X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorotek nie chce zapeszać ale też tak miałam przy ciąży z Julką na początku :)

Dorotek lubi tę wiadomość

• gaga92 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :*
    u mnie dziś piękne słoneczko :)
    na 14.40 mam wizytę u gina, ale chciałabym jeszcze wcześniej iść oddać pity mój i mojego
    wczoraj byłam po wyniki i jestem rozczarowana i zła

j4x9t96g5y9iskw0.png
  • Dorotek Debiutantka

Wysłany: 25 marca 2015, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen1724 oby oby :) ale testować będę dopiero po świętach..... ile to jeszcze czasu :( a co z kawa?? można czy nie?? bo różnie piszą

• TylkoChwila Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was w tym dniu i witam wszystkie Nowe forumowiczki (mnie przygarnęły to i was przygarną). Właśnie jakie witaminki i co do łykania polecacie? Ja łykam kwas foliowy i magnez, o wiesiołku nawet nie słyszałam. A co do kawy, to ja zawsze rano do śniadania piję kawę, no i niestety uzależniłam się od Pepsi, bo jak byliśmy tydzień czasu na urlopie i tydzień w takiej delegacji (TŻ był w delegacji, a ja byłam na doczepkę) to jadaliśmy po barach i stacjach benzynowych i właśnie tam się zawsze piło Cole albo Pepsi i już mi tak zostało i nie umiem rzucić tak od razu, więc staram się ograniczyć.

"Musisz wiedzieć, że by przeżyć taką chwilę warto czekać wiek"
  • Aganeska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :) mi już na szczęście lepiej, gorączki nie ma, płakać przestałam. Ale piękny ranek... Otworzyłam oczy i usłyszałam "dzień dobry", mój siedział nade mną i się gapił dopóki się nie obudzę :)

Nowe dziewczyny, które pisały o wiesiołku - pamiętajcie, ze wiesiołek bierze się od 1 dc do owulacji. Poprawia śluz i zawiera niezbędne kwasy. Ja polecam jeszcze wit E (zwana witaminą płodności, poza tym poprawia śluzówkę i cere), oczywiście magnez, b12, wit. C (ja mam 100mg i biorę połówkę bo nie wskazany jest nadmiar, pomaga w przyswajaniu suplementów, wzmacnia organizm i poprawia krążenie, poprawia endometrium), cynk i wit. A regulują gospodarkę hormonalną, i wpływają na ruchliwość plemników a do tego wszystkiego kwas foliowy i dla faceta selen, który zwiększa ilość plemników. Żelazo na prawidłowe funkcjonowanie komórki jajowej i wit D ale tylko od jesieni do kwietnia.

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9
    1d6bfd3e88daa2a2a826e830f0dcb69a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawę w ciąży możesz pić ale słabą i z mlekiem no i nie zbyt często z colą radzę Ci uważać to tylko dodatkowe kalorie no i dawka kofeiny. Ja myślę jeszcze zacząć brać femibion1 a i dodatkowo biorę urinal bo w ciąży łatwo o infekcję a to można no i myślę jeszcze nad invagiem.

Wysłany: 25 marca 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wyśle tego mojego TŻ-eta do apteki po witaminki, tylko Wiesiołka brać nie mogę brać bo ja nie wiem kiedy mam owulacje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiesiołka i tak bierzesz od 1 dnia cyklu do owulacji więc najlepiej najpierw korzystaj z jakiegoś kalendarzyka i bierz do dnia w którym Ci owulkę wyznaczy.

Wysłany: 25 marca 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to kusze z trzy miesiące poczekać, aż mi ten kalendarzyk zacznie coś konkretnie pokazywać, bo póki co to mi się spóźnia, ale to pewnie przez stresy itd, wiec sobie nadziei nie robię. A cole staram się ograniczyć.

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    TylkoChwila w takim razie jeśli zależy Ci na poprawie śluzu zamiast wiesiołka możesz pić siemię lniane albo wsypać do np. jogurtu i jeść. Siemię można brać cały cykl. Jęli Ci nie posmakuje dostępny jest też w kapsułkach.

…ani oko nie widziało, ani ucho nie słyszało, ani serce człowieka nie zdołało pojąć, jak wielkie rzeczy przygotował Bóg tym, którzy Go miłują. 1 Kor. 2,9

Wysłany: 25 marca 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jak narazie to dopiero zaczynam i liczę na to że uda się ot tak, po prostu jak niektórym, którzy nie chcą, nie biorą nawet kwasu a w ciązy są :-) Tak więc teraz się jeszcze nie stresuje, zaczne jak się po pół roku nie uda.

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam tak nam się z Julką udało ledwo męża przekonałam żeby już się starać jeszcze na dobre nie brałam za długo kwasu foliowego a tu proszę pierwszy cykl kiedy przestaliśmy się starać i się udało.

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trzymam mocno, mocno kciuki <3
    i zostawiam wiruski ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :)

mini-graphics-baby-102328.gif

Aganeska, Paulette, Biedroneczka29 lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • Aganeska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek jaki piękniutki bobo rośnie u Cb :*
    Jak się czujesz?
    Trzymaj się cieplutko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje bobaska obyśmy my wszystkie też niedługo zafasolkowały. Rośnijcie zdrowo.

• Aganeska Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://planowanie-dziecka.wieszjak.polki.pl/przygotowanie-do-ciazy/221303,Jakie-skladniki-mineralne-i-witaminy-maja-wplyw-na-kobieca-plodnosc.html

Dziewczyny w tym linku możecie dokładniej poczytać o roli witamin, które wcześniej podałam. Warto wiedzieć takie rzeczy. Jeśli komuś pomogłam to się cieszę :)

Wysłany: 25 marca 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wracam z pracy, wcześniej biegałam i jestem teraz tak padnieta, że chyba sie zdrzemne. Dzieki za artykul o witaminkach, napewno poczytam. Sorry za błedy ale pisze z tel.

Aganeska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja miałam mieć dzisiaj zajęcia ale odwołali ale to dobrze bo akurat mam dużo sprzątania w domku.

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pije siemię lniane i po 4 dniach zauważyłam znaczna różnice w śluzie.Oprocz tego faszeruje sie Bronergon-em i Folik-iem

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 marca 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przypomnijcie dziewczyny jak to siemie przygotować bo mam spory zapas i myślę wykorzystać

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ