X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ta druga norma estradiolu masz ok ale i tak bliżej normy dolu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa dwie ostatnie pozycie poza norma z tego co widzę.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę. Czekam jeszcze na trzy wyniki: 17-OhPRG, AMH i Androstendion.

A czemu w takim układzie przy estradiolu są dwie wartości?

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że te dwie są powyżej normy, to już zauważyłam analizując te wyniki. Tylko czy wiecie może, co to może oznaczać?

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wyczytałam ze wszystkie składniki Vicks są zabronione w ciąży :/ już nic nie rozumiem:(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problem z owulacja na pewno .
    Dwie są zawyżone , jedna zaniżona ...
    Amh to jeszcze poczekasz na wyniki chyba , Ja czekalam tydzień .
    Dobrze , ze idziesz ... Może będą chcieli Cie stymulować a to Ty masz tego gruczolaka przysadki ? Dobrze pamietam ?

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ja, ja. Czytałam na ulotce internetowej Clo, że nie można go brać przy gruczolaku przysadki.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    Właśnie wyczytałam ze wszystkie składniki Vicks są zabronione w ciąży :/ już nic nie rozumiem:(
    Spokojnie :) Ja normalnie się smarowalam codziennie , lekarz by nie przepisał jeżeli by nie można było ...
    Wiele leków ma na ulotce ze nie można a tak na prawdę bezpieczne są , mam tez takie krople na zatoki właśnie normalnie ginekolog mi przepisał i tabletki na mdłości wiec chyba wiedza co robią , antubiotyki się bierze w ciąży nawet niektóre wiec spokojnie jak cos Ci przepisał np. To spokojnie bierz ! A Vicks sama polecam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Tak, ja, ja. Czytałam na ulotce internetowej Clo, że nie można go brać przy gruczolaku przysadki.
    Aha ale są inne tez sposoby pobudzenia owulacji , nie tylko clo.
    To dlatego masz wyniki trochę gorsze , właśnie to Dhea-s wychodzi poza normę przy gruczolakach itp. .. Będzie musiał leczyć cie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tzn nie chodzi o ulotke tylko zioła zakazane w ciazy. To wlasnie te wszystkie ktore są w maści:(
    Dziś robię spagetti mniammiiii mniaaaami:D

Wysłany: 26 czerwca 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję, że tym razem mnie z kwitkiem nie odeślą. :(

Aż się boję tej jutrzejszej wizyty. Nie chce znów dostać antykoncepcyjnych tabletek.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agnesia wrote:
    tzn nie chodzi o ulotke tylko zioła zakazane w ciazy. To wlasnie te wszystkie ktore są w maści:(
    Dziś robię spagetti mniammiiii mniaaaami:D
    Spokojnie:)
    Mnie nic nie jest ani Tobie nie będzie , mowie nie przepisywaliby tego gdyby było cos nie tak:)
    Spaghetti lubię bardzo ale mój D ostatmio ciągle jadł i mi aż nie dobrze na sama myśl

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Mam nadzieję, że tym razem mnie z kwitkiem nie odeślą. :(

Aż się boję tej jutrzejszej wizyty. Nie chce znów dostać antykoncepcyjnych tabletek.
    Być może takie tez Ci dadzą ... Wiesz czasami te tabsy wyleczyć mogą ale może cos innego da tez Ci ...
    Nie boj się , cieszę się ze badania porobione i wiesz na czym stoisz i zaczynasz leczenie , ze tak powiem .
    Trzymam za Ciebie mocno kciuki , mocno i bądź dobrej myśli .
    Jak odesle Cie z kwitkiem to zmieniaj lekarza , koniecznie !

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od samego początku miesiączkowania miałam nieregularne cykle. Potem zaczęłam brać tabletki - ze względu na część zabezpieczenia (wtedy nie było mowy o dziecku jeszcze). Po zakończeniu tabletek, przez 2 msc było ok, ale w ciąże nie zaszłam, a potem znow zaczął organizm szaleć i takim sposobem nie miałam miesiączki nawet do 3 msc.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez bralam kiedyś tabletki , przez 6 miesięcy ale mi nie pomogły niestety ...
    Wiesz raz pomogą raz nie , na takie problemy z okresem powinien dac Ci luteine albo duphaston i w razie zajścia tez pomocne będą ... Cos zrobić z tym gruczolakiem by wchlonol się , z testosteronem nie wiem czy cos zrobi bo może on sam się poprawić po czasie ... A estradiol nie wiem jak się leczy ale to wszystko ze nie zachodzisz w ciążę to wiadomo , gruczolak i problem z owulacja ... Zresztą problem z owulacja można zauważyć przez twoje @ a raczej ich częsty brak ... W taki sposób starać się możecie jeszcze kilka lat i nie wiadomo czy się uda ! Na prawdę jak odesle cie z kwitkiem zmien lekarza i jutro kategorycznie wymus leczenie a nie zbywanie i faszerowanie antybobasami

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Testosteron po pół roku nie ruszył się z miejsca. Ale lekarz ginekolog, w przychodni, powiedział, ze z tym nic się zrobić nie da i że tak mi już zostanie.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet mnie nie strasz. Kurde, 23 lata i już takie problemy. Nic tylko wziąć sznur i się powiesić. ;/

Załamanie chyba jakieś dostane. ;/

Żeby już było jutro, 8:40 :(

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Nawet mnie nie strasz. Kurde, 23 lata i już takie problemy. Nic tylko wziąć sznur i się powiesić. ;/

Kochana miałam dużo większe problemy , na prawdę ... Doskonale Cie rozumiem ale wiem , ze wierzysz w jakimś stopniu i Ja tez wierzylam , ze w końcu i uda się Wam !
    Problemy są ale problemy można zlikwidować , musisz silna być przy leczeniu ! Na prawdę !
    No Ja miałam testosteron przy samym poczatku normy i tez lekarka powiedziała ze nic się nie da zrobić ale to najmniejszy problem serio

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:

Rybko uwierz w siebie i we własne siły !
    A dzień dziś zleci i jutro wizytacja

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 26 czerwca 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczymy. Na razie ciężko myśleć pozytywnie. Pójdę sobie truskawki pozrywać dla zabicia czasu, a wieczorem posprzątam i jakoś chyba zleci. :P

Ale dobra, już nie smęcę. :P

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
‹‹ 276 277 278 279 280 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ