X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    My dziś mieliśmy genetyczne USG.
    Wszystko w porządku u Maluszka :) Wymiary Maleństwa w porządku, rośniemy sobie i znamy już płeć :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Klauudyssa kiedy testujesz w dniu @ ?
    Hejka ja to jeszcze nie wiem co będę robić żadnych planów nie mam więc tylko ogarnę chatkę ugotuję obiad i po robocie :)

Jak nie przyjdzie to będę testować trochę szkoda mi kasy :) A ty ?

Ona. pochwalisz się ?

55990b83d2.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Jak nie przyjdzie to będę testować trochę szkoda mi kasy :) A ty ?

Ona. pochwalisz się ?
    A ja jestem w ciąży więc testować nie będę kochana :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Ona. pochwalisz się ?
    Córunię będę miała <3

Heathera, Ev, Paulette, Carmen1724 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i dobrze zrobiłaś z tymi badaniami przynajmniej spokojniejsza będziesz :)
    Ona to fajnie, że maluszek rośnie zdrowo :)
    Klauudyssa to trzymam kciuki :)

Kurde a ja dzwoniłam dzisiaj do gina i się okazało że jest inaczej niż wcześniej jak chodziłam i są większe kolejki przez co wizytę mam dopiero na 7 września. Nie wiem jak ja się doczekam jeszcze prawie 2 tygodnie i nie wiem czy nie lepiej pójść gdzieś spróbować indziej albo prywatnie żeby wcześniej. Co myślicie ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje córeczki :) Szczególnie, że z tego co zauważyłam o wiele częściej rodzą się chłopaki

ZakręconaOna, ona. lubią tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nijak. Też jakiegoś doła mam. Zimno mi ciągle. Eh. Polska służba zdrowia mnie dobija. Wczoraj miałam wizytę u gina, w sprawie tej toxo, na nfz miałam się zgłosić. Dobrze nie usiadłam, a ten już do mnie 'do widzenia'. Myślałam, że kurwica mnie weźmie. ;/

Ja nie wiem po co my opłacamy te zusy i inne gówna, skoro człowiek nawet nie może nic konkretnego od lekarza usłyszeć, bo jeden do drugiego tylko odsyła. ;/

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym - ona, gratuluję córeczki :)

Ja teraz na wizytę chcę iść w tym czasie w którym Ty teraz byłaś. Ciekawe czy mi się uda coś wypatrzeć. :)

Poza tym powiem Wam szczerze, że oszaleję chyba z tych nerwów. Niedość, zę mam to świństwo, to jeszcze biorę leki przeciwpadaczkowe na bóle głowy. Mam takiego stracha, ze bobasowi coś będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:08

ona. lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ona gratulacje córeczki :) Szczególnie, że z tego co zauważyłam o wiele częściej rodzą się chłopaki
    Też zauważyłam, że częściej ostatnio chłopcy się rodzą.

Heathera lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratuluję córeczki :) dobrze, że wszystko dobrze <3 rośnijcie sobie dalej w spokoju :)

ona. lubi tę wiadomość

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka sory ale jestem ostatnio zakręcona masakra Gratulacje Ona

55990b83d2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę podzielić sie swoimi uczuciami :P
    Po pierwsze zepsuł mi się chyba termometr, bo jak na moje cykle pokazuje zbyt wysokie temperatury :D
    A po drugie czuję sie dziwnie. Nie fizycznie, ale psychicznie.
    Nie cieszę się, ze może się udało. Nie martwię się, że może jednak się nie udało.
    Tylko czuję jakiś lęk i niepokój... Nigdy tak nie miałam ehh :/ i nie wiem czym to jest spowodowane...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona na innym wątku juz gratulowalam . :)
    Pasztetowa a lekarz wie o lekach na padaczkę ? Jak wie i możesz brać to spokojnie nie demerwuj się , jakby były szkodliwe to nie pozwoliłby ci brać . :)
    Hera Ja myślę żebyś poczekala:) nie ma co się spieszyć aż tak na poczatku ciąży w z wizyta a do 7 zostało 13 dni , wytrzymasz maluchu :* Ja mam 5 wizytę , będę czekać z Toba: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    muszę podzielić sie swoimi uczuciami :P
    Po pierwsze zepsuł mi się chyba termometr, bo jak na moje cykle pokazuje zbyt wysokie temperatury :D
    A po drugie czuję sie dziwnie. Nie fizycznie, ale psychicznie.
    Nie cieszę się, ze może się udało. Nie martwię się, że może jednak się nie udało.
    Tylko czuję jakiś lęk i niepokój... Nigdy tak nie miałam ehh :/ i nie wiem czym to jest spowodowane...
    Skarbie chyba za dużo myślisz o tym wszystkim , nie tyle co o samej ciąży ale tej obserwacji itp . A może to jakiś znak ze zepsuł się termometr i czas na odpuszczenie zagladania tam sobie hehe .

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona na innym wątku juz gratulowalam . :)
    Pasztetowa a lekarz wie o lekach na padaczkę ? Jak wie i możesz brać to spokojnie nie demerwuj się , jakby były szkodliwe to nie pozwoliłby ci brać . :)
    Hera Ja myślę żebyś poczekala:) nie ma co się spieszyć aż tak na poczatku ciąży w z wizyta a do 7 zostało 13 dni , wytrzymasz maluchu :* Ja mam 5 wizytę , będę czekać z Toba: p

Tak, wie.. Ale on nie chce wchodzić w kompetencje lekarza, który mi je zapisał. Sama już nie wiem.. Dodatkowo nie mogę trafić na żadnego lekarza, który by mi cokolwiek sensownego powiedział o tym wszystkim. Oszaleć można..

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze uzbroic sie w cierpliwosc. A do tego jeszcze sie stresuje bo w ten czwartek mam rozmowe kwalifikacyjna do szkoly. I moze ten niepokoj bardziej tym spowodowany. Sama nie wiem.

• Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani pasztetowa to faktycznie na kiepskich lekarzy trafiasz, że nawet nic konkretnego Ci nie mówią:/ Tylko pamiętaj nie stresuj sie tak, wiem że trudno ale to nie robi dobrze dla Twojego maluszka.

Paulette spokojnie poczekaj na termin @, jak zapełnisz sobie czas to szybko te 7 dni minął

Zakręcona no to może i poczekam, razem raźniej :) Z tym, że u mnie to wychodzi że zacznie się 9 tydzień, tak jak dobrze liczę? a jak wiadomo w Polsce do 10 trzeba iść żeby becikowe dostać

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa to faktycznie właśnie jak mówi Hera , ze na lipnego lekarza trafilas . :( hm ... A może jakąś prywatna wizyte jak na NFZ taka olewka ? Może tam ktoś bardziej się zainteresuje ?! Ja przed ciąża przy staraniach tak musialam z4obic bo kazdy olewal moje choroby i rozkladal ręce a prywaciarz zadzialal odrazy serio . Pomysl o tym

Paulette no to juz wiemy skąd stresik i niepokoj . Meliska kochanie , meliska . :p

Hera dokładnie wtedy będziesz miała 8 t 0 d wiec zaczniesz 9 :) spokojnie zmiescisz się co do becikowego hehe
    Ja pierwsza wizytę miałam w UK u polskiego lekarza w 8 t3 d:)
    Poczekamy razniej będzie hihi:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odliczamy. Dla Ciebie jeszcze 11 dni. Dla mnie jeszcze- 13 dni :P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekać się nie mogę:) to będzie koniec 33 tygodnia , i USG 3 d genetyczne 3 trymestru . Ah zobaczą jak mój synus wygląda , teraz to juz wygląd jak do porodu: D oby się pokazał bo mamusia kasy zostawia w chuj ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ