Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo kurde nie wiedziałam o tym ze można sie grzyba nabawić :/ na pewno pytałam sie o jezioro czy mogę jeździć ,a o basenie chyba nie wspomniałam :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz, raz dwa zaskoczycie. :D

Ja i Landrynka teraz mamy wielkie oczekiwanie. :D

A prowadzisz jakiś wykres tutaj na ovufriend? :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa a do kiedy to wielkie oczekiwanie? Tzn kiedy testujesz?

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Zobaczysz, raz dwa zaskoczycie. :D

Ja i Landrynka teraz mamy wielkie oczekiwanie. :D

A prowadzisz jakiś wykres tutaj na ovufriend? :)
    Tak prowadzę ale to mój pierwszy cykl i 13 się zaczął więc na razie @ jeszcze przez 4 dni, ale temperaturę już mierzę

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Panipasztetowa a do kiedy to wielkie oczekiwanie? Tzn kiedy testujesz?

W przyszłą sobotę, bo wzięłam ovitrelle i Zakręcona doradziła odczekać trochę. :P

A ja normalnie się doczekać nie mogę. :P Chyba bym głową sufit rozwaliła, jakby dwie kreski się pokazały. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Tak prowadzę ale to mój pierwszy cykl i 13 się zaczął więc na razie @ jeszcze przez 4 dni, ale temperaturę już mierzę

Hm, a nie udostępniasz wykresu tu dla dziewczyn? One sporą wiedzę mają, więc może by Ci coś doradziły na podstawie wykresu. :) Ja trochę się spóźniłam z mierzeniem tempki, ale coś tam pozaznaczałam w wykresie. :D Od przyszłego msc-a postaram się być pilniejsza, aczkolwiek tak jak mówiłam - mam nadzieję, że nie będę musiała. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    W przyszłą sobotę, bo wzięłam ovitrelle i Zakręcona doradziła odczekać trochę. :P

A ja normalnie się doczekać nie mogę. :P Chyba bym głową sufit rozwaliła, jakby dwie kreski się pokazały. :D
    Oj wiem co czujesz ja to się doczekać nie mogę kiedy ten okres się skończy żeby zacząć się starać a później jeszcze czekać na rezultat ah...
    Trzymam kciuki żeby były dwie :)

panipasztetowa lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Hm, a nie udostępniasz wykresu tu dla dziewczyn? One sporą wiedzę mają, więc może by Ci coś doradziły na podstawie wykresu. :) Ja trochę się spóźniłam z mierzeniem tempki, ale coś tam pozaznaczałam w wykresie. :D Od przyszłego msc-a postaram się być pilniejsza, aczkolwiek tak jak mówiłam - mam nadzieję, że nie będę musiała. :D
    Już udostępniłam :)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera, jeżeli to twój pierwszy cykl mierzenia temp, to od razu warto żebyś wiedziała, że termometry z jednym miejscem po przecinku nie pokazują mniejszych skoków temp, są mniej szczegółowe :)Ja zaraz po pierwszym cyklu zmieniłam na owulacyjny i jestem z niego dużo bardziej zadowolona. Od razu wykres robi się płynniejszy, a nie taki poszarpany. :)

Prześladuje mnie ten paskudny głód. Z jednej strony kiełbaska ze śniadania ładnie wjechała mi na żołądek i ciągle się przypomina, z drugiej zjadam wszystko co mi w ręce wpadnie. Ba, mężowi z ręki wyjęłam banana i mu zjadłam. Mina bezcenna.. no ale przecież mi wolno! ;D

Nie mówiąc już o tym, że spać mi się chce okrutnie, ale do tej 22 chciałabym wysiedzieć chociaż.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Heathera, jeżeli to twój pierwszy cykl mierzenia temp, to od razu warto żebyś wiedziała, że termometry z jednym miejscem po przecinku nie pokazują mniejszych skoków temp, są mniej szczegółowe :)Ja zaraz po pierwszym cyklu zmieniłam na owulacyjny i jestem z niego dużo bardziej zadowolona. Od razu wykres robi się płynniejszy, a nie taki poszarpany. :)

Prześladuje mnie ten paskudny głód. Z jednej strony kiełbaska ze śniadania ładnie wjechała mi na żołądek i ciągle się przypomina, z drugiej zjadam wszystko co mi w ręce wpadnie. Ba, mężowi z ręki wyjęłam banana i mu zjadłam. Mina bezcenna.. no ale przecież mi wolno! ;D

Nie mówiąc już o tym, że spać mi się chce okrutnie, ale do tej 22 chciałabym wysiedzieć chociaż.
    Tak wiem, że taki specjalny by się przydał ale na razie poczekam i zobaczę może nie będzie potrzebny, przy pierwszej ciąży zrobiliśmy to tylko 2 raz bez zabezpieczenia i od razu wpadliśmy więc tym razem może też szybko pójdzie :)
    Ja to godzinę temu zjadłam prawie całą pizzę Guseppe i teraz zdycham :/ Jak wróci mąż to piwko sobie wypijemy bo mi zawsze pomaga na żołądek :)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam całkowity zakaz picia alkoholu, bo małż stwierdził, że za dużo ostatnio.. wiecie jak to jest latem - tu grill, tam urodziny, imieniny, tu sobie piwko po pracy.. i tak jakoś dużo tego wyszło.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem muszę wypić chociaż pół szklanki jak za dużo tłustego zjem. Dwa lata temu miałam problemy z woreczkiem żółciowym i teraz jak za dużo albo za tłusto to ciężko na żołądku i wypijam pół szklanki chociaż ale przeważnie to pół butelki i już lepiej :P Nooo a moj to powiedział że jak się skończy mi @ i zaczniemy się starać to żebym wtedy odstawiła alkohol :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:00

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa ja też już nie mogę wytrzymać do testowania, więc rozumiem co czujesz ;)
    Ja zrobię test w piątek rano - przed wyjazdem, za wcześnie będzie, ale anuż coś będzie wiadomo.
    A potem po weekendzie ;)

Apropo alkoholu właśnie, nie wiem co z tym wyjazdem... Jak nie będę pić, to będzie gadanie oczywiście :/

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Panipasztetowa ja też już nie mogę wytrzymać do testowania, więc rozumiem co czujesz ;)
    Ja zrobię test w piątek rano - przed wyjazdem, za wcześnie będzie, ale anuż coś będzie wiadomo.
    A potem po weekendzie ;)

Apropo alkoholu właśnie, nie wiem co z tym wyjazdem... Jak nie będę pić, to będzie gadanie oczywiście :/
    Możesz powiedzieć że antybiotyk jakiś bierzesz i dlatego nie pijesz

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    pasztetowa mam nadzieję, że chociaż jedna z nas będzie miała w sobotę dobre wieści :)

Ja liczę i mocno trzymam kciuki, że obie zaciążymy. :D Wtedy razem byśmy mogły do porodu odliczać. :D Hahaha. :D

Heathera lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Możesz powiedzieć że antybiotyk jakiś bierzesz i dlatego nie pijesz

Ooo. U mnie to zawsze działa. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera kochanie nasz synus będzie Oskarek.
    Ja zawsze chciałam mieć synusia pierwszego - wiecie obrońca siostry jakby kiedyś była itp hahaha takie myślenie miałam ale jak zaszlam w ciążę to nagle czulam , ze będzie córeczka i mega mocno ja chcieliśmy a bach tu nagle , ze chłopak ! Ale jesteśmy zakochani mocno najmocniej w naszej szczypaweczce

Heathera, panipasztetowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hera kochanie nasz synus będzie Oskarek.
    Ja zawsze chciałam mieć synusia pierwszego - wiecie obrońca siostry jakby kiedyś była itp hahaha takie myślenie miałam ale jak zaszlam w ciążę to nagle czulam , ze będzie córeczka i mega mocno ja chcieliśmy a bach tu nagle , ze chłopak ! Ale jesteśmy zakochani mocno najmocniej w naszej szczypaweczce
    Hehe ja też właśnie z podobnych względów chciałam pierwszego chłopca :P
    Też bardzo fajne imię :) ja właśnie myślałam żeby drugiego nazwać może Oskar żeby były dwie nagrody bo są oskary i wiktory :) Chociaż dla mojego podoba się Nikodem, a ja też myślałam żeby każde dziecko miało imię na literę W to dla chłopca podoba mi się jeszcze Wojtek, a dziewczynka Weronika lub Wiktoria

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie Nataszka, albo Nikodem. :)
    Mój powiedział, ze chciał by córeczkę najpierw.
    Ale ostatnio mowi o synu.
    Zobaczymy.. Jak do pon nie dostanę @ to robię test.

Po kolacji. Zapiekanka była pyszna ! Tylko .. Trochę sie rozwalała :(

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah marzycielka ważne ze jadalna i dobra: D !
    Hera u mnie laseczka Nadia albo Nelka będzie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Rana po cc – jak o nią dbać na każdym etapie jej gojenia?

Rana po cesarskim cięciu to nie tylko ślad na skórze, lecz także miejsce, które przez wiele tygodni wymaga uważnej pielęgnacji. Od pierwszych dni po operacji aż do momentu, gdy blizna blednie i mięknie, zmienia się zarówno jej wygląd, jak i potrzeby. Sprawdź, co jest typowym etapem gojenia, jak dbać o ranę w domu, czego unikać, a także kiedy zmiany w okolicy blizny wymagają konsultacji z lekarzem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ