X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panioasztetowa ostatni cykl miałam 39 dniowy , teraz jestem w 22 dc.

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Dziewczyny taki mnie jakiś dołek bieże ;( ... przewietrzyłam sie , poczytałam , zjadłam słodkości nawet wytulialam male kociaki za wszystkie czasy chyba :D i niby lepiej ale dalej jakoś tak dziwnie ... mam przeczucia ze nici z tego cyklu ... zobaczcie moj wykres ;/

https://ovufriend.pl/graph/b4c03a8ea4fa7ee2b698563e411dafcc

Ratujcie ... tylko w was nadzieja , bo mezowi nie bede wiecznie o tym marudzić bo w sumie nie chce zeby on tez sie tym przejmował .

Dziewczyno! Głowa w górę, nie z takich wykresów "coś" wychodziło ... może nie jestem na forum jakoś długo, ale na portalu śledzę każdy wykres !

a jeśli chodzi o męża to mam identycznie - dlatego też zaczęłam się udzielać na forum , bo co jak co, z mężem można a nawet trzeba o takich rzeczach mówić , ale my kobity mamy trochę inne podejście do tego. Mam wrażenie, że możemy o objawach, wykresach i obawach gadać w kółko. A tez nie chce męczyć go po raz setny tym samym... Wy wiecie o co kaman i rozumiecie

Ev lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Co nowego u Was?

Ja dzisiaj jestem nie do życia. Moje dziecko stało się jakimś strasznym głodomorem. Budzi mnie codziennie o 5-6 rano przeraźliwym głodem, aż mnie skręca i tak od kilku dni, ale dzisiaj to już wybitnie :P
    Wstałam po 5 i teraz zdycham :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asteriaa moje dziecię to samo cały czas by jesc chciało ,zjem a mi za 5 minut burczy w brzuchu albo czuje głód jakbym cały dzien nic nie jadła ,maz jak jedzie przed 6 do pracy to ja musze wstać i chociaz zjeść banana :) cos mi sie wydaje ze bede miec chłopczyka przez to ze ciagle chce jesc ,a najgorsze to ze nie mam jakiegoś apetytu :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka mam to samo! Nie mam na nic chęci ani specjalnie apetytu, tylko skręca mnie aż z głodu, a specjalnie na nic nie mam ochoty...
    Też przeczuwam chłopca u siebie ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam tak samo, tzn czuję głód tylko że przeważnie tez chce mi się jeśc i coś zajadam. Z rana tylko nie mam aż takiego apetutu chociać mnie ssie w żałądku, ale późnie już co chwila coś tam podjadam. I przeważnie chce mi się słonych albo ostrych rzeczy ale od dzisiaj w sumie czasem zachciewa mi się coś słodkiego :P Brzuch już mi wyskoczył od tego jedzenia duży :/

astoriaa lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Ok, ok. Nie będę już smęcić. ;)

Ev, chętnie bym coś doradziła, ale za dużego rozeznania w tych wykresach to prawdę powiedziawszy ja nie mam. :( A tak mniej więcej to kiedy powinnaś dostać następną @?
    Zle mnie zrozumialas. Nie chce bys sie martwila i to wszystko

55990b83d2.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku mialm z jedzeniem tragedie musiałam sie zmuszać zeby cokolwiek zjeść teraz jest znacznie lepiej,ale żebym cos zjadła z apetytem to graniczy z cudem.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo z rana :)
    U nas dzisiaj brzydka pogoda, dużo chmur i zero słońca i zimno :/ A strasznie wstawać mi się dziś nie chciało, ale mam trochę spraw na mieście i niestety trzeba było wyjść z łózka :/ A jak tam u Was ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo u mnie słonecznie choć wiaterek wieję ale jest ciepło :) Co do głodu ja go zapijam wodą z cytryną :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;)
    U mnie słonko i w miarę ciepło ;)
    Szykujemy się na wyjazd :)

Idę dzisiaj jeszcze raz do gina, tym razem na nfz ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może nie jestem w temacie Astoria ale po co idziesz do gina ? Nie było jeszcze widać serduszko czy co ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Ev Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej ! 369348pcf9g3w8ed.gif

U mnie dzis piekna pogoda , tylko ze jest wietrznie i chłodnawo - mimo to wole to od tych opałów ;).

Dzis ide pierwszy raz na wizytye do nowego" gin. z nadzieja ze w koncu cos sie ruszy z moim nieokreślonym przypadkiem .

Trzymajcie kciuki ! :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev udanej wizyty u gina :)

Ev lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Hmm może nie jestem w temacie Astoria ale po co idziesz do gina ? Nie było jeszcze widać serduszko czy co ?

Było, było widać ;)
    Ale idę na nfz, bo wcześniej byłam prywatnie, a jak się idzie prywatnie to wszystkie badania są płatne, a chciałabym jednak za darmo, bo wiadomo, te pierwsze badania to jakieś 3 stówki...

7470gov3xicgdrhg.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :) Ja cały czas chodzę na NFZ :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Wrocilam z Łodzi , byłam u przyjaciółki:) u lekarza i wgle spotkalam się z kilkoma znajomymi:) Milo było tak powiedzieć trochę , pogadac . :)
    A teraz zjadłam obiadek ( kabaczek z odrobina mielonego , papryki żółtej i czerwonej , cebulki i zapiekane z serem) pyszotka . :)
    Ale upał u mnie ! Szok

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam bardzo dużą torbiel na jajniku :(
    Jak nie zmniejszy się do drugiego trymestru to będę operowana :(

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiele najczęściej się w ciąży wchłaniają lub zmniejszaja wiec spokojnie poczekaj , masz czas do 2 trymestru a to jeszcze kilka ładnych tygodni wiec ma jeszcze czas na wchłonięcie .
    A powiedz mi lekarz Ci powiedział o operacji bankowo jak się nie wchłonie ? Przecież to jest na jajnikach a to wszystko jest mega blisko dziecka , przecież to może życiu jego zagrażać . Aż dziwne ze chcą Ci zabieg robić

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jeżeli się nie zmniejszy (jest bardzo duża) to operacja. Może się zmniejszyć albo pęknąć zupełnie bezobjawowo... Może się też skręcić i wtedy niestety też trzeba operować :/
    Teraz mam mieć usg praktycznie co tydzień :/

7470gov3xicgdrhg.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ