Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • M046IKA Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Co cykl to inna niespodzianka. Poczekaj na termin @. Bo masz dwie opcje ciaża lub nie ciąża :) z tymi testami też nie ma co robic za wczesnie :)
    Jeszcze 3 dni do @ 🙈

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Kurcze rób swoje. Organizm jak wyczuje zagrożenie dla ciąży to po prostu nie dopuści do zagniezdżenia :) Poza tym ja miałam taka wikse na punkcie alkoholu i lekow. Aktualnie jestem bardziej chora, a kobiety na wakacjach nie wiedza o ciazy, bawia sie dobrze i do czasu okresu w ogole sie nie przejmują a dziecko zdrowe.
    W sumie masz rację, o ile dojdzie do owu to organizm pewnie będzie wiedział co robi..

Ale w tym cyklu bez żadnych spin, sprawdzania owu, bez żadnego liczenia....

Chociaż nie wiem czy przez swoją pracę w ogóle nie odpuścić....

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U was też taka brzydka pogoda? Jej u mnie cały dzień leje.

U mnie dzień w pracy męczący.Wszystkie czekaliśmy ciągle ja koniec 😅

Piersi bola, tylko nie tradycyjnie jak zawsze od wewnętrznej strony od pach tylko od środka od dekoltu. Plamienia nadal są choć mniejsze. czasem jak szybciej wstanę czy coś to bolą jajniki. Do terminu @ jeszcze 10 dni😬takze taki dzień u mnie.
    A i jeszcze ósemka na dole mi rośnie i tak mnie boli że aż pod szczęka szyja mnie boli 😬porażka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 20:06

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj doła, ze aż postanowiłam ske wypowiedzieć zamiast tylko czytać. Dwa miesiące temu odstawiłam antykoncepcję, także wiem, ze organizm potrzebuje czasu, ale zbadałam dzisiaj progesteron w 28 dc, 8dpo. Wynik to... 1,67. Czekam na francę i lecę do ginekologa, bo naprawdę obawiam się, ze ja od zawsze miałam krótka fazę lutealna i ze jestem zepsuta :(

Na jakie badania krwi wysłać narzeczonego? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 19:49

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:

Piersi bola, tylko nie tradycyjnie jak zawsze od wewnętrznej strony od pach tylko od środka od dekoltu. Plamienia nadal są choć mniejsze. czasem jak szybciej wstanę czy coś to bolą jajniki. Do terminu @ jeszcze 10 dni😬takze taki dzień u mnie.
    U mnie też dziś leje 🙄🙄🙄
    Tyle dobrego, że już w domu jestem.
    Do poniedziałku zwolnienie.
    A może to wcale nie @ nadchodzi...? 😁

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Niki Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    U mnie też dziś leje 🙄🙄🙄
    Tyle dobrego, że już w domu jestem.
    Do poniedziałku zwolnienie.
    A może to wcale nie @ nadchodzi...? 😁

Cieszę się kochana że już w domu jesteś ♥️ a jak córcia twoja?jak się czuje?

Pewnie @ idzie jak Godzilla 😅

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    W sumie masz rację, o ile dojdzie do owu to organizm pewnie będzie wiedział co robi..

Dokładnie myślę, że tak będzie. Organizm jeśli nie będzie gotowy nie dopuści nawet do zagnieżdżenia. Próbować możecie, zresztą kto wam zabroni seksowac się 😜 może akurat, coś będzie 😅.
    Rozumiem, odpoczynek też jest ważny, zwłaszcza, że ostatnio już dosyć się na stresowalas więc, wykres, trampki zostaw na później
    Co do pracy to faktycznie może być ci ciężko... Ale nie wiem. Czy masz na myśli odpuścić teraz czy na dłuższą metę?

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro dziewczyny idę na usg. Co prawda do innego lekarza, który jest spoko, ale nie będę u niego prowadzić ciąży. Chcę żeby tylko usg mi zrobił, mam nadzieję, że już coś zobaczę i będę spokojniejsza. Ogólnie jakoś bym wytrzymała te 3 tygodnie, ale po tym tekście ostatnio to aż mnie nosi i muszę iść. Trzymajcie kciuki, o 8 mogę przyjść ale o której wejdę to nie wiadomo, bo mam przyjść tak z wolnej stopy, bez zapisu. Naprswde chce zobaczyć chociaż najmniejszą kropeczke 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dokładnie myślę, że tak będzie. Organizm jeśli nie będzie gotowy nie dopuści nawet do zagnieżdżenia. Próbować możecie, zresztą kto wam zabroni seksowac się 😜 może akurat, coś będzie 😅.
    Rozumiem, odpoczynek też jest ważny, zwłaszcza, że ostatnio już dosyć się na stresowalas więc, wykres, trampki zostaw na później
    Co do pracy to faktycznie może być ci ciężko... Ale nie wiem. Czy masz na myśli odpuścić teraz czy na dłuższą metę?
    O nie wykresy i inne nie są teraz dla mnie. Zdecydowanie nie.

Chodzi o to, że ja tydzień temu podpisała nowa umowę o pracę na cały etat.
    Nie dość że 1.5 tygodnia na zwolnieniu na dzień dobry to po nowym roku jeśli się oczywiście uda, to powiem o ciazy?

Z jednej strony uratowali mi tylek z ubezpieczeniem, ale też już u nich pracowałam od ponad 2 tygodni...
    Z drugiej strony zastanawiam się dlaczego ja się tym przejmuje w ogóle..

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Jutro dziewczyny idę na usg. Co prawda do innego lekarza, który jest spoko, ale nie będę u niego prowadzić ciąży. Chcę żeby tylko usg mi zrobił, mam nadzieję, że już coś zobaczę i będę spokojniejsza. Ogólnie jakoś bym wytrzymała te 3 tygodnie, ale po tym tekście ostatnio to aż mnie nosi i muszę iść. Trzymajcie kciuki, o 8 mogę przyjść ale o której wejdę to nie wiadomo, bo mam przyjść tak z wolnej stopy, bez zapisu. Naprswde chce zobaczyć chociaż najmniejszą kropeczke 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻
    Trzymam kciukasy. ✌️😊
    Ja w 5t4d usłyszałam serduszko małej, a ciąża byla młodsza przez przesunięcie owu.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    O nie wykresy i inne nie są teraz dla mnie. Zdecydowanie nie.

Chodzi o to, że ja tydzień temu podpisała nowa umowę o pracę na cały etat.
    Nie dość że 1.5 tygodnia na zwolnieniu na dzień dobry to po nowym roku jeśli się oczywiście uda, to powiem o ciazy?

Z jednej strony uratowali mi tylek z ubezpieczeniem, ale też już u nich pracowałam od ponad 2 tygodni...
    Z drugiej strony zastanawiam się dlaczego ja się tym przejmuje w ogóle..

Wykresy sio, teraz czas na oczyszczenie głowy!
    Rozumiem twoje obawy, chcesz być uczucia co do pracodawcy i wcale się nie dziwię. W końcu praca to też ważny element przy staraniach o dziecko. Z drugiej strony nie jest powiedziane, że uda się już od razu, chociaż wiem, że tak by było super. Hmmm kochana ja myślę, że nawet gdybyś zaszła w ciążę, to nie jest powiedziane, że przechodziłabys ja tak ciężko ją pierwsza. Kto wie, może mogła byś pracować do końcówki, oczywiście mniej godzin ale jednak w pracy. To jest bardzo ciężki temat, w końcu chodzi i o finanse i o dzieciątko. Myślę jednak, że nie ma co odkładać starań, jak już zaczeliscie. Sama wiesz, że mogą one trwać i długo i krótko. Więc spokojna głowa, co ma być to będzie ❤️

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Trzymam kciukasy. ✌️😊
    Ja w 5t4d usłyszałam serduszko małej, a ciąża byla młodsza przez przesunięcie owu.

Trzymaj ❤️❤️❤️
    Kurcze ja w 6tc slyszalam serduszko. Wiem, że wszystko też zalezy od sprzętu. Więc naprawdę tak bardzo liczę że chociaż zobaczę co kolwiek. A jutro akurat też mam 5t4d więc mam taką wielką nadzieję ❤️ cieszę się, że od rana idę to nie będę się stresować zbyt długo 🥴

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:

A i jeszcze ósemka na dole mi rośnie i tak mnie boli że aż pod szczęka szyja mnie boli 😬porażka.

Widze ze kolejna na ciąze ma problem z zębami jak Alicja 😅😅 moze to jakis wyznacznik? Haha. Życze Tobie oby @ nie przyszla :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 22:02

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:

Będzie dobrze !!! Wstawiaj fote z usg pamietaj!
    Och jak dobrze ze się komus udalo tu z forum :) super!
    Ja odpuściłam na dłużej. Jak pisalam. Wiadomo gdzies z tylu głowy będzie, ale no nie ma aktualnie jak :)
    A dobrze sie czujesz ? :)

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Ale w sensie ze nowa praca i chcesz troche wypracować? Najlepiej jakbys pracowala 3 miesiave bo taki przelicznik pieniędzy bedziesz miala na macierzynskim z tego co sie orientuje :)
    Praca wazna sprawa. Bo bez ubezpieczenia kiepsko. I zapewnia jako tako komfort psychiczny na l4 czy macierzyńskim :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 22:03

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Wykresy sio, teraz czas na oczyszczenie głowy!
    Rozumiem twoje obawy, chcesz być uczucia co do pracodawcy i wcale się nie dziwię. W końcu praca to też ważny element przy staraniach o dziecko. Z drugiej strony nie jest powiedziane, że uda się już od razu, chociaż wiem, że tak by było super. Hmmm kochana ja myślę, że nawet gdybyś zaszła w ciążę, to nie jest powiedziane, że przechodziłabys ja tak ciężko ją pierwsza. Kto wie, może mogła byś pracować do końcówki, oczywiście mniej godzin ale jednak w pracy. To jest bardzo ciężki temat, w końcu chodzi i o finanse i o dzieciątko. Myślę jednak, że nie ma co odkładać starań, jak już zaczeliscie. Sama wiesz, że mogą one trwać i długo i krótko. Więc spokojna głowa, co ma być to będzie ❤️
    Ehhhh, wiem że nikt nie powiedział, że od razu się uda no ale jeśli się uda?

To jest gastronomia, ja nie mogę ryzykować zdrowiem dziecka. Dźwiganie skrzynek i innych jest dość hmmm, no słabe w ciąży.

Raczej praca do końcówki odpada, praca po parę h też odpada.
    W moim wypadku to ciąża będzie na 90% leżąca.
    Więc wiesz, muszę po prostu się z tym opanować...
    Albo ja i dziecko albo pracodawca.
    Ale ehhh....

Każdy mi mówi daj spokój, co się będziesz przejmować.
    A ja z drugiej strony myślę o tym co oni powiedzą...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 22:34

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ale w sensie ze nowa praca i chcesz troche wypracować? Najlepiej jakbys pracowala 3 miesiave bo taki przelicznik pieniędzy bedziesz miala na macierzynskim z tego co sie orientuje :)
    Praca wazna sprawa. Bo bez ubezpieczenia kiepsko. I zapewnia jako tako komfort psychiczny na l4 czy macierzyńskim :)
    Generalnie kobieta ciężarna ma ubezpieczenie przez okres całej ciąży, no i połogu.

Nie no żeby przejść na l4 w ciąży trzeba mieć wypracowany miesiąc czyli 31 dni.
    Ale nikt nie mówi że od razu miałabym odchodzić.

Zresztą każdy może wpaść....

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Generalnie kobieta ciężarna ma ubezpieczenie przez okres całej ciąży, no i połogu.

Nie no żeby przejść na l4 w ciąży trzeba mieć wypracowany miesiąc czyli 31 dni.
    Ale nikt nie mówi że od razu miałabym odchodzić.

Zresztą każdy może wpaść....

Słuchaj pracuj, po prostu każdego dnia. A jednocześnie starajcie sie o dziecko :) Ja tak robie. Jestem w trakcie awansu zawodowego, pracuje w szkole. Nie wyobrazam sobie pracy w ciąży z dzieciakami ktore przychodza chore do szkoły, czy moga na mnie wpaść bo biegaja po boisku a tak się dzieje.
    Zatem, żyj, kochaj się, bedzie co ma byc ;) A nikomu nie musisz sie tłumaczyć z własnych planów na życie :) A co kogo obchodzi czy dziecko planowane czy z wpadki?

Poza tym helloł! Tak długo człowiek planuje dziecko a koniec końców jest tak samo zaskoczony, że się udało, jakby to wpadka była 😋😋😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 23:06

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Słuchaj pracuj, po prostu każdego dnia. A jednocześnie starajcie sie o dziecko :) Ja tak robie. Jestem w trakcie awansu zawodowego, pracuje w szkole. Nie wyobrazam sobie pracy w ciąży z dzieciakami ktore przychodza chore do szkoły, czy moga na mnie wpaść bo biegaja po boisku a tak się dzieje.
    Zatem, żyj, kochaj się, bedzie co ma byc ;) A nikomu nie musisz sie tłumaczyć z własnych planów na życie :) A co kogo obchodzi czy dziecko planowane czy z wpadki?

Poza tym helloł! Tak długo człowiek planuje dziecko a koniec końców jest tak samo zaskoczony, że się udało, jakby to wpadka była 😋😋😘
    O czego uczysz w szkole? W jakim wieku masz dzieciaki?
    No wiesz u mnie to koło tych 15 dni wypada.
    Wiadomo będę starała się już nic nie odwalic, ale te szpitale nie były zależne ode mnie....

No wiesz masz rację, niby nikomu się spowiadac nie muszę ale nie wiesz jak to jest?
    Zaraz będzie że chciałam umowę o pracę itd do ciazy...

Wiadomo że może długo nie wychodzić. Ale jak wyjdzie zaraz?
    Wiesz jak to jest nigdy nie wiemy co nas spotka i jak to będzie 🤷‍♀️
    Patrzę ogólnie w oba kierunki.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2019, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny odpisze wam później na wszystkie wiadomości, chyba, że będę czekać na lekarza długo to zaraz odpisze 😉 właśnie czekam na wizytę. Jestem pierwsza w kolejce więc super mi się udało. Trzymajcie proszę nadal kciuki, żeby chociaż troszkę było widać kropka 🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🥰

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
‹‹ 105 106 107 108 109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ