Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Stare imię ale bardzo mi się podoba
Obie to małe diablice.
W ciąży z Emilką miałam przeczucie, że będzie chłopiec i z początku miał być Emil. Ale Emil okazał się być dziewczynką, heheh
Szkoda, że w tym miesiącu się nie udało.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 09:37
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa dziewczynki wróciłam nie dawno z miasta, zrobiłam sobie te tsh bo wczoraj nie miałam samochodu wyniki będę miała jutro chyba tak po 14... I byłam w szoku jak pojechałam bo zapłaciłam 20 zł w Wyszogrodzie (7km ode mnie) gdzie wysyłają tą krew do Płocka, a jak w Płocku ostatnio robiłam to płacilam 25 zł nie dość, że bliżej to jeszcze taniej hehe
Ja na ten cykl się nastawiam, może nie potrzebnie, ale wiem czuję to po kościach, że się uda Yooannie to na pewno się udało, więc nam z Gabi w tym cyklu się uda !
Jeszcze dziś rano bocian chodził u mnie po polu i jak mama go zobaczyła do mnie mówi "o bocian! będziecie mięli dziecko " i zadowolona no cóż zobaczyć w pierwszym dniu cyklu bociana to chyba dobry znak Więc jeszcze raz trzymam za nas kciuki, a jestem tak pełna optymizmu, że musi się nam udaćgabi544, Yooanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyO widzisz nie musisz jeżdzić nie wiadomo jak daleko, i tylko korzysci
mam nadziej, że wyniki będą ok ja za tydzień robię TSH. Miałam zbadać dziś, ale o godzinie 5 na półśpiocha wzięłam tabletkę i nici z badań więc poczekam juz do tych pełnych 6 tygodni
Dobrze mówisz - razem zaczynamy nowy cykl, u mnie @ się rozkręciła już, ale powiem Ci że jak rano było trochę przykro, tak teraz nawet się cieszę, że jednak przyszła. W tym miesiącu miałam za dużo stresów, brałam sterydy na to zapalenie zatok razem z antybiotykiem, teraz ta infekcja... To chyba nie byłby dobry start dla maluszka... A teraz już jest wszystko wyleczone więc jak najbardziej musi się udać
Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie tak kochana właśnie trochę miałaś problemów, najważniejsze, że już jesteś zdrowa, a tak jak by się coś działo nie tak to nawet nie z Twojej winy, a i tak byś miała wyrzuty sumienia. Więc może i lepiej, że tak się stało A teraz obie zaczynamy w tym samym czasie więc musi nam się coś trafić, a że czasem uda nam się napisać coś na forum o tej samej godzinie teraz z tą @ to samo więc to jest jakiś znak szkoda, że nie mieszkamy blisko siebie bo może obok na porodówce byśmy leżały
gabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnytaak u mnie też leń na pierwszym miejscu, a muszę jeszcze kilka rzeczy zrobić w domu, ale najchętniej to bym chyba poszła spać też siedziałam na youtube ale muszę chyba na chwilę odejść od lapka bo już nie wiem jak mam siedzieć i do tego ciągle mam ból miesiączkowy .. Jak wróciłam do domu to poćwiczyłam sobie trochę i zamiast dostać energetycznego kopa po nich to mam takiego samego lenia co zawsze
gabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie!
czytam forum od dłuzszego czasu i w koncu zebrałam sie aby tez napisac O fasolkę staramy się od września, wcześniej też próbowaliśmy ale nic... później dostałam pracę i trochę odłożyliśmy starania. Uwielbiam dzieci i na codzien z nimi pracuję a swojego nie mam mam cichą nadzieję, że może wiosenno- letnie miesiące przyniosła wymarzoną fasolkę
p.s.
Czy jako 26-latka też się załapię do Waszej grupy??Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 12:47
Paulette, gabi544, Yooanna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaulette - ja to najchętniej bym położyła się na kocu, w cieniu drzew i poszła spać
u mnie dzisiaj nie jest tak nagorzej z bólem, aż jestm mile zaskoczona Wystarczył paracetamol.. Też idę coś porobić, bo jutro wreszcie zaczynam staż a w weekend nie będzie chciało mi się o tym myśleć, bo wybieramy się z mężulkiem nad rzeczkę na piknik (taka śliczna łączka ) mam nadzieję tylko, ze pogoda dopisze
Małami - witam Cię w naszym gronie oczywiście że pasujesz do naszej grupy
Skąd jesteś ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDobry pomysł, a akurat tak fajnie cieplutko jest
Zamówiłam sobie kochana taki sam termometr jak Ty masz tylko nie przez allegro tylko patrzyłam gdzie wyjdzie najtaniej to najtańsza opcja była termometr + test ciążowy GRATIS! haha
Oj Małami, żebyś wiedziała jestem nastawiona na ten cykl i wiem, że musi się udać Nie masz co wariować nie jesteś sama, my też jeszcze nie mamy dzieci tu obok siebie .gabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyajjj.. A ja nawet balkonu nie mam
już miałam iść sprzątać i dalej siedzę jestem chyba uzależniona, cięzko odejść jak się wciągnę
Ja właśnie zaczęłam wiesiołka, ale tylko żeby dokończyć opakowanie, bo i tak mi nic nie pomaga na śluz więcej nie kupuję, strata pieniędzy w moim przypadku
szukam jakiegoś laboratorium w pobliżu, gdzie wykonują badanie nasienia, może niedługo się staramy ale wolę się upewnić,czy wszystko ok... Potem zacznę swoją diagnostykę
Pytam męża, czy zrobi to dla mnie i odda honorowo nasienie do badania, a on mówi, że nie ma problemu, bo sam jest ciekawy, ile ma żołnierzyków w jednej porcji powiem, że nie spodziewałam się takiej reakcji, myślałam, ze będzie trudniej... Jego ciężko na morfologie wysłać... Miłe zaskoczenie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 13:22
Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJestem zdrowa... wszystko w normie, robię badania okresowe do pracy, więc wszystko jest zawsze pod kontrolą. Przed tym jak zaczeliśmi sie starać zrobiłam wszystkie potrzebne badania hormonów, grupę krwi, na obeność przeciwciał, toxoplazmozę itp...
Właśnie dlatego do Was dołączyła, widzę, że sie wspieracie i jest tu bardzo miło, dobrze, że jest takie miejsce, gdzie możemy wszystkie się wygadać... Moj mąż nie chce już słuchać mojego marudzeniaPaulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyto super że wszystko jest pod kontrolą i w porządku to jest najważniejsze trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać na ten cud jakim jest dzieciątko
ojj tak - jestem bardzo wdzięczna twórcom tej strony, bo mój mąż chyba by zwariował, gdybym mu opowiadała o tych wszystkich śluzach, temperaturach, owulacjach.. chociaż i tak się nasłuchał biedaczek..
a tak to mogę tutaj napisać, zapytać i wiem, że mnie dziewczyny zrozumieją i pomogą bo czasami naprawdę jest cięzko...Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySzczerze mówiąc, nie mierzyłam nigdy temperatury, chyba nawet nie wiem jak to się robi i co oznacza wyższa czy niższa temp. Cykle mam w miarę regularne- 2-3 dni opóźnienia lub pośpiechu... Staram się nie nakręcać negatywnie, ale jak widzę te wszystkie wózki, śpioszki i uśmiechnięte mamusie to mnie skręca... Przed każdą @ mam wrażenie, że jestem w ciąży i doszukuję się objawów a tu nagle bach i @... Grrrrr...
-
nick nieaktualnymam tak samo.. dlatego staram się jak najmniej o tym myśleć.. Jak złapałam się na tym, że myślę o wózkach, pieluszkach, szukam sobie innego zajęcia... Trochę musiałam wyluzować z tym wszystkim, bo zaczęłąm łapać się na tym, że o czym bym nie rozmawiała z mężem, ja ciagle sprowadzałam dialog na temat dziecka... CIągle o tym myślałam, non stop.Rano jak się budziłam, to przed mierzeniem temperatury byłam tak zestreowana, że temperatura mi spadnie i to będzie oznaczało, że okres bliski i nie ma ciąży.. Myślałam że oszaleję... Teraz jest mi wygodniej I JESTEM SZCZĘŚLIWSZA są momenty, że mi smutno z tego powodu, jak np zobaczę kobietę w ciąży lub z dzieckiem w wózku, ale po prostu zajmuję myśli czymś innym inaczej można zwariować
Na początku cyklu tempka jest niższa, po owulacji następuje skok o ok. 0,2 ale nie jest to rwguła, i nie musi być od razu po owulacji, tylko może być nawet do 3 dni po owulacji a jeśli miesiączka sie zbliża, to temepratura zaczyna spadać - ja po dwóch cyklach zauważyłam już, że tempka zaczyna spadać mi ok. 3 dni przed miesiączką ale zdarza się, że może zacząć opadać dopiero na początku okresu..
AAA.. i bardzo ważne - temperaturę mierzy się w jamach ciała,a nie pod pachą, czyli w pochwie lub w ustach, choć ona może być mniej stabilna niż ta w pochwie (choć ja mierzę od trzech cykli w ustach i jest ok ).Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 14:18