Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyProlaktyna koniecznie w 21 dc? Naprawdę? Myślałam, że też 7 dpo Dobrze wiedzieć
a powiedz mi, bo Ty jesteś bardziej doświadczona, głupie pytanie ale właściwie na czym właściwie polega ten monitoring? Co ile się chodzi na to USG?
Tarczycę robiłam, bo przyjmuję tabletki na tarczycę, więc to mam pod kontrolą. Miesiąc temu TSH było na poziomie 1,29. No i najważniejsze, że TSH ciągle sie obniża. Następne będę robić 9 lipca, bo 10 mam do endo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 21:43
-
ZakręconaOna wrote:Te badania ciazowe jak prywatnie wszystko to sporo cie wyniosą ok 200 zł mogą nawet ... Sama beta to ok 30 zł . Kochana fakt test pozytywny nie daje 100% ciąży ale beta Ci wyjaśni wszystko . spokojnie
Ciężko być spokojnym. Jutro polecę na samą bete na razie a boje się jak nie wiem....
Okresu jak nie ma tak nie było, test pozytywny, mam nadzieję że betka tez będzie pomyslna. -
gabi544 wrote:Prolaktyna koniecznie w 21 dc? Naprawdę? Myślałam, że też 7 dpo Dobrze wiedzieć
a powiedz mi, bo Ty jesteś bardziej doświadczona, głupie pytanie ale właściwie na czym właściwie polega ten monitoring? Co ile się chodzi na to USG?
Tarczycę robiłam, bo przyjmuję tabletki na tarczycę, więc to mam pod kontrolą. Miesiąc temu TSH było na poziomie 1,29. No i najważniejsze, że TSH ciągle sie obniża. Następne będę robić 9 lipca, bo 10 mam do endo
Monitoring polega na tym , ze idziesz np. Mając przypuszczalna owulację w 14 dc idziesz w 12 np. Sprawdzić czy pęcherzyki rosną a potem np. W 16 czy pękły to jest ocena owulacji 100% pewnosci daje dlatego jest to dobra sprawa ! Nie głupie pytanie , normalne:) nie każdy musi być taka encyklopedia jak Ja hahahaha nie no zarcikgabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczyny ja coś spania nie mam, głupie sny się mnie czepiają.
Zachmurzone, chyba będzie u nas padać.
Jakie macie plany Dziewczynki na dzisiejszy dzień? Ja badania znowu, później praca, a po pracy lenistwo i leżenie pępkiem do góry
ZakręconaOna wrote:Koniecznie w 21
Monitoring polega na tym , ze idziesz np. Mając przypuszczalna owulację w 14 dc idziesz w 12 np. Sprawdzić czy pęcherzyki rosną a potem np. W 16 czy pękły to jest ocena owulacji 100% pewnosci daje dlatego jest to dobra sprawa ! Nie głupie pytanie , normalne:) nie każdy musi być taka encyklopedia jak Ja hahahaha nie no zarcik
Dziękuję Zakecona za odpowiedź A PYTałam z tego względu, bo mój gin przyjmuje w środy (prywatnie) i w piątki (na NFZ), i właśnie sę zastanawiałam, czy 2 dni w tygodniu wystarczy tego USG, bo jednak wolałabym u niego zostać, ma świetne opinie i w ogóle najbardziej mi odpowiada jak dotąd. -
Witam !
Biedroneczko pewnie powie , ze za mała hahahaha hahahahahah:D
Gabi to dziś znów badania mówisz , nalatasz się no ale potrzeba:) kochana nie wiem jak wypada Ci dzień cyklu i wgle kiedy możesz mieć przewidywalna owulację ... Na monitoring to nie musisz iść do swojego koniecznie a po monitoringu ddo niego wejść najwyżej , myślę ,ze co dwa dni wystarczy zaczynając od 11/12 dc najlepiej chyba ze masz owulke wcześnie kolo 12 dc to wczesniej iść musisz ...
A co do planow to w sumie zadnych nie mam na dzis .Yooanna co to za święto ? Pochwa się
Ona i jak poszło ? Jeny po francusku tylko ! :d podziwiamWiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 08:45
gabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnydzięki Kochana
tylko u mnie wygląda sytuacja tak, że jest przychodnia i we wtorki przyjmuje taka starsza babka gin, która nie przejmuje się zbytnio takimi rzeczami. Ona uważa, że jak raz się było w ciąży to nie ma potrzeby robić badań, bo na pewno jesteśmy płodni. W środę przyjmuje ten mój gin, prywatnie, w czwartek jeszcze jakiś inny u którego nie byłam nigdy jeszcze, no i w piątek mój, tylko na NFZ. To taka mała mieścinka. Więc nie wiem, czy chodzić za każdym razem do innego, myślałam że lepiej by było, jakby to był eden i ten sam, miałby porównanie, jak się sytuacja rozwija. Jak myślisz? A może poszukać z innych miejscowości, gdzie ktoś przyjmuje częściej w tygodniu. Tylko że znowu najbliżej to 45 km ode mnie. Ale nic... na razie pójdę z wynikami i powiem ginowi, może on mi poleci kogoś albo jakoś rozwiąże mój problem nie będę martwić się na zapas, choć jestem w tym mistrzem
Zakręcona - proszę o jeszcze jedną radę. Pisałaś, że badanie prolaktyny robić w 21 dc. A ja teraz zobaczyłam, że 21 dc u mnie wypada w niedzielę. Jak zrobię dzień wcześniej lub później to wynik będzie niemiarodajny? Dzięki za pomoc i przepraszam że tak Cię męczę pytaniami
Yoanna - fajnie, że wróciłaś. Jakie dziś święto obchodzisz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 czerwca 2015, 11:05
-
Cześć dziewczyny!
Jak zawsze mam zaległości w Waszych postach. Bez laptopa jak bez ręki ;/
Mam nadzieję, że u Naszych przyszłych mamusiek wszystko ok?
U mnie, patrząc na wykres, cykl bez owu. Co dziwne, bo objawy miałam normalnie. Test wyszedł pozytywny tylko w jeden dzień.. a dzisiaj od rana dziwny ból brzucha. Czekam na @ i załatwiam wszystko, żeby się przygotować na przyszły miesiąc. -
Gabi to zrób dzień po w poniedziałek lepiej tak niż wczesniej .
A co do USG to idź faktycznie do swojego i niech On Ci cos doradzi chociaż jestem pewna ze każe starać Ci się bez monitoringu na razie:) eh ...
Asmee wiesz no jak to z testami owu jest , one nie dają pewnosci , ze ta owulacja była: ( dokładnie lepiej być na następny cykl przygotowanymgabi544 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
ja czekam do 17:00 na meza i jedziemy do rodzinnego.Dziewczyny a czy to jest prawda,ze w Pl do 18 tygodnia robia usg tylko dopochwowe a nie przez brzuszek??cos mi sie w to wierzyc nie chce,wczoraj pisalam z dziewczyna kuzyna i ona mi tak powiedziala,co bardzo mnie to zdziwilo.anie93lica lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny