X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    No pewnie ! Broń Boże ja nie uwazam tego za cos zlego :) . Tylko zakasuje mnie ten fakt ze tak sie udaje tak jak to sie mowi " z kopa" jeden raz i juz ;)
    Przeważnie tak jest że jak się nie chce to wtedy się udaje, a jak się chce bardzo to nic, dupa. Ale tez to dużo czynników na to wpływa wiadomo płodnośc, jakieś choroby itd. Powiem Ci szczerze, że nie zdawałam sobie sprawy że aż tyle osób ma problemy zajśc w ciążę, dopóki się nie zapisałam na to forum.

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    dzieki za odpowiedz dziewczyny, ale chodzi mi o to ze jestem tuż po owulacji i po owulce zazwyczaj miałam lepki albo kremowy...
    nie pytam czy mogę być w ciaży albo czy zostalam zaplodniona, bo wiem że żadna z Was duchem świętym nie jest i nie ma "kuli smakuli" z której wróży dwie kreski- tylko bardziej się zastanawiałam nad tym czy ten objaw jest uważany za normę czy może któraś z Was tak miała i przesunęła jej się owulacja albo czy taki śluz//wydzielina może być powodem jakiegoś stanu zapalnego?
    Ja akurat chyba tak nie miałam nigdy, ale jesli ta wydzielina nie śmierdzi, nie masz swędzenia to raczej nie jest żadna infekcja

• Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Przeważnie tak jest że jak się nie chce to wtedy się udaje, a jak się chce bardzo to nic, dupa. Ale tez to dużo czynników na to wpływa wiadomo płodnośc, jakieś choroby itd. Powiem Ci szczerze, że nie zdawałam sobie sprawy że aż tyle osób ma problemy zajśc w ciążę, dopóki się nie zapisałam na to forum.

;)) No takie to zycie bywa przewrotne. Duzo chyba tez zalezy od psychiki - a raczej na pewno :) . Znam kilka przypadków ktore jak sie "odblokowały" i przestały sie zadręczać tymi wszystkimi badaniami, obserwacjami itp to zaszly w ciaze :) . Tak ze wszystko z umiarem chyba trzeba brac ... zresztą jak to niektórzy twierdza : cale życie :)

Heathera lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ja akurat chyba tak nie miałam nigdy, ale jesli ta wydzielina nie śmierdzi, nie masz swędzenia to raczej nie jest żadna infekcja
    Heathera dzieki za odp, niestety nie powącham wydzieliny bo mam zatkane obie dziurki od nochala... no ale poczekam zobacze

Heathera lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobitta wrote:
    Heathera dzieki za odp, niestety nie powącham wydzieliny bo mam zatkane obie dziurki od nochala... no ale poczekam zobacze
    Ja jestem po owulacji 6 dnień i mam od kilu dni biały lepki, więc każda z nas inna jest :) tak jak piszą dziewczyny :)

55990b83d2.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa , dlugo juz sie staracie o maleństwo ?:)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się wam pochwalić. Wczorajsza rozmowa dała tyle że gadaliśmy z teściową jakby to było gdybyśmy poszli mieszkać do P. Ona nie widzi problemu a mój zaczyna myśleć pytać i wg. Może nie jest jednak mu wszystko obojętne? :)
    Ale jednego się boję. Iść cisnąć sie w 4 w bloku z jego rodzicami gdzie tata pije :( nie będzie sympatycznie i kolorowo i kwestia finansowa. My jako młodzi mielibyśmy wszystko utrzymywać a rodzice mieli by się dokładać. Nie wiem co mam myśleć bo ja mieszkam w domu jednorodzinnym ale moi rodzice strasznie dziwni są. Za bardzo naciskają nas na ślub. Po prostu są staromodni konserwatywni nie w tą stronę którą powinni być. Dogaduję się bardziej z jego mamą niż z moją. A jak będzie dziecko to już naprawdę będzie ciasno. Bo duży pokój musiałby być w takiej sytuacji typowo dzienny. I co tu robić? Nad czym myśleć ?

55990b83d2.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Muszę się wam pochwalić. Wczorajsza rozmowa dała tyle że gadaliśmy z teściową jakby to było gdybyśmy poszli mieszkać do P. Ona nie widzi problemu a mój zaczyna myśleć pytać i wg. Może nie jest jednak mu wszystko obojętne? :)
    Ale jednego się boję. Iść cisnąć sie w 4 w bloku z jego rodzicami gdzie tata pije :( nie będzie sympatycznie i kolorowo i kwestia finansowa. My jako młodzi mielibyśmy wszystko utrzymywać a rodzice mieli by się dokładać. Nie wiem co mam myśleć bo ja mieszkam w domu jednorodzinnym ale moi rodzice strasznie dziwni są. Za bardzo naciskają nas na ślub. Po prostu są staromodni konserwatywni nie w tą stronę którą powinni być. Dogaduję się bardziej z jego mamą niż z moją. A jak będzie dziecko to już naprawdę będzie ciasno. Bo duży pokój musiałby być w takiej sytuacji typowo dzienny. I co tu robić? Nad czym myśleć ?

Hmmm ...a konieczne jest o żebyście sie przenosili do Jego mieszkania ? . Jesli tak to moze potraktuj to jako chwilowy stan ...

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev nie chcemy już teraz czy za miesiąc. Po prostu mam dylemat bo moi bez ślubu się nie zgodzą. A ich zgoda zebyśmy u mnie zamieszkali. A jak byśmy poszli do niego to będą źli :(

55990b83d2.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Ev nie chcemy już teraz czy za miesiąc. Po prostu mam dylemat bo moi bez ślubu się nie zgodzą. A ich zgoda zebyśmy u mnie zamieszkali. A jak byśmy poszli do niego to będą źli :(

Yhmmm rozumiem ... . A kwestia slubu nie wchodzi w gre ??

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Yhmmm rozumiem ... . A kwestia slubu nie wchodzi w gre ??
    Ev wchodzi ale chyba każdy wolałby spróbować pomieszkać ze sobą rok. Zobaczyć jak to jest czy się będziemy dogadywać. Mocno się różnimy. A żeby potraktować to na zasadzie przejściowego mieszkania to szkoda iść bo trzeba zrobić 2 pokoje łazienke i kuchnia też się kiepsko trzyma szkoda pakować naszą kasę.
    Za bardzo moi mi utrudniają

55990b83d2.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz to rozumiem o co chodzi ;) ... hmmm ciezka sprawa . Jakas decyzje trzeba podjąć ... musicie jakos razem zadecydować . Porozmawiaj z Nim o tym na spokojnie, przynajmniej spróbuj i zobaczysz co z tego wyniknie.

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem jaka jego decyzja będzie. Woli zostać u siebie. I w sumie się nie dziwię. Bo ja wiem jak będzie wyglądać nasz życie z moimi tego nie rób to zrób, w niedzielę do kościoła a mój nie wierzy w ideologię kościoła i mu się nie dziwię. Ja idę ale też jak nie chce mi się rano wstać w niedzielę to nie lecę na siłę.
    Wesoło hehe a jak się pojawi dziecko to mama chciałaby być pewnie tą co ona ma racje a ja mam swoje podejście do tego jak wychować swoje dzieci :)

55990b83d2.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa , no to nie pozostaje mi w tej sprawie nic innego jak życzyć Wam powodzenia. Jakoś sie ułoży ... zobaczysz :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka ale widze piękny brzusio w avatarku :)

Ale sie naplakalam to szok oglądałam film "gwiazd naszych wina"

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cwaniara haha co nie zrobie komuś będzie źle. Ale w końcu to moje życie a raczej moje i P i to nasze wybory decyzje i błędy. Ale wolałabym mieć 100% wsparcie ze strony moich i zostać w domku jeddno rodzinnym miec do dyspozycji 2 naprawdę duże pokoje, niż cisnąć się w bloku

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na waszym miejscu też bym zamieszkałą z jego rodzicami, może będzie ciaśniej ale za to swobodniej bo jak pisałaś twoi lubią dyktować warunki. Możecie pomieszkać np rok zobaczyć czy się dogadujecie później wziaść ślub i wynająć albo kupić coś swojego :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Mordeczka ale widze piękny brzusio w avatarku :)

Ale sie naplakalam to szok oglądałam film "gwiazd naszych wina"
    Tez się przymierzam do tego filmu tylko właśnie on taki smutny że tez będę siedzieć i ryczeć :P
    Ostatnio oglądałam "porody z zaskoczenia" to też siedziałam i ryczałam :P

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera film jest cudowny ale przeogromnie smutny ,wiadro łez wylanych.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Biedroneczko :) Rośnie sobie pomalutku :)
    Jejku jak już u Nas na wątku tak ciążowo się zrobiło :) Czekamy na resztę dziewczyn :)
    Dawno się Błękitna i Ona nie odzywały ciekawe co tam u Nich :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
‹‹ 427 428 429 430 431 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ