X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo kurde nie wiedziałam o tym ze można sie grzyba nabawić :/ na pewno pytałam sie o jezioro czy mogę jeździć ,a o basenie chyba nie wspomniałam :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zobaczysz, raz dwa zaskoczycie. :D

Ja i Landrynka teraz mamy wielkie oczekiwanie. :D

A prowadzisz jakiś wykres tutaj na ovufriend? :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa a do kiedy to wielkie oczekiwanie? Tzn kiedy testujesz?

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Zobaczysz, raz dwa zaskoczycie. :D

Ja i Landrynka teraz mamy wielkie oczekiwanie. :D

A prowadzisz jakiś wykres tutaj na ovufriend? :)
    Tak prowadzę ale to mój pierwszy cykl i 13 się zaczął więc na razie @ jeszcze przez 4 dni, ale temperaturę już mierzę

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Panipasztetowa a do kiedy to wielkie oczekiwanie? Tzn kiedy testujesz?

W przyszłą sobotę, bo wzięłam ovitrelle i Zakręcona doradziła odczekać trochę. :P

A ja normalnie się doczekać nie mogę. :P Chyba bym głową sufit rozwaliła, jakby dwie kreski się pokazały. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Tak prowadzę ale to mój pierwszy cykl i 13 się zaczął więc na razie @ jeszcze przez 4 dni, ale temperaturę już mierzę

Hm, a nie udostępniasz wykresu tu dla dziewczyn? One sporą wiedzę mają, więc może by Ci coś doradziły na podstawie wykresu. :) Ja trochę się spóźniłam z mierzeniem tempki, ale coś tam pozaznaczałam w wykresie. :D Od przyszłego msc-a postaram się być pilniejsza, aczkolwiek tak jak mówiłam - mam nadzieję, że nie będę musiała. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    W przyszłą sobotę, bo wzięłam ovitrelle i Zakręcona doradziła odczekać trochę. :P

A ja normalnie się doczekać nie mogę. :P Chyba bym głową sufit rozwaliła, jakby dwie kreski się pokazały. :D
    Oj wiem co czujesz ja to się doczekać nie mogę kiedy ten okres się skończy żeby zacząć się starać a później jeszcze czekać na rezultat ah...
    Trzymam kciuki żeby były dwie :)

panipasztetowa lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Hm, a nie udostępniasz wykresu tu dla dziewczyn? One sporą wiedzę mają, więc może by Ci coś doradziły na podstawie wykresu. :) Ja trochę się spóźniłam z mierzeniem tempki, ale coś tam pozaznaczałam w wykresie. :D Od przyszłego msc-a postaram się być pilniejsza, aczkolwiek tak jak mówiłam - mam nadzieję, że nie będę musiała. :D
    Już udostępniłam :)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera, jeżeli to twój pierwszy cykl mierzenia temp, to od razu warto żebyś wiedziała, że termometry z jednym miejscem po przecinku nie pokazują mniejszych skoków temp, są mniej szczegółowe :)Ja zaraz po pierwszym cyklu zmieniłam na owulacyjny i jestem z niego dużo bardziej zadowolona. Od razu wykres robi się płynniejszy, a nie taki poszarpany. :)

Prześladuje mnie ten paskudny głód. Z jednej strony kiełbaska ze śniadania ładnie wjechała mi na żołądek i ciągle się przypomina, z drugiej zjadam wszystko co mi w ręce wpadnie. Ba, mężowi z ręki wyjęłam banana i mu zjadłam. Mina bezcenna.. no ale przecież mi wolno! ;D

Nie mówiąc już o tym, że spać mi się chce okrutnie, ale do tej 22 chciałabym wysiedzieć chociaż.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Heathera, jeżeli to twój pierwszy cykl mierzenia temp, to od razu warto żebyś wiedziała, że termometry z jednym miejscem po przecinku nie pokazują mniejszych skoków temp, są mniej szczegółowe :)Ja zaraz po pierwszym cyklu zmieniłam na owulacyjny i jestem z niego dużo bardziej zadowolona. Od razu wykres robi się płynniejszy, a nie taki poszarpany. :)

Prześladuje mnie ten paskudny głód. Z jednej strony kiełbaska ze śniadania ładnie wjechała mi na żołądek i ciągle się przypomina, z drugiej zjadam wszystko co mi w ręce wpadnie. Ba, mężowi z ręki wyjęłam banana i mu zjadłam. Mina bezcenna.. no ale przecież mi wolno! ;D

Nie mówiąc już o tym, że spać mi się chce okrutnie, ale do tej 22 chciałabym wysiedzieć chociaż.
    Tak wiem, że taki specjalny by się przydał ale na razie poczekam i zobaczę może nie będzie potrzebny, przy pierwszej ciąży zrobiliśmy to tylko 2 raz bez zabezpieczenia i od razu wpadliśmy więc tym razem może też szybko pójdzie :)
    Ja to godzinę temu zjadłam prawie całą pizzę Guseppe i teraz zdycham :/ Jak wróci mąż to piwko sobie wypijemy bo mi zawsze pomaga na żołądek :)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam całkowity zakaz picia alkoholu, bo małż stwierdził, że za dużo ostatnio.. wiecie jak to jest latem - tu grill, tam urodziny, imieniny, tu sobie piwko po pracy.. i tak jakoś dużo tego wyszło.

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasem muszę wypić chociaż pół szklanki jak za dużo tłustego zjem. Dwa lata temu miałam problemy z woreczkiem żółciowym i teraz jak za dużo albo za tłusto to ciężko na żołądku i wypijam pół szklanki chociaż ale przeważnie to pół butelki i już lepiej :P Nooo a moj to powiedział że jak się skończy mi @ i zaczniemy się starać to żebym wtedy odstawiła alkohol :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2015, 21:00

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panipasztetowa ja też już nie mogę wytrzymać do testowania, więc rozumiem co czujesz ;)
    Ja zrobię test w piątek rano - przed wyjazdem, za wcześnie będzie, ale anuż coś będzie wiadomo.
    A potem po weekendzie ;)

Apropo alkoholu właśnie, nie wiem co z tym wyjazdem... Jak nie będę pić, to będzie gadanie oczywiście :/

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Panipasztetowa ja też już nie mogę wytrzymać do testowania, więc rozumiem co czujesz ;)
    Ja zrobię test w piątek rano - przed wyjazdem, za wcześnie będzie, ale anuż coś będzie wiadomo.
    A potem po weekendzie ;)

Apropo alkoholu właśnie, nie wiem co z tym wyjazdem... Jak nie będę pić, to będzie gadanie oczywiście :/
    Możesz powiedzieć że antybiotyk jakiś bierzesz i dlatego nie pijesz

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    pasztetowa mam nadzieję, że chociaż jedna z nas będzie miała w sobotę dobre wieści :)

Ja liczę i mocno trzymam kciuki, że obie zaciążymy. :D Wtedy razem byśmy mogły do porodu odliczać. :D Hahaha. :D

Heathera lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Możesz powiedzieć że antybiotyk jakiś bierzesz i dlatego nie pijesz

Ooo. U mnie to zawsze działa. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera kochanie nasz synus będzie Oskarek.
    Ja zawsze chciałam mieć synusia pierwszego - wiecie obrońca siostry jakby kiedyś była itp hahaha takie myślenie miałam ale jak zaszlam w ciążę to nagle czulam , ze będzie córeczka i mega mocno ja chcieliśmy a bach tu nagle , ze chłopak ! Ale jesteśmy zakochani mocno najmocniej w naszej szczypaweczce

Heathera, panipasztetowa lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hera kochanie nasz synus będzie Oskarek.
    Ja zawsze chciałam mieć synusia pierwszego - wiecie obrońca siostry jakby kiedyś była itp hahaha takie myślenie miałam ale jak zaszlam w ciążę to nagle czulam , ze będzie córeczka i mega mocno ja chcieliśmy a bach tu nagle , ze chłopak ! Ale jesteśmy zakochani mocno najmocniej w naszej szczypaweczce
    Hehe ja też właśnie z podobnych względów chciałam pierwszego chłopca :P
    Też bardzo fajne imię :) ja właśnie myślałam żeby drugiego nazwać może Oskar żeby były dwie nagrody bo są oskary i wiktory :) Chociaż dla mojego podoba się Nikodem, a ja też myślałam żeby każde dziecko miało imię na literę W to dla chłopca podoba mi się jeszcze Wojtek, a dziewczynka Weronika lub Wiktoria

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie Nataszka, albo Nikodem. :)
    Mój powiedział, ze chciał by córeczkę najpierw.
    Ale ostatnio mowi o synu.
    Zobaczymy.. Jak do pon nie dostanę @ to robię test.

Po kolacji. Zapiekanka była pyszna ! Tylko .. Trochę sie rozwalała :(

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah marzycielka ważne ze jadalna i dobra: D !
    Hera u mnie laseczka Nadia albo Nelka będzie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 318 319 320 321 322 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ