X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Was kochane. przepraszam Was za chwilową nieobecność, ale jestem w trakcie egzaminów zawodowych :) wczoraj miałam praktyczny, dziś jeszcze teoretyczny i tak nie mam czasu. Obiecuję, że nadrobię Wasze rozmowy jak tylko będę miała czas. Chociaż nie wiem kiedy to nastąpi, bo od jutra zaczynamy remont pokoju. Wszystko wyrzucamy, gładzimy, malujemy, nowy kolor, nowe meble. I jak tylko będę miała chwilę to będę zaglądać do Was :) Trzymajcie kciuki za mnie dziś, bo trochę boję się tej teorii i życzę Wam miłego i słonecznego poniedziałku :* <3

• ona. Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette trzymam kciuki :)

Ja też chociaż nowa tutaj, to po cichutku prosz eo kciuki, bo mam dziś ważny dzień.

Paulette lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee leżąc na prawym boku i na plecach gdy dziecko juz wazy swoje i ma ładnie wzrostu uciska zyle główną i mogą być omdlenia , ddetwienie rak , nóg itp wiec dlatego może mi ta ręką ta zdretwiala a to można dziecko tym niedotlenic ! Dlatego muszę uważać i w pozniejszej ciąży wy tez , nie mowie w 1-4 miesiącu ale wyżej juz powoli się przestawiać

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    witam Was kochane. przepraszam Was za chwilową nieobecność, ale jestem w trakcie egzaminów zawodowych :) wczoraj miałam praktyczny, dziś jeszcze teoretyczny i tak nie mam czasu. Obiecuję, że nadrobię Wasze rozmowy jak tylko będę miała czas. Chociaż nie wiem kiedy to nastąpi, bo od jutra zaczynamy remont pokoju. Wszystko wyrzucamy, gładzimy, malujemy, nowy kolor, nowe meble. I jak tylko będę miała chwilę to będę zaglądać do Was :) Trzymajcie kciuki za mnie dziś, bo trochę boję się tej teorii i życzę Wam miłego i słonecznego poniedziałku :* <3
    Kochana trzymam kciuki , ona a powiedz co to za dzionek ? :D

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HALO halo melduje sie :) z mojej analizy wyniki mam dobre :) musze isc do rodzinnego jutro zeby zerknal swoimi oczętami :)
    a moja dzisiejsza beta wynosi : 2750,00 mU/ml

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej ;-)
    Dołączam do młodych staraczek, nam po 4mc starań tez się raczej udało ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8eb9d9fd4ecd.jpg

Biedroneczka29, ZakręconaOna, Carmen1724, ona., patkaaxx90, Paulette, Teresa1992 lubią tę wiadomość

ug37zbmh9r9sv292.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica Gratuluje,rosnijcie zdrowo :) Milo,ze do Nas dolaczylas :)

anie93lica lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Heeej ;-)
    Dołączam do młodych staraczek, nam po 4mc starań tez się raczej udało ;-)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/8eb9d9fd4ecd.jpg
    Hej , gratuluje ! :) nie raczej a na pewno , piękny tescik .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko a beta ogromna ! Super:)
    Jejku ale mi się podrzemalo troszkę a teraz jestem taka rozespana nie do życia

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam się pochwalić. Trzymajcie za mnie kciuki i małego kropeczka żeby pokazał nam już swoje serduszko. Zapisałam się na USG 25.06 na godzine 17 :) do lekarza który ma dobry sprzęciorek :D

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

• Mordeczka Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko super beta :)
    Anie93lica wita o serdecznie gratuluję ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Anielica - gratuluję :) Fajnie, ze dołączyłaś ;)
    Agnesia - mam nadzieję, że usłyszysz już serduszko :)

Dziewczyny, długo mine nie było. Ciężko było nadrobić zaległości, tyle tutaj czytania, ale się udało :) u mnie dużo się dzieje. Odebrałam dziś wyniki badań, które robiłam tydzień temu.Może któraś z Was mi pomoże je zinterpetować? :) bo ja się na tym nie znam, choć wydaje mi się, że nie są takie złe. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Estradiol - 135,7 pmol/l (f. folikularna 46 - 607)
    FSH - 6,07 U/l (f. folikularna 3,5 - 12,5)
    LH - 5 U/l (f. folikularna 2,4 - 12,6)
    Prolaktyna - 292,9 mU/l (f. folikularna 127 - 637)
    Testosteron - 1,7 nmol/l (f. folikularna 0,22 - 2,9)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 19:41

anie93lica, Paulette lubią tę wiadomość

• anie93lica Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteście kochane dziewczyny ;-)
    Pomimo tego że test pozytywny ja jeszcze nie dowierzam. Poza bólem brzucha to brak objaw, no może jedynie żyłki widać na piersiach, mam wzdety brzuch jak bym była już w 6mcu ciąży i dziwne dreszcze.
    Boje się ze pomimo pozytywnego testu nie jestem w ciąży. Oczywiście to moja pierwsza ciąża wiec jak głupia polecialam juz dzisiaj do ginka, przed chwilą wróciłam. Dostałam skierowanie na badania wszystkie w tym betke. Wiecie kochane może ile kosztują badanka takie i czy można je zrobić w każdej przychodni?

ug37zbmh9r9sv292.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anie93lica wrote:
    Jesteście kochane dziewczyny ;-)
    Pomimo tego że test pozytywny ja jeszcze nie dowierzam. Poza bólem brzucha to brak objaw, no może jedynie żyłki widać na piersiach, mam wzdety brzuch jak bym była już w 6mcu ciąży i dziwne dreszcze.
    Boje się ze pomimo pozytywnego testu nie jestem w ciąży. Oczywiście to moja pierwsza ciąża wiec jak głupia polecialam juz dzisiaj do ginka, przed chwilą wróciłam. Dostałam skierowanie na badania wszystkie w tym betke. Wiecie kochane może ile kosztują badanka takie i czy można je zrobić w każdej przychodni?
    Te badania ciazowe jak prywatnie wszystko to sporo cie wyniosą ok 200 zł mogą nawet ... Sama beta to ok 30 zł . Kochana fakt test pozytywny nie daje 100% ciąży ale beta Ci wyjaśni wszystko . :) spokojnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi544 wrote:
    Witaj Anielica - gratuluję :) Fajnie, ze dołączyłaś ;)
    Agnesia - mam nadzieję, że usłyszysz już serduszko :)

Dziewczyny, długo mine nie było. Ciężko było nadrobić zaległości, tyle tutaj czytania, ale się udało :) u mnie dużo się dzieje. Odebrałam dziś wyniki badań, które robiłam tydzień temu.Może któraś z Was mi pomoże je zinterpetować? :) bo ja się na tym nie znam, choć wydaje mi się, że nie są takie złe. Z góry dziękuję za odpowiedzi :)

Estradiol - 135,7 pmol/l (f. folikularna 46 - 607)
    FSH - 6,07 U/l (f. folikularna 3,5 - 12,5)
    LH - 5 U/l (f. folikularna 2,4 - 12,6)
    Prolaktyna - 292,9 mU/l (f. folikularna 127 - 637)
    Testosteron - 1,7 nmol/l (f. folikularna 0,22 - 2,9)
    W którym dniu cyklu je robilas ?? Na poczatku ?
    Bo jak tak to one są wręcz idealne !

gabi544 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Zapomniałam się pochwalić. Trzymajcie za mnie kciuki i małego kropeczka żeby pokazał nam już swoje serduszko. Zapisałam się na USG 25.06 na godzine 17 :) do lekarza który ma dobry sprzęciorek :D
    Kochana trzymam mocno kciuki , teraz to na bank juz serduszko będzie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona - robiłam w 3 dc :) naprawdę są ok ? Kurcze, ulżyło mi :)
    dzięki wielkie :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    One są świetne ! Na prawdę , badania mam w małym palcu juz hehe , tyle ich robilam , ze szok
    Są na prawdę super ! Ale teraz powinnas na monitoring USG się zapisać w takim razie bo jeżeli badania są ok to może cos z owulka jednak nie ok do końca a tylko USG to potwierdzi ... Wtedy dadzą wspomagacz
    A maz badane miał nasienie ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    będzie badane. jest już zapisamy na 13 lipca :)
    wiesz co - ja myślałam, żeby jeszcze zrobić ten progesteron, prolaktynę i estradiol po owulacji ( 7 dni po skoku tempki) i zobaczyć co i jak.. W tym czasie będziemy mieć już wynik badania nasienia i wtedy bym z tymi badaniami wszystkimi już poszła do gina. :)
    Możesz mi KOchana jeszcze powiedzieć, co dokładnie zrobić po owulce? Wiem, że prolaktynę i progesteron. Ale nie wiem, czy powtarzać progesteron dwa lub 3 dni po rząd, czy nie. Bo wszędzie mówią co innego. No i czy estradiol też bada się po owulacji? ;)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 22 czerwca 2015, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie badalam estradiolu po owulce , progesteron 7 dni po dokładnie chyba ze ci wypada w weekend to w 6 lub 8 dpo tez możesz , wtedy ma największe stezenie a powtórzenie nic nie da juz bo on juz później spada jak ciąży nie ma ale on tez nie daje pewności , ze ta ciąża jest jak jest wysoki w czasie kiedy powinien spadać. Prolaktyne musisz koniecznie zbadać w 21 dc w żadnym innym dniu ... No i tarczycę robilas ? TSH,ft3,ft4 ?
    Wiesz jest pełno badan jeszcze do zrobienia co do owulacji wiec wiesz ale nie ma sensu na razie ich robić więcej , zrobcie nasienie i te badania co masz i co ci napisałam i na razie idź z tym bo to może wystarczyć ale USG tez uważam powinnas zrobić kontrole cyklu

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 244 245 246 247 248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ