X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    My dziś mieliśmy genetyczne USG.
    Wszystko w porządku u Maluszka :) Wymiary Maleństwa w porządku, rośniemy sobie i znamy już płeć :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka wrote:
    Klauudyssa kiedy testujesz w dniu @ ?
    Hejka ja to jeszcze nie wiem co będę robić żadnych planów nie mam więc tylko ogarnę chatkę ugotuję obiad i po robocie :)

Jak nie przyjdzie to będę testować trochę szkoda mi kasy :) A ty ?

Ona. pochwalisz się ?

55990b83d2.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Jak nie przyjdzie to będę testować trochę szkoda mi kasy :) A ty ?

Ona. pochwalisz się ?
    A ja jestem w ciąży więc testować nie będę kochana :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klauudyssa wrote:
    Ona. pochwalisz się ?
    Córunię będę miała <3

Heathera, Ev, Paulette, Carmen1724 lubią tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona i dobrze zrobiłaś z tymi badaniami przynajmniej spokojniejsza będziesz :)
    Ona to fajnie, że maluszek rośnie zdrowo :)
    Klauudyssa to trzymam kciuki :)

Kurde a ja dzwoniłam dzisiaj do gina i się okazało że jest inaczej niż wcześniej jak chodziłam i są większe kolejki przez co wizytę mam dopiero na 7 września. Nie wiem jak ja się doczekam jeszcze prawie 2 tygodnie i nie wiem czy nie lepiej pójść gdzieś spróbować indziej albo prywatnie żeby wcześniej. Co myślicie ?

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratulacje córeczki :) Szczególnie, że z tego co zauważyłam o wiele częściej rodzą się chłopaki

ZakręconaOna, ona. lubią tę wiadomość

• panipasztetowa Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie nijak. Też jakiegoś doła mam. Zimno mi ciągle. Eh. Polska służba zdrowia mnie dobija. Wczoraj miałam wizytę u gina, w sprawie tej toxo, na nfz miałam się zgłosić. Dobrze nie usiadłam, a ten już do mnie 'do widzenia'. Myślałam, że kurwica mnie weźmie. ;/

Ja nie wiem po co my opłacamy te zusy i inne gówna, skoro człowiek nawet nie może nic konkretnego od lekarza usłyszeć, bo jeden do drugiego tylko odsyła. ;/

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym - ona, gratuluję córeczki :)

Ja teraz na wizytę chcę iść w tym czasie w którym Ty teraz byłaś. Ciekawe czy mi się uda coś wypatrzeć. :)

Poza tym powiem Wam szczerze, że oszaleję chyba z tych nerwów. Niedość, zę mam to świństwo, to jeszcze biorę leki przeciwpadaczkowe na bóle głowy. Mam takiego stracha, ze bobasowi coś będzie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2015, 12:08

ona. lubi tę wiadomość

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Ona gratulacje córeczki :) Szczególnie, że z tego co zauważyłam o wiele częściej rodzą się chłopaki
    Też zauważyłam, że częściej ostatnio chłopcy się rodzą.

Heathera lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona gratuluję córeczki :) dobrze, że wszystko dobrze <3 rośnijcie sobie dalej w spokoju :)

ona. lubi tę wiadomość

• Klauudyssa Ekspertka

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka sory ale jestem ostatnio zakręcona masakra Gratulacje Ona

55990b83d2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę podzielić sie swoimi uczuciami :P
    Po pierwsze zepsuł mi się chyba termometr, bo jak na moje cykle pokazuje zbyt wysokie temperatury :D
    A po drugie czuję sie dziwnie. Nie fizycznie, ale psychicznie.
    Nie cieszę się, ze może się udało. Nie martwię się, że może jednak się nie udało.
    Tylko czuję jakiś lęk i niepokój... Nigdy tak nie miałam ehh :/ i nie wiem czym to jest spowodowane...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona na innym wątku juz gratulowalam . :)
    Pasztetowa a lekarz wie o lekach na padaczkę ? Jak wie i możesz brać to spokojnie nie demerwuj się , jakby były szkodliwe to nie pozwoliłby ci brać . :)
    Hera Ja myślę żebyś poczekala:) nie ma co się spieszyć aż tak na poczatku ciąży w z wizyta a do 7 zostało 13 dni , wytrzymasz maluchu :* Ja mam 5 wizytę , będę czekać z Toba: p

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulette wrote:
    muszę podzielić sie swoimi uczuciami :P
    Po pierwsze zepsuł mi się chyba termometr, bo jak na moje cykle pokazuje zbyt wysokie temperatury :D
    A po drugie czuję sie dziwnie. Nie fizycznie, ale psychicznie.
    Nie cieszę się, ze może się udało. Nie martwię się, że może jednak się nie udało.
    Tylko czuję jakiś lęk i niepokój... Nigdy tak nie miałam ehh :/ i nie wiem czym to jest spowodowane...
    Skarbie chyba za dużo myślisz o tym wszystkim , nie tyle co o samej ciąży ale tej obserwacji itp . A może to jakiś znak ze zepsuł się termometr i czas na odpuszczenie zagladania tam sobie hehe .

Paulette lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Ona na innym wątku juz gratulowalam . :)
    Pasztetowa a lekarz wie o lekach na padaczkę ? Jak wie i możesz brać to spokojnie nie demerwuj się , jakby były szkodliwe to nie pozwoliłby ci brać . :)
    Hera Ja myślę żebyś poczekala:) nie ma co się spieszyć aż tak na poczatku ciąży w z wizyta a do 7 zostało 13 dni , wytrzymasz maluchu :* Ja mam 5 wizytę , będę czekać z Toba: p

Tak, wie.. Ale on nie chce wchodzić w kompetencje lekarza, który mi je zapisał. Sama już nie wiem.. Dodatkowo nie mogę trafić na żadnego lekarza, który by mi cokolwiek sensownego powiedział o tym wszystkim. Oszaleć można..

Udało się! <3

oar8skjo5klh7dzq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze uzbroic sie w cierpliwosc. A do tego jeszcze sie stresuje bo w ten czwartek mam rozmowe kwalifikacyjna do szkoly. I moze ten niepokoj bardziej tym spowodowany. Sama nie wiem.

• Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani pasztetowa to faktycznie na kiepskich lekarzy trafiasz, że nawet nic konkretnego Ci nie mówią:/ Tylko pamiętaj nie stresuj sie tak, wiem że trudno ale to nie robi dobrze dla Twojego maluszka.

Paulette spokojnie poczekaj na termin @, jak zapełnisz sobie czas to szybko te 7 dni minął

Zakręcona no to może i poczekam, razem raźniej :) Z tym, że u mnie to wychodzi że zacznie się 9 tydzień, tak jak dobrze liczę? a jak wiadomo w Polsce do 10 trzeba iść żeby becikowe dostać

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pasztetowa to faktycznie właśnie jak mówi Hera , ze na lipnego lekarza trafilas . :( hm ... A może jakąś prywatna wizyte jak na NFZ taka olewka ? Może tam ktoś bardziej się zainteresuje ?! Ja przed ciąża przy staraniach tak musialam z4obic bo kazdy olewal moje choroby i rozkladal ręce a prywaciarz zadzialal odrazy serio . Pomysl o tym

Paulette no to juz wiemy skąd stresik i niepokoj . Meliska kochanie , meliska . :p

Hera dokładnie wtedy będziesz miała 8 t 0 d wiec zaczniesz 9 :) spokojnie zmiescisz się co do becikowego hehe
    Ja pierwsza wizytę miałam w UK u polskiego lekarza w 8 t3 d:)
    Poczekamy razniej będzie hihi:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to odliczamy. Dla Ciebie jeszcze 11 dni. Dla mnie jeszcze- 13 dni :P

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doczekać się nie mogę:) to będzie koniec 33 tygodnia , i USG 3 d genetyczne 3 trymestru . Ah zobaczą jak mój synus wygląda , teraz to juz wygląd jak do porodu: D oby się pokazał bo mamusia kasy zostawia w chuj ! :p

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 444 445 446 447 448 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ