X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heat gin bedzie dopiero 1 września a co do testów papa to ja musiałam je zrobic jak chciałam sie dowiedzieć czy dziecko nie jest narażone na downa bo tutaj kretyni nie robią samego usg pomiarowego tylko z tym testem zapewne chodzi o kase :/ i zrobiłam bo wyjścia nie miałam .

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tak jak pisałaś zrób sobie ten test, może wszystko jest ok. No to jak nie miałaś wyjścia to inna sprawa :p

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm... Sama nie wiem co mam robić. Czy zmienić ginekologa. Bo ten oprócz spisywania wyników badań, które zalecił mi gin z kliniki niepłodności nic innego nie zbadał. Jestem w kropce.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ! :))

No wiec tak ... Wizyta u gin. na plus pod kontem jego zaangażowania . Jeszcze nigdy żaden gin. tak sie mna nie zajął za przeproszeniem do porządku.

Przedstawiłam mu moj przypadek i na samym wstępnie wypisał listę badan ktore mam wykonać a sa to : - FSH , -LH, -Estrodiol, - ( cos na F ale nie moge sie doczytac ^^ ), - THS oraz -PRL , te badania mam wykonać miedzy 2 a 4 dc po 4 dniowej abstynencji od seksu i alkoholu oraz bez dotykania piersi i stresu. Po 8 godzinach snu .

Przepisał mi luteinę dopochwowo 2 tabletki na noc od 22 dc tylko ze ja juz wczoraj mialam 23 ale tam trudno :P - przez 10 dni ...;/ ,

oraz Clo 1 tabletkę dziennie od 3 dnia cyklu przez 5 dni .

Oprócz tego :
    Inofolic , selen plus vit E - dla mnie jak i męża oraz vit D3 .

Nastepnie zrobil usg po ktorym stwierdził ze jajniki swoja budowa mogly by wskazywać na PCO , ale okaze sie po badaniach jak to z nimi jest.

Czuje ze szykuje sie ciężki okres starań ;(( ... nie chce sie negatywnie nastawiać ale to sie jakos samo dzieje.

Aaaa i owulki nie bylo ...

Poza tym , wszystko ok .

Oczywiście sie wczoraj poryczałam ... ehhh , dzięki Bogu mam wspanialego meza ktory jakos uratował moj nastrój na resztę wieczoru :)

Teraz moje pytanko do was Kochane , gdzie w Krakowie tanio i szybko moge wykonac te badania ? . Jeśli któraś z was wie to bardzooo proszę o pomoc ;)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    hej dziewczyny ! :))

No wiec tak ... Wizyta u gin. na plus pod kontem jego zaangażowania . Jeszcze nigdy żaden gin. tak sie mna nie zajął za przeproszeniem do porządku.

Przedstawiłam mu moj przypadek i na samym wstępnie wypisał listę badan ktore mam wykonać a sa to : - FSH , -LH, -Estrodiol, - ( cos na F ale nie moge sie doczytac ^^ ), - THS oraz -PRL , te badania mam wykonać miedzy 2 a 4 dc po 4 dniowej abstynencji od seksu i alkoholu oraz bez dotykania piersi i stresu. Po 8 godzinach snu .

Przepisał mi luteinę dopochwowo 2 tabletki na noc od 22 dc tylko ze ja juz wczoraj mialam 23 ale tam trudno :P - przez 10 dni ...;/ ,

oraz Clo 1 tabletkę dziennie od 3 dnia cyklu przez 5 dni .

Oprócz tego :
    Inofolic , selen plus vit E - dla mnie jak i męża oraz vit D3 .

Nastepnie zrobil usg po ktorym stwierdził ze jajniki swoja budowa mogly by wskazywać na PCO , ale okaze sie po badaniach jak to z nimi jest.

Czuje ze szykuje sie ciężki okres starań ;(( ... nie chce sie negatywnie nastawiać ale to sie jakos samo dzieje.

Aaaa i owulki nie bylo ...

Poza tym , wszystko ok .

Oczywiście sie wczoraj poryczałam ... ehhh , dzięki Bogu mam wspanialego meza ktory jakos uratował moj nastrój na resztę wieczoru :)

Teraz moje pytanko do was Kochane , gdzie w Krakowie tanio i szybko moge wykonac te badania ? . Jeśli któraś z was wie to bardzooo proszę o pomoc ;)

Inofolic brałam. Wydasz kupę kasy na niego. Ile razy dziennie masz go pić? Jest taki zamiennik jak Inofem, podobno tańszy.. Ale ja prawdę powiedziawszy i tak zostałam na inofolicu..

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Inofolic brałam. Wydasz kupę kasy na niego. Ile razy dziennie masz go pić? Jest taki zamiennik jak Inofem, podobno tańszy.. Ale ja prawdę powiedziawszy i tak zostałam na inofolicu..

No niestety wiem :( a pomaga to cos chociaż ? . Dwa razy dziennie . Gdzie go kupowałaś /zamawiałaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 12:14

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev głowa do góry, przynajmniej teraz masz ustalony plan działania, jesteś pod kontrolą dobrego ginekologa więc może trochę przed Tobą pracy ale powinny byc i efekty, czego Ci życzę jak najszybciej :)

Ev lubi tę wiadomość

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera , dzieki kochana ;* ! . Tak właśnie staram sie na to patrzeć :)

Heathera lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:* udało mi się dorwać do neta, wcale nie ma tu zasięgu ;/ U mnie 15dpo testy negatywne choć @ od wtorku się spóźnia.. sama nie wiem co myśleć. Mam lekkie bóle brzucha ale nie są takie jak zawsZe przed okresem. ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asme a kiedy robiłaś test ?

• Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już widzę na wykresie, to faktycznie dziwne że w dniu @ i później nic nie wyszło. Chociaż moja szwagierka robiła 3 testy też w podobnym okresie i wszysskie negatywne były chociaż zle się czuła i bete zrobiła i wyszło ze ciąża.

• Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev super,ze trafiłaś na konkretnego lekarza wierze w to,ze bedą szybkie efekty zycze Ci tego z całego serca,głowa do góry pozytywne myślenie i bedzie fasolka :)

Ev lubi tę wiadomość

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panipasztetowa wrote:
    Jeśli można się wtrącić.
    Inofem ja piłam. też jest drogi. mi to nic nie pomogło .

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    No niestety wiem :( a pomaga to cos chociaż ? . Dwa razy dziennie . Gdzie go kupowałaś /zamawiałaś?

U mnie podobnie jak u Paulette - nic nie dało.

Hm, a co do tego inofemu, to ja słyszałam, ze jest tańszy. Ja za inofolic chyba za 20 saszetek (też piłam dwa razy dziennie) płaciłam koło 40 zł. Kupowałam u nas w aptece, w mieście, w gemini.

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja za inofem za 60 saszetek zapłaciłam 115 zł. Czyli jak przeliczyć Twoją cenę panipasztetowa wychodzi o 5 zł droższy cały ten inofolic. więc dużej różnicy nie ma.

• Bobitta Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny !!! któraś mi wytłumacz o co kaman z tymi punktami od Deterktora ?

Bobitta
    ckai43r8kvzjnozx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak zaznaczasz objawy to Ci punkty nabija. Biorą z przykładowych wykresów kobiet którym się udało zajść w ciążę. I jak objawy się powtarzają to wtedy dają Ci punkt. (przeliczają ile % kobiet miało dano objawy w danym dpo) Np za wzdęcie, trądzik itp. Nie masz co się nimi sugerować ponieważ tak wczesne objawy świadczą zarówno o ciąży jak i o zbliżającym się okresie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2015, 13:11

• Ev Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No trudu kupie ten inofolic , będę go piła może mi akurat cos pomoże ;) . Czyli w aptece znajde go normalnie ? . Bo sie zastanawiam czy nie zamowiec przez internet .

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ev wrote:
    No trudu kupie ten inofolic , będę go piła może mi akurat cos pomoże ;) . Czyli w aptece znajde go normalnie ? . Bo sie zastanawiam czy nie zamowiec przez internet .
    ja kupiłam inofem bez problemu w aptece, ale to też zależy czy w dużym mieście i jak ogólnie się to sprzedaje.

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EV super , ze cos ruszyło to najważniejsze ! Jak masz clo szybko pójdzie kochana , ja miałam pco i jakoś dalam rade z brak wgle owulacji:) po clo ładnie wszystko wyszło ze aż naturalna przyszła . :)
    Dziwi mnie tylko ze do cło inofolic czy jakoś tak ci dal , to powinno się brać na pomoc w cyklu owulacji itp a jak clo to żeby nie doszło do przestymulowania no ale lekarz wie lepiej niż ja wiec tot tylko moje gdybamie .

Pasztetowa pamietaj ze jak nie skonczylas 35 lat nie zrobią ci za darmo pappy a te testy kosztują ok 2 tys zł i to nie jest ze wyjdzie ci toxo i dziecka , to masz czy dziecko ma np. 1:200000000 Downa lub wodogłowie itp ... Czyli tylko statystyki . wyciągnie kasy !

Ev lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 432 433 434 435 436 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ