X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem KOCHANA, ja pierwsze TSH robiłam po godzinie 12 i nikt w laboratorium nie mówił, ze to za późno, lekarz tym bardziej. Wiem tylko, że jeśli przyjmujesz lek na tarczycę, który trzeba wziąć minimum pół godziny przed śniadaniem, to idziesz na TSH bez leku, więc jednocześnie bez śniadania. Choć mówię o euthyroxie, nie wiem jak przyjmujesz ten jodid :)

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;)
    Dzisiaj piękna pogoda jest. mam nadzieję, że się utrzyma cały dzień i będzie można wyjść na dłuuugi spacer :D

Gabi, takie obniżenie temperatury jeszcze nic nie znaczy, po owulacji jeden był u Ciebie jeszcze większy i szybko się podniosło. Może być tak samo tym razem ;)

Paulette, zawsze lepiej się przebadać bo ma się stuprocentową pewność na czym się stoi. Może lek pomógł i jest lepiej. Mam nadzieję, że tak jest ;)

Myślałam, że OF zmieni mi zielone światło jednocześnie przy określeniu owulacji. Owulacji nie określiło a dziś już czerwone światło. Eh.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 09:58

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi gin nic nie mówiła jak mam brać ten lek więc biorę go zawsze rano no i dziś już go oczywiście wzięłam :/ więc może jednak pojadę w poniedziałek ...

Yooanna oj tak dziś pogoda na prawdę piękna, niech się w końcu robi ciepło, bo nawet wyjść nie można nic porobić, bo ciagle zimno jest :/ a jeszcze w tych szczerych polach u mnie to wiatr wieje w każdą stronę :P

P.S
    tak czy siak nawet jak dziś zrobie to wynik i tak będę miała w poniedziałek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:02

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, również mieszkasz na wsi? U mnie nawet nie ma sklepu, jest 3 km od mojej miejscowości. :P
    Chociaż uwielbiam długie spacery to wiosną są one męczące, zwłaszcza na wsi wiosną gdy wszystko się pyli... :/

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Yoanna :)
    pogoda faktycznie piękna :) zaraz wskoczę chyba na rower i pojadę w siną dal ;)
    Paulette - to może faktycznie pojedź w poniedziałek, będziesz miała pewność :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Owszem mieszkam na wsi i ja do sklepu typu Biedronka mam 7 km :P Owszem mam sklep dwa domy dalej, ale tam interes owocuje w piwa :D

No właśnie chyba poczekam do poniedziałku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:19

Yooanna lubi tę wiadomość

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najbliżej market to też koło 7 km, jednak do POLO nie lubię chodzić a do biedronki mam 13 :D

Jak w tym miesiącu mi się nie uda, postanowiłam, że kupuję lepszy termometr bo ten aktualny to jakaś kpina. Mogę kilka razy z rzędu mierzyć sobie temperaturę i ma ogromną rozbieżność :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2015, 10:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja polo, biedronke i lewiatan mam 7km . ale też polo nie lubię :P

Ja mam taki zwykły termometr elektroniczny, ale nawet jak mierzę kilka razy z rzędu to tak samo wskazuje, ale cały czas myślę, żeby nie zainwestować w jakiś specjalny termometr, ale to na razie tylko na myśleniu o nim się kończy :)

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W polo zbyt łatwo trafić na nieświeże mięso - masakra jak dla mnie.

Też mam najzwyklejszy elektroniczny. Może zależy też od firmy... Myślę by kupić z takim co daje pomiary do dwóch cyfr po przecinku. Chciałabym by mi się już nie przydał :P
    Został mi jeden test owulacyjny i mam zamiar zrobić go chwilę przed terminem @, ciekawa jestem co mi pokaże ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie żebym coś zarzucała kasjerkom w polo, ale u nas często się mylą na swoją korzyść, w biedronce ani razu nie byłam oszukana, a w polo przy dużej ilości zakupów już kilka razy byłam oszukana. A niestety po odejściu od kasy nie ma reklamacji :/

Ja kupiłam jakiś za 10 zł. Nie wiem może jest i kiepski, no ja też myślałam o takim jak Ty mówisz, ale boję się, że wydam kase, a będzie tak samo mierzył jak i ten co mam w domu :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://bebito.pl/product-pol-23756-GERATHERM-Elektroniczny-termometr-owulacyjny-Basal-Digital.html?gclid=Cj0KEQjwstaqBRCT38DWpZjJotIBEiQAERS6_BvqB6dBe0x6-wpRqQPj5P6Vmm0fIQvuq1t0ax5As0waAnKx8P8HAQ

Wzięłam pierwszy lepszy ciekawe czy by zdał egzamin :P

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 15 maja 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I do tego pracują jak za karę... Nie wiem skąd oni biorą tam ludzi na pracowników.

Jeśli po kilka razy wychodzi jedna temperatura to znaczy, że dobry musi być. Mój robi różnicę nawet o ponad pół stopnia... A taki owulacyjny dużo droższy nie jest od zwykłego chyba. Na allegro są w cenie zwykłego, zobaczy się jak sprawa wygląda w aptece.
    Czy taki zwykły czy owulacyjny, jeśli oba są dobre to będą mierzyły tak samo, jedyna różnica to dodana większa wartość po przecinku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba za mało im płacą, bo u nas jest to samo :/

No faktycznie weszłam na allegro i podobne ceny. Myślałam, że są dużo droższe . A nie pytałam w aptece, będę musiała się przejść i zobaczyć.

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/pewny-termometr-owulacyjny-kardioline-kl60-0-01-c-i4789257466.html
    ja mam taki :) i mierzy bardzo dobrze. Mierzę dwa, trzy razy pod rząd to daje praktycznie takie same wyniki :)
    I niedrogi był nawet :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może i ja się w taki zaopatrzę :)

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja posiadam ten oto termometr i też jestem zadowolona http://allegro.pl/termometr-owulacyjny-mt16c2-do-npr-swiss-i5010577311.html .

Paulette, gabi544, Yooanna lubią tę wiadomość

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się dziś zapytam w aptece, bo do tego jeszcze trzeba doliczyć koszt przesyłki. A ciekawe czy też w aptekach ponad 10 zł kosztują czy są droższe .. hmmm
    Nutka a co tam u Ciebie słychać ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u mnie się właśnie zachmurzyło i pada. Zanosi sie na burzę.
    A miałam zrobić sobie wycieczkę rowerową :/

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 15 maja 2015, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzisiaj po badaniach czekam na wyniki czy wszystko w porządku i czy znowu nie wstrzymaj nam starania bo moja morfologia czasem szaleje a przez częste wizyty u gina już powoli mam dość . A teraz ogarniam płatności puki syn śpi i tez muszę na jakieś zakupy sie wybrać bo w lodówce tylko światło . A do sklepu też 3 km ale pogoda ładna to pójdę na spacer .

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez sie zachmurzylo i wietrznie tez patrzec jak deszcz zacznie padac. A ja wlasnie wrocilam z roweru bo musialam jechac do soltysa :P

‹‹ 185 186 187 188 189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ