X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże zjadlam 6 kanapek na kolacje , ja pierdole gdzie to zmiescilam ! :o

panipasztetowa lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syna pytaj :P

Heathera, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jeszcze odnośnie gadania. To u mnie najwięcej mówi mama w temacie. Że założe sobie kajdany itp. Że nie będę miała życia itp. Ja tak nie postrzegam macierzyństwa. Zastanawiam się, czy przypadkiem tego nie czyta bo jest na ovu, ale co mi tam.. Przykro mi i tyle. To ma być moje dziecko, i to ja mam być z nim i z moim szczęśliwą rodziną :)

Heathera, panipasztetowa lubią tę wiadomość

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręcOna a Wy już po ślubie?

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka wrote:
    Tak jeszcze odnośnie gadania. To u mnie najwięcej mówi mama w temacie. Że założe sobie kajdany itp. Że nie będę miała życia itp. Ja tak nie postrzegam macierzyństwa. Zastanawiam się, czy przypadkiem tego nie czyta bo jest na ovu, ale co mi tam.. Przykro mi i tyle. To ma być moje dziecko, i to ja mam być z nim i z moim szczęśliwą rodziną :)
    Bardzo nie ładnie postrzega macierzyństwo: ( a po co Mama na ovu ? :D stara się o dziecko ?
    Nie , my ślub bierzemy w przyszłym roku 6.08

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka no to nie fajnie masz...Szczególnie że to przecież najbliższa osoba.
    U nas to każdy był przerażony co będzie jak zaszłam bo mój jeszcze technikum kończył a ja byłam na dziennych studiach w Gdańsku i każdy myślał, że nie damy radę. Ale jakoś się udało że ja studia zrobiłam u siebie zaocznie, mamy mieszkanie, samochód, mąż ma bardzo dobrą pracę i w tym roku też studia zaocznie zaczął i pomimo że musiałam tamte studia rzucić to niczego nie żałują i nie chciałabym żeby potoczyło się inaczej. Szczególnie że rodzice pomagają i na imprezy też czasem się chodzi. Nie jesteśmy z tych co lubią mocno imprezować więc rzadko wychodzimy ale gdybyśmy chcieli to bysmy mogli i co weekend. Ale dla mnie i dla mojego najważniejsza jest rodzina, teraz tylko nam się marzy dom z ogródkiem i te drugie dziecko :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy domek ale marzy nam się własny a nie wynajmowany . :(
    A Ja jestem imprezowiczka od zawsze i zawsze nią będę ! Nie ukrywać tego ze lubię pić , bawić się do białego rana . Teraz mieszkając w UK z narzeczonym imprezuje rzadko , najczęściej tylko jak w Pl w odwiedziny jestem teraz będzie dziecko wiec ogarnięcia trochę ale jak mały będzie trochę większy i będzie jadl juz z butelki to jak będę a PL czasem zostawie małego mamie i wyskocze z psiolami na zabawę calonocna a co , uważam ze nie będę wyrodna matka przez to , każdej kobiecie odchamienie się należy !

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Marzycielka no to nie fajnie masz...Szczególnie że to przecież najbliższa osoba.
    U nas to każdy był przerażony co będzie jak zaszłam bo mój jeszcze technikum kończył a ja byłam na dziennych studiach w Gdańsku i każdy myślał, że nie damy radę. Ale jakoś się udało że ja studia zrobiłam u siebie zaocznie, mamy mieszkanie, samochód, mąż ma bardzo dobrą pracę i w tym roku też studia zaocznie zaczął i pomimo że musiałam tamte studia rzucić to niczego nie żałują i nie chciałabym żeby potoczyło się inaczej. Szczególnie że rodzice pomagają i na imprezy też czasem się chodzi. Nie jesteśmy z tych co lubią mocno imprezować więc rzadko wychodzimy ale gdybyśmy chcieli to bysmy mogli i co weekend. Ale dla mnie i dla mojego najważniejsza jest rodzina, teraz tylko nam się marzy dom z ogródkiem i te drugie dziecko :)

Jestes z Gdańska? :D

i81xxzdvdk9o3z3n.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Bardzo nie ładnie postrzega macierzyństwo: ( a po co Mama na ovu ? :D stara się o dziecko ?
    Nie , my ślub bierzemy w przyszłym roku 6.08

Stara sie. My za dwa lata. Albo 1,5 roku

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ile Mama ma lat , ze tak zapytam ? :) Ty starasz się o dziecko i Mamusia tez ale smisznie :)

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    42

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam , ze tak zapytam. Nikogo nie chce urazić kochana wiec bez obrazy ale co Ja w tak późnym wieku naszlo na dziecko ? Bo nie oszukujmy się jednak 42 to nie najmłodsza na rodzenie dzieci:) moja Mama ma 44 i w życiu nie chciałaby się juz bawić w pieluchy za to Teściową ma 40 i ona bardzo chciałaby trzecie dziecko ale jej maz juz nie wiec z wnuka się cieszy haha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka wrote:

Z okolic Gdańska jestem ja. :D

A co do imienia: dla dziewczynki podoba mi się Antonina albo Apolonia (Pola). :D
    dla chłopca nie myślałam jeszcze dokładnie nad tym. ;p choć nie ukrywam, że chciałabym chłopaka pierwszego. :D

Heathera lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Przepraszam , ze tak zapytam. Nikogo nie chce urazić kochana wiec bez obrazy ale co Ja w tak późnym wieku naszlo na dziecko ? Bo nie oszukujmy się jednak 42 to nie najmłodsza na rodzenie dzieci:) moja Mama ma 44 i w życiu nie chciałaby się juz bawić w pieluchy za to Teściową ma 40 i ona bardzo chciałaby trzecie dziecko ale jej maz juz nie wiec z wnuka się cieszy haha

Prawdę powiedziawszy, ja chyba miałabym już strach trochę w takim wieku rodzić.. Nie wiem, nie mogę i tak nic powiedzieć, bo kto wie co mnie najdzie jak będę po 40stce. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Prawdę powiedziawszy, ja chyba miałabym już strach trochę w takim wieku rodzić.. Nie wiem, nie mogę i tak nic powiedzieć, bo kto wie co mnie najdzie jak będę po 40stce. :D
    Pola <3 piękne imię !
    Dokładnie nie wiadomo co będzie ale właśnie dlatego mowie troszkę strach bo to juz zanim zajdzie , urodzi to ok 43/44 będzie mmausia miała to ciąża wysokiego ryzyka ale pod opieka lekarza będzie ciągle i będzie okej

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama sie bardzo dobrze trzyma. Myśle, ze da radę. Tylko boli mnie jej podejście do mojego macierzyństwa.

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana tu nie chodzi o trzymanie:) tylko o wiek no bo to jednak zagrozenie większe i ciąża wysokiego ryzyka no ale zyczymy jej powodzonka przecież:)
    No podejście ma strasznie dziwne i przykre: (

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś

Jjaaaaa ale mam pępek dziwny , coraz wyżej jest dziura ozonową mam wielka ale juz malo głęboką: o

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ucichlo !
    Dobranoc :*

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JestemMarzycielka wrote:
    Nie, ja jestem z mazur aż :) prawie podlaskie ale w się dostałam do gdańska i tam mieszkałam przez miesiąc póki się nie dowiedziałam o ciąży :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
‹‹ 319 320 321 322 323 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ