X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Ev Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panioasztetowa ostatni cykl miałam 39 dniowy , teraz jestem w 22 dc.

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Bobitta Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    Dziewczyny taki mnie jakiś dołek bieże ;( ... przewietrzyłam sie , poczytałam , zjadłam słodkości nawet wytulialam male kociaki za wszystkie czasy chyba :D i niby lepiej ale dalej jakoś tak dziwnie ... mam przeczucia ze nici z tego cyklu ... zobaczcie moj wykres ;/

https://ovufriend.pl/graph/b4c03a8ea4fa7ee2b698563e411dafcc

Ratujcie ... tylko w was nadzieja , bo mezowi nie bede wiecznie o tym marudzić bo w sumie nie chce zeby on tez sie tym przejmował .

Dziewczyno! Głowa w górę, nie z takich wykresów "coś" wychodziło ... może nie jestem na forum jakoś długo, ale na portalu śledzę każdy wykres !

a jeśli chodzi o męża to mam identycznie - dlatego też zaczęłam się udzielać na forum , bo co jak co, z mężem można a nawet trzeba o takich rzeczach mówić , ale my kobity mamy trochę inne podejście do tego. Mam wrażenie, że możemy o objawach, wykresach i obawach gadać w kółko. A tez nie chce męczyć go po raz setny tym samym... Wy wiecie o co kaman i rozumiecie

Ev lubi tę wiadomość

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny :)
    Co nowego u Was?

Ja dzisiaj jestem nie do życia. Moje dziecko stało się jakimś strasznym głodomorem. Budzi mnie codziennie o 5-6 rano przeraźliwym głodem, aż mnie skręca i tak od kilku dni, ale dzisiaj to już wybitnie :P
    Wstałam po 5 i teraz zdycham :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asteriaa moje dziecię to samo cały czas by jesc chciało ,zjem a mi za 5 minut burczy w brzuchu albo czuje głód jakbym cały dzien nic nie jadła ,maz jak jedzie przed 6 do pracy to ja musze wstać i chociaz zjeść banana :) cos mi sie wydaje ze bede miec chłopczyka przez to ze ciagle chce jesc ,a najgorsze to ze nie mam jakiegoś apetytu :/

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka mam to samo! Nie mam na nic chęci ani specjalnie apetytu, tylko skręca mnie aż z głodu, a specjalnie na nic nie mam ochoty...
    Też przeczuwam chłopca u siebie ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam tak samo, tzn czuję głód tylko że przeważnie tez chce mi się jeśc i coś zajadam. Z rana tylko nie mam aż takiego apetutu chociać mnie ssie w żałądku, ale późnie już co chwila coś tam podjadam. I przeważnie chce mi się słonych albo ostrych rzeczy ale od dzisiaj w sumie czasem zachciewa mi się coś słodkiego :P Brzuch już mi wyskoczył od tego jedzenia duży :/

astoriaa lubi tę wiadomość

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Ok, ok. Nie będę już smęcić. ;)

Ev, chętnie bym coś doradziła, ale za dużego rozeznania w tych wykresach to prawdę powiedziawszy ja nie mam. :( A tak mniej więcej to kiedy powinnaś dostać następną @?
    Zle mnie zrozumialas. Nie chce bys sie martwila i to wszystko

55990b83d2.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2015, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na poczatku mialm z jedzeniem tragedie musiałam sie zmuszać zeby cokolwiek zjeść teraz jest znacznie lepiej,ale żebym cos zjadła z apetytem to graniczy z cudem.

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo z rana :)
    U nas dzisiaj brzydka pogoda, dużo chmur i zero słońca i zimno :/ A strasznie wstawać mi się dziś nie chciało, ale mam trochę spraw na mieście i niestety trzeba było wyjść z łózka :/ A jak tam u Was ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo u mnie słonecznie choć wiaterek wieję ale jest ciepło :) Co do głodu ja go zapijam wodą z cytryną :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ;)
    U mnie słonko i w miarę ciepło ;)
    Szykujemy się na wyjazd :)

Idę dzisiaj jeszcze raz do gina, tym razem na nfz ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm może nie jestem w temacie Astoria ale po co idziesz do gina ? Nie było jeszcze widać serduszko czy co ?

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Ev Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Hej ! 369348pcf9g3w8ed.gif

U mnie dzis piekna pogoda , tylko ze jest wietrznie i chłodnawo - mimo to wole to od tych opałów ;).

Dzis ide pierwszy raz na wizytye do nowego" gin. z nadzieja ze w koncu cos sie ruszy z moim nieokreślonym przypadkiem .

Trzymajcie kciuki ! :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev udanej wizyty u gina :)

Ev lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Hmm może nie jestem w temacie Astoria ale po co idziesz do gina ? Nie było jeszcze widać serduszko czy co ?

Było, było widać ;)
    Ale idę na nfz, bo wcześniej byłam prywatnie, a jak się idzie prywatnie to wszystkie badania są płatne, a chciałabym jednak za darmo, bo wiadomo, te pierwsze badania to jakieś 3 stówki...

7470gov3xicgdrhg.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie :) Ja cały czas chodzę na NFZ :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)
    Wrocilam z Łodzi , byłam u przyjaciółki:) u lekarza i wgle spotkalam się z kilkoma znajomymi:) Milo było tak powiedzieć trochę , pogadac . :)
    A teraz zjadłam obiadek ( kabaczek z odrobina mielonego , papryki żółtej i czerwonej , cebulki i zapiekane z serem) pyszotka . :)
    Ale upał u mnie ! Szok

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam bardzo dużą torbiel na jajniku :(
    Jak nie zmniejszy się do drugiego trymestru to będę operowana :(

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Torbiele najczęściej się w ciąży wchłaniają lub zmniejszaja wiec spokojnie poczekaj , masz czas do 2 trymestru a to jeszcze kilka ładnych tygodni wiec ma jeszcze czas na wchłonięcie .
    A powiedz mi lekarz Ci powiedział o operacji bankowo jak się nie wchłonie ? Przecież to jest na jajnikach a to wszystko jest mega blisko dziecka , przecież to może życiu jego zagrażać . Aż dziwne ze chcą Ci zabieg robić

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona jeżeli się nie zmniejszy (jest bardzo duża) to operacja. Może się zmniejszyć albo pęknąć zupełnie bezobjawowo... Może się też skręcić i wtedy niestety też trzeba operować :/
    Teraz mam mieć usg praktycznie co tydzień :/

7470gov3xicgdrhg.png
‹‹ 429 430 431 432 433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ