X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest że jeśli nic nie zjem to tak mi wtedy słabo i niedobrze że szok :/
    Zakręcona dobrze ze się uspokoiło :) jeszcze z 4 tygodnie przynajmniej żeby posiedział :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:50

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera było by idealnie a nawet z tydzień dużej bo D ma przelecieć 11 dni przed TP:

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dawno mnie tu było bo miałam małe problemy. Niestety ja dziś dostałam @ więc kolejny miesiąc przegrałam. W ogóle ten cykl był bardzo dziwny, przez długi czas szyjkę miałam wysoko nawet dziś taka jest przy @. Nie wiem czemu tak się dzieje. A co u Was? :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma no sama widzisz teraz organizm kobiety jest nieprzewidywalny ... Bardzo skomplikowany. Nie ma ze książkowe będą cykle .
    Zawsze pamietaj , nowy cykl nowa nadzieja słonko.
    U mnie ok , nudno , pogoda lipa wiec cały dzień w domu lenimy się

palma lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie palma nowy cykl to nowa nadzieja :)
    U nas średnio...maż wrócił z pracy i śpi chory, synek już lepiej bo się bawi i temperatury nie ma. A ja zjadłam serek i nektarynkę i na razie ok ale zaraz znowu pewnie zgłodnieje i słaba sie zrobie :P U nas pogoda w miarę ładna pochmurno ale czasem słońce zaświeci

• Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    witaj Smerfetka :)
    nowy cykl nowe nadzieje, przede mną właśnie staranka oby były w końcu owocne :) teraz siedzę i się trochę nudzę, posprzątałam zrobiłam obiad a teraz czekam na swojego. a co u Was? jak dzień mija?

<3 1 cykl starań <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam na spacerku pogoda rozpieszcza nadal :)moj na dniach zacznie robic pokoj :) Boze co moja kolezanka ostatnio przezyla :( ale nie bede pisac i siac strach i niepokoj u ciezarnych :( :(

zakrecona no to dobrze,ze sie uspokoilo :)

palma jak nie teraz to uda sie w najblizszym czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:56

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko pisz , Ja osobiście jestem ciekawska: P
    Jak nie to na priv lecisz ...
    U mnie zimno juz i deszcz i wiatr i drugi dzień tak . IDE jutro kupić botki jakieś i w plaszczyk spróbuje się wcisnąć haha , mam nadzieje ze brzuch mi nie wyjdzie: D

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla w 21tc wszystko przebiegalo bardzo dobrze,az do tego dnia jak poszla do ginekologa i sie dowiedziala,ze cos sie dzieje :( pojechala do szpitala wywolywali jej porod urodzila coreczke,ale juz nie oddychala :(:( sama nie wie jeszcze co sie stalo,i nie miala sil aby o tym pisac :( :( i teraz sie zastanaiwiam dlaczego jej wywolywali porod??moze juz dzieciatko nie zylo i dlatego,bo przeciez jakby zylo to na pewno szybka cesarka by byla :( a w ogole jest szansa aby uratowac dziecko w 21tc?? Boze nawet nie potrafie sobie wyobrazic tego co musi czuc i co czuje :( mowi w czwartek wybierala z facetem kolor farby na jaki pomalowac pokoik a w pt jak pochowac dziecko :( :(

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wiesz co nie wiem czy jest przypadek jeden na milion żeby uratować takiego smrodka ,jakby to byl np. 25-28 tydzień to przy mega dobrym sprzęcie jakoś by się udało . Wywołali jej poród na pewno bo maleństwo nie żyło inaczej cesarke powinni zrobić tak jak mówisz no chyba ze to ciąża starsza by była to wywolali by . Biedna Twoja znajoma: ( strasznie jej wspolczuje , na pazdziernikowych jest dziewczyna która córeczkę straciła dzień przed terminem: ( musiała urodzić ja wiadomo ale okropienstwo straszne a teraz dochodzi do TP i panike ma w sobie i wcale się nie dziwie .
    Wiesz mogło przestać pracować łożysko , pępowina , serduszko sadze najbardziej , może ona jakoś źle cos robiła w ciąży ( w sensie dbała o siebie) zbyt mocno może forsowała się .. Nie wiem , lekarzem nie jestem ale przykro strasznie , nawet nie ma co sobie wyobrażać . Także dziewczyny jak cos niedolowac się tym postem ! To ze komuś się przytrafiło nie znaczy ze u nas tak będzie ! U nas wszystkie dzieci zdrowe są i takie się urodza :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    astoriaa u mnie to pierwszy cykl starań i juz mam watpliwości co do mierzenia temperatury...ginekolog mi powiedziała,że można mierzyć rano tuz po przebudzeniu,ale można tez mierzyć w trakcie dnia jeśli ma się odpoczynek bierny tj min 1h siedzenia wygodnie w fotelu...i wgl okazalo się,że za płytko go wkladałam więc pierwszy cykl zaczynam tj przyslowiowy żółtodziób,na blędach :)

Czyli na jaka głębokość trzeba ? :P

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png

Wysłany: 7 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona o Boshe to dopiero tragedia stracic dzieciatko dzien przed terminem :( ehhhh smutne strasznie,a moja kumpela na pewno dobrze dbala o siebie ona ma juz dwojke dzieci takze wie co i jak.Tak jak mowisz nie ma co sie dolowac i zamartwiac bo to ze komus sie przytrafilo nie oznacza ze nam sie przytrafi :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dokładnie !
    Moja Mama straciła maluszka i musiała rodzic w 27 tygodniu , jeszcze jak była w ciąży przede mną 4 lata a później urodziła dwójkę zdrowych dzieci także wiesz . Będzie wszystko na pewno dobrze !

EV wtrace się kochana , mniej więcej jak poczujesz lekki opór to wystarczy

Ev lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z takimi sytuacjami :/ ale trzeba wierzyć że u nas będzie wszystko dobrze.
    A mam pytanko. Jakich kosmetyków nie można używać w ciąży ? Bo czytałam na belly ze laski pisały ze nie można peelingow ? W poprzedniej ciąży używała w sumie wszystkiego co wczesniej szampon, zel, balsam i peeling. A jeszcze teraz trafiłam na jakiś dziwny artykul ze nawet szaponu zabraniaja :p

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera nie czytaj pierdol:)
    Pilingi można ale niektóre powodują uczulenie , ja raz tak dostałam w ciąży , odstawilam i juz . :) przeszło wszystko wiec po prostu obserwuj kochana swoja skore no ale to żeby kuzwa szapmony odradzać bo ciąża to juz głupota totalna ! :D
    Rybcia żyj jak zylas a wujek google do kosza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 06:28

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny co na zaparcia? Bo męczą mnie strasznie :/ Już kilka dni nie byłam w WC :(

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj może na Ciebie podziała bo na mnie w ciąży nic na zaparcia nie działa ... Kefir , sok z czystych jabłek , koper włoski herbatka ,zwykle śliwki , suszone śliwki , spróbuj zjeść owsianke cos takiego na niektóre działa , kawa , siemie lniane itp nie pamietam na ta chwile, głowy nie mam niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:20

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Sprobuj może na Ciebie podziała bo na mnie w ciąży nic na zaparcia nie działa ... Kefir , sok z czystych jabłek , koper włoski herbatka ,zwykle śliwki , suszone śliwki , spróbuj zjeść owsianke cos takiego na niektóre działa , kawa , siemie lniane itp nie pamietam na ta chwile, głowy nie mam niestety
    sprobuje wszystkiego, co musi podziałać, bo ileż można.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka powiedzcie jakie witaminy najlepiej łykać w pierwszym trymestrze?
    bo się udało!!! Dziś test sikaniec ładny i byłam robić betę:) wyniki będą dziś;) co możecie polecić?

Carmen1724, Biedroneczka29, Mordeczka lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkakrk wrote:
    Hejka powiedzcie jakie witaminy najlepiej łykać w pierwszym trymestrze?
    bo się udało!!! Dziś test sikaniec ładny i byłam robić betę:) wyniki będą dziś;) co możecie polecić?
    po pierwsze gratuluje :)

a po drugie mi gin w I trymestrze kazała tylko kwas foliowy lykac, dopiero od II witainy prenatalne sobie kupic

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ