Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyYooanna musisz być dzielna. I owszem zgadza się nie teraz to następny cykl. Ale oby ten był owocny Powiem Ci, że ja też mam dziś do dupy humor najchętniej cały dzień bym przepłakała
Witam Cię Teresa miło że do nas dołączasz szkoda tylko, że już tak długo się staracie . -
nick nieaktualnywitaj Teresa serdecznie zapraszamy.
Paulette - te normy są dosyć szerokie. mi endo mówił, że to są normy ogólne dla wszystkich grup wiekowych, a w górnej granicy normy mają prawo mieć osoby starsze, kobiety w wieku rozrodczym właśnie do 1,5. ja bym na Twoim miejscu poszła do endo. możesz iść po skierowanie do rodzinnego, choć ja się do endo na NFZ zrazilam, możesz iść prywatnie.znajdź dobrego i do dzieła. może dostaniesz tabletki z lewotyroksyna i będzie ok. ja jak zaczynałam leczenie top miałam 4,03. dostałam malutką dawkę euthyroxu, bo tylko 25 mikrogramow (to jest najmniejsza dostępna) i po równych 4 tygodniach przyjmowania zbadałam i miałam już o połowę niższe, bo 2,13 teraz przyjmuję 5 tydzień dawkę 50, Ale zwiększył mi bo byłam jeszcze trochę ospała przez niedocZynność,i jest super.za tydzień idę na kontrolne tsh i mam nadzieję że będzie poniżej 1
nie ma co się samej diagnozowac, bo tylko nerwy stracisz.
bardzo ważne - radziła bym Ci zbadać sobie jeszcze ft3 i ft4 ja zawsze idę do endo z tymi trzema wynikami, bo to te hormony są tak naprawdę najważniejsze
A co do tego, że niektóre kobiety mają czasem wyższe i zachodzą - może i tak, bo im się udało akyrat, ale lekarz mówił mi, że im wyższy poziom TSH tym ciężejzajść w ciążę, no a w ciąży może to grozić poronieniem w 1 trymestrze, bo wtedy dziecko korzysta z Twojej tarczycy, lub niższym ilorazem inteligencji u dziecka,jeśli taka ciąża sie utrzyma. NIe chcę Cię straszyć. po prostu przekazuję słowa mojego lekarza. A skoro wiesz, co może być dla Ciebie przeszkodą w zajściu w ciążę, to dlaczego chociaż nie spróbować jej zlikwidować?
Ale się rozpisałamWiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2015, 17:07
Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMoje tsh w lutym wynosiło 1,62 czyli nie jest złe nawet nie wiedziałam że to taka zależność Za to pewno gdy będę w ciąży nie ominie mnie cukrzyca bo mam aż 95,2 mg/dl a norma to 60,00-99,00 muszę teraz w czerwcu glukoze zbadać prywatnie bo moja lekarz nie da mi znów skierowania.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNIe ma za co Paulette:)
Yooanna mam nadzieję, że jeszczw będziesz miała niespodziankę w tym cyklu.. A jak nie w tym to w następnym wszytkim nam się uda i spotkamy się na porodówce..
Jak Wam mija wieczór? Ja padam z nóg, mąż o godz. 2 wstał, bo o 3 miał wyjechać do pracy pod Warszawę, ponad 500 km no i oczywiście wstałam z nim, bo jak śpię sama to tak nieswojo w łóżku.. Poszłam spać po 4, a teraz na niego czekam bo ma przyjechać po północy.. No i oglądam serial "Niania", żeby mi się tak czas nie dłużyłYooanna, Paulette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny