Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ola... To, że jego matka tak się wyraziła, a on miał taki pomysl, to pryszcze na dupie w tym co okazało się wczoraj wieczorem, moje życie po prostu w jednym momencie się skonczylo.
    Jestem załamana... 😭😭😭

A przez tą sytuację jego matka gra dobra teściowa i nawet dziś milutko do mnie dzwoniła....

Ale milutka bo jej wstyd za syna ? Czy żal Ciebie ? Czy szczęśliwa jest że ślubu nie będzie i udaje sympatyczną?

Współczuję bardzo takiej sytuacji :(

08.2019 - Starania o pierwsze dzieciątko 👶
    26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

On- l-carnitina 1x , promen 1x, magnez, wit. C
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Ale milutka bo jej wstyd za syna ? Czy żal Ciebie ? Czy szczęśliwa jest że ślubu nie będzie i udaje sympatyczną?

Współczuję bardzo takiej sytuacji :(
    O braku ślubu nie wie. Może bardziej o to że jej syneczek teraz udaje, że płaczę bo wie, że to koniec.
    Że nie chce już być z takim kimś...

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

Kwiecień 2025- kim jesteś kropeczko? ♥️
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    O braku ślubu nie wie. Może bardziej o to że jej syneczek teraz udaje, że płaczę bo wie, że to koniec.
    Że nie chce już być z takim kimś...

Dobra strona jest taka że te krzywdzace Ciebie sprawy wyszły przed ślubem.... podejrzewasz ciążę, że chcesz testowac ??
    Może przerwa wam dobrze zrobi i sie dogadacie....

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2019, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ola... To, że jego matka tak się wyraziła, a on miał taki pomysl, to pryszcze na dupie w tym co okazało się wczoraj wieczorem, moje życie po prostu w jednym momencie się skonczylo.
    Jestem załamana... 😭😭😭

A przez tą sytuację jego matka gra dobra teściowa i nawet dziś milutko do mnie dzwoniła....

Slońce wiem, że przeżywasz teraz dramat i w tej sytuacji doskonale Cie rozumiem i nie dziwię Ci się naprawdę. Ale tak jak Ci już mówiłam, daj sobie i jemu czas, jak ochlona już chociaż odrobine emocje, wtedy się zastanów na spokojnie nad wszystkim, może on tez przemysli i zdecydujesz lub zdecydujecie co dalej zrobic. Może jeszcze będzie dobrze... Poki co najważniejsze żeby cala prawda wyszła na jaw 😘😘😘 dużo siły kochana i pamietaj jestem z Tobą.

Patutka lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Slońce wiem, że przeżywasz teraz dramat i w tej sytuacji doskonale Cie rozumiem i nie dziwię Ci się naprawdę. Ale tak jak Ci już mówiłam, daj sobie i jemu czas, jak ochlona już chociaż odrobine emocje, wtedy się zastanów na spokojnie nad wszystkim, może on tez przemysli i zdecydujesz lub zdecydujecie co dalej zrobic. Może jeszcze będzie dobrze... Poki co najważniejsze żeby cala prawda wyszła na jaw 😘😘😘 dużo siły kochana i pamietaj jestem z Tobą.
    Czas się wziąć w garść, koniec tego. Albo będzie dobrze albo nie. Nie ma pomiędzy. 💪

Jak dziewczyny u Was?

W Warszawie jest taka piękna pogoda 🤩
    Jakby wiosna szła, po paru dniach z 0* na dworze, dzisiaj jest 10* bezchmurne niebo 😍

doomi03 lubi tę wiadomość

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Niki Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Niki gdzie tak zniknęłas?

Na branie tych spraw już raczej za późno.
    Naprawdę, ja pasuje...

Jestem już jestem. W pracy mamy kocioł przed świętami. Jakoś ostatnio tyle spraw na głowie. Jeszcze babcia mojego jest trochę w słabym stanie. Miała mieć dzisiaj operację na biodro ale anestezjolog jej nie dopuścił bo woda jej się zbiera.
    Ajjj.

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Czas się wziąć w garść, koniec tego. Albo będzie dobrze albo nie. Nie ma pomiędzy. 💪

Jak dziewczyny u Was?

Jakby wiosna szła, po paru dniach z 0* na dworze, dzisiaj jest 10* bezchmurne niebo 😍

Pati ale to co chcesz się z nim rozstać?

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:

Jak dziewczyny u Was?

Jest moc, podoba mi się to nastawienie.
    U nas też dziś pięknie, słońce świeci, termometr pokazywał prawie 15' :)

Jeszcze dziś pojechałam do Sobótki do małej Hanki, to się chociaż ciotka wariatka bobasem nacieszy i potuli 😊

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Pati ale to co chcesz się z nim rozstać?
    Wiesz... Nie wiem..
    Narazie to wszystko jest pod jednym wielkim znakiem zapytania...
    Po tym co wyszło dalej jestem w wielkim szoku, sama nie ogarniam tego co się wydarzyło, no ale wychodzi na to że po prostu pewna kurwa bo inaczej jej nie nazwę, chce zepsuć czyjeś szczęście i nagle podobno po 3 latach obudziła się że ma z K dziecko, K się zgodził na te testy ale ona nie chce.
    Więc sama nie rozumiem juz wszystkiego, ale wiem jedno że kobiety to wredne małpy.
    Ona go nekala na długo po ich przygodzie prawie 4 lata temu. Aż chodzil do psychologa.

Niech teraz biega i się stara, bynajmniej jego matka zaczęła ze mną normalnie rozmawiać i sama do mnie 2 razy zadzwoniła.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Jest moc, podoba mi się to nastawienie.
    U nas też dziś pięknie, słońce świeci, termometr pokazywał prawie 15' :)

Jeszcze dziś pojechałam do Sobótki do małej Hanki, to się chociaż ciotka wariatka bobasem nacieszy i potuli 😊
    Ciotka już niedługo będzie miała swoje takie 🥰

To ciepłej niż u mnie!

A co do nastawienia, po długich rozmowach przecież nie moge tego tak skreślac. To było kiedyś, a że laska nie chce testów, to wiesz jak jest... Mówi samo przez siebie, że ona wie że to nie jego.
    A skoro sypiała z 7281916 naraz to skąd ona może wiedzieć czy to K, czy to jej męża czy co?
    Daj spokój, narazie on ma się starać.

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    Ciotka już niedługo będzie miała swoje takie 🥰

To ciepłej niż u mnie!

A co do nastawienia, po długich rozmowach przecież nie moge tego tak skreślac. To było kiedyś, a że laska nie chce testów, to wiesz jak jest... Mówi samo przez siebie, że ona wie że to nie jego.
    A skoro sypiała z 7281916 naraz to skąd ona może wiedzieć czy to K, czy to jej męża czy co?
    Daj spokój, narazie on ma się starać.

Oj chciałabym chciała.
    No we Wrocławiu zawsze najcieplej :) za to lubię to miasto, bo ja jestem wielki zmarzluch.

Faktycznie skoro on się zgodził w koncu na te testy, a ona nie chce ich zrobić (a przecież ma prawo je zrobić skoro wmawia mu ze to jego - a sumie co dziwniejsze to wmawia to bardziej Tobie, bo przecież nie do niego z tym napisała) to faktycznie coś tu śmierdzi i tak jak zaklsdalysmy jedna z opcji to chciała wam popsuć to... Normalnie to co by jej szkodzilo zgodzić się na testy skoro teraz po 3 latach nagle się upomina że to niby jego.
    Co nie zmienia faktu, ze tak niech się chlop teraz o ciebie postara żeby ułożyc to wszystko.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj też cieplutko 😍. Z samego rana młody miał wizytę u audiologa i wszystko super ❤️ zero zastrzeżeń, następna wizyta na dwa latka. Jutro szczepienie od rana, później mam wizytę u gina na 12 ❤️. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ✊🏻.

Pati trzymaj się kochana! Będzie dobrze, zresztą już pisałam Ci, że trzymam mocno kciuki, żebys była w końcu szczęśliwa i wsyztko się ułożyło ❤️

Doomi już niedługo test 😍 jak się czujesz? Jakieś odczucia, przeczucia?

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola dzięki za polecenie tego clotrimazolu... Naprawdę mnie poratował 😊 😁

AleOla26 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    U nas dzisiaj też cieplutko 😍. Z samego rana młody miał wizytę u audiologa i wszystko super ❤️ zero zastrzeżeń, następna wizyta na dwa latka. Jutro szczepienie od rana, później mam wizytę u gina na 12 ❤️. Mam nadzieję, że będzie wszystko dobrze ✊🏻.

Pati trzymaj się kochana! Będzie dobrze, zresztą już pisałam Ci, że trzymam mocno kciuki, żebys była w końcu szczęśliwa i wsyztko się ułożyło ❤️

Hmm odczucia... Wrażenie mam ze mam ciężkie piersi, podbrzusze czasem zaciągnie, czyli objawy jak na wszystko i nic 😁 dzisiaj tylko sikam jak szalona, ale to mi się zdarza jak przemarzne czy cos (właśnie się modle zeby dotrwac w autobusie, bo znów ciśnie pierunsko 😂😂)
    Przeczucia? Żadne xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2019, 17:09

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • Patutka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Oj chciałabym chciała.
    No we Wrocławiu zawsze najcieplej :) za to lubię to miasto, bo ja jestem wielki zmarzluch.

Faktycznie skoro on się zgodził w koncu na te testy, a ona nie chce ich zrobić (a przecież ma prawo je zrobić skoro wmawia mu ze to jego - a sumie co dziwniejsze to wmawia to bardziej Tobie, bo przecież nie do niego z tym napisała) to faktycznie coś tu śmierdzi i tak jak zaklsdalysmy jedna z opcji to chciała wam popsuć to... Normalnie to co by jej szkodzilo zgodzić się na testy skoro teraz po 3 latach nagle się upomina że to niby jego.
    Co nie zmienia faktu, ze tak niech się chlop teraz o ciebie postara żeby ułożyc to wszystko.
    No pewnie niech lata. Ja się nie będę udzielać, niech mi da teraz święty spokój, bo tylko tego potrzebuje.

Odwiedzę Cię po nowym roku w tym Wrocławiu! 😁

Jeju dziewczyny, wiecie że mam jakieś takie dziwne przeczucie że w tym miesiącu się udało?
    Nie wiem dlaczego... :(

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• Patutka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:

❤️❤️❤️

Na pewno będzie dobrze! Nie ma innej możliwości!
    Masz usg jutro?

29.06.2016 🩷

25.09.2020 🩵

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcecie się pośmiać ze mnie? 😅
    Apropo tego mojego czestomoczu dzisiaj xD wyobraźcie sobie ze nie dojechałam do samego dworca tak jak planowałam bo moj pecherz w momencie dojeżdzania do Wrocka byl tak pelny ze osiągnął fazę apogeum 😅 no przebieralam nogami jak dzika i już mi się lzy cisnely do oczu bo czulam ze moj pecherz zaraz nie wytrzyma dłużej i się posikam. Gdy tylko drzwi sie otworzyły już w mieście na pierwszym lepszym przystanku to wylecialam jak oparzona i szukam jakiejś stacji, galerii, hali handlowej czy czegokolwiek gdzie może być toaleta. Nic! Trudno wchodzę do marketu pytam czy mogę u nich bo to awaryjna sytuacja lub czy gdzieś w pobliżu może być wc. Pani oczywiście wpuścić mnie nie moze na zaplecze ale mówi ze tu w pobliżu jest przychodnia to moze tam. Rozglądam sie za ta przychodnia, ale ciemno nic nie widze, nic mi przychodzi nie przypomina, ale widzę krzyżyk od apteki to mysle "może tam!" i lecę na oślep. Po drodze widze na jakiej bramie "galeria wejście" i strzałka... Myślę galeria to moze i kibel. No dobra to wchodzę. Żenada obsikanych spodni wisi już na włosku, bardzo cienkim włosku". Wchodzę na pietro gdzie niby wejście do tej galerii, a tam tylko balkon z paroma salonami i sklepami (czyli gowno, nie galeria) ale widzę salon jakiś urody, rzes, paznokci czy czegoś tam i swiecace się w środku swiatlo... Ryzyk, fizyk dryndam do zamkniętych drzwi... Podchodzi mila Pani, a ja z miną zaszczutego psa rzecze ze "strasznie mi glupio o to prosić, ale czy mogę skorzystać" pani tylko z uśmiechem wskazała łazienka, ja oczywiście obsypalam ja tysiącem podziękowań i wlecialam jak burza do tego wc. Laski, to było chyba najdłuższe siusiu w moim życiu. Wychodząc znów podziękowałam. Szybko poszukałam jakiegoś przystanku tramwaju którym dostanę się tam gdzie potrzebowalam... I o to po trudach i znojach podróży zmierzam w koncu do celu😂 chwała Bogu moje spodnie wyszły z tego suche... nigdy nie zapomne tej podróży 😂 gdyby nie ta pani to masakra, niech jej Bóg w dzieciach wynagrodzi 😅😂🤗

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka wrote:
    No pewnie niech lata. Ja się nie będę udzielać, niech mi da teraz święty spokój, bo tylko tego potrzebuje.

Odwiedzę Cię po nowym roku w tym Wrocławiu! 😁

Jeju dziewczyny, wiecie że mam jakieś takie dziwne przeczucie że w tym miesiącu się udało?
    Nie wiem dlaczego... :(

Zapraszam kochana serdecznie. Fajnie bd skoczyć na kawke razem ;)

Moze dlatego ze sie srresujesz przez ta sytuacje stad te przeczucie.

AleOla26 lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patutka bo wyjątkowo w tym miesiącu nie byloby to Tobie na rękę w tej niepewnej sytuacji, a życie lubi zaskakiwać i akurat mogło się udać :)) życzę tego mimo wszystko!

Dooooomiii !!! Twoj wykres wygląda tak obiecująco!!! Trzymam mocni kciuki !! 🤞🤞🤞✊✊✊

Ala to dobrze że cala rodzinka wraz z Kropkiem ma sie dobrze ! :)

Mnie od 14dc tak bolą jajniki momentami... a piersi cały czas aż dotknąć nie mogę :/ Masakra. Dzisiaj miałam wrażenie że @ przyjdzie 7 dni wczesniej takie odczycia były!
    Czuje się w tym tyg taka zmęczona tą praca.... codziennie prawie po 8h w szkole specjalnej...

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

• AleOla26 Ekspertka

Wysłany: 28 listopada 2019, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym nie robiła w międzyczasie dwoch testów (przed antybiotykami) to bym uznała że w ciąży mogę byc i doszło do jakiegos cudu! No ale nie ma tak. :)

26 lat

Wiesiołek do ovu 1500mg
    L-carnityna 1500mg
    Wit D
    Femibion 0
    Magnez

‹‹ 125 126 127 128 129 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ