X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    nio fajnie ;) pisałaś o wzdęciach Gabi mnie też tak od dwóch dni trzyma, a tak się źle z tym czuje :/ a co do tych nerw to ja zawsze mam tak tydzień przed. Mam nadzieję, że aż tyle czasu nie będę musiała czekać na @ bo zwariuje . Wolałabym dostać w terminie, bo inaczej to wiem że zwariuje :P Wiem, że nie jestem w ciąży, ale tam głęboko w podświadomości rodzi się taka iskierka, że może jednak... Chociaż wiem, że to głupie i jutro przyjdzie małpiszon wredny.. Ale cóż pomarzyć można ;)
    dokładnie - pomarzyć nikt nie zabroni :P testujesz jutro? :)

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się cieszę że małżon testy schował to mimo że kusi a i tak nie mogę zrobić chociaż naprzeciwko mam apteke. Ale poczekam do piątku oby tylko wredota się nie pojawiła.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Kukułka

Kukułka92 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kukułka92 wrote:
    Każdy mówi "macie czas" ale tego czasu nie chcę marnować! :(
    wiem coś o tym. A lekarze niektórzy to tak podchodzą do tego olewczo.
    Bylam dziś u gina, i ze mną siedziałą babka, która stara się o drugie dziecko już 3 lata, więc przyszła, żeby dowiedzieć się, jakie badania powinna zrobić. I co ej ginekolog powiedziała: że nie musi się badać, bo jeśli ma już jedno dziecko, to znaczy, że oboje są płodni i po prostu musi czekać. Masakra. Jakby wypisanie skierowania albo chociaż pooinformowanie o postawowych badaniach ją coś kosztowało :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarze a szczególnie ci co przyjmują na NFZ nie przejmują się kompletnie takimi problemami. Oni dają leki pierwszego rzutu a ty się ciesz że w ogóle coś działają. Znam gina co jak przyjmuje prywatnie to zna każdego z imienia nazwiska itp a jak w szpitalu się do niego przyjdzie to nawet na dzień dobry nie odpowie.
    Trafić na dobrego lekarza, który podejdzie do problemu zzaangażowaniem BEZCENNE.
    A jak się nie chce szukać problemu rzucają tekstem: JESTEŚ JESZCZE MŁODA! Ja również była dziś na wizycie u swojej i okazało się że mi pęcherzyk chyba nie pękł po Ovitrelle.
    Przy hsg był pęcherzyk 20mm a na nast dzień dostałam zastrzyk więc już jest 3 dni po i dupa blada.. :( Jestem strasznie rozczarowana :|

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na szczęście mam dobrego lekarza ginekologa, naprawde przejmuje się, i nie ma różnicy, czy jesteś na NFZ czy prywatnie. Kazdą pacjentke traktuje tak samo. A u tej dzisiaj byłam tylko dlatego, ze do niej się szybko dostałam, a do mojego trzeba czekać 2 miesiące, a mam infekcję.
    A może jeszcze pęknie. Poza tym z tego co piszesz to nie jesteś pewna czy na pewno nie pękł, tak? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie jestem i ginka też nie była pewna, ja widziałam to i wyglądało jak pęcherzyk. Powiedziała że może się zasklepił i tak wygląda. Dała mi skierowanie na bete czyli jakąś tam nadzieje jednak ma. :)

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 12 maja 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, a może się udało a małpiszon nie przyjdzie przez kolejne dziewięć miesięcy? :D

Witaj Kukułka ;)

Kukułka92, gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobietki pomóżcie mi - byłam dzisiaj u tej ginekolożki, przepisała mi gynalgin dopochwowy (10 tabletek) i clotrimazol i pimafucin kremy na zmiane smarowac. Choć mówiłam jej o podejrzeniu ciąży i pytałam, czy te leki są na pewno bezpieczne w razie czego. Ona powiedziała że tak i że nie ma się czym martwic. I zaczełąm szukać w internecie - napisane wszędzie, że w 1 trymestrze nie wolno stosować gynalgin, jest dozwolony od 2 trymestru. I co mam teraz zrobić? Umawiać się do mojego gin i czekać czy stosować jednak? Dodam, że @ mam mieć w niedzielę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    dokładnie - pomarzyć nikt nie zabroni :P testujesz jutro? :)
    nie kochana ponieważ nie mam testów :P na moje szczęścia chyba, bo szkoda kasy. Ale jak się nie pojawi jutro to pomyślę, żeby wybrać się do apteki ;)

Gabi co do tego Twojego postu powyżej, ja bym się wstrzymała na Twoim miejscu. Już wytrzymałaś kilka dni to jeszcze kilka Cię nie zbawi, a jak się udało to, żebyś nie żałowała, że używałaś czegoś czego nie wolno .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 maja 2015, 21:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna wrote:
    Paulette, a może się udało a małpiszon nie przyjdzie przez kolejne dziewięć miesięcy? :D

Witaj Kukułka ;)
    Los chyba byłyby dla mnie zbyt hojny :) chciałabym, ale uważaliśmy w tym cyklu.. No bez zabezpieczenia.. Ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Pożyjemy zobaczymy..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 05:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    nie kochana ponieważ nie mam testów :P na moje szczęścia chyba, bo szkoda kasy. Ale jak się nie pojawi jutro to pomyślę, żeby wybrać się do apteki ;)

Gabi co do tego Twojego postu powyżej, ja bym się wstrzymała na Twoim miejscu. Już wytrzymałaś kilka dni to jeszcze kilka Cię nie zbawi, a jak się udało to, żebyś nie żałowała, że używałaś czegoś czego nie wolno .

Niestety wzięłam ten gynalgin wczoraj, bo tak bolało, że myślałam, że zaraz sobie wydrapię. Wytrzymać nie mogłam. A później nie mogłam też spać, bo miałam wyrzuty sumienia. Co pól godziny się budziłam, dlatego temperaturka znowu niemiarodajna. Na razie wsstzymuję się z resztą dawki. W piątek idę do mojego gina, powiem co i jak, mam nadzieję tylko, że ta jedna tabletka nie zasszkodziła ewentualnej ciąży.

Chciałam Was zapytać, czy jeżeli wczoraj ten spadek oznaczałby spadek implantacyjny u mnie, to jest sens robić w piątek test? Mam jakąkolwiek szansę na zobaczenie delikatnej choćby kreski? Jak to jest z tym hormonem - kiedy zaczyna być produkowany? Z góry dziękuję za odpowiedzi..
    test czułości 10mIU/ml

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2015, 05:18

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi myślę, że takie testy wykrywają około 6-dniową ciążę, ale mogę się mylić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuję Yoanna za odpowiedź :) na betę też pewnie za wcześnie będzie ;)

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy na betę za wcześnie to nie wiem. Ona wykrywa wcześniejszą ciążę niż te domowe testy, może któraś z dziewczyn będzie wiedziała dokładnie ;)

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam podobnie jak Yooanna, beta wykrywa bardzo młodą ciążę. W końcu hormon beta hcg wytwarza się od razu po zajściu w ciążę więc jest on od razu wykrywalny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam pytanie do Was znowu odnośnie wykresu. Jak pytałam się wcześniej o te czerwone kreski tak teraz zastanawiam się dlaczego ovu nie pisze tych małych cyferek co dziewczynom że 1 dpo 2 dpo itd :/ Może domyślacie się dlaczego u mnie tak nie ma? Bo widziałam, że niektórym dziewczyną się to wyświetla ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych cyferek to nie mam pojęcia, szukałam sama nawet tego z ciekawości, jakaś dziewczyna pytała też o to na forum, ale nie widziałam odpowiedzi nigdzie..
    Czyli Paulette, myślisz, że beta 9 DPO już coś pokaże? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moim zdaniem jeśli doszło do zapłodnienia to powinno coś pokazać. W końcu beta jest dokładna do miejsc po przecinku. Więc ciut powinna wzrosnąć. Już tam nie pamiętam jakie są normy i od ilu ciąża. Ale, żeby nie było na mnie jak będziesz miała zbyt niską :P poczekaj aż ktoś bardziej doświadczony się wypowie ;)

gabi544, Yooanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe.. nie bedzie na Ciebie :P
    chyba sobie daruje, poczekam do @, a nie potem nerwy sobie szargać ;)

Yooanna, Paulette lubią tę wiadomość

‹‹ 178 179 180 181 182 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ