X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My zaraz lecimy biegać z piesełami :)

Zaczęłam dziś, tak jak mówiłam, mierzyć temperaturę. Zastanawia mnie dlaczego w ciągu dnia mam stałą 36,4 (mierzone pod językiem). Czy temp w ciągu dnia nie powinna się wahać? x.o

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie dzień mija nawet fajnie mimo, że mój wczoraj wyjechał i wraca dziś w nocy ale spędzam przyjemnie czas z jego siostrą więc jakoś braki się uzupełniają :P jeszcze ona ma synka to już w ogóle pośmiać się można z 4-latka :)

gabi544 lubi tę wiadomość

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja teraz mam fajne testy na ovu ze jak sa dwie kreski to znaczy ze pozytyw a nie ze kreska musi byc ciemniejsza od kontrolnej i człowiek pozniej porównuje i sie zastanawia.Ja dzis polezalam na słoneczku godzinkę :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29, zdradź co to za testy. O niebo lepiej tak, niż męczyć się i zastanawiać czy to już czy jutro będzie ciemniejsza.. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png

Wysłany: 31 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee juz wklejam fote tylko ze ja we Włoszech je kupiłam nie wiem czy w Pl sa ale jak nie tej firmy to na pewno sa inne.

http://static.pokazywarka.pl/i/5897305/548286/image.jpg

No chyba ze ja od zle interpretuje
    1-pozytyw
    2-negatyw
    3- złe wykonany test

http://static.pokazywarka.pl/i/5897312/167515/image.jpg

A to moj tes i ja go odczytałam jako pozytywny

http://static.pokazywarka.pl/i/5897321/923503/image.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 18:38

Sofija <3
    201602294556.png
  • karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!
    Brala moze ktoras tabletki pomagajace zajsc w ciaze jak np.trying for a baby?
    Pierwszy cykl nieudany.
    Czytalam opinie innych kobiet,ze im pomogly. Teraz jestem w srodku drugiego cyklu. Oby sie udalo.
    Mam 22lata.

Wysłany: 31 maja 2015, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak wydaje mi sie ze ten moj test jest negatywny chyba jednak ta kreska tez powinna byc ciemniejsza od kontrolnej albo dwie takie same z tego co teraz dogłębnie przeczytałam Hahaha nieogarnięta jakaś jestem ostatnio pfffff

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja czytałam o takich testach że właśnie wyskakuje napis, ale to były z clearblue (CYFROWE) I dośc drogie, jak sprawdzałam w internecie.Ale jednak szkoda mi kasy na takie wynalazki :D

Karolcia - ja nie widziałam ani nawet nie słyszałam o tabletkach tego typu. A na co one konretnie mają pomagać? Co mają w skladzie? Ja używałam jeden cykl żelu conceive plus, ale nie udało się. Teraz używamy głównie do przyjemności :)

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobno regulują poziom hormonów i dostarczają niezbędnych witamin.
    zawierają: wit.D, wit.B6 i B12, kwas foliowy,cynk,żelazo, biotyna,selen.
    I mozna stosowac we wczesnej ciąży do 12tyg.
    Ja biore od kilku dni i dam znac czy pomoglo cos :P

Podobno tez nie mozna za duzo myslec o ciazy, co wiadomo nie jest latwe ;)
    Bylam pewna, ze skoro jestem zdrowa to uda sie za pierwszym razem i strasznie pilnowalam mierzenia temperatury, robiłam testy owulacyjne a tu nic...
    Teraz juz nie jestem az tak pozytywnie nastawiona jak poprzednim razem.

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja mieszkam w UK i tutaj je kupilam dlatego moze w sumie o nich nie slyszalas ;)
    A nie mam pojecia nawet czy w Polsce sa tego typu tabletki, ale wydaje mi sie ze powinny byc ;)

Wysłany: 31 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o moim dzisiejszym teście ten z góry jest z dzisiaj przed chwila robiłam a ten z dołu z wczoraj

http://static.pokazywarka.pl/i/5897380/899644/image.jpg

Sofija <3
    201602294556.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałabym że pozytyw :P

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też myślę, ze pozytyw :)

Karolcia - fajnie, że mówisz o czymś takim :) w sumie to może ja ich poszukam? :d W SUMIE zaszkodzić nie zaszkodzą a mogą pomóc. A ja bardzo lubię wynajdywać kolejne "wynalazki" poprawiające płodność i je sprawdzać :D A ile zapłaciłaś i ile sztuk jest? No i jak je przyjmujesz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:22

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest 28tabletek i biore jedna na dzien.
    zaplacilam za nie 3funty.
    Tez stwierdzilam ze warto sprobowac bo kwas foliowy i tak bralam a tu jest troszke wiecej tego w tej tabletce :)
    Fajnie sa opisane jak tabletki antykoncepcyjne bo z dniami tygodnia zeby nie zapomniec wziasc :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie stosowałam nigdy tabletek anty. Ale to fajnie ;D CHYBA się skuszę :) muszę coś poczytać na ten temat. Dzięki wielkie za informację :D

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przynajmniej mamy pewnosc ze jesli sie uda to maluszek otrzymuje odrazu niezbedne witaminki :)
    Kobiety pisaly ze juz po 2tyg od brania im sie udawali czyli odrazu, tylko nie wiemy czy mialy wczesniej jakies problemy czy nie ;)
    Ale oby pomogly! :) <3

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy to dobrze ze mam takie wysokie temperatury w pierwszej fazie przed owulacja?
    Dzisiaj np. 36.68

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 maja 2015, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz co - ja przejrzałam z ciekawości swoje wcześniejsze wykresy, i 2 miesiące temu też miałam takie tempki. Przed owulacją to było w granicach 36,5 - 36,8 nawet. A po owulacji wskoczyła do granic 37,21 :) ale wtedy mierzyłam w pochwie. :) to zależy też właśnie od miejsca pomiaru :) bo w pochwie podobno jest o kilka kresek wyższa od pomiaru w ustach. A teraz mniej więcej plasuje się na podobnych, tylko niskich poziomach u mnie, ale wahania w granicach normy.(najwyzsza 36,4 - najniższa jak dotąd 36,13) A mierzę teraz w ustach, bo tak mi wygodniej, mogę dokonywać pomiaru nawet podczas miesiączki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2015, 19:54

karolcia9230 lubi tę wiadomość

• karolcia9230 Znajoma

Wysłany: 31 maja 2015, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie w pochwie mierze, ale chyba tez zaczne w ustach bo to wygodniejsze :)
    Tez najwyzsza mialam cos okolo 37.28

• Asmee Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sobie myślę, że w przypadku testu owu trudno byłoby o test pozytywny/negatywny, bo chodzi właśnie o obserwację wzrostu poziomu LH. Nie wiem czy jest możliwe określenia jakiejś normy przy której owu występuje u kobiet (generalnie) czy jest to dość indywidualne? oO

U mnie dziś znów temp taka sama jak wczoraj. Mierzę w ustach o 6.30, a gdy nie muszę wstawać tak wcześnie, ustawiam sobie budzik na mierzenie. :)

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 205 206 207 208 209 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ