X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Miovelia + miovelia nac
Odpowiedz

Miovelia + miovelia nac

Oceń ten wątek:
  • ellou Koleżanka

Wysłany: 10 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 wrote:
    Ja Rzeszów. Tak o pierwszego. Mam 26 lat.

Jestem niedaleko Ciebie, bo tylko 60 km od Rzeszowa, moj lekarz jest z tego miasta :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 13:35

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo czesc Kolezanko. Ja z Przeworska pod Rzeszowem. Jeżdżę do Lancuta do dr Kogut a ty?

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    MTHFR, czynnik VR2 hetero
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

6/2020 lametta, miovelia nac, acard, pregnyl
    3.07 || beta 942
    6.07 beta 4106 pecherzyk w macicy 0.8

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła_Muminka wrote:
    A ja jestem z Poznania.
    Ja mam ginekologa z Poznania. Bardzo chwale

• Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 w niedzielę zastrzyk na pekniecie. Owulacja z lewego jajnika. Gin powoła że póki co idzie w dobrym kierunku. Mówiła że rzadko się zdarzy żeby już w pierwszym cyklu lametty i miovelii nac była taka ładna owulacja.

Bibi25 lubi tę wiadomość

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika95 wrote:
    Bibi25 w niedzielę zastrzyk na pekniecie. Owulacja z lewego jajnika. Gin powoła że póki co idzie w dobrym kierunku. Mówiła że rzadko się zdarzy żeby już w pierwszym cyklu lametty i miovelii nac była taka ładna owulacja.
    A jak duzy masz pecherzyk?

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę 1.74cm i 1.3cm

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękny :* idziesz jeszcze na usg?

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Między 20 a 23 mam iść żeby sprawdzić czy zastrzyk pomógł w pęknięciu. Modlę się żeby się udało

• Myszowata Nowa

Wysłany: 10 maja 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła_Muminka wrote:
    Dziewczyny A skąd jesteście?
    Ja z dalszych okolic Torunia

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mysle ze jestesmy na dobrej drodze ;) daj znac pozniej co i jak.
    Ja mam reszte miovelli skonczyc czyli 5 tabletek i 2 dni pojesc estrofemu. Mam nadzieję ze pomoze im dalej rosnac i peknac. Zobacze w poniedzialek

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bibi25 oby tak było. Trzeba mieć nadzieję i wierzyć że będzie dobrze.

Bibi25 lubi tę wiadomość

• Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A brałas zastrzyk ovitrelle? Jeśli tak to czy pomagał?

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak w tym miesiącu mam taką strategię miovelia codziennie, miovelia Nac i clo od 4 dc. do 8 dc. I dostałam trzy zastrzyki z Bemfola 75 UI. 4,6,9dc. Biorę jeszcze Glucophage i euthyroxu 50 codziennie, dzisiaj 12dc., Jutro będę u lekarza, pewnie będzie zastrzyk na pęknięcie. Kiedy po zastrzyku jest największą szansa żeby się udało zajść? Czuję się dobrze i dziwnie spokojna 😊 Mogłoby się udać w końcu na trzecią rocznicę starań 😊 Czy jest ktoś kto korzystał z tej bemfoli i może się wypowiedzieć czy pomogło? 😊

• Bibi25 Ekspertka

Wysłany: 10 maja 2019, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poniedzialek bedzie decyzja o ovitrelle. Nigdy go nie bralam bo nie bylo tak duzych pecherzykow

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 21:50

Drugi rok staran
    PCO, laparo
    drożność ok, immuno ok
    Pai homo
    Kariotypy ok
    Mąż - ok

3.07 || beta 942

3jgx3e3kc1zquwj5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika95 wrote:
    Ja mam ginekologa z Poznania. Bardzo chwale

Mika95 a do kogo chodzisz w Poz?

• Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    embe wrote:
    Mika95 a do kogo chodzisz w Poz?
    Do dr Ochmanskiej

embe lubi tę wiadomość

• Mika95 Znajoma

Wysłany: 10 maja 2019, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saara wrote:
    Dziewczyny jak w tym miesiącu mam taką strategię miovelia codziennie, miovelia Nac i clo od 4 dc. do 8 dc. I dostałam trzy zastrzyki z Bemfola 75 UI. 4,6,9dc. Biorę jeszcze Glucophage i euthyroxu 50 codziennie, dzisiaj 12dc., Jutro będę u lekarza, pewnie będzie zastrzyk na pęknięcie. Kiedy po zastrzyku jest największą szansa żeby się udało zajść? Czuję się dobrze i dziwnie spokojna 😊 Mogłoby się udać w końcu na trzecią rocznicę starań 😊 Czy jest ktoś kto korzystał z tej bemfoli i może się wypowiedzieć czy pomogło? 😊
    Podobno najlepiej wspolzyc w dniu zastrzyku i trzy dni po. Piszę podobno bo będę ta regułę dopiero testować 😁

Saara lubi tę wiadomość

• ellou Koleżanka

Wysłany: 11 maja 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika95 wrote:
    Podobno najlepiej wspolzyc w dniu zastrzyku i trzy dni po. Piszę podobno bo będę ta regułę dopiero testować 😁

U mnie ta regula nie przyniosla oczekiwanych efektow 😤 ale tak jak mowisz od dnia zastrzyku, przez 3 dni trzeba szaleć ❤ ovi bralam przez 2 cykle, pozniej pecherzyki zaczely pekac juz same :) malymi kroczkami do przodu. Oby w tym miesiacu zaskoczylo, zostal mi jeszcze jeden cykl i czeka mnie sprawdzanie droznosci :( miala ktoras z was spr droznosci ale nie przez laparoskopie tyko jakims plynem ? cos na zasadzie kontrastu ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 maja 2019, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellou, ja miałam. Wygląda to jak zwykle badanie ginekologiczne. Lekarz podaje Ci kontrast A druga osoba ogląda na monitorze w 3d. Samo podanie kontrastu nie boli, ale jest dość nieprzyjemne. Badanie trwa chwileczkę. Ja dostałam 3 dniowy antybiotyk. I nie mogłam współzyc przez kilka dni, ponieważ krwawilam. A przed badaniem kazano wziąć no spa i Ibuprom. Musiałam też zrobić badanie na panel urogenitalny.

• ellou Koleżanka

Wysłany: 12 maja 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesoła_Muminka wrote:
    Ellou, ja miałam. Wygląda to jak zwykle badanie ginekologiczne. Lekarz podaje Ci kontrast A druga osoba ogląda na monitorze w 3d. Samo podanie kontrastu nie boli, ale jest dość nieprzyjemne. Badanie trwa chwileczkę. Ja dostałam 3 dniowy antybiotyk. I nie mogłam współzyc przez kilka dni, ponieważ krwawilam. A przed badaniem kazano wziąć no spa i Ibuprom. Musiałam też zrobić badanie na panel urogenitalny.

Normalnie pozniej funkcjonowalas po tym badaniu ? pomijajac krwawienie, bol brzucha byl do wytrzymania ? Powiedz mi jeszcze muminko ile placiłaś za ten panel urogen. ?bo widze ze na internecie ceny kosmiczne.

‹‹ 10 11 12 13 14 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ