X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no więc mówię , mówi każda kobieta że już nie na sił i nie daje rady , ją też tak mówiłam !:) kochane nie jesteście same , ją też tak mówiłam ! ale nigdy nie poddalam się co miesiąc staraliśmy się ale po prostu lekko psychicznie wykuzowalam serio a to poszlam na imprezę że znajomymi a to nawet zwykle zakupy trochę uspokajaly głowę ... normalnie probowalam żyć , mój cykl w każdym zaszlam był okropnie przykry miało owulacji nie być naturalnej na usg pokazało a ją leków nie wzielam na nią więc pewną byłam że się nie uda , polecialam do pl w odwiedziny do rodInki , imprezkę i zakupy szał ale nadal myślałam kiedy moja kolej . wróciłam i owulka przyszła , przyszła moja kolej na dziecko !:)

gabi544 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie nie powiedziałam olac laski ! :)
    a czemu latać nie możesz ? jeśli mogę zapytać oczywiście.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alicja92 wrote:
    Dziewczynki, zerknijcie na moj wykres, prosze. Co o nim sadzicie?

Biedroneczka teraz na ananasa to juz za pozno co? :( z samolotem bym sie wstrzymala. Niby nie ma przeciwskazan, ale znam przypadki poronien po locie. Ja mam zakaz ze wzgledu ns ta cholerna zakrzepice! A szkoda bo w Polsce mam swoich lekarzy.
    Jeszcze raz gratuluje Ci z calego serca! ;*

Ananasa podobno można do 4 dnia po owu. Ja tym razem tez sie skusilam, zobaczymy ;)

Jak chodzi o fryzjera to nie ma przeciwskazan, ale lepiej powiadomić, ze jest się w ciąży. Generalnie odradzalabym farbowanie, bo moga cuda wyjsc. Ciaza to dobry moment, zeby wrocic do naturalnego koloru wlosow ;)

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee no nie haha najlepszy moment :) mogą wyjść cuda mogą lecz też nie muszą hihi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi chodzi o olanie w sensie starań, żeby żyć tak jak wcześniej. a wydaje mi się, że lepiej by było żyć z tą nieświadomością tego wszystkiego niż jak teraz wie się z dnia na dzień więcej . a i tak ma się zbyt małą wiedzę, żeby wszystko szybko wiedzieć. dlaczego nie ma testow na zagnieżdżenie ? :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona-jesteś niesamowita. Popłakałam się przy tym ostatnim poście - dzięki :) już mi lepiej. Jak dobrze że jest to forum- gdzie ja bym dostała tyle wsparcia o energii Co tutaj :) <3

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochanie uważam że źle mówisz z tym że lepiej nie wiedzieć niż wiedzieć no ale każdy ma swoje zdanie w temacie więc liczę się z twoim również :)
    gabi skarbenku nie płacz tylko tak jak napisałam w garść się trzeba wsiąść i żyć pełnią życia bo jak się pojawi maluch to już nie będzie tak wolno nam haha .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    owszem też jestem zdania, że lepiej jest wiedziec więcej i szybciej. tylko jak wcześniej np nie mierzyłam temp ani nic takiego miałam tylko wyznaczoną datę przyszłej @ to człowiek tak nie przywiazywał uwagi do tego co danego dnia się z nim dzieje. a tak to każdego dnia człowiek się zastanawia dlaczego nie miałam skoku wysokiego, że to już pewne ze nie udalo sie, a z drugiej strony jest jednak jakas tam iskierka nadziei i to tak psychicznie troche meczy.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kochana tak to tak :) na pewno lżej było ale patrz starania do dupy , bez niczego a takto jak widzisz że nie na skoku np. wiesz może nie być owulacji wiesz że powinnas do lekarza iść , na badania itp wiesz .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no niby tak. jedynie czym mogę się pocieszać to tym, że dopiero trwa po poronieniu pierwszy cykl. a na CUDA czasem trzeba czekać a nie wszystko już .

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie nie wszystko na raz kochana , mnie udało się po poronieniu w 4 cyklu licząc krwawienia po poronieniu , to dla mnie mega długo było teraz widzę że to krotka chwilenka ! moja znajoma starała się rok po poronieniu a moja mamą o mnie 4 lata po poronieniu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście miałam na myśli, że NIE najlepszy moment na farbowanie...

Na tym cholernym tablecie tak źle mi się pisze, że musicie się domyślać o co chodzi :D Cholerstwo samo mi poprawia teks - widać wie lepiej. ;d

Ja uwielbiam OVU i obserwacje tutaj. Wiele dziewczyn mówi, że same się tutaj nakręcamy.. a mi się wydaje wręcz odwrotnie. Czytając historie staraczek, przestałam sobie robić nadzieję, że od razu się uda. Obserwuję swój cykl, poznaję go i mam nadzieję, że kiedyś na moim wykresie zacznie dziać się coś 'dziwnego' i zakończy się zieloną kropą.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dla mnie to też jest 4 cykl. (bo sobie 3 cykle odliczyłam na tą regenerację) . mi się wydaje, że w moim przypadku problem polega na tym, że czasem szybko się napalam na coś i czasami jest tak że szybko tracę ten entuzjazm. i to jest tak, że np czytam na forum jak jedna koleżanka pisze, że miała wykres książkowo na ciążę a przyszła @ . ja znowu się nakręcam, że skoro mój wykres nie przedstawia się na ciążę to może mnie zielonością zaskoczy no i teraz myśl i odliczanie dni do testowania. i to przez to zwariować idzie :) nawet ulubione książki nie pomagają, chociaż uwielbiam czytać . :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wgle nie testuj ciężko ale walcz że sobą :) dopiero jak na prawdę będzie potrzeba . asmee dokładnie mam takie samo zdanie co do ovu np.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette, ale właściwie co w tym złego? W pewnym sensie w głowie masz zakodowane, że to Twoje fanaberie i podświadomie liczysz się z negatywnym wynikiem testu. Może to właśnie jest sposób, żeby nie zwariować domyślaniem się czy to już, czy jeszcze nie.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Alicja92 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Latac nie moge przez zakrzepice. W ciazy ryzyko wyzsze duzo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dopóki nie przyjdzie dzień na @ to nie zamierzam testować. muszę być silna .

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa rozumiem Alicja , no tak w Twoim przypadku to nie wskazane

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    no dopóki nie przyjdzie dzień na @ to nie zamierzam testować. muszę być silna .
    silna dziewczynka !<3 jestem z Tobą całym serduszkiem i wspieram każda z Was

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale nadajecie :) ja dzis pojde do rodzinnego po skierowanie i jutro z rana na Bete,ciekawe ktory mam tydzien raz pokazuje ze 4 a raz ze 5.

Zobaczycie dziewczyny,ze szybko zleci przyjdzie czas testowania i beda dwie kreseczki,trzymam kciuki :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
‹‹ 220 221 222 223 224 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ