X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jestem zmartwiona i nie wiem co robić. Mam mieć hsg za dwa dni ale to będzie mój 21dc a to badanie powinno się robić max do 10dc ale mój lekarz twierdzi ze ten cykl mam bezowulacyjny i ze można hsg robić a jak się myli i miałam owulke no boje się

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za całą wizytę zawsze płacę 80 zł z usg. Za cytologie ostatnio zapłaciłam 30 ale posiedziałam z pół godziny bo lekarz stwierdził, że szkoda kasy na osobną wizytę i pogadaliśmy trochę.

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
    1d6bfd3e88daa2a2a826e830f0dcb69a.png
  • Aganeska Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baby1991 wrote:
    Dziewczynki jestem zmartwiona i nie wiem co robić. Mam mieć hsg za dwa dni ale to będzie mój 21dc a to badanie powinno się robić max do 10dc ale mój lekarz twierdzi ze ten cykl mam bezowulacyjny i ze można hsg robić a jak się myli i miałam owulke no boje się

No nie martw się, musisz zaufać lekarzowi. W końcu jakby nie był przekonany, ze owulacji nie było nie kierował by Cię na hsg. Z resztą ja tak myślę. Głowa do góry, cyce do przodu :)

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
    1d6bfd3e88daa2a2a826e830f0dcb69a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Patka ona zaszła po miesiącu stosowania Bromergon-u (szczęściara ) u mnie dziś tez negatyw.Wiec już się nie łudzę,ze to fasolka,ciekawe kiedy ma zamiar przyjść @.
    U mnie dziś brzydko deszczowo.
    Odebrałam wynik..
    24.60

a zakres to: 4,79-23,30

wiec mam lekko podwyższona.. nie wiem co teraz wziąść na to,mmoże jakieś zioła albo macie sprawdzone leki?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana917 wrote:
    Hej Dziewczyny;) Mogę się przyłączyć? ( moim zdaniem chyba jeszcze się zaliczam do tej grupy :X)
    Hej,witaj u nas dużo miejsca rozgosc się:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blee nowa strona..

inaa lubi tę wiadomość

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkakrk wrote:
    Blee nowa strona..

hehe często trafia się Tobie nowa strona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 13:02

Paulette lubi tę wiadomość

201601307246.png
  • Zaczarowana917 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka dzisiaj piękna pogoda a ja chyba zaraz wyjdę z siebie i stanę obok... Już powoli tracę nadzieję w to, że kiedyś ujrzę 2 różowe kreseczki na teście..;( na dodatek mam myślenicę... szkoda, że nie można po każdym nieudanym cyklu się zrestartować i zacząć wszystkiego od nowa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 13:20

„Cudownie byłoby czasem móc zamienić myśli w rzeczywistość ''

...... Wierzę, że kiedyś się uda......
  • inaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martw się dużo dziewczyn tutaj to samo przechodzi co ty ... tulę <3 !

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zmienie gina,mam bardzo duży śluz i nie dam sobie robić hsg w 21dc cyklu,ten gin jest jakiś rozstrzepany za każdym razem mówi mi co innego nie chce wydawać kasy u niego bezcelowo tym bardziej ze i tak wysyła mnie do kliniki tak naprawdę bez podstaw (po 9cs p) to co mam płacić klinice i jemu? Tylko teraz jak miałam mieć hsg w szpitalu po jutrE to co mam po prostu nie iść i zamknąć już rozdział z tym lekarzem czy zadzwonić do niego ze nie przyjdę juz do niego ? Bo tak trochę glupio

• Zaczarowana917 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam podobny dylemat jeśli chodzi o ginekologa. Do mojego chodzę już ładnych parę lat. Jednak ostatnio trochę się na nim zawiodłam. Ost. raz byłam u niego w w lutym , mówię jaka jest sytuacja ,że za parę miesięcy minie rok odkąd się staramy o dziecko a tutaj nadal nic. Zbadał mnie i wykrył torbiel w jajniku, powiedział, że jest ona nieszkodliwa i mam przyjść w czerwcu do kontroli czy się wchłonęła czy nie. Myślałam , że chociaż da mi skierowanie na jakieś badania na hormony( przypuszczam, że zbyt często nie mam owulacji) na prolaktynę, progesteron a on nic.. a ja mam znowu czekać, i 3 miesiące znowu w plecy...;( W piątek idę do innego gina na sprawdzenie czy torbiel się zmniejszyła, i przy okazji wspomnę jak to wszystko u mnie wygląda i może znajdą się nowe perspektywy. Ale raczej mojego ginekologa nie zamienię na stale na innego. Jakoś tak mam do niego zaufanie i wiem, że wie co robi.

Ja na twoim miejscu,jeśli masz taką możliwość, skonsultowałabym to jeszcze z innym lekarzem, np dzisiaj czy jutro dla zaspokojenia swojej ciekawości i porównania zdania twojego lekarza z innym. Jeśli powiedziałby to samo to normalnie iść po jutrze do szpitala na badanie hsg. Przecież chyba 2 lekarzy nie może się mylić prawda? A tak to jeśli nie przyjdziesz, lub zadzwonisz, że Cię nie będzie to możesz stracić dobrego lekarza, którego znasz i wiesz jaki jest. No chyba, że Ci nie zależy do kogo chodzisz to już inna sprawa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2015, 14:17

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat ja za cytologię i usg płaciłam 200zl
    Zaczarowana917 witam w Naszym gronie

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • AlaMat Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmmm to te 210 nie jest w cale tak duzo ?

201601307246.png
  • Karola1990 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:

Ja też za USG i cytologie w sumie płacę 200 zł... Teraz chyba wszystko tylko kosztuje...

m3sxdqk392yfxb7n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    hehe często trafia się Tobie nowa strona :)
    Haha faktycznie zawsze mi się trafia pierwsza strona..

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AlaMat wrote:
    Wychodzi na to,ze nie.Chyba w tych czasach tyle kosztują te "przyjemności"

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja place 150zł za wizytę i cytologie a sama wizyta 100zł

• Zaczarowana917 Znajoma

Wysłany: 16 marca 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za wizytę płacę 130, a z cytologią 150 zł.

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam dziewczynki ? <3
    Czy wam OF pokazuję różnie kolory na wykresie a przy dniach płodnych pokazuję komunikat o przewidywalnej owulacji ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeeej baby konto usunęła!! Whyyyyy

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ