak bo tak mnie jajniki kuć zaczeły. Trzymam kciuki za was kobitki aby wam się udało .
-
Mika czujesz ze jajniki pracuja? U mnie od czasu do czasu daje znac caly brzuch. Oby nam wyszlo KochanaDrugi rok staran
PCO, laparo
drożność ok, immuno ok
MTHFR, czynnik VR2 hetero
Pai homo
Kariotypy ok
Mąż - ok
6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
3.07 || beta 942
6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8