X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki ❤ (22-28)
Odpowiedz

Młode staraczki ❤ (22-28)

Oceń ten wątek:
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    Jeejku ale to jest mile!!❤ ja wlansie pierwsze jak wyszłam od lekarza to myśl o was że muszę wam napisać, ale że ja w samochodzie nie mogę pisać na telefonie nic bo choroba lokomocyjna i od razu chce nie do rzygać 😁😁😁 to myślę napisze jak wrócimy do domu ale zaspałam😁

Kochana na pewno bedzie dobrze, rozszerzyxie diagnostykę i na bank zobaczysz II❤❤ tak jak my wszystkie tutaj😍

Wierzę w to mocno ♥️♥️♥️
    A zauważyłam że mi te ziółka fajnie na żołądek robią po całym dniu. Tak mi lekko 😊

Początek starań - październik 2018
    Hiperprolaktynemia- opanowana
    Podwyższone TSH-euthyox
    Podwyższony cukier-glucophage
    Niski progesteron-duphaston

Staramy się o pierwsze dzieciątko♥️
  • Wiktorynka Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AleOla26 wrote:
    Jakie to mile!!
    Super wiadomosci czytam od was z rana w laboratorium hahaha krew oddana! Razem z glukoza bo to taka z krwi miala byc 🙈
    Oby nam wszystkim się udało!!
    Wiktorynka cieszę się Waszym szczęściem! Oby szybciutko było podwojne!
    Dziękuje bardzo😍😍

Kiedy będziesz miała wyniki? Man nadzieję że będzie okej wsyzstko😊

• Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliciaaa a ty jak kochana się dzisiaj czujesz? Już lepiej?♥️

aliciaaa lubi tę wiadomość

Podwyższone TSH-euthyox

• doomi03 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Wow ♥️ super cieszę się że wszystko ok. Nawet o robię dzisiaj rano myślałam i się martwiłam że nic nie piszesz.
    No mi lekarz mówił że pół roku to pestka że nie należy się martwić. No u mnie to rok wiec juz inaczej troszkę. Ale będzie dobrze 😘

O dzisiaj znów mężu focha ma. Nie wiem za co 😂 Hahaha 😂

Haha łączę się w bólu xD mój też dziś foszy coś, ale najlepsze ze za to że zrobiłam mu jajecznice, "a on przecież mówił ze nic nie chce na śniadanie " xD cóż za dramat 😂😂😂😂 aż mi się śmiać z niego chce... Tylko szkoda jajek bo oczywiście uparciuch dla zasady nie ruszy, mimo ze talerz stoi przed nim 😆😆😂😂😂

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    No dziewczyny!! Jest dobrze ❤❤❤
    Milczałam bo euforia wzięła górę i jak wróciliśmy to kolacja, serial i zasnąłem jak dziecko😁
    Lekarz powiedział że wszystko jest super!
    Owulacja była na pewno po po pęcherzyki ani śladu i jest ślad po "wylanym" 😁 Powiedział, że progesteronem nie ma co sie stresować bo po 1 był za wcześnie robiony od owu,po drugie mieszczę się w normach fazy lutealnej, po trzecie powiedział mi że to trochę sciema z Tymi normami że musi być powyżej 10 po 8 dniu, bo mówił że miał już tyle kobiet które zaszły w ciaze z niższym i wszystko było pięknie tylko wiadomo luteina na początek ale co do poziomu progesteronu i owu to wszysyko zależy od organizmu!
    Powiedział że teraz trzeb a tylko wyluzować bo na usg wszystko pięknie, owu zachodzi, jajniki pracują, wszysyko czysciutko!
    Powiedziała też że ma nadzieję że wrócę do niego za 3 tygodnie i zaczniemy 9 miesięczna przygodę a jak nie to się nie załamywać bo to dopiero 6 miesięcy starań i to lada chwila i się wydarzy!😁
    na koniec powiedziała że trzyma kciuki❤

A i mówił też że mogę popisać zioła! skoro mają dobry wpływ na moje samopoczucie to tylko lepiej! 😍
    Zastanawialm się wczoraj czy dalej pić bo w sumie mogłabym przestać no po obu jestem ale stwierdziłam że będę pić te 3 miesiące i miesiąc przerwy. 😁

A co do męskiego okresu....Oesuuuu!! To jest tak jawne! Przecież oni czas mi sie zachowują gorzej jak baba naprawdę!😁

Jak się cieszę, że wszystko dobrze ❤️ jak owu była to teraz czekamy na dobre wieści o ⏸️. Jak zaczęłaś pić zioła to pij dalej, żeby teraz nie przerywać "kuracji" 😁

💙05.2018 21:50 synek, 36tc - 2730g, 51cm
    💔12.2019 aniołek, 9tc, poronienie zatrzymane
    🌈💙30.06.2021 1:35 synek, 38+4 - 3390g, 55cm

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktorynka wrote:
    aliciaaa jak się czujesz dzisiaj kochana? ❤

Niki wrote:
    Aliciaaa a ty jak kochana się dzisiaj czujesz? Już lepiej?♥️

Próbuje nadrobic wątek 🙈 a samopoczucie dzisiaj lepsze, chociaż nie wstaje za dużo z łóżka, bo trochę jeszcze mnie kręci w brzuchu 😅 poza tym gorączka poszła sobie po tabletkach na szczęście 😊 teraz odpoczywam a mój musi się zajmować się mną i Damiankiem haha miód dla oczu 🤣

Dziewczyn jak mi miło, że tak się o mnie martwcie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 10:32

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doomi03 wrote:
    Haha łączę się w bólu xD mój też dziś foszy coś, ale najlepsze ze za to że zrobiłam mu jajecznice, "a on przecież mówił ze nic nie chce na śniadanie " xD cóż za dramat 😂😂😂😂 aż mi się śmiać z niego chce... Tylko szkoda jajek bo oczywiście uparciuch dla zasady nie ruszy, mimo ze talerz stoi przed nim 😆😆😂😂😂

Oj znam te przypadki haha zrobisz coś, a on obrażony nie chce 🙈 ja czasami szantaż zastosuje, to zje 🤣

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musimy o siebie dbać dziewczyny 😁
    A mój mąż właśnie napisał mi SMSa że mnie kocha ♥️chyba mu minął foch 😂

A właśnie przyszła do mnie do pracy taka baba, kiedyś pracowała na uczelni a teraz jest na emeryturze. No tak mnie wkurza. Stara,ciągle o seksie gada. I ciągle się mnie czepia. I mówi co mam ci pokazać jak się dzieci robi 🤦ja mówię no to niech pani pokaże 😂siedzi i ciągle gada. A my mamy robotę a ona non stop trajkocze.

Podwyższone TSH-euthyox

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [/QUOTE=Niki]Możesz robić co chcesz z tego skierowania.
    Ja też jednak jak idę do gina to się krępuje..chyba normalne.
    No też mam nadzieję że u niej wszystko ok.bo coś nie odzywa się.[/QUOTE]

Co do skrępowania to mi trochę minęło, po tym jak w ciąży leżałam w szpitalu trzy tygodnie 🙈 wtedy to wiecie, ciągle badania... A 4 dni na porodówce to już w ogóle... 🤣

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Próbuje nadrobic wątek 🙈 a samopoczucie dzisiaj lepsze, chociaż nie wstaje za dużo z łóżka, bo trochę jeszcze mnie kręci w brzuchu 😅 poza tym gorączka poszła sobie po tabletkach na szczęście 😊 teraz odpoczywam a mój musi się zajmować się mną i Damiankiem haha miód dla oczu 🤣

Dziewczyn jak mi miło, że tak się o mnie martwcie ❤️

Niech się opiekuje,niech dba ♥️ cieszę się że już lepiej 😘 Teraz to musisz takie lekkiee jedzonko jeść.

Podwyższone TSH-euthyox

• aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Niech się opiekuje,niech dba ♥️ cieszę się że już lepiej 😘 Teraz to musisz takie lekkiee jedzonko jeść.

Na szczęście mama zrobiła mi kurczaka w sosie smietanowym z marchewka do tego ryż ❤️ kurcze poczułam się tak jak kiedyś za dzieciaka 🥰 a mój dba, kie ma wyjścia 🙈 chociaż wczoraj było już lekkie spiecie, ale szybko się ogarnął, jak wydarlam się, że jestem przecież chora 🤣 chłopy to czasami są tacy... Hmm aż nie wiem jak to określić

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Na szczęście mama zrobiła mi kurczaka w sosie smietanowym z marchewka do tego ryż ❤️ kurcze poczułam się tak jak kiedyś za dzieciaka 🥰 a mój dba, kie ma wyjścia 🙈 chociaż wczoraj było już lekkie spiecie, ale szybko się ogarnął, jak wydarlam się, że jestem przecież chora 🤣 chłopy to czasami są tacy... Hmm aż nie wiem jak to określić

Jedzonko mamusi zawsze pomoże ♥️
    A no chłopy to mają takie odpaly że czasem brak słów.

Podwyższone TSH-euthyox

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć !
    To i ja jeszcze się łapię :p 27 lat, staramy się od czerwca, udało się szybko, ale niestety pusty pęcherzyk :( nie poroniłam sama i w sierpniu miałam zabieg łyżeczkowania. Od ginekologa dostaliśmy zielone światło i w tym cyklu wróciliśmy do starań, ale że mieliśmy urlop to cykl bez monitoringu. I tak żyje w błogiej nieświadomości bo nie mam zielonego pojęcia kiedy była owulacja. :p

Jak się nie uda w tym cyklu, to w kolejnym już wracam do monitoringu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2019, 11:17

age.png

age.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niki wrote:
    Jedzonko mamusi zawsze pomoże ♥️
    A no chłopy to mają takie odpaly że czasem brak słów.

Dlatego trzeba trochę pogadać na nich 🤣
    Obiadek mamy zawsze stawia na nogi ❤️

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Cześć !
    To i ja jeszcze się łapię :p 27 lat, staramy się od czerwca, udało się szybko, ale niestety pusty pęcherzyk :( nie poroniłam sama i w sierpniu miałam zabieg łyżeczkowania. Od ginekologa dostaliśmy zielone światło i w tym cyklu wróciliśmy do starań, ale że mieliśmy urlop to cykl bez monitoringu. I tak żyje w błogiej nieświadomości bo nie mam zielonego pojęcia kiedy była owulacja. :p

Witaj, bardzo mi przykro, że okazał się pusty pęcherzyk ☹️ ale pamiętaj, że co nas nie zabije to nas wzmocni! Jak już macie zielone światło to super! I czasami warto tak odpocząć nie wyliczać i obliczac tak na spontanie 🥰 trzymam oczywiście kciuki za dwie kreski i szczęśliwy finał ❤️

Inga28 lubi tę wiadomość

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Cześć !

Hej. Przykro mi że pęcherzyk pusty. Ale głowa do góry. My też mamy ciągle zielone światło. I ciągle się staramy ale jak na razie bez owocnie. Ale nadzieji nie wolno stracić. ♥️

Inga28 lubi tę wiadomość

Podwyższone TSH-euthyox

• Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aliciaaa wrote:
    Dlatego trzeba trochę pogadać na nich 🤣
    Obiadek mamy zawsze stawia na nogi ❤️

Oni też o nas gadają między sobą 😅 trajkocza gorzej niż kobiety 😂

Podwyższone TSH-euthyox

• Inga28 Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! :) ja wole jednak chodzić na monitoring, przed staraniami chodziłam do lekarza i niestety okazało się, że rzadko pękają mi pęcherzyki. Po podaniu zastrzyku ovitrelle pękł pięknie i się udało.

Ten cykl jeszcze taki właśnie na luzie, a wiadomo różne rzeczy się zdarzają, więc małe nadzieje mimo wszystko są :) Lata lecą a człowiek dopiero zaczął się starać. Teraz żałuje, że nie próbowaliśmy szybciej tylko już czekaliśmy do ślubu.

Ale mam nadzieje, że i tutaj będziemy się cieszyć z pozytywnych testów! :*

age.png

age.png
  • aliciaaa Autorytet

Wysłany: 25 października 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inga28 wrote:
    Dzięki dziewczyny! :) ja wole jednak chodzić na monitoring, przed staraniami chodziłam do lekarza i niestety okazało się, że rzadko pękają mi pęcherzyki. Po podaniu zastrzyku ovitrelle pękł pięknie i się udało.

Ten cykl jeszcze taki właśnie na luzie, a wiadomo różne rzeczy się zdarzają, więc małe nadzieje mimo wszystko są :) Lata lecą a człowiek dopiero zaczął się starać. Teraz żałuje, że nie próbowaliśmy szybciej tylko już czekaliśmy do ślubu.

Ale mam nadzieje, że i tutaj będziemy się cieszyć z pozytywnych testów! :*

Oczywiście rozumiem, każda z nas jest inna i potrzebuje czego innego 😁 może akurat uda się w tym cyklu bez pomocy leków i monitoringu, trzeba myśleć pozytywnie 😊 dobrze, też że masz jakąś postawę, że wiesz z czym u ciebie problem. No i tak w naszych życiach się układa, że czasami starania odkładamy. Ja akurat zaczęłam szybko, teraz chce starać się od drugie. Oczywiście jesteś młoda i też uda ci się na pewno szybko ❤️ naprawdę tutaj wszystkie trzymamy za siebie kciuki nawzajem, w końcu wszystkie mamy taki sam cel 😁

atdc20mmfi0aq01z.png
    atdc2n0ar4eb4z07.png
  • Niki Ekspertka

Wysłany: 25 października 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też czasem myślę że mogliśmy podziwiać wcześniej się starać przed ślubem.ale Teraz jestem świadoma wielu rzeczy bardziej wyedukowania więc sama nie wiem co lepsze 😅

Podwyższone TSH-euthyox

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ