X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona też tak myślałam że to głupota jakaś najśmieszniej ze to jakiś portal ciążowy był i tez zabraniali lakierów, niektórych perfum, praktycznie wszystkiego :P Mój peeling mnie nie uczulił w ciąży bo już używałam więc dalej będę go używać :P

ona ja tez mam z tym problem, mi pomagają śliwki i jabłka ale to muszę tak z 2 jabłka zjeść albo z 6 śliwek. Będę tez wypróbowywać owsiankę i kawę (akurat inkę bo nie pijam zwykłych) może też pomoże.

patkakrk gratulacje :) ja przed ciążą zażywałam Pregna plus i jak byłam u gin żeby potwierdzić ciążę to mówił że mam dalej to brać

I w ogóle jak tam Wam dzionek mija?
    Ja znowu dziś długo spałam prawie do 11. I znowu taka zaspana chodze jak zoombi :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkakrk gratulacje !!!!!
    Kochana Ja bralam Falvit Mama przy staraniach a w ciąży zaczelam brać prenatal :) a od drugiego trymestru są prenatal dha :)
    Polecam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no czasami takie portale to pierdoloty straszne heheh: D

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Przepraszam Was, że tyle mnie nie było.. Ale już tłumacze..
    Problemy się tak naprawdę zaczęły kiedy tata mnie przekabacił kasą u siebie i perspektywa. Zrezygnowałam z pracy w której zaczęło robić się nieciekawie mimo ludzi którzy tam byli. U ojca jak wspominałam, było tragiczne wiec odeszłam. Od 2 miesięcy szukam pracy. Kompletnie nie mam pieniędzy.. A tu kredyt rata.. Itp. Dodatkowo wypiely się przyjaciółki.. Cały czas szukam pracy... I od kilku tygdoni.. Było coraz gorzej.. Dzień w dzień ryczałam .. Dodatkowo nie miałąm oparcia w P. kompletnie. Jak miał wolne to jeździł na budowę do brata, ogladac jakies samochody tez bratem.. Pomoc tacie, siostrze.. mamie.. A ja siedziałam sama, zaczęłam trenować i się odchudzać.. Ale nadszedł moment kiedy się poddałam. Leżałam w łóżku.. I płakałam. Strasznie płakałam... Nie miałam żadnej oferty. W końcu zadzwonili do mnie na stanowisko asystentki na rozmowe. Było extra! Cieszyłam, się by mysalam ze rozmowa poszla pomyślnie. I gowno. Zadzwolini i powiedzieli ze nie ... Załamałam się. P nie było.. A ja pomyslalam.. Ze nie mogę tak zyc.. Zrobiłam mu ciasto.. Wrocil z pracy.. A ja się zorientowałam, ze usunal smsy .. Nie ważne ze od kolegi ale jednak .. A się zapierał, ze tego nie zrobił.. Nie umiałam tak.. I sama się nakręciłam.. Wpadłam w histerie. I zaczęłam krzyczeć.. On niestety ma tak w zwyczaju ze się stara siła mnie uspokoić. Przytrzymac tulic na sile. A ja tego nie chciałam.. Wyprosił mnie z domu w kurtce i w kapciach... Było mokro.. Nie działało żadne swiatlo na osiedlu a bło po 23... Poszłam przed siebie ... Płakałam strasznie.. Usiadłam na krawężniku ... I nie wiedziałam dokad pojsc. Przyjaciolki się wypięły.. Moja mama mnie tylko krytykuje .. Jka cos jest nie tak. Albo swoje madrosci mi wysuwa.. A P.. Napisał mi tylko smsa ze nie domknęłam lodówki.. Bolało jak cholera. A dodatkowo było mi zimno i się balam. Nie wiedziałam co się ze mna dzieje.. To był jakiś koszmar. Napisałam mu ze się boje. Przyszedł i mi przyniosl buty. A ja sobie pomyslalam w dupie ide do mamy.. Nie musze przecuez sue tlumaczyc jej.. Ale mnie zatrzymał.. Płakałam do rana.. Nie mogłam się uspokic... Rozmawialismy i płakałam. I on tez. Oboje nie wiedzieliśmy co się ze mna dzieje. To było straszne.. Dziwnie się czułąm. A głowe to mi rozsadzało... POwiedziałam mu ze jego mi brakuje bo ciagle go nie ma. A ja czuje pustke w srodku.. Bo ja naprawdę nie potrzebuje kwiatow prezentow tylko słow "Pamietaj ze jestem" to wszystko.. I to mu powiedzialm. Jest lepiej.. Ale pracy dalej szukam.. Jutro mam rozmowe.. Ale czuje się momentami jak zero..

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a weźcie bo ja już się pogubiłam. Bo jak patrze na kalendarze ciąży (te które opisują ciążę) to czy mam patrzeć na 7 tydzień (tak jak wychodzi z usg) czy na 9 (tak jak wychodzi z @) i tak samo nie wiem już który suwaczek ustawić na który tydzień :/ ?

Wysłany: 8 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto zaciążył?
    Widze nowe osoby. <3

Wszystkim gratuluje :*

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) byłam dziś u ginekologa i wyszło ze wszystkie badania mam w normie, jednak według jej moje cykle są nieregularne i przepisala mi Orgametril (o ile dobrze się doczytałam) mam go brać od 16dnia cyklu przez 10 dni. Słyszeliście coś o tym leku? :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wiem trochę co czujesz bo sama miałam problem ze znalezieniem pracy. Najgorzej jak idzie sie na rozmowe, fajnie się gada, myśli się że się ma już tą prace a poznije dupa wychodzi że wzięli kogoś innego. I jak tak kilka razy pod rząd to człowiek na prawdę może się załamać. Wiem, że trudno ale musisz być silna i myśleć pozytywnie. Dobrze, że z Twoim P sie wyjaśniło bo mega potrzebujesz teraz wsparcia innych osób

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka mój skarbie kochany ! Wiem jak się czujesz ale nigdy nie mów ze jesteś zerem , jesteś bardzo wartościową kobieta , przemila która ma po prostu kryzys który każdy z Nas w życiu przechodzi , jeden lepiej drugi gorzej .
    Ja wierze , ze w końcu znajdziesz prace i bedziesz spokojna o wasze finanse . Czasami trzeba chwili na to a przede wszystkim wsparcia rodzinnego . Meza i jeszcze raz męża !
    Główka do gory :*

Hera powinnas na ta chwile sugerować się OM a po badaniu pierwszego trymestru tym genetycznym wtedy z USG bo ono i 3 trymestru najbliższą datę porodu pokazują mniej więcej a OM to tylko tak wiesz statystyka .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Hej laski :) byłam dziś u ginekologa i wyszło ze wszystkie badania mam w normie, jednak według jej moje cykle są nieregularne i przepisala mi Orgametril (o ile dobrze się doczytałam) mam go brać od 16dnia cyklu przez 10 dni. Słyszeliście coś o tym leku? :)
    Nie , akurat tej nazwy nie znam ale na regularne cykle jak dostalas i od 16dc przez 10 dni to progesteron dostalas pod nazwa inna leku wiec na spokojnie bierz:)

palma lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemMarzycielka przykro mi bardzo,ze tak u Ciebie bylo,ale mam nadzieje,ze juz dnia na dzien jest lepiej i ze w koncu trafisz na fajna prace z ktorej bedziesz zadowolona :) i zabraniam pisac,ze jestes zerem!!!

patkakrk Aaaaaaa gratulacje,ciesz sie przoogromnie!!!teraz bierz na pewno kwas foliowy najlepszy jest FOLIK :) a z witaminami to poczekaj,az pojdziesz do gina i on Ci przepisze ja sama nie bralam nic procz Folik-a i gin sama mi zapiala witaminy :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/kobietki-z-pco,8363.html

Zapraszam Kobietki które dzielą mój los - PCO - razem bądźmy silniejsze ! 2812058qrbqv32vqt.gif

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ten progesteron w tym leku może mi pomóc również zajść w ciążę? :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png

Wysłany: 8 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczynki!

Jutro mam rozmowę. Oby się udało.. Pomalowałam paznokcie, posprzątałam.. Muszę się wziąć w garść

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemMarzycielka no i takie podejscie mi sie podoba,trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka musisz skarbie ! Musisz:)
    Palma być może gdyż jak ureguluja Ci się cykle to i owulacja ureguluje się:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zna się któraś z Was i potrafi coś wyczytać z moich wyników?
    Robione w 17 dc (owu koło 12)

Estradiol 109 pg/ml

Norma dla:
    faza owulacji: 86.00-498
    faza lut: 44.00-211

---

Progesteron 13,92 ng/ml

Norma dla:
    Faza owulacji: 0.8-3
    Faza lut: 1.7-27

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz ok badania .
    Progesteron masz wysoki ale on żeby wyczytać bardzo dobrze wynik powinien być robiony 7 dni po owulacji wtedy ma największe stężenie . Przyjmujesz jakiś progesteron ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie przyjmuję. To są badania, które wymusiłam na mojej Pani doktor.. napisała mi, że mam zrobić po 17dc - będę jeszcze je powtarzać.

Myślicie, że sie martwić tym progesteronem? Miałam nadzieję, że tym razem się udało zaciążyć.. ale czy to możliwe przy takich wynikach?

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie ? Przecież dobre wyniki są . Teraz który masz DC ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ