Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
witajcie dawno mnie tu było bo miałam małe problemy. Niestety ja dziś dostałam @ więc kolejny miesiąc przegrałam. W ogóle ten cykl był bardzo dziwny, przez długi czas szyjkę miałam wysoko nawet dziś taka jest przy @. Nie wiem czemu tak się dzieje. A co u Was?aniołek 9tc (2015rok)
aniołek 6tc (2018rok)
-
Palma no sama widzisz teraz organizm kobiety jest nieprzewidywalny ... Bardzo skomplikowany. Nie ma ze książkowe będą cykle .
Zawsze pamietaj , nowy cykl nowa nadzieja słonko.
U mnie ok , nudno , pogoda lipa wiec cały dzień w domu lenimy siępalma lubi tę wiadomość
-
Dokładnie palma nowy cykl to nowa nadzieja
U nas średnio...maż wrócił z pracy i śpi chory, synek już lepiej bo się bawi i temperatury nie ma. A ja zjadłam serek i nektarynkę i na razie ok ale zaraz znowu pewnie zgłodnieje i słaba sie zrobieU nas pogoda w miarę ładna pochmurno ale czasem słońce zaświeci
-
a ja bylam na spacerku pogoda rozpieszcza nadal :)moj na dniach zacznie robic pokoj
Boze co moja kolezanka ostatnio przezyla
ale nie bede pisac i siac strach i niepokoj u ciezarnych
zakrecona no to dobrze,ze sie uspokoilo
palma jak nie teraz to uda sie w najblizszym czasieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:56
-
Biedroneczko pisz , Ja osobiście jestem ciekawska: P
Jak nie to na priv lecisz ...
U mnie zimno juz i deszcz i wiatr i drugi dzień tak . IDE jutro kupić botki jakieś i w plaszczyk spróbuje się wcisnąć haha , mam nadzieje ze brzuch mi nie wyjdzie: D -
Byla w 21tc wszystko przebiegalo bardzo dobrze,az do tego dnia jak poszla do ginekologa i sie dowiedziala,ze cos sie dzieje
pojechala do szpitala wywolywali jej porod urodzila coreczke,ale juz nie oddychala
sama nie wie jeszcze co sie stalo,i nie miala sil aby o tym pisac
i teraz sie zastanaiwiam dlaczego jej wywolywali porod??moze juz dzieciatko nie zylo i dlatego,bo przeciez jakby zylo to na pewno szybka cesarka by byla
a w ogole jest szansa aby uratowac dziecko w 21tc?? Boze nawet nie potrafie sobie wyobrazic tego co musi czuc i co czuje
mowi w czwartek wybierala z facetem kolor farby na jaki pomalowac pokoik a w pt jak pochowac dziecko
-
Biedroneczko wiesz co nie wiem czy jest przypadek jeden na milion żeby uratować takiego smrodka ,jakby to byl np. 25-28 tydzień to przy mega dobrym sprzęcie jakoś by się udało . Wywołali jej poród na pewno bo maleństwo nie żyło inaczej cesarke powinni zrobić tak jak mówisz no chyba ze to ciąża starsza by była to wywolali by . Biedna Twoja znajoma: ( strasznie jej wspolczuje , na pazdziernikowych jest dziewczyna która córeczkę straciła dzień przed terminem: ( musiała urodzić ja wiadomo ale okropienstwo straszne a teraz dochodzi do TP i panike ma w sobie i wcale się nie dziwie .
Wiesz mogło przestać pracować łożysko , pępowina , serduszko sadze najbardziej , może ona jakoś źle cos robiła w ciąży ( w sensie dbała o siebie) zbyt mocno może forsowała się .. Nie wiem , lekarzem nie jestem ale przykro strasznie , nawet nie ma co sobie wyobrażać . Także dziewczyny jak cos niedolowac się tym postem ! To ze komuś się przytrafiło nie znaczy ze u nas tak będzie ! U nas wszystkie dzieci zdrowe są i takie się urodza -
smerfetka22 wrote:astoriaa u mnie to pierwszy cykl starań i juz mam watpliwości co do mierzenia temperatury...ginekolog mi powiedziała,że można mierzyć rano tuz po przebudzeniu,ale można tez mierzyć w trakcie dnia jeśli ma się odpoczynek bierny tj min 1h siedzenia wygodnie w fotelu...i wgl okazalo się,że za płytko go wkladałam więc pierwszy cykl zaczynam tj przyslowiowy żółtodziób,na blędach
Czyli na jaka głębokość trzeba ? -
zakrecona o Boshe to dopiero tragedia stracic dzieciatko dzien przed terminem
ehhhh smutne strasznie,a moja kumpela na pewno dobrze dbala o siebie ona ma juz dwojke dzieci takze wie co i jak.Tak jak mowisz nie ma co sie dolowac i zamartwiac bo to ze komus sie przytrafilo nie oznacza ze nam sie przytrafi
-
Biedroneczko dokładnie !
Moja Mama straciła maluszka i musiała rodzic w 27 tygodniu , jeszcze jak była w ciąży przede mną 4 lata a później urodziła dwójkę zdrowych dzieci także wiesz . Będzie wszystko na pewno dobrze !
EV wtrace się kochana , mniej więcej jak poczujesz lekki opór to wystarczyEv lubi tę wiadomość
-
Masakra z takimi sytuacjami
ale trzeba wierzyć że u nas będzie wszystko dobrze.
A mam pytanko. Jakich kosmetyków nie można używać w ciąży ? Bo czytałam na belly ze laski pisały ze nie można peelingow ? W poprzedniej ciąży używała w sumie wszystkiego co wczesniej szampon, zel, balsam i peeling. A jeszcze teraz trafiłam na jakiś dziwny artykul ze nawet szaponu zabraniaja :p -
Hera nie czytaj pierdol:)
Pilingi można ale niektóre powodują uczulenie , ja raz tak dostałam w ciąży , odstawilam i juz .przeszło wszystko wiec po prostu obserwuj kochana swoja skore no ale to żeby kuzwa szapmony odradzać bo ciąża to juz głupota totalna !
Rybcia żyj jak zylas a wujek google do koszaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 06:28
Biedroneczka29 lubi tę wiadomość
-
Sprobuj może na Ciebie podziała bo na mnie w ciąży nic na zaparcia nie działa ... Kefir , sok z czystych jabłek , koper włoski herbatka ,zwykle śliwki , suszone śliwki , spróbuj zjeść owsianke cos takiego na niektóre działa , kawa , siemie lniane itp nie pamietam na ta chwile, głowy nie mam niestety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:20
-
ZakręconaOna wrote:Sprobuj może na Ciebie podziała bo na mnie w ciąży nic na zaparcia nie działa ... Kefir , sok z czystych jabłek , koper włoski herbatka ,zwykle śliwki , suszone śliwki , spróbuj zjeść owsianke cos takiego na niektóre działa , kawa , siemie lniane itp nie pamietam na ta chwile, głowy nie mam niestety
-
nick nieaktualny
-
patkakrk wrote:Hejka powiedzcie jakie witaminy najlepiej łykać w pierwszym trymestrze?
bo się udało!!! Dziś test sikaniec ładny i byłam robić betęwyniki będą dziś
co możecie polecić?
a po drugie mi gin w I trymestrze kazała tylko kwas foliowy lykac, dopiero od II witainy prenatalne sobie kupic