X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewuszki :)
    Łapię wiruski, duuuużo wirusków... A u mnie temperatura taka dziwna jakaś. Góra - dół. NIe wiem co o tym myśleć :D wczoraj robiłam test ciążowy z allegro, który dostałam z owulacyjnymi, ale nie pokazał się nawet cień cienia, a podobno ma czułość 10 mIU/ml (podobno, bo tak jest na aukcji, na opakowaniu nie ma żadnej wiadomości) to było 11 DPO, nie wiem, czy było za wcześnie czy po prostu nie wyszło w tym cyklu :P
    byłam dziś na becie, ale się wkurzyłam bo babka w rejestracji powiedziała, że wynik będzie dziś po południu, a w laboratorium, po pobraniu krwi i zapłaceniu mnie poinformowali, ze jutro po południu albo w środę :/
    Myślicie, że jeżeli się udało, to dziś, 12 dpo beta coś wykaże?

• inaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinna wykazać, ale to chyba zalezne też jest od tego którego dnia po owu było zagnieżdżenie , czy się myle?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak ;)
    wydawało mi się, że mogło być ok. 6 dnia, choć pewna nie jestem ;)

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny gratuluje rośnijcie zdrowo i spokojnie :-)

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja tu patrze wchodzę po krótkiej przerwie a tu kolejna fasolka cieszę sie bardzo i gratulacje Ci Mordeczko z całego serca, rośnijcie zdrowo <3

Paulette, Yooanna, Mordeczka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi oby beta już coś pokazała ;) Ciebie załatwili tak z betą jak i mnie kiedyś ;) ale następnym razem już miałam chody w laboratorium, bo kazali mi przyjechać po południu ja pojechałam a oni, że na drugi dzień będą a ja się wkurzyłam i mówię, że 30 km musiałam jechać w jedną stronę i to po dwa razy itp to faxem ze szpitala załatwiła moje wyniki :P

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem pójdę zrobić w laboratorium przyszpitalnym ;)
    właśnie wróciłam z zakupów, ale mnie brzuch boli jak na @, po sklepie latałam jak opętana, bo myślałam, że ciocia przyjechała. Latam co chwilę sprawdzać :D ale nie ma nic... :)

Paulette, Yooanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D a myślałam, że ja mam nie równo pod sufitem i ciągle latam i sprawdzam czy coś się pojawiło hehe :p to nie jestem sama :D
    u mnie delikatna plamka się pojawiła, ale to jeszcze nie krew. Ale brzuch zarywa jak na @ :/

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi i bardzo dobrze, że nie ma nic! ;)

Paulette, gabi544 lubią tę wiadomość

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna wrote:
    Gabi i bardzo dobrze, że nie ma nic! ;)
    Polać Jej bo dobrze gada :P tylko może wielką porcję wirusków :D :)

Yooanna, gabi544 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette - no u mnie właśnie też. Wczoraj w trakcie oglądania filmu miałam takie skurcze regularne, jak zawsze gdy mi się zaczyna @. I były dosyć mocne. Poszłam się kąpać, a tam sucho ;) byłam tak zaskoczona :D może u Ciebie też tak jest... ;)

Paulette, Yooanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym, ale od wczoraj mi tempka spadła i dziś się tak słabo utrzymuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki nie ma @, trzeba wierzyć :D

Yooanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi zaczynasz już mówić jak Yooanna :P Owszem macie rację nie można się poddawać, ale jestem negatywnie już nastawiona, bo w tym cyklu uważaliśmy, żeby nie doszło do niczego, ale wiadomo człowiek jest tylko człowiekiem :P

Najgorsze jest te czekanie. Przyszła by @ to już bym zaczynała myśleć o nowym staraniu takim na poważnie, bo to już 3 cykl mija :D a tu marnowanie czasu i plemników :D :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha :D marnowanie plemników :D nie boj się, na pewno Ci ich starczy jeszcze na niejedno dziecko :D

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam :P ale skąd ja mam wiedzieć czy nie idzie teraz jakaś lepsza produkcja ? :P wtedy kiedy u mnie to i tak by nic nie zmieniło ? :D Chociaż dziś się zastanawiałam na czym to polega, że kobieta podobno może zajść w ciąże podczas miesiączki? Słyszałam, że to podobno możliwe, ale nie wiem ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem, o takich przypadkach słyszałam, ale nie spotkałam w otoczeniu :D
    w sumie.. jakby tak pomyślec.. Jak ma np. cykle krótkie, załóżmy 24 dni, ma 6 dni miesiączki, i w ostatni dzień okresu współżyje, a owulację ma np. 10 dnia, to teoretycznie możliwe, bo plemniki mogą przeżyc do do 72 godzin. Chociaż trochę to naciągane jak dla mnie :D

mi się to nie przydarzyło.. Ba. :D mi się nawet nie przydarza, jak w okresie skrupulatnie wyliczonej owulacji współżyjemy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:09

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędzej czy później nam wszystkim się przydarzy, jeśli będziemy sobie wszystko idealnie wyliczać :D

gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno ;) Liczę na to :)

Ja już jestem skreślona na ten miesiąc.Pojawiła się krew (w wersji plamień). Dziękuje za ten wspaniały cykl dziewczynki :P Oby się udało w nowym tym już "mega" przygotowanym :D

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta witaj w gronie "skreślonych na ten miesiąc " ja od soboty mam @

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ