X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dziewuszki :)
    Łapię wiruski, duuuużo wirusków... A u mnie temperatura taka dziwna jakaś. Góra - dół. NIe wiem co o tym myśleć :D wczoraj robiłam test ciążowy z allegro, który dostałam z owulacyjnymi, ale nie pokazał się nawet cień cienia, a podobno ma czułość 10 mIU/ml (podobno, bo tak jest na aukcji, na opakowaniu nie ma żadnej wiadomości) to było 11 DPO, nie wiem, czy było za wcześnie czy po prostu nie wyszło w tym cyklu :P
    byłam dziś na becie, ale się wkurzyłam bo babka w rejestracji powiedziała, że wynik będzie dziś po południu, a w laboratorium, po pobraniu krwi i zapłaceniu mnie poinformowali, ze jutro po południu albo w środę :/
    Myślicie, że jeżeli się udało, to dziś, 12 dpo beta coś wykaże?

• inaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powinna wykazać, ale to chyba zalezne też jest od tego którego dnia po owu było zagnieżdżenie , czy się myle?

thgf9n73strbq9ak.png

thgfyx8d9lmvw97c.png
    Aniołek (8tc)-3.2016 :* Kocham Cię !
    Aniołek (7tc)-12.2016 :* Kocham Cię !

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie tak ;)
    wydawało mi się, że mogło być ok. 6 dnia, choć pewna nie jestem ;)

• Nutka-koloru Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super dziewczyny gratuluje rośnijcie zdrowo i spokojnie :-)

Nutka-koloru
    34bws65guzrr5vb6.png
    n59yanlisck7ixbv.png

Aniołek 9 tydz. [*] 23.11.15
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ja tu patrze wchodzę po krótkiej przerwie a tu kolejna fasolka cieszę sie bardzo i gratulacje Ci Mordeczko z całego serca, rośnijcie zdrowo <3

Paulette, Yooanna, Mordeczka lubią tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi oby beta już coś pokazała ;) Ciebie załatwili tak z betą jak i mnie kiedyś ;) ale następnym razem już miałam chody w laboratorium, bo kazali mi przyjechać po południu ja pojechałam a oni, że na drugi dzień będą a ja się wkurzyłam i mówię, że 30 km musiałam jechać w jedną stronę i to po dwa razy itp to faxem ze szpitala załatwiła moje wyniki :P

gabi544 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Następnym razem pójdę zrobić w laboratorium przyszpitalnym ;)
    właśnie wróciłam z zakupów, ale mnie brzuch boli jak na @, po sklepie latałam jak opętana, bo myślałam, że ciocia przyjechała. Latam co chwilę sprawdzać :D ale nie ma nic... :)

Paulette, Yooanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha :D a myślałam, że ja mam nie równo pod sufitem i ciągle latam i sprawdzam czy coś się pojawiło hehe :p to nie jestem sama :D
    u mnie delikatna plamka się pojawiła, ale to jeszcze nie krew. Ale brzuch zarywa jak na @ :/

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi i bardzo dobrze, że nie ma nic! ;)

Paulette, gabi544 lubią tę wiadomość

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yooanna wrote:
    Gabi i bardzo dobrze, że nie ma nic! ;)
    Polać Jej bo dobrze gada :P tylko może wielką porcję wirusków :D :)

Yooanna, gabi544 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette - no u mnie właśnie też. Wczoraj w trakcie oglądania filmu miałam takie skurcze regularne, jak zawsze gdy mi się zaczyna @. I były dosyć mocne. Poszłam się kąpać, a tam sucho ;) byłam tak zaskoczona :D może u Ciebie też tak jest... ;)

Paulette, Yooanna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałabym, ale od wczoraj mi tempka spadła i dziś się tak słabo utrzymuje :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    póki nie ma @, trzeba wierzyć :D

Yooanna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi zaczynasz już mówić jak Yooanna :P Owszem macie rację nie można się poddawać, ale jestem negatywnie już nastawiona, bo w tym cyklu uważaliśmy, żeby nie doszło do niczego, ale wiadomo człowiek jest tylko człowiekiem :P

Najgorsze jest te czekanie. Przyszła by @ to już bym zaczynała myśleć o nowym staraniu takim na poważnie, bo to już 3 cykl mija :D a tu marnowanie czasu i plemników :D :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha :D marnowanie plemników :D nie boj się, na pewno Ci ich starczy jeszcze na niejedno dziecko :D

Paulette lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam :P ale skąd ja mam wiedzieć czy nie idzie teraz jakaś lepsza produkcja ? :P wtedy kiedy u mnie to i tak by nic nie zmieniło ? :D Chociaż dziś się zastanawiałam na czym to polega, że kobieta podobno może zajść w ciąże podczas miesiączki? Słyszałam, że to podobno możliwe, ale nie wiem ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a nie wiem, o takich przypadkach słyszałam, ale nie spotkałam w otoczeniu :D
    w sumie.. jakby tak pomyślec.. Jak ma np. cykle krótkie, załóżmy 24 dni, ma 6 dni miesiączki, i w ostatni dzień okresu współżyje, a owulację ma np. 10 dnia, to teoretycznie możliwe, bo plemniki mogą przeżyc do do 72 godzin. Chociaż trochę to naciągane jak dla mnie :D

mi się to nie przydarzyło.. Ba. :D mi się nawet nie przydarza, jak w okresie skrupulatnie wyliczonej owulacji współżyjemy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:09

• Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prędzej czy później nam wszystkim się przydarzy, jeśli będziemy sobie wszystko idealnie wyliczać :D

gabi544, Paulette lubią tę wiadomość

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na pewno ;) Liczę na to :)

Ja już jestem skreślona na ten miesiąc.Pojawiła się krew (w wersji plamień). Dziękuje za ten wspaniały cykl dziewczynki :P Oby się udało w nowym tym już "mega" przygotowanym :D

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauletta witaj w gronie "skreślonych na ten miesiąc " ja od soboty mam @

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ