Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Biedroneczko u mnie w UK są te same wózki do kupienia co w Pl zamowilismy ale po prostu Tesciowa znalazła obok mnie tam w Łodzi sklep i szybsza dostawa i na miejscu odrazu jak przylece na poród będzie bo tak to w samolot nie wsadze wózka 3w1
tylko np. Sam z gondola to zabiore a autem nie jedziemy do Pl:) no chyba ze mój D jeździ to busami bo psiaka mamy małego:)
W każdym bądź razie ojczym mojego D jedzie w delegacje do Pl busem swoim i wszystko z Pl przewiezie mi do UK jak będę wracać po porodzie jakiś czas:)
Ja mebli nie kupuje bo mam dużą szafę dla siebie mój D ma dwie komory takie z szufladami dużymi a zajmuje jedna wiec jedna będzie dla dzieciątka:)
Jedyne co to pierdolka jak fotel wiklinowy chce kupić do karmienia bo mam sypialnie na poddaszu i cudne miejsce na taki fotel przy oknie:) -
Biedroneczka29 wrote:Witajcie
Alicja spokojnie ja do dziś nie mam objawówz poczatku pobolewal mnie tylko brzuch jak na @ i moze bardziej senna byłam a tak to nic a nic
A ja dzis rano wstałam z mężem do pracy i z nim pojechałam wyprał dywan,wracając do domu zajechaliśmy na zakupy po powrocie do domu poszłam spac a maz szalał w kuchni robiąc lazanię
Zakręcona udanych zakupow
No mnie tez brzuch boli i ciagniecie tak w okolicy jajnikow i pachwin
Dzieki dziewczynki ;*
-
Witajcie ,ja jak zwykle w nocy spac nie mogłam budziłam sie co chwile to jest jakaś masakra,ta moja głupia głowa wciąż o czymś rozmyśla a to o pokoju a to o mebalkach itp.jak wchodzę do wyra to zaraz ciało zaczyna mnie szczypać,kloc,swędzieć i nie wiem czy to nie jest spowodowane brakiem jakiejś witaminy i od dzis zacznę brac te witaminy co mi ginekolog dała .
wczoraj sie lekko wkurzyłam bo pojechałam z mężem do dwóch sklepów dziecięcych i uwaga dwa zamknięte juz ich tam nie ma, i powiedziałam sobie ze nic u makaronów nie kupie poza ciuszkami.Ja mam dwie duze szafy ale ta jedna wyrzucę bo chce zrobic pokoik dla dzidziusia i ona mi tam pasować nie bedzie ,mebelki mam juz wybrane ale jeszcze trochę poczekam zeby nie zapeszyćWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lipca 2015, 09:57
-
Powiedz powiedz:)
Moja znajoma w ciąży miała właśnie cholestaze i objawiało się to swedzeniem , szczypaniem ciała , klociem takim ...
Aleeeee Ja miałam również w 5 całym miesiącu takie objawy , robilam badania i nic ... Okazało się , ze płyn którego zawsze uzywalam do płukania uczulil mnie w ciąży i myslalam zmienić , wzielam białego jelenia i jest baja:)
W ciąży bardzo mogą uczulic niektóre osoby rzeczy lub jedzenie co wczesniej nic nie robiły , i tak na okres ciąży np.
Ja tak z paroma rzeczami mam niestety -
Ja miałam w ciąży cholestaze. Przewaznie to się objawia ok 8/9 miesiąca. U mnie to było w połowie 9. Zaczęło mnie swędzieć w dziwnych miejscach tzn na stopach po wewnętrznej stronie i tak samo na dłoniach, później doszły łydki i ręce. Drapałam się aż do krwi. Najpierw gin stwierdził że może być uczulenie dał jakiś krem i wapno nic nie pomogło i za dwa dni znowu poszłam do gina i dostałam skierowanie do szpitala. Ale gdy dojechałam do szpitala i ordynator mnie badał to wyszło że już rodzę chociaż skurczy jeszcze nie czułam. i o 21 już synek był z nami. Później podawali mi jakieś leki nie pamiętam nazwy na tą cholestaze i powiedzieli, że nie mogę stosować tabletek antykoncepcyjnych.
-
Czytał o tej cholestaZie i ona sie objawia w późniejszym etapie ciąży ,mam nadzieje ze nie mam tego
mnie aż tak bardzo nie swędzi No ale swędzi pójdę jutro do rodzinnego po skierowanie i lecę na krew nie ma na co czekać lepiej to sprawdzic.
-
Moja znajoma cholestaze miała np. Od 3 miesiąca ciąży właśnie i cala ciążę się zmagała z tym , lekarz tez na poczatku wymyślał jakieś maści które jej nie pomagały a poglebialy swędzenie .
Ona cholestaze zlikwidowała dieta po porodzie dużo bardzie rygorystyczna niz te co mówią żeby karmiące przestrzegaly
Hera okropienstwo ta cholestaza nie ?! -
ZakręconaOna wrote:Moja znajoma cholestaze miała np. Od 3 miesiąca ciąży właśnie i cala ciążę się zmagała z tym , lekarz tez na poczatku wymyślał jakieś maści które jej nie pomagały a poglebialy swędzenie .
Ona cholestaze zlikwidowała dieta po porodzie dużo bardzie rygorystyczna niz te co mówią żeby karmiące przestrzegaly
Hera okropienstwo ta cholestaza nie ?!
Mnie to zdziwiło czemu mnie swędzi po wewnętrznej stronie stóp i dłoni bo nigdy o czymś takim nie słyszałam. I po porodzie lekarz mówił tylko o tej antykoncepcji, a o diecie nic ale u nas w szpitalu (potocznie nazywanym umieralnią) tacy lekarze że pewnie sami nie wiedzieli...
Biedroneczka nie przejmuj się na zapas ale powiedz lepiej dla swojego gin jakie masz objawy.