Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • Mika95 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi się że nie. Jedna będą bolały jajniki przy owulacji inna nie będzie czuła nic.

• Mika95 Znajoma

Wysłany: 5 maja 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak bralyscie mivelie z miovelia nac? Trzy tyg brałam miovelia saszetka i tabletka. W 3dc gin kazała odstawić zwykła miovelie i zacząć miovelie nac przez 5 dni. Ale nic nie wspomniała czy po tych 5 dniach wrócić do zwykłej miovelii czy nie brać już poprostu nic do 12dc kiedy mam się właśnie pojawić na monitoringu?

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1634 wrote:
    Dziewczyny czy da się jakoś wyczuć że cykl jest bezowulacyjny?

Raczej nie, nawet u tej samej kobiety różne cykle mogą wyglądać różnie./ Najbardziej miarodajny jest monitoring.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • paula1634 Koleżanka

Wysłany: 6 maja 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za odpowiedź. Nie mam już siły, jakoś półtorej miesiąca miałam spokój w głowie a teraz znowu zaczyna się myślenie i panika. 14 dc a tu zero śluzu, testy owu negatywne, kuzynka w ciąży :( chce mi się tylko płakać i myślę dlaczego ja? Brałam miovelię nac i myślałam że będzie ok a tu chyba znowu nic... 2 miesiące temu brałam pierwszy raz i czułam i jajniki i owu była ( gin stwierdziła owu po badaniu progesteronu).

• Batonik33 Znajoma

Wysłany: 6 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,

ja rozpoczynam drugi cykl z miovelia nac - dziś 3 dc, poprzedni cykl był owulacyjny, urosły nawet dwa "dorodne" pęcherzyki, ale bez II kresek, cykl trwał 32 dni, tyle samo co poprzedni :-/

Batonik33
  • Mika95 Znajoma

Wysłany: 6 maja 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Batonik33 wrote:
    Hej,

ja rozpoczynam drugi cykl z miovelia nac - dziś 3 dc, poprzedni cykl był owulacyjny, urosły nawet dwa "dorodne" pęcherzyki, ale bez II kresek, cykl trwał 32 dni, tyle samo co poprzedni :-/
    Zwykła miovelie też stosowałas?

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w piatek jade na monitoring.
    Estroferm + miovelia nac + clo wszystko 1x1 przez 10 dni.
    Ciekawam co z tej kombinacji wyniknie. Dam znac :*
    Trzymajcie kciuki ;)

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    MTHFR, czynnik VR2 hetero
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
    3.07 || beta 942
    6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika95 wrote:
    Dziewczyny jak bralyscie mivelie z miovelia nac? Trzy tyg brałam miovelia saszetka i tabletka. W 3dc gin kazała odstawić zwykła miovelie i zacząć miovelie nac przez 5 dni. Ale nic nie wspomniała czy po tych 5 dniach wrócić do zwykłej miovelii czy nie brać już poprostu nic do 12dc kiedy mam się właśnie pojawić na monitoringu?

Ja brałam bez przerwy Mio i jedynie dołączałam na 5 dni Mio Nac. Gin nie kazała zwykłej Mio przerywać i stosować naprzemiennie z Mio Nac.
    Ja już dwa opakowania Miovelii i trzy Miovelii Nac mam za sobą. Bez wyczekiwanego efektu, mimo pięknych pęcherzy i zastrzyków na pękanie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 09:34

• Karollla Nowa

Wysłany: 7 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Ja dopiero tak na prawdę zaczynam przygodę ze staraniem się o dziecko. Mam bardzo nie regularne miesiączki. Rok temu gdy okres mi się spóźniał ponad 2msc wyszła prolaktyna 58. Dostałam leki przeszło było regularnie. W sierpniu ok miesiąca przed ślubem znowu się rozlegulowało myślał że to stres ale trwa to i trwa. W listopadzie poszłam do gina badania wszystko ok. Chciałam coś na regulację okresu Pani doktor zapytała czy staramy się o dziecko. Tak więc dostałam zwykłą miovelie. To już moje 3 opakowanie. Okres się chyba jeszcze gorzej rozlegulował. Ostatni trwał 3 tygodnie (W tym połowa tego czasu intensywny) skończył się nie minęły 2 tygodnie znowu okres. W następnym tygodniu mam iść na ocenę owulacji. Wiadomo od razu nie pomoże ale myślał że już 3 opakowanie to wyrówna ten okres. Ale mam złe przeczucia zaczyna się podobnie jak poprzedni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 13:36

• Mika95 Znajoma

Wysłany: 7 maja 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miovelie stosowałam chyba 3tyg. Od 3dc odstawilam miovelie i brałam miovelie nac i lamette przez 5 dni. Dzisiaj 7dc cyklu nie biorę nic a jajniki kluja raz lewy raz prawy. Mam nadzieję że to dobry znak. Dowiem się w piątek bo idę na monitoring.

• ellou Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1634 wrote:
    Dziewczyny czy da się jakoś wyczuć że cykl jest bezowulacyjny? Brałam od 3-7 dc miovelie nac, dziś jest 13 dc a ja nic nie czuję żadnego kłucia w jajnikach, zero śluzu, gdzie zawsze o tej porze czułam jajniki i był śluz. Kłucie w lewym jajniku miałam kilka dni także mniej więcej wiedziałam że coś się dzieje. Cykle mam 27-28 dni. Wychodzi że jutro lub we wtorek powinna być owulacja.

Paula u mnie tak samo z data owu, jedziemy na jednym wózku ;) ja jajniki czulam i tragiczny bol plecow a co do sluzu to fakt za wiele tego płodnego nie było, w ogole zastanawiam sie czy to byl on 😑 na monitoringu owu nie byłam juz 2 cykl, tak wyszlo :( teraz mam wizyte ale to juz "po" i zobaczymy co dalej powie ... pol roku na clo mineło, jajowody chyba drozne skoro raz sie udało ale no niestety w 5 tyg bylo po sprawie.

a co do ciazy kuzynki to nie stresuj sie tym ze Ty jeszczs nie jestes ! przyjdzie i na Ciebie pora :)
    U mnie wszystkie najbliższe kolezanki maja juz swoje dzieci, a u niektórych w drodze, tak wiec uwierz mi to dopiero dobijajaca sytuacja ! ale ja wierze ze i moja kolej nadejdzie predzej czy pozniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 17:14

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj 4 dc. Od wczoraj 1x1 Lametta plus miovelia nac plus zwykła miovelia. Moja gin, powiedziała że nie przerywa się brania zwykłej mioveli, ponieważ zawiera witaminy potrzebne przyszłej mamie. Ja w pt albo w pn pójdę na monitoring i dowiem się więcej o zastrzykach, które mnie czekają. Póki co łykam wszystkie witaminy i zobaczymy co to będzie w tym cyklu.
    Ps. Mnie również wprawia w zły nastrój widok dziewczyn w ciąży Ale powtarzam sobie, że jeszcze trochę i na pewno ja też będę w ciąży.

• paula1634 Koleżanka

Wysłany: 7 maja 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollla wrote:
    Hej dziewczyny! Ja dopiero tak na prawdę zaczynam przygodę ze staraniem się o dziecko. Mam bardzo nie regularne miesiączki. Rok temu gdy okres mi się spóźniał ponad 2msc wyszła prolaktyna 58. Dostałam leki przeszło było regularnie. W sierpniu ok miesiąca przed ślubem znowu się rozlegulowało myślał że to stres ale trwa to i trwa. W listopadzie poszłam do gina badania wszystko ok. Chciałam coś na regulację okresu Pani doktor zapytała czy staramy się o dziecko. Tak więc dostałam zwykłą miovelie. To już moje 3 opakowanie. Okres się chyba jeszcze gorzej rozlegulował. Ostatni trwał 3 tygodnie (W tym połowa tego czasu intensywny) skończył się nie minęły 2 tygodnie znowu okres. W następnym tygodniu mam iść na ocenę owulacji. Wiadomo od razu nie pomoże ale myślał że już 3 opakowanie to wyrówna ten okres. Ale mam złe przeczucia zaczyna się podobnie jak poprzedni.

Mi pomógł ovarin w regulacji cyklu. Nie miałam aż tak nie regularnych ale teraz już 3 miesiąc jest ok tzn 27-27-28

• Krąsi Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollla wrote:
    Mam bardzo nie regularne miesiączki. Rok temu gdy okres mi się spóźniał ponad 2msc wyszła prolaktyna 58. Dostałam leki przeszło było regularnie. W sierpniu ok miesiąca przed ślubem znowu się rozlegulowało myślał że to stres ale trwa to i trwa. (...) Okres się chyba jeszcze gorzej rozlegulował. Ostatni trwał 3 tygodnie (W tym połowa tego czasu intensywny) skończył się nie minęły 2 tygodnie znowu okres. W następnym tygodniu mam iść na ocenę owulacji.

Z naturalnych specyfików możesz spróbować castagnus (niepokalanek mnisi) i napary z siemienia lnianego (fitoestrogeny). Chociaż przypuszczam, że masz rozjechany układ hormonalny i nie obędzie się bez hormonów.

ona: schorzenia reumatoidalne, p/c p-plemnikowe 1:10, hiperprolakt. czynnościowa, MTHFR A1298C - homo, PAI 4G/5G - hetero, KIR Bx, brak: 2DS2, 2DS3, HLA-C - C1, IL 10 poniżej normy, IL 4 w dolnych granicach normy, po szczepieniach limfocytami Męża
    musi mieć plan działania, inaczej wpada w depresję, póki ma plan - ma siłę walczyć dalej;

on: p/c p-plemnikowe 1:100, obniżone parametry nasienia, hipogonadyzm hipogonadotropowy, CTFR: F508del - hetero, HLA-C - C1/C2;
    leniwiec, przyparty do muru - walczy;

1. ICSI - nieudane;
    2. PICSI: 24.10.2020 Malineczka jest po drugiej stronie brzuszka :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolla, niestety raczej bez farmakologii nie uda Ci się uregulować cykli.

8 tabletka Nac za mną. Uff coraz bliżej końca.

• Myszowata Nowa

Wysłany: 9 maja 2019, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam obecnie na @ zeby zacząć miovelia nac a potem mam sie stawic miedzy 11 a 13 dc na sprawdzenie czy cos sie ruszyło.... Chociaż myśle że tak bo tak mnie jajniki kuć zaczeły. Trzymam kciuki za was kobitki aby wam się udało .

• Mika95 Znajoma

Wysłany: 9 maja 2019, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszowata wrote:
    Czekam obecnie na @ zeby zacząć miovelia nac a potem mam sie stawic miedzy 11 a 13 dc na sprawdzenie czy cos sie ruszyło.... Chociaż myśle że tak bo tak mnie jajniki kuć zaczeły. Trzymam kciuki za was kobitki aby wam się udało .
    Ja od 3dc brałam miovelie nac. Od tamtego czasu czasem zakloja mnie jajniki raz lewy raz prawy. Jutro w 12dc jadę sprawdzić co i jak.

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jutro o 8 mam wizyte ;) dam znac

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Mika95 Znajoma

Wysłany: 9 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 mam nadzieję że będzie wszystko dobrze.

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 9 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika czujesz ze jajniki pracuja? U mnie od czasu do czasu daje znac caly brzuch. Oby nam wyszlo Kochana ;)

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
‹‹ 8 9 10 11 12 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ