X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna koniecznie w 21 dc? Naprawdę? Myślałam, że też 7 dpo :) Dobrze wiedzieć :)
    a powiedz mi, bo Ty jesteś bardziej doświadczona, głupie pytanie ale właściwie na czym właściwie polega ten monitoring? ;) Co ile się chodzi na to USG? ;)

Tarczycę robiłam, bo przyjmuję tabletki na tarczycę, więc to mam pod kontrolą. Miesiąc temu TSH było na poziomie 1,29. No i najważniejsze, że TSH ciągle sie obniża. :) Następne będę robić 9 lipca, bo 10 mam do endo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:43

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Te badania ciazowe jak prywatnie wszystko to sporo cie wyniosą ok 200 zł mogą nawet ... Sama beta to ok 30 zł . Kochana fakt test pozytywny nie daje 100% ciąży ale beta Ci wyjaśni wszystko . :) spokojnie

Ciężko być spokojnym. Jutro polecę na samą bete na razie a boje się jak nie wiem....
    Okresu jak nie ma tak nie było, test pozytywny, mam nadzieję że betka tez będzie pomyslna.

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko pewnie , ze ciężko ale jesteś Ty niespokojna to i dziecko !
    Lec na bete na pewno będzie dobra

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia trzymam kciuki :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Prolaktyna koniecznie w 21 dc? Naprawdę? Myślałam, że też 7 dpo :) Dobrze wiedzieć :)
    a powiedz mi, bo Ty jesteś bardziej doświadczona, głupie pytanie ale właściwie na czym właściwie polega ten monitoring? ;) Co ile się chodzi na to USG? ;)

Tarczycę robiłam, bo przyjmuję tabletki na tarczycę, więc to mam pod kontrolą. Miesiąc temu TSH było na poziomie 1,29. No i najważniejsze, że TSH ciągle sie obniża. :) Następne będę robić 9 lipca, bo 10 mam do endo :)
    Koniecznie w 21 :)
    Monitoring polega na tym , ze idziesz np. Mając przypuszczalna owulację w 14 dc idziesz w 12 np. Sprawdzić czy pęcherzyki rosną a potem np. W 16 czy pękły to jest ocena owulacji 100% pewnosci daje dlatego jest to dobra sprawa ! Nie głupie pytanie , normalne:) nie każdy musi być taka encyklopedia jak Ja hahahaha nie no zarcik

gabi544 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Agnesia trzymam kciuki :)
    Co tam Mamusia u Ciebie: D

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane klade się spać ! :)
    Dobrej nocy Wam życzę <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    też idę już spać. Słodkich snów dziewczyny!

Wysłany: 22 czerwca 2015, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona a dziekuje u mnie wszystko ok jutro idę do rodzinnego jestem ciekawa co powie na bete :) :)
    Tez sie kładę spać,kolorowych dziewczynki :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) ja coś spania nie mam, głupie sny się mnie czepiają. :/

Zachmurzone, chyba będzie u nas padać.
    Jakie macie plany Dziewczynki na dzisiejszy dzień? Ja badania znowu, później praca, a po pracy lenistwo i leżenie pępkiem do góry :D
    ZakręconaOna wrote:
    Koniecznie w 21 :)
    Monitoring polega na tym , ze idziesz np. Mając przypuszczalna owulację w 14 dc idziesz w 12 np. Sprawdzić czy pęcherzyki rosną a potem np. W 16 czy pękły to jest ocena owulacji 100% pewnosci daje dlatego jest to dobra sprawa ! Nie głupie pytanie , normalne:) nie każdy musi być taka encyklopedia jak Ja hahahaha nie no zarcik

Dziękuję Zakecona za odpowiedź :) A PYTałam z tego względu, bo mój gin przyjmuje w środy (prywatnie) i w piątki (na NFZ), i właśnie sę zastanawiałam, czy 2 dni w tygodniu wystarczy tego USG, bo jednak wolałabym u niego zostać, ma świetne opinie i w ogóle najbardziej mi odpowiada jak dotąd. ;)

• ona. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Kochana trzymam kciuki , ona a powiedz co to za dzionek ? :D
    Pierwszy dzień stażu :)
    Cały dzień po francusku :/

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Heeej ;-)
    Dołączam do młodych staraczek, nam po 4mc starań tez się raczej udało ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8eb9d9fd4ecd.jpg
    Gratuluję :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Yooanna Przyjaciółka

Wysłany: 23 czerwca 2015, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kobietki.
    Ostatnio nie udzielałam się tu wcale jednak was podczytywałam ;)
    Dziś obchodzę swoje małe święto, szkoda tylko, że jest taka okropna pogoda.

a5298bdae4d690b7eae2534d0574551c.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam !
    Biedroneczko pewnie powie , ze za mała hahahaha hahahahahah:D
    Gabi to dziś znów badania mówisz , nalatasz się no ale potrzeba:) kochana nie wiem jak wypada Ci dzień cyklu i wgle kiedy możesz mieć przewidywalna owulację ... Na monitoring to nie musisz iść do swojego koniecznie a po monitoringu ddo niego wejść najwyżej , myślę ,ze co dwa dni wystarczy zaczynając od 11/12 dc najlepiej chyba ze masz owulke wcześnie kolo 12 dc to wczesniej iść musisz ...
    A co do planow to w sumie zadnych nie mam na dzis .Yooanna co to za święto ? Pochwa się
    Ona i jak poszło ? Jeny po francusku tylko ! :d podziwiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 08:45

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Kochana :)
    tylko u mnie wygląda sytuacja tak, że jest przychodnia i we wtorki przyjmuje taka starsza babka gin, która nie przejmuje się zbytnio takimi rzeczami. Ona uważa, że jak raz się było w ciąży to nie ma potrzeby robić badań, bo na pewno jesteśmy płodni. W środę przyjmuje ten mój gin, prywatnie, w czwartek jeszcze jakiś inny u którego nie byłam nigdy jeszcze, no i w piątek mój, tylko na NFZ. To taka mała mieścinka. Więc nie wiem, czy chodzić za każdym razem do innego, myślałam że lepiej by było, jakby to był eden i ten sam, miałby porównanie, jak się sytuacja rozwija. Jak myślisz? A może poszukać z innych miejscowości, gdzie ktoś przyjmuje częściej w tygodniu. Tylko że znowu najbliżej to 45 km ode mnie. :/ Ale nic... na razie pójdę z wynikami i powiem ginowi, może on mi poleci kogoś albo jakoś rozwiąże mój problem :D nie będę martwić się na zapas, choć jestem w tym mistrzem :D
    Zakręcona - proszę o jeszcze jedną radę. Pisałaś, że badanie prolaktyny robić w 21 dc. A ja teraz zobaczyłam, że 21 dc u mnie wypada w niedzielę. Jak zrobię dzień wcześniej lub później to wynik będzie niemiarodajny? Dzięki za pomoc i przepraszam że tak Cię męczę pytaniami ;)

Yoanna - fajnie, że wróciłaś. Jakie dziś święto obchodzisz? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:05

• Asmee Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!

Jak zawsze mam zaległości w Waszych postach. Bez laptopa jak bez ręki ;/
    Mam nadzieję, że u Naszych przyszłych mamusiek wszystko ok? :)

U mnie, patrząc na wykres, cykl bez owu. Co dziwne, bo objawy miałam normalnie. Test wyszedł pozytywny tylko w jeden dzień.. a dzisiaj od rana dziwny ból brzucha. Czekam na @ i załatwiam wszystko, żeby się przygotować na przyszły miesiąc.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi to zrób dzień po w poniedziałek lepiej tak niż wczesniej .
    A co do USG to idź faktycznie do swojego i niech On Ci cos doradzi chociaż jestem pewna ze każe starać Ci się bez monitoringu na razie:) eh ...
    Asmee wiesz no jak to z testami owu jest , one nie dają pewnosci , ze ta owulacja była: ( dokładnie lepiej być na następny cykl przygotowanym

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za gratulacje ;-) dzisiaj to wygląda tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed32b28007aa.jpg

Biedroneczka29, Carmen1724 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)
    ja czekam do 17:00 na meza i jedziemy do rodzinnego.Dziewczyny a czy to jest prawda,ze w Pl do 18 tygodnia robia usg tylko dopochwowe a nie przez brzuszek??cos mi sie w to wierzyc nie chce,wczoraj pisalam z dziewczyna kuzyna i ona mi tak powiedziala,co bardzo mnie to zdziwilo.

anie93lica lubi tę wiadomość

Sofija <3
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 czerwca 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Dzięki za gratulacje ;-) dzisiaj to wygląda tak: http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ed32b28007aa.jpg
    Gratuluję.! ;) Rośnijcie zdrowo ! :)

anie93lica lubi tę wiadomość

‹‹ 245 246 247 248 249 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ