X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    U mnie to samo. Dotego koleżanka chyba poroniła a pierwsze zmarło masakra źle się ten dzień zaczyna
    O jejku: ( ! Biedna , wspolczuje !
    Ale jak CHYBA poroniła a nie na pewno ?!
    No dzień nie zaczął się chyba dla nikogo za ciekawie: / te upały wykoncza człowieka !!!

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic na razie nie wiem. Zaczęła krwawić w pracy. Mam nadzieję że będzie jednaj dobrze i że uda się uratować ciąże.
    A ja od dziś bawię się z testami tylko nie wiem kiedy je lepiej robić rano czy wieczorem hmm. Chyba skończę na popołudniu bo w razie czego możemy działać z moim P. Niestety nie mieszkamy razem bo nie chcemy wynajmować tylko kupić :) więc spłaci kredyt i odkładamy odkładamy to co się da

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Nic na razie nie wiem. Zaczęła krwawić w pracy. Mam nadzieję że będzie jednaj dobrze i że uda się uratować ciąże.
    A ja od dziś bawię się z testami tylko nie wiem kiedy je lepiej robić rano czy wieczorem hmm. Chyba skończę na popołudniu bo w razie czego możemy działać z moim P. Niestety nie mieszkamy razem bo nie chcemy wynajmować tylko kupić :) więc spłaci kredyt i odkładamy odkładamy to co się da
    Wczoraj kochana pisalam , najwyższy poziom LH w organizmie jest ok12 i 19 wiec w tych h rob testy i pamietaj żebyś nie pila ok 2 h przed nic !

Oby wszystko się dobrze skonczylo , nie każde krwawienie musi skończyć się poronieniem , a w którym tyg ona jest

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona ona miedzy 4 a 6 sam początek. U niej może być różnie. Pierwsze się urodziło z zespołem Edwardsa. Też trzymam kciuki za nich.
    Musiałam nie doczytać :) hehe dzięki za powtórzenie się jeszcze raz :)

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    zakręcona ona miedzy 4 a 6 sam początek. U niej może być różnie. Pierwsze się urodziło z zespołem Edwardsa. Też trzymam kciuki za nich.
    Musiałam nie doczytać :) hehe dzięki za powtórzenie się jeszcze raz :)
    Ouuuu to lipa , sam początek jak krwawienie jest to najgorsze ! :/
    Biedna kobieta jak dużo przeszła ...

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie ja zjem i ruszam na basen ,ogolnie nie wiem co mi dolega od wczoraj mam jakieś kłócia w podbrzuszu czasami wędrują na plecy pewnie to normalne ale nie lubie jak cos odczuwam bo sie niepokoje ,uspakaja mnie to ze wczoraj miałam szczegółowe usg i z maluszkiem wszystko ok :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Witajcie ja zjem i ruszam na basen ,ogolnie nie wiem co mi dolega od wczoraj mam jakieś kłócia w podbrzuszu czasami wędrują na plecy pewnie to normalne ale nie lubie jak cos odczuwam bo sie niepokoje ,uspakaja mnie to ze wczoraj miałam szczegółowe usg i z maluszkiem wszystko ok :)
    moze macica rosnie czy coś :)

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny jaki ja miałam dzisiaj chory sen ! :O
    Siedziałam w jakimś mieszkaniu z moim mężem, to było nasze chyba ale nie te ce w realu mamy. I ja się nagle źle poczułam, tak siku mi się zachciało ale tak mocno i się zsikałam na łóżku, tylko to bardziej było jak odejście wód płodowych i ja patrze na łóżko a tam z 20 takich bobasów małych (wyglądał jak te takie lalki bobasy bez włosów) takich od najmniejszych do takich z 20 centymetrowych i jeden taki dość duży gdzieś z pół kilogramowy. Ja w szok, męża wołam on też szok. Wyszło, że one w ogóle nie płaczą i się nie ruszają czyli, że poroniłam. Ale tylko tak się zastanawiałam jakim cudem tyle dzieci skoro my w tym miesiącu tylko ze 3 razy się kochaliśmy. Mąż stwierdził (to drastyczne i wiem że w realu nigdy by czegoś takiego nie zaproponował) że trzeba je wsadzić do śmieci i wyrzucić i poleciał na dwór i patrze zamiast leci do śmietnika to poleciał pod bramkę jakieś firmy ale takie chaszcze tam były i chciał wrzucić ten worek ale już miał wrzucać i samochód jakiś podjeżdżał więc mąż stał i czekał aż odjedzie. I w tym momencie ja stwierdziłam, że przecież jak ktoś to znajdzie to dojdą że to my i jeszcze będzie że my te dzieci zabiliśmy a nie że się takie urodziły więc go zawołałam do domu i mu o tym powiedziałam. To stwierdziliśmy, że pójdziemy do szpitala tylko nie wiem czemu nagle znaleźliśmy się w lesie i własnie gdzieś szliśmy razem z naszym synkiem, zbieraliśmy owoce i jakiś dzik nas dopadł, tzn my się nie ruszaliśmy a on krążył, synek się niecierpliwił ale trzeba było czekać aż ten dzik odejdzie. W końcu do lasu przyszła jakaś nasza ciotka z córką i się obudziłam... Masakra jakaś :O

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Boże dziewczyny jaki ja miałam dzisiaj chory sen ! :O
    Siedziałam w jakimś mieszkaniu z moim mężem, to było nasze chyba ale nie te ce w realu mamy. I ja się nagle źle poczułam, tak siku mi się zachciało ale tak mocno i się zsikałam na łóżku, tylko to bardziej było jak odejście wód płodowych i ja patrze na łóżko a tam z 20 takich bobasów małych (wyglądał jak te takie lalki bobasy bez włosów) takich od najmniejszych do takich z 20 centymetrowych i jeden taki dość duży gdzieś z pół kilogramowy. Ja w szok, męża wołam on też szok. Wyszło, że one w ogóle nie płaczą i się nie ruszają czyli, że poroniłam. Ale tylko tak się zastanawiałam jakim cudem tyle dzieci skoro my w tym miesiącu tylko ze 3 razy się kochaliśmy. Mąż stwierdził (to drastyczne i wiem że w realu nigdy by czegoś takiego nie zaproponował) że trzeba je wsadzić do śmieci i wyrzucić i poleciał na dwór i patrze zamiast leci do śmietnika to poleciał pod bramkę jakieś firmy ale takie chaszcze tam były i chciał wrzucić ten worek ale już miał wrzucać i samochód jakiś podjeżdżał więc mąż stał i czekał aż odjedzie. I w tym momencie ja stwierdziłam, że przecież jak ktoś to znajdzie to dojdą że to my i jeszcze będzie że my te dzieci zabiliśmy a nie że się takie urodziły więc go zawołałam do domu i mu o tym powiedziałam. To stwierdziliśmy, że pójdziemy do szpitala tylko nie wiem czemu nagle znaleźliśmy się w lesie i własnie gdzieś szliśmy razem z naszym synkiem, zbieraliśmy owoce i jakiś dzik nas dopadł, tzn my się nie ruszaliśmy a on krążył, synek się niecierpliwił ale trzeba było czekać aż ten dzik odejdzie. W końcu do lasu przyszła jakaś nasza ciotka z córką i się obudziłam... Masakra jakaś :O
    Maskara jakaś nie naoglądałaś się głupot jakiś przed snem ? Czasem ja tak mam ze jak coś obejrzę to potem śnią mi się bzdury

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Maskara jakaś nie naoglądałaś się głupot jakiś przed snem ? Czasem ja tak mam ze jak coś obejrzę to potem śnią mi się bzdury
    Nie ja właśnie nie lubię oglądać ani horrorów ani jakiś głupot, operacji czy coś też nie lubię. Z tym uczuciem "sikania" we śnie to może być dlatego że strasznie mi się dziś siku chciało, jak synek się po 5 obudził na siku to ja też zrobiłam a taki miałam napełniony pęcherz że mnie bolał i na początku nie chciało lecieć. A te bobasy to może dlatego że tak o dziecku myślę, nie wiem. Tylko one nie były takie jak noworodki że w śluzie itd, normalne plastikowe lalki takie łyse i czyste, nawet we śnie było widać że to plastik :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera chora głowa !!!!! :o jejku ale sen
    Biedroneczko kłucia są normalne , sama je miałam , macica Ci się rozciągać zaczęła z wiazadlami wszystkimi tak konkretnie:) nie zdziw się jak dojdzie ciągnięcie w pipce , w pachwinach: D
    No właśnie , wczoraj miałas USG , jest wszystko super wiec luzik

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę się upewnić jak na teście owulacyjnym druga kreska jest cieniutka to znaczy że owulacji jeszcze nie było ale jest już blisko ?

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana kreski muszą być obie ciemne tak samo lub ta testowa mocniejsza od tej co zawsze tak pokazuje się
    Inaczej jeszcze na owulację się nie zbiera
    A jak juz będą takie same to ok 24-48 h wtedy owulacja może lecz nie musi wystapic

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boshe właśnie poraził mnie po oczach moj błąd ,oczywiscie ze kłucie a nie kłócie lol lol :) :) :) ide sie spakować na basen :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Poratujcie mnie.

Dzwoniłam dziś do szpitala zakaźnego, ale tam nikt mnie nie przyjmie przez co najmniej 3 tygodnie. Nie mam pojęcia co mam robić. Poradźcie coś.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa musisz czekać kochanie , spokojnie czekaj co zrobić .
    Biedroneczko lajcik , Ja nawet nie luknelam tego błędu a dziwne hahah

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale to jest udowodnione naukowo że w ciązy i po niej mózg działa inaczej. Już nie pamiętam co i jak ale chodzi o to że przełącza się na opcje macierzyństwa więc błedy ortogarficzne zapominanie mniejsza koncentracja to ponoć norma

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

55990b83d2.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Ale to jest udowodnione naukowo że w ciązy i po niej mózg działa inaczej. Już nie pamiętam co i jak ale chodzi o to że przełącza się na opcje macierzyństwa więc błedy ortogarficzne zapominanie mniejsza koncentracja to ponoć norma
    Tzn mnie bardziej chodzi o to , ze nie zauwazylam błędu a zawsze to robię: D jestem jakąś choleryczka na błędy hehe a tu pominelam ale ze mózg działa inaczej w ciąży to prawda: o
    Ja na poczatku to czulam się zwyczajnie głupia ! :D później zdezorientowana ciągle byłam a teraz mam mega skleroze ale to mega wielka ! :D i sny pojebane hahhaha

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona sny pojebane to ja mam hehehe :P

Panipasztetowa a jak dzwoniłaś to mówiłaś że w ciąży jesteś i że masz tą toksoplazmozę ?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 12 sierpnia 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No strasznie Hera , strasznie .

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ