X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 14 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stare ale i tak super :D
    Znalazłam kilka całkiem ciekawych tytułów ;)

Paulette lubi tę wiadomość

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klausia a to test ciążowy czy owulacyjny ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja patrzyłam ostatni raz na "i kto to mówi" ze swoim eM. zaraz jakoś po poronieniu. nie wiem czemu, ale miałam ogromną ochotę na to popatrzeć. I zamiast się dołować itd przypominałam sobie jak patrzyłam na ten film jak byłam mała i nie miałam żadnych problemów i odpływałam w przeszłość...

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Klausia a to test ciążowy czy owulacyjny ?
    Widze że ma napisy LH czyli testy owu :)

Ciekawe jak będzie u mnie w tym miesiącu:) Nic znów nie mierze i chyba testów owu też nie będę robiła chociaż się zastanawiam nad tym bo mogłabym robić od następnego piatku ew. soboty. Muszę to przedyskutować z moim lubym :)

• AlaMat Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zrobiłam dzisiaj te badania , wyniki będą w poniedziałek po południu, co więcej zapłaciłam tylko 120 zł a nie tak jak oferowali w certusie 220 zł ...
    Taką igłe gruba mi wbiła ,że pozniej ponad 20 min musialam trzymac gaze bo caly czas mi krew leciala

201601307246.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carmen toś to śiok :) :) widać dwie kreseczki gołym okiem to na pewno upragniona fasoleczka :) juz po cichutku gratuluje i cieszę sie razem z Tobą i oczywiście połykam duza dawkę wirusów :) :)

Witam wszystkie nowe dziewczyny :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kobiety :)
    Jest tutaj ktoś ? :) jak Wam mija poranek?? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ala daj znać jak będziesz miała wyniki. bo @ nadal nie masz ? :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Witam nowe kobiety :)
    Jest tutaj ktoś ? :) jak Wam mija poranek?? :)
    hehe my to zawsze w tym samym czasie się budzimy :D

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Paulette :)
    telepatia chyba :D jak Ci mija dzień z rana?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a witam Cię kochana ;)

A no mam w miarę nawet humor, ale nic mi się nie chce. mam takiego lenia, że szok. Tzn ten mój leń trwa już kilka dni :P A jeszcze muszę z mamą jechać na zakupy i internet przedłużyć bo mi się umowa kończy. Trochę się wkurzyłam, bo pisałam tam na "tsh" no i jedna dziewczyna mnie uświadomiła co do mojego "leku" na moją podwyższoną tarczycę :/ i nie wiem czy dziś jak będę w Płocku to nie podjechać do laboratorium i nie zbadać czy to mi coś w ogóle obniżyło :/ wkurzyłam się jednym słowem .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co tam u Ciebie? Jak samopoczucie ? Mam nadzieję, że żadnych zwiastunów na @ nie ma? ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to nie fajnie. A długo przyjmujesz lek? Jaki? Może faktycznie podjedź, skoro ma Cie to uspokoić.
    Ja też mam lenia, nic mi się nie chce. Miałam iść dziś do gina po inne leki, ale tempka spada więc nie widzę takiej potrzeby :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od połowy marca biorę Jodid 200. bo miałam tsh 3,8 (jakoś tak) niby norma, ale dla staraczki za dużo.

Jeden spadek jeszcze o niczym nie świadczy. Może jutro będzie skok. Zobacz u mnie :P spada, rośnie, spada, rośnie hehe :P a to jakie leki chciałaś inne? Jeśli wolno spytać ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiesz - znam swoje ciało. Zawsze 3 dni przed @ spada mi temperatura, więc tym razem pewnie też tak jest, nie liczę na skok jutro :D
    Chciałam inne leki na tę infekcję, bo dostałam gynalgin, ale tego w 1 trymestrze nie wolno brać.
    No faktycznie, dla staraczki za dużo, mo endokrynolog mówi, że dla staraczki przyjęło się do 1,5 ale on ( podobno specjalista od leczenia niepłodności związanej z chorobami tarczycy ) zaleca staraczkom normy od 0,4 do 0,8 max. A w ciaży do 2,5, nie więcej. :)

ja planuję za 2 tygodnie zbadać TSH, bo od miesiąca przyjmuję dawkę 50 euthyroxu, a powiem Ci że bardzo dobrze na niego zareagowałam. Przy połowę mniejszej dawce w ciagu miesiąca spadło mi o połowę ( z 4,03 na 2,13), więc ciekawa jestem, jak to wygląda teraz u mnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak to co innego skoro znasz, no ale jeszcze nie ma co się dołować. Jak to się mówi póki nie ma @ jest nadzieja ;)
    No właśnie o takich normach każdy mówi. Tylko, że jak chce w googlach czegoś poszukać na temat tego co ja biorę to nic ciekawego nie mogę wynaleźć a dziewczyny piszą, że oprócz jodid biorą ten euthyrox a mi tego gin nie przepisała :/ więc boję się, że te miesiące zmarnowałam, bo pewnie nic mi się nie obniżyło yhh :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miała kiedyś niedoczynnośc tarczycy (stąd i ja wpadlam na pomysł żeby się zbadać ) i właśnie ona była spowodowana niedoborem jodu. Moja siostra przyjmowała tylko jod w tabletkach, bez żadnego euthyroxu, tylko leczenia trwało około 4 lat ( wiem z opowiadań mamy, bo byłam wtedy małym dzieckiem), ale wyleczyła i już ponad 15 lat nic jej nie jest, żadnych leków nie przyjmuje więcej na tarczycę :) regularnie bada w iszystko jest w porządku, więc może u Ciebie też będzie ok :) a nie byłaś u endokrynologa?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety nie byłam. gin mi powiedziała, że ten jeden lek mi wystarczy. A zaufałam jej, bo ona ma bardzo dobrą opinię i ma z mężem gabinet chorób kobiecych (dzięki jej mężowi to ja jestem na świecie, bo moja mama miała ciążę zagrożoną i w ogóle było bardzo źle i z nią i ze mną). Więc myślałam, że ten lek poskutkuje, ale jak dziewczyny powiedziały o tym innym leku to muszę iść się zbadać czy chociaż trochę się obniżyło. Jej strasznie długo, ja myślałam, że w ciągu tych 3 cykli mi spadnie tak nisko, ale jednak się pomyliłam :/ Teraz jak zrobię badania i nie będę miała jakiś efektów to zapiszę się do endo .

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak zrób. Ale nie martw się, endo Cię poprowadzi i zobaczysz, szybciutko Ci poleci w dół. A może już poleciało trochę? A robiłaś jakieś kontrolne badania odkąd przyjmujesz lek? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:49

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie to by było moje pierwsze. wiem, że na tsh nie trzeba być na czczo ale tak sobie czytam i na jednym forum znalazłam taki wpis " Ale dzisiaj po południu chciałam zabdać poziom TSH właśnie, i pani w labie mi odradziła. Powiedziała, że poziom TSH zmienia się w ciągu dnia, najniższy jest rano. Na jego poziom mogą mieć też wpływ niektóre spożywane białka. I że lekarze jakoś się w tym mało orientują. Zaten najlepiej na czczo, do 9-tej rano " no i nie wiem co teraz, bo ja jadę dopiero po południu :/ może się wstrzymam i pojadę w poniedziałek rano ? :/

‹‹ 184 185 186 187 188 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ