X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorsze jest że jeśli nic nie zjem to tak mi wtedy słabo i niedobrze że szok :/
    Zakręcona dobrze ze się uspokoiło :) jeszcze z 4 tygodnie przynajmniej żeby posiedział :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 14:50

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera było by idealnie a nawet z tydzień dużej bo D ma przelecieć 11 dni przed TP:

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • palma Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie dawno mnie tu było bo miałam małe problemy. Niestety ja dziś dostałam @ więc kolejny miesiąc przegrałam. W ogóle ten cykl był bardzo dziwny, przez długi czas szyjkę miałam wysoko nawet dziś taka jest przy @. Nie wiem czemu tak się dzieje. A co u Was? :)

aniołek 9tc (2015rok)
    aniołek 6tc (2018rok)
    f2w33e3k8s0hlqj8.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma no sama widzisz teraz organizm kobiety jest nieprzewidywalny ... Bardzo skomplikowany. Nie ma ze książkowe będą cykle .
    Zawsze pamietaj , nowy cykl nowa nadzieja słonko.
    U mnie ok , nudno , pogoda lipa wiec cały dzień w domu lenimy się

palma lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie palma nowy cykl to nowa nadzieja :)
    U nas średnio...maż wrócił z pracy i śpi chory, synek już lepiej bo się bawi i temperatury nie ma. A ja zjadłam serek i nektarynkę i na razie ok ale zaraz znowu pewnie zgłodnieje i słaba sie zrobie :P U nas pogoda w miarę ładna pochmurno ale czasem słońce zaświeci

• Ania0292 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)
    witaj Smerfetka :)
    nowy cykl nowe nadzieje, przede mną właśnie staranka oby były w końcu owocne :) teraz siedzę i się trochę nudzę, posprzątałam zrobiłam obiad a teraz czekam na swojego. a co u Was? jak dzień mija?

<3 1 cykl starań <3
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja bylam na spacerku pogoda rozpieszcza nadal :)moj na dniach zacznie robic pokoj :) Boze co moja kolezanka ostatnio przezyla :( ale nie bede pisac i siac strach i niepokoj u ciezarnych :( :(

zakrecona no to dobrze,ze sie uspokoilo :)

palma jak nie teraz to uda sie w najblizszym czasie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 września 2015, 17:56

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko pisz , Ja osobiście jestem ciekawska: P
    Jak nie to na priv lecisz ...
    U mnie zimno juz i deszcz i wiatr i drugi dzień tak . IDE jutro kupić botki jakieś i w plaszczyk spróbuje się wcisnąć haha , mam nadzieje ze brzuch mi nie wyjdzie: D

de7e166350.png

b2727090e5.png

Wysłany: 7 września 2015, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byla w 21tc wszystko przebiegalo bardzo dobrze,az do tego dnia jak poszla do ginekologa i sie dowiedziala,ze cos sie dzieje :( pojechala do szpitala wywolywali jej porod urodzila coreczke,ale juz nie oddychala :(:( sama nie wie jeszcze co sie stalo,i nie miala sil aby o tym pisac :( :( i teraz sie zastanaiwiam dlaczego jej wywolywali porod??moze juz dzieciatko nie zylo i dlatego,bo przeciez jakby zylo to na pewno szybka cesarka by byla :( a w ogole jest szansa aby uratowac dziecko w 21tc?? Boze nawet nie potrafie sobie wyobrazic tego co musi czuc i co czuje :( mowi w czwartek wybierala z facetem kolor farby na jaki pomalowac pokoik a w pt jak pochowac dziecko :( :(

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko wiesz co nie wiem czy jest przypadek jeden na milion żeby uratować takiego smrodka ,jakby to byl np. 25-28 tydzień to przy mega dobrym sprzęcie jakoś by się udało . Wywołali jej poród na pewno bo maleństwo nie żyło inaczej cesarke powinni zrobić tak jak mówisz no chyba ze to ciąża starsza by była to wywolali by . Biedna Twoja znajoma: ( strasznie jej wspolczuje , na pazdziernikowych jest dziewczyna która córeczkę straciła dzień przed terminem: ( musiała urodzić ja wiadomo ale okropienstwo straszne a teraz dochodzi do TP i panike ma w sobie i wcale się nie dziwie .
    Wiesz mogło przestać pracować łożysko , pępowina , serduszko sadze najbardziej , może ona jakoś źle cos robiła w ciąży ( w sensie dbała o siebie) zbyt mocno może forsowała się .. Nie wiem , lekarzem nie jestem ale przykro strasznie , nawet nie ma co sobie wyobrażać . Także dziewczyny jak cos niedolowac się tym postem ! To ze komuś się przytrafiło nie znaczy ze u nas tak będzie ! U nas wszystkie dzieci zdrowe są i takie się urodza :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Ev Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    astoriaa u mnie to pierwszy cykl starań i juz mam watpliwości co do mierzenia temperatury...ginekolog mi powiedziała,że można mierzyć rano tuz po przebudzeniu,ale można tez mierzyć w trakcie dnia jeśli ma się odpoczynek bierny tj min 1h siedzenia wygodnie w fotelu...i wgl okazalo się,że za płytko go wkladałam więc pierwszy cykl zaczynam tj przyslowiowy żółtodziób,na blędach :)

Czyli na jaka głębokość trzeba ? :P

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png

Wysłany: 7 września 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakrecona o Boshe to dopiero tragedia stracic dzieciatko dzien przed terminem :( ehhhh smutne strasznie,a moja kumpela na pewno dobrze dbala o siebie ona ma juz dwojke dzieci takze wie co i jak.Tak jak mowisz nie ma co sie dolowac i zamartwiac bo to ze komus sie przytrafilo nie oznacza ze nam sie przytrafi :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczko dokładnie !
    Moja Mama straciła maluszka i musiała rodzic w 27 tygodniu , jeszcze jak była w ciąży przede mną 4 lata a później urodziła dwójkę zdrowych dzieci także wiesz . Będzie wszystko na pewno dobrze !

EV wtrace się kochana , mniej więcej jak poczujesz lekki opór to wystarczy

Ev lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra z takimi sytuacjami :/ ale trzeba wierzyć że u nas będzie wszystko dobrze.
    A mam pytanko. Jakich kosmetyków nie można używać w ciąży ? Bo czytałam na belly ze laski pisały ze nie można peelingow ? W poprzedniej ciąży używała w sumie wszystkiego co wczesniej szampon, zel, balsam i peeling. A jeszcze teraz trafiłam na jakiś dziwny artykul ze nawet szaponu zabraniaja :p

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 7 września 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera nie czytaj pierdol:)
    Pilingi można ale niektóre powodują uczulenie , ja raz tak dostałam w ciąży , odstawilam i juz . :) przeszło wszystko wiec po prostu obserwuj kochana swoja skore no ale to żeby kuzwa szapmony odradzać bo ciąża to juz głupota totalna ! :D
    Rybcia żyj jak zylas a wujek google do kosza :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 06:28

Biedroneczka29 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny co na zaparcia? Bo męczą mnie strasznie :/ Już kilka dni nie byłam w WC :(

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprobuj może na Ciebie podziała bo na mnie w ciąży nic na zaparcia nie działa ... Kefir , sok z czystych jabłek , koper włoski herbatka ,zwykle śliwki , suszone śliwki , spróbuj zjeść owsianke cos takiego na niektóre działa , kawa , siemie lniane itp nie pamietam na ta chwile, głowy nie mam niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2015, 10:20

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Sprobuj może na Ciebie podziała bo na mnie w ciąży nic na zaparcia nie działa ... Kefir , sok z czystych jabłek , koper włoski herbatka ,zwykle śliwki , suszone śliwki , spróbuj zjeść owsianke cos takiego na niektóre działa , kawa , siemie lniane itp nie pamietam na ta chwile, głowy nie mam niestety
    sprobuje wszystkiego, co musi podziałać, bo ileż można.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka powiedzcie jakie witaminy najlepiej łykać w pierwszym trymestrze?
    bo się udało!!! Dziś test sikaniec ładny i byłam robić betę:) wyniki będą dziś;) co możecie polecić?

Carmen1724, Biedroneczka29, Mordeczka lubią tę wiadomość

• ona. Autorytet

Wysłany: 8 września 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patkakrk wrote:
    Hejka powiedzcie jakie witaminy najlepiej łykać w pierwszym trymestrze?
    bo się udało!!! Dziś test sikaniec ładny i byłam robić betę:) wyniki będą dziś;) co możecie polecić?
    po pierwsze gratuluje :)

a po drugie mi gin w I trymestrze kazała tylko kwas foliowy lykac, dopiero od II witainy prenatalne sobie kupic

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
‹‹ 465 466 467 468 469 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ