Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Właśnie wróciłam od lekarza z antybiotykiem i L4 :(

Obudzilam się nad ranem ok 5 z takim bólem brzucha... dreszcze, zimno. Ale jakoś zasnęłam. No to obudziłam sie znowu i biegiem do łazienki i dwie takie rundy.
    Coś mnie przeczyściło.
    Ale ogólnie od 2 tyg kaszel ciagle jest, ból brzucha też, zimno mi i jestem rozbita. Także chorobsko jesienne. Właśnie leżę pod kołderką i wmuszam w siebie śniadanie.
    Od tak pozytywnie z rana 🙈

O matko kochana, odpoczywaj kochana i kuruj się! Może to jakaś jelitowka połączyła się z tym co się nie udało wyleczyć 😳 w każdym razie, dobrze że byłaś u lekarza i masz już leki 😁
    Próbuj zjeść chociaż troszkę, żeby się nie osłabić dodatkowo. No i szybko wracaj do zdrowia ❤️ oby szybko przeszło kochana ❤️

AleOla26 lubi tę wiadomość

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ciesz się i odpoczywaj, że zamulasz w takim razie! :p

Ja dzisiaj idę do domu 😍
    Podlecz się trochę, choroby nie sprzyjają bobaskom :p
    Co studiujesz? Ostatni rok?

Zwolnienie do wtorku. Umowę o pracę w nowym miejs u mam od 2 tygodni, a ja już jestem od tygodnia prawie na zwolnieniu 😂
    Miałam wrócić na weekend do pracy ale powiedziała doktor, że mam siedzieć w domu.

Pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna... Tak, tak ostatni rok :) i zero weny do pisania pracy 😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Ja dzisiaj dobrze się czuje nawet, mało mdłości. Plecy jedynie bolą mnie, ale to przez wczorajszą pracę i sprzątanie 😁 wczoraj trochę mój K pomasowal więc zawsze trochę lepiej 😜 ogólnie to nie muszę nosić paska do spodni, gdzie zawsze musiałam bo spadały 🤯 więc dzieje się haha
    Teraz siedze z małym, ale niedlugo lece wypłacić kasę z bankomatu i szykować obiad będe musiała 😜 dzień jak codzień, do tego dzisiaj jeszcze też praca i dopiero wolne 🥴
    A ty Pati jak tam? Wypisują cię?
    Tak, idę dziś do domu 😍😍💕

Przechodzę na antybiotyk doustny.

Ale ja już zglupialam po rozmowie z lekarzami, sama nie wiem co robić... :(

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Pedagogike przedszkolna i wczesnoszkolna... Tak, tak ostatni rok :) i zero weny do pisania pracy 😂
    Matko boska. Ty masz taką cierpliwość do dzieci?! :o podziwiam haha!

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

A co Ci powiedzieli? 😳

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Nic mi nie mów błagam o chorobach!
    Mam nadzieję, że długo nie zachoruje.
    Bynajmniej będę się starać.
    Nie mam pojecia jak ale będę.

A Ty pod kołdrę, korzystaj z wolnego.
    Kuruj się. Tylko mam nadzieję, że Ty nie masz antybiotyku na gorączkę.

Ja jestem osobą, która praktycznie nie gorączkuje. Ostatni raz miałam w marcu jeden dzień, gdzie nie byłam w wstanie wstac z łóżka.
    Ale uciełam sobie drzemkę...1.5h xd Przynajmniej przestało mi być zimno.
    Ja nie mam czasu by choroby wylezec... i tak potem się to wszystko kończy.

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:

Ja też tak miałam... napisałam mgr w miesiąc! Tyle że oddałam w późniejszym terminie obronę miałam w pazdzierniku heh. Ważne że już po! I aktualnie robie 3 kierunek ale juz na podyplomowce. Mam nadzieje że dzięki temu zmienie pracę i już nic wiecej nie chce studiować!

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    O matko kochana, odpoczywaj kochana i kuruj się! Może to jakaś jelitowka połączyła się z tym co się nie udało wyleczyć 😳 w każdym razie, dobrze że byłaś u lekarza i masz już leki 😁
    Próbuj zjeść chociaż troszkę, żeby się nie osłabić dodatkowo. No i szybko wracaj do zdrowia ❤️ oby szybko przeszło kochana ❤️

Myślę że coś zjadłam co mnie przeczyściło.... wczoraj jadłam obiad u sąsiadki, wystarczy że dała śmietanę do sosu.... musze zapytać. Ale też zastanawiam się czy nie biorę za dużych dawek witamin i może to bedzie to?
    Ale w końcu mam nadzieję że antybiotyk wyleczy mi to gardło i kaszel! W końcu odpocznę, wyśpię się... dom posprzątam jutro jak bedzie dobrze.
    Poukladam w domu to i w glowie zrobi się lżej :)
    Wczoraj postanowiłam odłożyć starania na czas nieokreślony... uświadomiłam sobie, że bez zmiany pracy mojego M. Te starania mogą trwać dłuuugo.

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

A dlaczego zgłupiałaś ? Mowią coś sprzecznego?

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Myślę że coś zjadłam co mnie przeczyściło.... wczoraj jadłam obiad u sąsiadki, wystarczy że dała śmietanę do sosu.... musze zapytać. Ale też zastanawiam się czy nie biorę za dużych dawek witamin i może to bedzie to?
    Ale w końcu mam nadzieję że antybiotyk wyleczy mi to gardło i kaszel! W końcu odpocznę, wyśpię się... dom posprzątam jutro jak bedzie dobrze.
    Poukladam w domu to i w glowie zrobi się lżej :)
    Wczoraj postanowiłam odłożyć starania na czas nieokreślony... uświadomiłam sobie, że bez zmiany pracy mojego M. Te starania mogą trwać dłuuugo.

Też racja, ja wtedy co wymitowalam cała noc to też przez jedzenie, zatrulam się. A chłopaki moje jedli to samo i nic 😅 delikatne organizmy tak mają...
    Hmm w sumie jak za dużo czegoś bierzesz też mogą być negatywne skutki 🤔 jakie Wit bierzesz?
    A antybiotyk już wyleczy cię do końca i w końcu poczujesz się do końca dobrze!!! I teraz odpoczynek dużo pomoże, nabierzesz siły i choroba pójdzie szybko precz 😁
    Co do starań masz też trochę racji, niestety natura tak nas stworzyła, że tylko kilka dni w cyklu możemy zajść w ciążę i praca na wyjazdach nie sprzyja. Chociaż są pary, którym się udało, jednak o wiele łatwiej jest zająć w ciążę mając pod raka druga połówkę 🙃 może w takim razie cieszcie się sobą, seksujcie się bez ciśnienia na przymus, a może i tak samo z siebie wyjdzie 🥰 oby twój M szybko znalazł jakąś fajną pracę na miejscu i to szybko ❤️ tobie też będzie lepiej mając go pod ręką ❤️

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M046IKA wrote:
    11 dpo 25 dc

Kurcze to powiem szczerze nie mam pojęcia, robilas może test? 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 14:50

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • M046IKA Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Kurcze to powiem szczerze nie mam pojęcia, robilas może test? 😁
    Wczoraj robiłam Ale bialooo

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M046IKA wrote:

Przyrko mi, że to nie ciążowy objaw. Jeśli nie da ci to spokoju może idz do lekarza, niech zrobi usg i sprawdzi czy wszystko jest ok.

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Też racja, ja wtedy co wymitowalam cała noc to też przez jedzenie, zatrulam się. A chłopaki moje jedli to samo i nic 😅 delikatne organizmy tak mają...
    Hmm w sumie jak za dużo czegoś bierzesz też mogą być negatywne skutki 🤔 jakie Wit bierzesz?
    A antybiotyk już wyleczy cię do końca i w końcu poczujesz się do końca dobrze!!! I teraz odpoczynek dużo pomoże, nabierzesz siły i choroba pójdzie szybko precz 😁
    Co do starań masz też trochę racji, niestety natura tak nas stworzyła, że tylko kilka dni w cyklu możemy zajść w ciążę i praca na wyjazdach nie sprzyja. Chociaż są pary, którym się udało, jednak o wiele łatwiej jest zająć w ciążę mając pod raka druga połówkę 🙃 może w takim razie cieszcie się sobą, seksujcie się bez ciśnienia na przymus, a może i tak samo z siebie wyjdzie 🥰 oby twój M szybko znalazł jakąś fajną pracę na miejscu i to szybko ❤️ tobie też będzie lepiej mając go pod ręką ❤️

Nooo też by chciał być bardziej na miejscu... nie wiem kiedy to się zmieni :(
    No ginekolog tez powiedział że weekendowe starania mogą mnie utruć i mam nie celowac w konkretne dni, bo natura swoje robi. Może kiedyś :)
    Ja brałam feminal 1 ? Caly czas było dobrze, ale no może coś, gdzieś. Do tego wiesiołek. I nic więcej.
    Ale tez doszły do wszystkiego leki na przeziębienie i moze jakaś reakcja sie wytworzyla. Witaminy odkładam na ten tydzień, niech organizm dojdzie do siebie.
    Czuje sie mega zmęczona, aż sprawdzałam przed lekarzem asekuracyjne czy w ciąży nie jestem, no ale cóż. Nadzieja matka głupich :)

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M046IKA wrote:

Hmm... takie dziwne. A może to cos innego, jak pęcherz ?
    Albo stres ? Jeżeli jest to mocno dokuczliwe sprawdź u lekarza, najlepiej ginekologa bo zrobi od razu usg :)

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• M046IKA Przyjaciółka

Wysłany: 13 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Hmm... takie dziwne. A może to cos innego, jak pęcherz ?
    Albo stres ? Jeżeli jest to mocno dokuczliwe sprawdź u lekarza, najlepiej ginekologa bo zrobi od razu usg :)
    Piersi również dokuczaja bolą i są strasznie nabrzmiale może na @ Ale jeszcze nigdy tak nie miała.

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ja też tak miałam... napisałam mgr w miesiąc! Tyle że oddałam w późniejszym terminie obronę miałam w pazdzierniku heh. Ważne że już po! I aktualnie robie 3 kierunek ale juz na podyplomowce. Mam nadzieje że dzięki temu zmienie pracę i już nic wiecej nie chce studiować!
    Też prawie nie choruje i nie goraczkuje, więc tamta gorączka była dla mnie mega dziena...
    Trzymam kciuki, kuruj się słońce 😘

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    A dlaczego zgłupiałaś ? Mowią coś sprzecznego?
    No.... 2 mówi spoko, nie musi Pani przerywać starań. W jedzeniu ma Pani gorsza chemię, może Pani się spokojnie starać.
    Albo proszę poczekać tylko do końca antybiotyku, nim dziecko zacznie korzystać z łożyska to jest koło 10-12 tygodnia, antybiotyk się wyplucze.

A trzecia opcja nie no poczeka Pani ten tydzień, a może ten cykl....

Tylko tej 3 lekarce ufam najmniej...

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M046IKA wrote:
    Piersi również dokuczaja bolą i są strasznie nabrzmiale może na @ Ale jeszcze nigdy tak nie miała.
    Co cykl to inna niespodzianka. Poczekaj na termin @. Bo masz dwie opcje ciaża lub nie ciąża :) z tymi testami też nie ma co robic za wczesnie :)

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 13 listopada 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No.... 2 mówi spoko, nie musi Pani przerywać starań. W jedzeniu ma Pani gorsza chemię, może Pani się spokojnie starać.
    Albo proszę poczekać tylko do końca antybiotyku, nim dziecko zacznie korzystać z łożyska to jest koło 10-12 tygodnia, antybiotyk się wyplucze.

A trzecia opcja nie no poczeka Pani ten tydzień, a może ten cykl....

Tylko tej 3 lekarce ufam najmniej...

Kurcze rób swoje. Organizm jak wyczuje zagrożenie dla ciąży to po prostu nie dopuści do zagniezdżenia :) Poza tym ja miałam taka wikse na punkcie alkoholu i lekow. Aktualnie jestem bardziej chora, a kobiety na wakacjach nie wiedza o ciazy, bawia sie dobrze i do czasu okresu w ogole sie nie przejmują a dziecko zdrowe.

Patutka lubi tę wiadomość

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

‹‹ 104 105 106 107 108 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ