X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka teraz masz gorszy okres ale musisz to przetrwać. Pamiętaj, że po każdej burzy nadchodzi słońce. Płacz jest dobry, wyładowuje napięcie. Z przyjaciółką to kiepsko...wiem jak dobrze robi jak się komuś wyżalisz, może poszukaj kogoś w nowej pracy i spróbuj się zaprzyjaźnić ?
    I będzie dobrze, musisz w to wierzyć :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki zauważyłam od jakiegoś czasu gdy ide do wc siadam na "tron"to czuje z małej taki dziwny zapach i mam białe uplawy i czy to jest normalne w ciąży czy moze nabawiłam sie jakiegoś kurestwa po basenie???

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    Dziewczyny a ja tak z innej beczki zauważyłam od jakiegoś czasu gdy ide do wc siadam na "tron"to czuje z małej taki dziwny zapach i mam białe uplawy i czy to jest normalne w ciąży czy moze nabawiłam sie jakiegoś kurestwa po basenie???
    Nabawilas się" kurestwa" bankowo bo jak czuć nie ładnie albo dziwnie to jakas infekcja musiała się zaplatac , a nie mowilam kochana?!
    Idź do lekarza po cos na to a na razie lecz się rumiankiem lub szałwia , mnie grzybica przeszła po 3 kapielach w rumianku

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak śmierdzi drożdżem i są białe upławy to grzybica - musisz iść do lekarza.
    Jak śmierdzi rybą i są kolorowe upławy to też musisz iść do lekarza.
    Raczej się czegoś nabawiłaś :/

Dzięki Dziewczyny za dobre słowo.
    Będzie dobrze! Musi być. Nie takie ciąże się dobrze kończyły :)

Heathera, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie mogę poczekać do 1 września bo wtedy mam wizytę u mojej gin ??zreszta nie mam na co czekać tylko jutro pójdę oddać siuski bo na 1 września miałam przyjść z wynikami z siuskow i zadzwonię i powiem jaka jest sytuacja zeby wizytę mi przełożyła na wcześniejszy termin najlepiej na poniedziałek .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 sierpnia 2015, 22:25

Sofija <3
    201602294556.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka nie sądzą... To jednak jeszcze kupa czasu...
    A dodatkowo Cię swędzi albo piecze?

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria będzie dobrze na pewno ! :)
    Kochana idź najlepiej odrazy do lekarza jak masz możliwość bo w 1 trymestrze ciąży to najbardziej łapią infekcje i powinno się leczyć i w 3 . Wiadomo w całej ciąży trzeba leczyć jak jest ale chodzi mi o łapanie czegoś ze w tych trymestrach najczęściej cos jest .
    A narazie szczerze polecam rumianek na podleczenie lekkie

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asteria wlasnie nie mam jakiegoś swędzenia i pieczenia z dwa ,trzy razy mnie zaswedzialo i na tym koniec,No nic jutro pójdę oddać siuski i skontaktuje sie z gin.moze uda sie i jutro mnie przyjmie :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka29 wrote:
    asteria wlasnie nie mam jakiegoś swędzenia i pieczenia z dwa ,trzy razy mnie zaswedzialo i na tym koniec,No nic jutro pójdę oddać siuski i skontaktuje sie z gin.moze uda sie i jutro mnie przyjmie :)
    Kochana Ja przy grzybicy ostatnio nie miałam nic prócz lekkiegp swadu śluzu właśnie i ani serowatego śluzu , ani swedzenia czy pieczenia a wyszła mi grzybica także to różnie może być , jak nie szczypie to ok . :) oddaj pewnie i będzie po sprawie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc dziewczyny :*

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 20 sierpnia 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro jak maz wstanie to mu oznajmie co i jak , ja kuzwa musze to jutro załatwić bo nie da mi to spokoju przez week :/

Dobranoc :*

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Biedroneczko spokojnie , przecież to nie koniec świata . :) ale faktycznie lec jak masz możliwość dzisiaj się przebadac
    Wgle pokaz brzusio ! :D

Ja juz po sniadanku , zielona herbatke popijam i zaraz lece zaaplikowac leki i ogarniam się:)
    Jakie plany na dziś ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 06:53

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Zauważyłyście jak zaszyłcie w ciąże jaka była szyjka ? Wysoko czy nisko :)
    Biedroneczka lepiej idz jak najszybciej. Tu nie chodzi tylko o Ciebie a o zdrowie Maluszka. Trzymam kciuki

55990b83d2.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! :)

Astoria, ja też mam torbiel, ale lekarz mówił, ze do końca I trymestru się wchłonie. :) Moja co prawda nie jest gigantem, ale mówię, co mi powiedziano, więc uszy do góry! :*

Co do rzeczy 'nakrytych przez diabła ogonem' - oj tak, ile razy mi się to zdarza. :D

Byłam wczoraj znów w zakaźnym. Awidność zrobiona, wyszła niska. Zakażenie jest. :( Nie wiadomo tylko jak dawno nastąpiło. Dostałam antybiotyk. Za 3 tyg. badanie kontrolne.

Mam do Was pytanie, co sądzicie o testach pappa? Wiem że jest jeszcze coś takiego jak kordocenteza, która jest w stanie wykryć, czy dziecko jest zarażone toxo czy nie.. Kurcze, tak się martwię o tego brzdąca.. W głowę zachodzę co robić. Gin do którego chodzę, jak byłam, to nawet nie bardzo jakiś wywiad ze mną przeprowadził. O więcej rzeczy już mnie babka z zakaźnego pytała.. Nie wiem... Doradźcie coś..

A poza tym - jak miła piątek? :)

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Ta moja ginekolog jest na wczasach :( kurwa i teraz nie wiem co mam robic :( czy isc po skierowanie do rodzinnego i do szpitala na wizytę tylko tam pewnie bedą terminy odległe czy ratować sie rumiankiem :(
    Zakręcona moj brzuszek nic sie nie zmienił .

Paszczetowa ja byłam na teście pappa czy dziecko nie ma downa do tego miałam robione usg z pomiarami i pobierana krew i to wszystko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 09:14

Sofija <3
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka, a do kiedy gin na urlopie będzie? Może najpierw rób sobie ten rumianek jak Zakręcona mówiła, powinno pomóc dopóki lekarka nie wróci

• Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ja dzisiaj jakoś energii nie mam. Nawet nie wstałam o 6 żeby sniadanie dla męża zrobić, tylko sobie spałam do 9. A miałam tyle planów żeby posprzątać, zrobić obiad i ciasto. Pogoda tez taka nijaka, niby nie pochmurno ale słońca nie ma i zimno :/

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka moim zdaniem lepiej żebyś z tą infekcją do byle kogo poszła niż wcale.

Panipasztetowa moim zdaniem testy pappa to wyciąganie pieniędzy od ciężarnych. Zwłaszcza, że z racji wątku zakładam, że jesteś młodziutka.
    Co do kordocentezy duże ryzyko poronienia jest, a co Ci to da, że się dowiesz, że maluch ma toxo? I tak dostajesz leki i tak... Nic już lepszego nie zrobisz...

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupie sobie dzis test pH i zrobie zobaczę czy cos wykaże ,ja juz sama nie wiem czy mi z małej śmierdzi czy nie bo sprawdziłam np pod kołdra jak ściągnę majtki to nic nie czuc ,jak palcem sprawdzam tez nic nie czuc,majtki tez nie śmierdzą i tak sie zastanawiam czy mi nie przeszkadza zapach z kibla bo przeciez jakby mi z małej śmierdziało to zapewne czułabym pod kołdra i na palcu tez.

Sofija <3
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Biedroneczka moim zdaniem lepiej żebyś z tą infekcją do byle kogo poszła niż wcale.

Panipasztetowa moim zdaniem testy pappa to wyciąganie pieniędzy od ciężarnych. Zwłaszcza, że z racji wątku zakładam, że jesteś młodziutka.
    Co do kordocentezy duże ryzyko poronienia jest, a co Ci to da, że się dowiesz, że maluch ma toxo? I tak dostajesz leki i tak... Nic już lepszego nie zrobisz...
    A przypadkiem te testy pappa to nie są dla konbiet które pierwszą ciążę mają po 30 roku życia ? Bo wiem że wtedy są jakieś zalecane badania dodatkowe

‹‹ 431 432 433 434 435 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ