X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona też tak myślałam że to głupota jakaś najśmieszniej ze to jakiś portal ciążowy był i tez zabraniali lakierów, niektórych perfum, praktycznie wszystkiego :P Mój peeling mnie nie uczulił w ciąży bo już używałam więc dalej będę go używać :P

ona ja tez mam z tym problem, mi pomagają śliwki i jabłka ale to muszę tak z 2 jabłka zjeść albo z 6 śliwek. Będę tez wypróbowywać owsiankę i kawę (akurat inkę bo nie pijam zwykłych) może też pomoże.

patkakrk gratulacje :) ja przed ciążą zażywałam Pregna plus i jak byłam u gin żeby potwierdzić ciążę to mówił że mam dalej to brać

I w ogóle jak tam Wam dzionek mija?
    Ja znowu dziś długo spałam prawie do 11. I znowu taka zaspana chodze jak zoombi :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patkakrk gratulacje !!!!!
    Kochana Ja bralam Falvit Mama przy staraniach a w ciąży zaczelam brać prenatal :) a od drugiego trymestru są prenatal dha :)
    Polecam

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no czasami takie portale to pierdoloty straszne heheh: D

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • JestemMarzycielka Ekspertka

Wysłany: 8 września 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)

Przepraszam Was, że tyle mnie nie było.. Ale już tłumacze..
    Problemy się tak naprawdę zaczęły kiedy tata mnie przekabacił kasą u siebie i perspektywa. Zrezygnowałam z pracy w której zaczęło robić się nieciekawie mimo ludzi którzy tam byli. U ojca jak wspominałam, było tragiczne wiec odeszłam. Od 2 miesięcy szukam pracy. Kompletnie nie mam pieniędzy.. A tu kredyt rata.. Itp. Dodatkowo wypiely się przyjaciółki.. Cały czas szukam pracy... I od kilku tygdoni.. Było coraz gorzej.. Dzień w dzień ryczałam .. Dodatkowo nie miałąm oparcia w P. kompletnie. Jak miał wolne to jeździł na budowę do brata, ogladac jakies samochody tez bratem.. Pomoc tacie, siostrze.. mamie.. A ja siedziałam sama, zaczęłam trenować i się odchudzać.. Ale nadszedł moment kiedy się poddałam. Leżałam w łóżku.. I płakałam. Strasznie płakałam... Nie miałam żadnej oferty. W końcu zadzwonili do mnie na stanowisko asystentki na rozmowe. Było extra! Cieszyłam, się by mysalam ze rozmowa poszla pomyślnie. I gowno. Zadzwolini i powiedzieli ze nie ... Załamałam się. P nie było.. A ja pomyslalam.. Ze nie mogę tak zyc.. Zrobiłam mu ciasto.. Wrocil z pracy.. A ja się zorientowałam, ze usunal smsy .. Nie ważne ze od kolegi ale jednak .. A się zapierał, ze tego nie zrobił.. Nie umiałam tak.. I sama się nakręciłam.. Wpadłam w histerie. I zaczęłam krzyczeć.. On niestety ma tak w zwyczaju ze się stara siła mnie uspokoić. Przytrzymac tulic na sile. A ja tego nie chciałam.. Wyprosił mnie z domu w kurtce i w kapciach... Było mokro.. Nie działało żadne swiatlo na osiedlu a bło po 23... Poszłam przed siebie ... Płakałam strasznie.. Usiadłam na krawężniku ... I nie wiedziałam dokad pojsc. Przyjaciolki się wypięły.. Moja mama mnie tylko krytykuje .. Jka cos jest nie tak. Albo swoje madrosci mi wysuwa.. A P.. Napisał mi tylko smsa ze nie domknęłam lodówki.. Bolało jak cholera. A dodatkowo było mi zimno i się balam. Nie wiedziałam co się ze mna dzieje.. To był jakiś koszmar. Napisałam mu ze się boje. Przyszedł i mi przyniosl buty. A ja sobie pomyslalam w dupie ide do mamy.. Nie musze przecuez sue tlumaczyc jej.. Ale mnie zatrzymał.. Płakałam do rana.. Nie mogłam się uspokic... Rozmawialismy i płakałam. I on tez. Oboje nie wiedzieliśmy co się ze mna dzieje. To było straszne.. Dziwnie się czułąm. A głowe to mi rozsadzało... POwiedziałam mu ze jego mi brakuje bo ciagle go nie ma. A ja czuje pustke w srodku.. Bo ja naprawdę nie potrzebuje kwiatow prezentow tylko słow "Pamietaj ze jestem" to wszystko.. I to mu powiedzialm. Jest lepiej.. Ale pracy dalej szukam.. Jutro mam rozmowe.. Ale czuje się momentami jak zero..

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a weźcie bo ja już się pogubiłam. Bo jak patrze na kalendarze ciąży (te które opisują ciążę) to czy mam patrzeć na 7 tydzień (tak jak wychodzi z usg) czy na 9 (tak jak wychodzi z @) i tak samo nie wiem już który suwaczek ustawić na który tydzień :/ ?

Wysłany: 8 września 2015, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto zaciążył?
    Widze nowe osoby. <3

Wszystkim gratuluje :*

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski :) byłam dziś u ginekologa i wyszło ze wszystkie badania mam w normie, jednak według jej moje cykle są nieregularne i przepisala mi Orgametril (o ile dobrze się doczytałam) mam go brać od 16dnia cyklu przez 10 dni. Słyszeliście coś o tym leku? :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka wiem trochę co czujesz bo sama miałam problem ze znalezieniem pracy. Najgorzej jak idzie sie na rozmowe, fajnie się gada, myśli się że się ma już tą prace a poznije dupa wychodzi że wzięli kogoś innego. I jak tak kilka razy pod rząd to człowiek na prawdę może się załamać. Wiem, że trudno ale musisz być silna i myśleć pozytywnie. Dobrze, że z Twoim P sie wyjaśniło bo mega potrzebujesz teraz wsparcia innych osób

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka mój skarbie kochany ! Wiem jak się czujesz ale nigdy nie mów ze jesteś zerem , jesteś bardzo wartościową kobieta , przemila która ma po prostu kryzys który każdy z Nas w życiu przechodzi , jeden lepiej drugi gorzej .
    Ja wierze , ze w końcu znajdziesz prace i bedziesz spokojna o wasze finanse . Czasami trzeba chwili na to a przede wszystkim wsparcia rodzinnego . Meza i jeszcze raz męża !
    Główka do gory :*

Hera powinnas na ta chwile sugerować się OM a po badaniu pierwszego trymestru tym genetycznym wtedy z USG bo ono i 3 trymestru najbliższą datę porodu pokazują mniej więcej a OM to tylko tak wiesz statystyka .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    palma wrote:
    Hej laski :) byłam dziś u ginekologa i wyszło ze wszystkie badania mam w normie, jednak według jej moje cykle są nieregularne i przepisala mi Orgametril (o ile dobrze się doczytałam) mam go brać od 16dnia cyklu przez 10 dni. Słyszeliście coś o tym leku? :)
    Nie , akurat tej nazwy nie znam ale na regularne cykle jak dostalas i od 16dc przez 10 dni to progesteron dostalas pod nazwa inna leku wiec na spokojnie bierz:)

palma lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemMarzycielka przykro mi bardzo,ze tak u Ciebie bylo,ale mam nadzieje,ze juz dnia na dzien jest lepiej i ze w koncu trafisz na fajna prace z ktorej bedziesz zadowolona :) i zabraniam pisac,ze jestes zerem!!!

patkakrk Aaaaaaa gratulacje,ciesz sie przoogromnie!!!teraz bierz na pewno kwas foliowy najlepszy jest FOLIK :) a z witaminami to poczekaj,az pojdziesz do gina i on Ci przepisze ja sama nie bralam nic procz Folik-a i gin sama mi zapiala witaminy :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-z-pomoca-medyczna/kobietki-z-pco,8363.html

Zapraszam Kobietki które dzielą mój los - PCO - razem bądźmy silniejsze ! 2812058qrbqv32vqt.gif

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ten progesteron w tym leku może mi pomóc również zajść w ciążę? :D

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png

Wysłany: 8 września 2015, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczynki!

Jutro mam rozmowę. Oby się udało.. Pomalowałam paznokcie, posprzątałam.. Muszę się wziąć w garść

i81xxzdvdk9o3z3n.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestemMarzycielka no i takie podejscie mi sie podoba,trzymam kciuki za jutrzejsza rozmowe :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka musisz skarbie ! Musisz:)
    Palma być może gdyż jak ureguluja Ci się cykle to i owulacja ureguluje się:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zna się któraś z Was i potrafi coś wyczytać z moich wyników?
    Robione w 17 dc (owu koło 12)

Estradiol 109 pg/ml

Norma dla:
    faza owulacji: 86.00-498
    faza lut: 44.00-211

---

Progesteron 13,92 ng/ml

Norma dla:
    Faza owulacji: 0.8-3
    Faza lut: 1.7-27

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masz ok badania .
    Progesteron masz wysoki ale on żeby wyczytać bardzo dobrze wynik powinien być robiony 7 dni po owulacji wtedy ma największe stężenie . Przyjmujesz jakiś progesteron ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nic nie przyjmuję. To są badania, które wymusiłam na mojej Pani doktor.. napisała mi, że mam zrobić po 17dc - będę jeszcze je powtarzać.

Myślicie, że sie martwić tym progesteronem? Miałam nadzieję, że tym razem się udało zaciążyć.. ale czy to możliwe przy takich wynikach?

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czemu nie ? Przecież dobre wyniki są . Teraz który masz DC ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 466 467 468 469 470 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ