X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz lecimy biegać z piesełami :)

Zaczęłam dziś, tak jak mówiłam, mierzyć temperaturę. Zastanawia mnie dlaczego w ciągu dnia mam stałą 36,4 (mierzone pod językiem). Czy temp w ciągu dnia nie powinna się wahać? x.o

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie dzień mija nawet fajnie mimo, że mój wczoraj wyjechał i wraca dziś w nocy ale spędzam przyjemnie czas z jego siostrą więc jakoś braki się uzupełniają :P jeszcze ona ma synka to już w ogóle pośmiać się można z 4-latka :)

gabi544 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz mam fajne testy na ovu ze jak sa dwie kreski to znaczy ze pozytyw a nie ze kreska musi byc ciemniejsza od kontrolnej i człowiek pozniej porównuje i sie zastanawia.Ja dzis polezalam na słoneczku godzinkę :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29, zdradź co to za testy. O niebo lepiej tak, niż męczyć się i zastanawiać czy to już czy jutro będzie ciemniejsza.. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png

Wysłany: 31 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee juz wklejam fote tylko ze ja we Włoszech je kupiłam nie wiem czy w Pl sa ale jak nie tej firmy to na pewno sa inne.

http://static.pokazywarka.pl/i/5897305/548286/image.jpg

No chyba ze ja od zle interpretuje
    1-pozytyw
    2-negatyw
    3- złe wykonany test

http://static.pokazywarka.pl/i/5897312/167515/image.jpg

A to moj tes i ja go odczytałam jako pozytywny

http://static.pokazywarka.pl/i/5897321/923503/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 18:38

Sofija <3
    201602294556.png
  • karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Brala moze ktoras tabletki pomagajace zajsc w ciaze jak np.trying for a baby?
    Pierwszy cykl nieudany.
    Czytalam opinie innych kobiet,ze im pomogly. Teraz jestem w srodku drugiego cyklu. Oby sie udalo.
    Mam 22lata.

Wysłany: 31 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wydaje mi sie ze ten moj test jest negatywny chyba jednak ta kreska tez powinna byc ciemniejsza od kontrolnej albo dwie takie same z tego co teraz dogłębnie przeczytałam Hahaha nieogarnięta jakaś jestem ostatnio pfffff

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam o takich testach że właśnie wyskakuje napis, ale to były z clearblue (CYFROWE) I dośc drogie, jak sprawdzałam w internecie.Ale jednak szkoda mi kasy na takie wynalazki :D

Karolcia - ja nie widziałam ani nawet nie słyszałam o tabletkach tego typu. A na co one konretnie mają pomagać? Co mają w skladzie? Ja używałam jeden cykl żelu conceive plus, ale nie udało się. Teraz używamy głównie do przyjemności :)

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno regulują poziom hormonów i dostarczają niezbędnych witamin.
    zawierają: wit.D, wit.B6 i B12, kwas foliowy,cynk,żelazo, biotyna,selen.
    I mozna stosowac we wczesnej ciąży do 12tyg.
    Ja biore od kilku dni i dam znac czy pomoglo cos :P

Podobno tez nie mozna za duzo myslec o ciazy, co wiadomo nie jest latwe ;)
    Bylam pewna, ze skoro jestem zdrowa to uda sie za pierwszym razem i strasznie pilnowalam mierzenia temperatury, robiłam testy owulacyjne a tu nic...
    Teraz juz nie jestem az tak pozytywnie nastawiona jak poprzednim razem.

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja mieszkam w UK i tutaj je kupilam dlatego moze w sumie o nich nie slyszalas ;)
    A nie mam pojecia nawet czy w Polsce sa tego typu tabletki, ale wydaje mi sie ze powinny byc ;)

Wysłany: 31 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o moim dzisiejszym teście ten z góry jest z dzisiaj przed chwila robiłam a ten z dołu z wczoraj

http://static.pokazywarka.pl/i/5897380/899644/image.jpg

Sofija <3
    201602294556.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałabym że pozytyw :P

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślę, ze pozytyw :)

Karolcia - fajnie, że mówisz o czymś takim :) w sumie to może ja ich poszukam? :d W SUMIE zaszkodzić nie zaszkodzą a mogą pomóc. A ja bardzo lubię wynajdywać kolejne "wynalazki" poprawiające płodność i je sprawdzać :D A ile zapłaciłaś i ile sztuk jest? No i jak je przyjmujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:22

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 28tabletek i biore jedna na dzien.
    zaplacilam za nie 3funty.
    Tez stwierdzilam ze warto sprobowac bo kwas foliowy i tak bralam a tu jest troszke wiecej tego w tej tabletce :)
    Fajnie sa opisane jak tabletki antykoncepcyjne bo z dniami tygodnia zeby nie zapomniec wziasc :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stosowałam nigdy tabletek anty. Ale to fajnie ;D CHYBA się skuszę :) muszę coś poczytać na ten temat. Dzięki wielkie za informację :D

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej mamy pewnosc ze jesli sie uda to maluszek otrzymuje odrazu niezbedne witaminki :)
    Kobiety pisaly ze juz po 2tyg od brania im sie udawali czyli odrazu, tylko nie wiemy czy mialy wczesniej jakies problemy czy nie ;)
    Ale oby pomogly! :) <3

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to dobrze ze mam takie wysokie temperatury w pierwszej fazie przed owulacja?
    Dzisiaj np. 36.68

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co - ja przejrzałam z ciekawości swoje wcześniejsze wykresy, i 2 miesiące temu też miałam takie tempki. Przed owulacją to było w granicach 36,5 - 36,8 nawet. A po owulacji wskoczyła do granic 37,21 :) ale wtedy mierzyłam w pochwie. :) to zależy też właśnie od miejsca pomiaru :) bo w pochwie podobno jest o kilka kresek wyższa od pomiaru w ustach. A teraz mniej więcej plasuje się na podobnych, tylko niskich poziomach u mnie, ale wahania w granicach normy.(najwyzsza 36,4 - najniższa jak dotąd 36,13) A mierzę teraz w ustach, bo tak mi wygodniej, mogę dokonywać pomiaru nawet podczas miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:54

karolcia9230 lubi tę wiadomość

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie w pochwie mierze, ale chyba tez zaczne w ustach bo to wygodniejsze :)
    Tez najwyzsza mialam cos okolo 37.28

• Asmee Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że w przypadku testu owu trudno byłoby o test pozytywny/negatywny, bo chodzi właśnie o obserwację wzrostu poziomu LH. Nie wiem czy jest możliwe określenia jakiejś normy przy której owu występuje u kobiet (generalnie) czy jest to dość indywidualne? oO

U mnie dziś znów temp taka sama jak wczoraj. Mierzę w ustach o 6.30, a gdy nie muszę wstawać tak wcześnie, ustawiam sobie budzik na mierzenie. :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ