Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnywitam Was kochane. przepraszam Was za chwilową nieobecność, ale jestem w trakcie egzaminów zawodowych wczoraj miałam praktyczny, dziś jeszcze teoretyczny i tak nie mam czasu. Obiecuję, że nadrobię Wasze rozmowy jak tylko będę miała czas. Chociaż nie wiem kiedy to nastąpi, bo od jutra zaczynamy remont pokoju. Wszystko wyrzucamy, gładzimy, malujemy, nowy kolor, nowe meble. I jak tylko będę miała chwilę to będę zaglądać do Was Trzymajcie kciuki za mnie dziś, bo trochę boję się tej teorii i życzę Wam miłego i słonecznego poniedziałku :*
-
Asmee leżąc na prawym boku i na plecach gdy dziecko juz wazy swoje i ma ładnie wzrostu uciska zyle główną i mogą być omdlenia , ddetwienie rak , nóg itp wiec dlatego może mi ta ręką ta zdretwiala a to można dziecko tym niedotlenic ! Dlatego muszę uważać i w pozniejszej ciąży wy tez , nie mowie w 1-4 miesiącu ale wyżej juz powoli się przestawiać
-
Paulette wrote:witam Was kochane. przepraszam Was za chwilową nieobecność, ale jestem w trakcie egzaminów zawodowych wczoraj miałam praktyczny, dziś jeszcze teoretyczny i tak nie mam czasu. Obiecuję, że nadrobię Wasze rozmowy jak tylko będę miała czas. Chociaż nie wiem kiedy to nastąpi, bo od jutra zaczynamy remont pokoju. Wszystko wyrzucamy, gładzimy, malujemy, nowy kolor, nowe meble. I jak tylko będę miała chwilę to będę zaglądać do Was Trzymajcie kciuki za mnie dziś, bo trochę boję się tej teorii i życzę Wam miłego i słonecznego poniedziałku :*
Paulette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitaj Anielica - gratuluję Fajnie, ze dołączyłaś
Agnesia - mam nadzieję, że usłyszysz już serduszko
Dziewczyny, długo mine nie było. Ciężko było nadrobić zaległości, tyle tutaj czytania, ale się udało u mnie dużo się dzieje. Odebrałam dziś wyniki badań, które robiłam tydzień temu.Może któraś z Was mi pomoże je zinterpetować? bo ja się na tym nie znam, choć wydaje mi się, że nie są takie złe. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Estradiol - 135,7 pmol/l (f. folikularna 46 - 607)
FSH - 6,07 U/l (f. folikularna 3,5 - 12,5)
LH - 5 U/l (f. folikularna 2,4 - 12,6)
Prolaktyna - 292,9 mU/l (f. folikularna 127 - 637)
Testosteron - 1,7 nmol/l (f. folikularna 0,22 - 2,9)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 czerwca 2015, 19:41
anie93lica, Paulette lubią tę wiadomość
-
Jesteście kochane dziewczyny
Pomimo tego że test pozytywny ja jeszcze nie dowierzam. Poza bólem brzucha to brak objaw, no może jedynie żyłki widać na piersiach, mam wzdety brzuch jak bym była już w 6mcu ciąży i dziwne dreszcze.
Boje się ze pomimo pozytywnego testu nie jestem w ciąży. Oczywiście to moja pierwsza ciąża wiec jak głupia polecialam juz dzisiaj do ginka, przed chwilą wróciłam. Dostałam skierowanie na badania wszystkie w tym betke. Wiecie kochane może ile kosztują badanka takie i czy można je zrobić w każdej przychodni? -
anie93lica wrote:Jesteście kochane dziewczyny
Pomimo tego że test pozytywny ja jeszcze nie dowierzam. Poza bólem brzucha to brak objaw, no może jedynie żyłki widać na piersiach, mam wzdety brzuch jak bym była już w 6mcu ciąży i dziwne dreszcze.
Boje się ze pomimo pozytywnego testu nie jestem w ciąży. Oczywiście to moja pierwsza ciąża wiec jak głupia polecialam juz dzisiaj do ginka, przed chwilą wróciłam. Dostałam skierowanie na badania wszystkie w tym betke. Wiecie kochane może ile kosztują badanka takie i czy można je zrobić w każdej przychodni? -
gabi544 wrote:Witaj Anielica - gratuluję Fajnie, ze dołączyłaś
Agnesia - mam nadzieję, że usłyszysz już serduszko
Dziewczyny, długo mine nie było. Ciężko było nadrobić zaległości, tyle tutaj czytania, ale się udało u mnie dużo się dzieje. Odebrałam dziś wyniki badań, które robiłam tydzień temu.Może któraś z Was mi pomoże je zinterpetować? bo ja się na tym nie znam, choć wydaje mi się, że nie są takie złe. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Estradiol - 135,7 pmol/l (f. folikularna 46 - 607)
FSH - 6,07 U/l (f. folikularna 3,5 - 12,5)
LH - 5 U/l (f. folikularna 2,4 - 12,6)
Prolaktyna - 292,9 mU/l (f. folikularna 127 - 637)
Testosteron - 1,7 nmol/l (f. folikularna 0,22 - 2,9)
Bo jak tak to one są wręcz idealne !gabi544 lubi tę wiadomość
-
Agnesia wrote:Zapomniałam się pochwalić. Trzymajcie za mnie kciuki i małego kropeczka żeby pokazał nam już swoje serduszko. Zapisałam się na USG 25.06 na godzine 17 do lekarza który ma dobry sprzęciorek
-
nick nieaktualny
-
One są świetne ! Na prawdę , badania mam w małym palcu juz hehe , tyle ich robilam , ze szok
Są na prawdę super ! Ale teraz powinnas na monitoring USG się zapisać w takim razie bo jeżeli badania są ok to może cos z owulka jednak nie ok do końca a tylko USG to potwierdzi ... Wtedy dadzą wspomagacz
A maz badane miał nasienie ?gabi544 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybędzie badane. jest już zapisamy na 13 lipca
wiesz co - ja myślałam, żeby jeszcze zrobić ten progesteron, prolaktynę i estradiol po owulacji ( 7 dni po skoku tempki) i zobaczyć co i jak.. W tym czasie będziemy mieć już wynik badania nasienia i wtedy bym z tymi badaniami wszystkimi już poszła do gina.
Możesz mi KOchana jeszcze powiedzieć, co dokładnie zrobić po owulce? Wiem, że prolaktynę i progesteron. Ale nie wiem, czy powtarzać progesteron dwa lub 3 dni po rząd, czy nie. Bo wszędzie mówią co innego. No i czy estradiol też bada się po owulacji? -
Ja nie badalam estradiolu po owulce , progesteron 7 dni po dokładnie chyba ze ci wypada w weekend to w 6 lub 8 dpo tez możesz , wtedy ma największe stezenie a powtórzenie nic nie da juz bo on juz później spada jak ciąży nie ma ale on tez nie daje pewności , ze ta ciąża jest jak jest wysoki w czasie kiedy powinien spadać. Prolaktyne musisz koniecznie zbadać w 21 dc w żadnym innym dniu ... No i tarczycę robilas ? TSH,ft3,ft4 ?
Wiesz jest pełno badan jeszcze do zrobienia co do owulacji wiec wiesz ale nie ma sensu na razie ich robić więcej , zrobcie nasienie i te badania co masz i co ci napisałam i na razie idź z tym bo to może wystarczyć ale USG tez uważam powinnas zrobić kontrole cyklugabi544 lubi tę wiadomość