Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyja patrzyłam ostatni raz na "i kto to mówi" ze swoim eM. zaraz jakoś po poronieniu. nie wiem czemu, ale miałam ogromną ochotę na to popatrzeć. I zamiast się dołować itd przypominałam sobie jak patrzyłam na ten film jak byłam mała i nie miałam żadnych problemów i odpływałam w przeszłość...
-
nick nieaktualnyMordeczka wrote:Klausia a to test ciążowy czy owulacyjny ?
Ciekawe jak będzie u mnie w tym miesiącu:) Nic znów nie mierze i chyba testów owu też nie będę robiła chociaż się zastanawiam nad tym bo mogłabym robić od następnego piatku ew. soboty. Muszę to przedyskutować z moim lubym -
zrobiłam dzisiaj te badania , wyniki będą w poniedziałek po południu, co więcej zapłaciłam tylko 120 zł a nie tak jak oferowali w certusie 220 zł ...
Taką igłe gruba mi wbiła ,że pozniej ponad 20 min musialam trzymac gaze bo caly czas mi krew leciala -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnya witam Cię kochana
A no mam w miarę nawet humor, ale nic mi się nie chce. mam takiego lenia, że szok. Tzn ten mój leń trwa już kilka dni A jeszcze muszę z mamą jechać na zakupy i internet przedłużyć bo mi się umowa kończy. Trochę się wkurzyłam, bo pisałam tam na "tsh" no i jedna dziewczyna mnie uświadomiła co do mojego "leku" na moją podwyższoną tarczycę i nie wiem czy dziś jak będę w Płocku to nie podjechać do laboratorium i nie zbadać czy to mi coś w ogóle obniżyło wkurzyłam się jednym słowem . -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyod połowy marca biorę Jodid 200. bo miałam tsh 3,8 (jakoś tak) niby norma, ale dla staraczki za dużo.
Jeden spadek jeszcze o niczym nie świadczy. Może jutro będzie skok. Zobacz u mnie spada, rośnie, spada, rośnie hehe a to jakie leki chciałaś inne? Jeśli wolno spytać -
nick nieaktualnyale wiesz - znam swoje ciało. Zawsze 3 dni przed @ spada mi temperatura, więc tym razem pewnie też tak jest, nie liczę na skok jutro
Chciałam inne leki na tę infekcję, bo dostałam gynalgin, ale tego w 1 trymestrze nie wolno brać.
No faktycznie, dla staraczki za dużo, mo endokrynolog mówi, że dla staraczki przyjęło się do 1,5 ale on ( podobno specjalista od leczenia niepłodności związanej z chorobami tarczycy ) zaleca staraczkom normy od 0,4 do 0,8 max. A w ciaży do 2,5, nie więcej.
ja planuję za 2 tygodnie zbadać TSH, bo od miesiąca przyjmuję dawkę 50 euthyroxu, a powiem Ci że bardzo dobrze na niego zareagowałam. Przy połowę mniejszej dawce w ciagu miesiąca spadło mi o połowę ( z 4,03 na 2,13), więc ciekawa jestem, jak to wygląda teraz u mnieWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:28
-
nick nieaktualnyno tak to co innego skoro znasz, no ale jeszcze nie ma co się dołować. Jak to się mówi póki nie ma @ jest nadzieja
No właśnie o takich normach każdy mówi. Tylko, że jak chce w googlach czegoś poszukać na temat tego co ja biorę to nic ciekawego nie mogę wynaleźć a dziewczyny piszą, że oprócz jodid biorą ten euthyrox a mi tego gin nie przepisała więc boję się, że te miesiące zmarnowałam, bo pewnie nic mi się nie obniżyło yhh -
nick nieaktualnyMoja siostra miała kiedyś niedoczynnośc tarczycy (stąd i ja wpadlam na pomysł żeby się zbadać ) i właśnie ona była spowodowana niedoborem jodu. Moja siostra przyjmowała tylko jod w tabletkach, bez żadnego euthyroxu, tylko leczenia trwało około 4 lat ( wiem z opowiadań mamy, bo byłam wtedy małym dzieckiem), ale wyleczyła i już ponad 15 lat nic jej nie jest, żadnych leków nie przyjmuje więcej na tarczycę regularnie bada w iszystko jest w porządku, więc może u Ciebie też będzie ok a nie byłaś u endokrynologa?
-
nick nieaktualnyniestety nie byłam. gin mi powiedziała, że ten jeden lek mi wystarczy. A zaufałam jej, bo ona ma bardzo dobrą opinię i ma z mężem gabinet chorób kobiecych (dzięki jej mężowi to ja jestem na świecie, bo moja mama miała ciążę zagrożoną i w ogóle było bardzo źle i z nią i ze mną). Więc myślałam, że ten lek poskutkuje, ale jak dziewczyny powiedziały o tym innym leku to muszę iść się zbadać czy chociaż trochę się obniżyło. Jej strasznie długo, ja myślałam, że w ciągu tych 3 cykli mi spadnie tak nisko, ale jednak się pomyliłam Teraz jak zrobię badania i nie będę miała jakiś efektów to zapiszę się do endo .
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynie to by było moje pierwsze. wiem, że na tsh nie trzeba być na czczo ale tak sobie czytam i na jednym forum znalazłam taki wpis " Ale dzisiaj po południu chciałam zabdać poziom TSH właśnie, i pani w labie mi odradziła. Powiedziała, że poziom TSH zmienia się w ciągu dnia, najniższy jest rano. Na jego poziom mogą mieć też wpływ niektóre spożywane białka. I że lekarze jakoś się w tym mało orientują. Zaten najlepiej na czczo, do 9-tej rano " no i nie wiem co teraz, bo ja jadę dopiero po południu może się wstrzymam i pojadę w poniedziałek rano ?