Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam Was w tym dniu i witam wszystkie Nowe forumowiczki (mnie przygarnęły to i was przygarną). Właśnie jakie witaminki i co do łykania polecacie? Ja łykam kwas foliowy i magnez, o wiesiołku nawet nie słyszałam. A co do kawy, to ja zawsze rano do śniadania piję kawę, no i niestety uzależniłam się od Pepsi, bo jak byliśmy tydzień czasu na urlopie i tydzień w takiej delegacji (TŻ był w delegacji, a ja byłam na doczepkę) to jadaliśmy po barach i stacjach benzynowych i właśnie tam się zawsze piło Cole albo Pepsi i już mi tak zostało i nie umiem rzucić tak od razu, więc staram się ograniczyć."Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"
-
Witam dziewczyny mi już na szczęście lepiej, gorączki nie ma, płakać przestałam. Ale piękny ranek... Otworzyłam oczy i usłyszałam "dzień dobry", mój siedział nade mną i się gapił dopóki się nie obudzę
Nowe dziewczyny, które pisały o wiesiołku - pamiętajcie, ze wiesiołek bierze się od 1 dc do owulacji. Poprawia śluz i zawiera niezbędne kwasy. Ja polecam jeszcze wit E (zwana witaminą płodności, poza tym poprawia śluzówkę i cere), oczywiście magnez, b12, wit. C (ja mam 100mg i biorę połówkę bo nie wskazany jest nadmiar, pomaga w przyswajaniu suplementów, wzmacnia organizm i poprawia krążenie, poprawia endometrium), cynk i wit. A regulują gospodarkę hormonalną, i wpływają na ruchliwość plemników a do tego wszystkiego kwas foliowy i dla faceta selen, który zwiększa ilość plemników. Żelazo na prawidłowe funkcjonowanie komórki jajowej i wit D ale tylko od jesieni do kwietnia. -
nick nieaktualnyKawę w ciąży możesz pić ale słabą i z mlekiem no i nie zbyt często z colą radzę Ci uważać to tylko dodatkowe kalorie no i dawka kofeiny. Ja myślę jeszcze zacząć brać femibion1 a i dodatkowo biorę urinal bo w ciąży łatwo o infekcję a to można no i myślę jeszcze nad invagiem.
-
nick nieaktualny
-
ale to kusze z trzy miesiące poczekać, aż mi ten kalendarzyk zacznie coś konkretnie pokazywać, bo póki co to mi się spóźnia, ale to pewnie przez stresy itd, wiec sobie nadziei nie robię. A cole staram się ograniczyć."Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"
-
TylkoChwila w takim razie jeśli zależy Ci na poprawie śluzu zamiast wiesiołka możesz pić siemię lniane albo wsypać do np. jogurtu i jeść. Siemię można brać cały cykl. Jęli Ci nie posmakuje dostępny jest też w kapsułkach.
-
Ja jak narazie to dopiero zaczynam i liczę na to że uda się ot tak, po prostu jak niektórym, którzy nie chcą, nie biorą nawet kwasu a w ciązy są Tak więc teraz się jeszcze nie stresuje, zaczne jak się po pół roku nie uda."Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
http://planowanie-dziecka.wieszjak.polki.pl/przygotowanie-do-ciazy/221303,Jakie-skladniki-mineralne-i-witaminy-maja-wplyw-na-kobieca-plodnosc.html
Dziewczyny w tym linku możecie dokładniej poczytać o roli witamin, które wcześniej podałam. Warto wiedzieć takie rzeczy. Jeśli komuś pomogłam to się cieszę -
A ja wracam z pracy, wcześniej biegałam i jestem teraz tak padnieta, że chyba sie zdrzemne. Dzieki za artykul o witaminkach, napewno poczytam. Sorry za błedy ale pisze z tel.
Aganeska lubi tę wiadomość
"Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek" -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny