X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/06e332cac29f.jpg
    A tu My się witamy w 31 tyg:) tak zaczęliśmy rosnąć ! <3

panipasztetowa, Paulette, Biedroneczka29, Ev, JestemMarzycielka lubią tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pappa to w ogóle nie wykrywa toxoplazmozy tylko zespół Downa, Patau i Edwardsa.

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, tak. Wiem, że pappa tego nie wykryje. Ale już badania inwazyjne niby mogę to wykryć.

Sama nie wiem. Zgłupieć można. :P

Zakręcona, ale fajny brzuchol. :D

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona super zdjęcie :D

• Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona już jaki fajny brzusio :)

Jeju a mi dzisiaj jakoś tak dziwnie jest nic się nie chce, nawet trochę słabo przez chwilę mi się zrobiło :/

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona super ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona uroczy brzuszek <3 moj jak trochę podrośnie to tez pokaże,ale narazie maleństwo :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy ! <3

Pasztetowa ale po to się robi usg genetyczne do 13.6 TC i tam jak NT źle wychodzi to wtedy możesz iść na pappe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    EV super , ze cos ruszyło to najważniejsze ! Jak masz clo szybko pójdzie kochana , ja miałam pco i jakoś dalam rade z brak wgle owulacji:) po clo ładnie wszystko wyszło ze aż naturalna przyszła . :)
    Dziwi mnie tylko ze do cło inofolic czy jakoś tak ci dal , to powinno się brać na pomoc w cyklu owulacji itp a jak clo to żeby nie doszło do przestymulowania no ale lekarz wie lepiej niż ja wiec tot tylko moje gdybamie .

Pasztetowa pamietaj ze jak nie skonczylas 35 lat nie zrobią ci za darmo pappy a te testy kosztują ok 2 tys zł i to nie jest ze wyjdzie ci toxo i dziecka , to masz czy dziecko ma np. 1:200000000 Downa lub wodogłowie itp ... Czyli tylko statystyki . wyciągnie kasy !

Oby kochana ! :)) Tak ?? hmmm no kazal mi to brac a ja zaczne to chyba brac od nowego cyklu ...bo w sumie nie powiedział od kiedy ten inofolic mam zaczac brac ;/ . Moze ty wiesz ?:) . Wiem ze clo od 3 dnia cyklu ...

Świetne zdjęcie :) 903039tk4lw6f84s.gif

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem to inofolic bierze się od samego poczatku cyklu do owulacji mniej więcej . Stad dobrze byłoby się obserwować. Tzn Ja wiem z tego co moja znajoma brała i zaszła w pierwszym cyklu z tym preparatem .

Dziękuje <3

Ev lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swietny brzuszek :-*

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

55990b83d2.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tam Wam popołudnie mija? Mi dalej leniwie. Na obiad zrobiłam placki z cukini bo szybko się robi:P I wstawiłam pranie i z wierzchu ogranełam. Jeszcze zostało mi pozmywac. Ciasta już chyba dzisiaj nie zrobie, może na wieczór. Nie mogę się zebrać do tego wszytskiego :/ Oglądam program Dorota was urządzi, fajne babka ma pomysły na mieszkania. I wcinam kanapki z masłem i cebulą i solą, lubię takie :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera fajnie Ona urządza to prawda ale wkurza mnie to jak ja czasza do każdego odcinka ! Porazka hihi
    A mnie również leniwie mija południe:)
    Właśnie zamowilam materacyk do lozeczka , ochraniacz na materac i prześcieradło :)
    A jutro odbieram pościel , rożek , ochraniacz , wanienke , ocieplacz do butelek ten styropianowy:) koldre , poduszkę:)
    Jeszcze dziś kupilam parę ubranek małemu i sobie AZ stanik sportowy haha
    Jestem mega zadowolona z tych zakupów ! <3 jeszcze parę rzeczy i mam wszystko
    I 68 dni do TP: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Hera fajnie Ona urządza to prawda ale wkurza mnie to jak ja czasza do każdego odcinka ! Porazka hihi
    A mnie również leniwie mija południe:)
    Właśnie zamowilam materacyk do lozeczka , ochraniacz na materac i prześcieradło :)
    A jutro odbieram pościel , rożek , ochraniacz , wanienke , ocieplacz do butelek ten styropianowy:) koldre , poduszkę:)
    Jeszcze dziś kupilam parę ubranek małemu i sobie AZ stanik sportowy haha
    Jestem mega zadowolona z tych zakupów ! <3 jeszcze parę rzeczy i mam wszystko
    I 68 dni do TP: D
    No hehe racja :P
    Zazdroszczę Ci! :) Pamietam jak my kupowaliśmy łóżeczko i te inne rzeczy dla Wiktorka, taka ekscytacja była i radość :)
    Teraz będzie trochę mniejsza bo wszytsko mamy już po wiktorku włąśnie, ale też bym chciała już poprać ubranka i poskładać itd a tu jeszcze tyle czasu aj :<

I chyba za dużo tej celuli zjadłam bo mi aż w buzi pali i gorąco się zrobiło :P Ale przynajmniej to środek bakteriobójczy :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie po cebuli surowej mega w ciąży boli żołądek ale kocham ja hahaha ! :D
    Nooooo podekscytowany człowiek przy tym mega jest ! Macie kupe czasu jeszcze ale zleci ojjjjjjj: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez uwielbiam szczególnie tą od rodziców z ogródka bo taka wręcz słodziutka jest, ze sklepu czasem strasznie gorzka/ostra się trafia :P Mi chyba ta cebula mocy dodała bo pozmywałam i ciasto wstawione do piekarnika się piecze :)
    Hehe no zleci, ja to czekam kiedy własnie będę wszystko przygotowywać, a Ty pewnie nie możesz się doczekać kiedy będziesz miała już maluszka na świecie:)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie mogę kochana , nie mogę:)
    Mega ekscytacja ze to juz tylko 68 dni zostało ! :D

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam, dziewczynki! :)

Byłam u lekarza. Tamtego chyba zmieniam. Ten przeprowadził konkretny wywiad. Wszystko chciał wiedzieć, cytologię zrobił, usg.. Uspokoił mnie trochę w sprawie tej toksoplazmozy. Mowił, że powinno być wszystko dobrze i że będziemy obserwować co będzie się działo dalej. Rovamycyną szybko leczenie zaczełam, więc raczej powinno być ok.

Mąż pierwszy raz widział bobasa wyglądającego już prawie jak mała osóbka z serduszkiem. :) Śmial się, że maluch łapką mu machał. :D Serducho pieknie było widać. :) Maluch ma 15,6 mm. :) Jestem w 8t2d. :)

Paulette, Carmen1724, astoriaa lubią tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona a pewnie niedawno dopiero się dowiedziałaś że w ciąży jesteś, a tutaj już zaraz poród :P

Panipasztetowa to w sumie dobrze, że lekarza zmieniłaś w końcu będziesz się z nim widziała dużo razy w ciągu tych 9 miesięcy więc ważne by Ci odpowiadał i najlepiej uspokoił, tak jak Twój to zrobił :)

• Heathera Autorytet

Wysłany: 21 sierpnia 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I zazdroszczę Ci tego serduszka :) Ja jeszcze z tydzień muszę poczekać na wizytę :/

‹‹ 433 434 435 436 437 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ