X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj astoria ja to Ci nie powiem bo się nie orientuje. Poprzedni wózek miałam od szwagaierki a retaz pewnie też od niej wezmę nie wien jakiej fiemy ma tyle ze jest szary i fajny bo taki zgrabny

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria które na topie za mocno nie wiem bo nie patrzę na takie cos ale z nowszych fajnych mogę Ci polecić ten co My kupilismy Camarello Sevilla , jest mega zajebisty i będę każdemu polecac ! :D

Smerfetka oczywiście ze warto ! :) ale co jak co nameczylam się , wyplakalam i leczylam . Szpitale , leki i tysiące zł wydane ...

Co do mierzenia temperatury to ja trzeba mierzyć po przebudzeniu odrazu i nie wolno wstawać przed bo odrazu temperatura skacze i jest nie miarodajna , najlepiej mierzyć o stałej porze , max pol h w ta pol w ta można błędu pomiarowego zrobić ... W trakcie dnia się nie mierzy bo w dzień zawsze temperatura jest dużo wyższa ... Np jeżeli pracujesz na nocki to po przynajmniej 4 h snu zmierzyć odrazu po przebudzeniu . Najlepiej trzymać termometr pod puszka w zasięgu reki ...
    Mierzylam temperaturę dwa bite lata wiec ciut się znam na tym wszystkim. Hihi . :)

Carmen1724 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja za 7 dni mam mieć @ piersi mnie nie bolą,ale jak mąż je smyra odczuwam to nieco intensywniej i jak noszę koszulke to mi przeszkadza,bo sutki od razu sie robia na baczność,czy to jest własnie ta wrażliwość?

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no mam nadzieje ze spokój dziś będzie ! Chociaż na wszelki pakuje się do szpitala juz i nawet walizka niech leży w kacie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka22 wrote:
    no ja za 7 dni mam mieć @ piersi mnie nie bolą,ale jak mąż je smyra odczuwam to nieco intensywniej i jak noszę koszulke to mi przeszkadza,bo sutki od razu sie robia na baczność,czy to jest własnie ta wrażliwość?
    Kochana przede wszystkim kobieta każda ma inny organizm i inaczej reaguje wiec tez nie sugeruj się tym ze np. hera miała takie objawy ciazowe to i Ty bedziesz miała: P wiesz o co mi chodzi
    7 dni do okresu mówisz ?! Zleci kochana ino MiG: ) teraz dopiero mogą się zacząć pojawiać jakieś objawy na @ lub ich brak: D
    A nawet dopiero mogą być w terminie okresu:)
    Śluz masz zamiar sprawdzać ? :)

Życzę żeby u Ciebie było jak u Hery ze pierwszy cykl i się uda ! :D
    Wgle jakieś badania cos jakieś miałas robione ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona wiem,wiem że każdy organizm to inna księga :D nawet nie sugeruje się,bo tj rozmawiam z koleżankami,kiedyś jak miałam dostać okres to na tydzień przed bolały mnie peirsi masakrycznie,a teraz od jakiegoś roku piersi mnie ani razu nie bolaly przed okresem,ani w trakcie,jedyne co to odczuwam "sensacje" w jajnikach :) ... wiem,że zawsze przed okresem mam parcie na slodycze,teraz jakoś mnie nie ciągnie,a śluz mam kremowy w piatek się przestraszyłam bo na bieliźnie zoabczylam taki bialy "puszek" ze śluzu w dotyku był taki delikatny i to mnie zdziwiło

• Heathera Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka tak jak mówi zakrecona kazdy organizm jest inny. Bo mnie to piersi bolaly jak dotykalam a nie ze tylko byly wrażliwe. Wiem ze jest trudno ale się nie nakręcaj. Spokojnie nie doszukuj objawów tylko poczekaj na termin @ i zrób test z porannego moczu. Jak zajmiesz się czymś i nie będziesz myśleć to szybciej zleci :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj jakos tak zaczęlam sie nad tym zastanawiac,bo tak w tygodniu to nie mam czasu,pracuje po 9-10 h ciągle na nogach,umysl myśli o czym innym i jest skupiony na czym innym,tylko zastanowiły mnie objawy jakie mialam w trakcie tygodnia,nie zeby od razu doszukiwac sie objawów tylko tak po prostu gdzies tam mi się światelko zaświeciło :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka to śluz masz idealny wręcz książkowy ! :D

smerfetka22 lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka to trzymam kciuki za dwie kreseczki :)

smerfetka22 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany,naprawde?? no słowo daje tego sluzu az się przestraszyłam był czysty biały "puszek" bez zapachu ,nigdy czegos takiego nie mialam jak sie zbliżała @ to był sluz,ale żółtawy i taki no tylko delikatnie poplamione

co jeszcze zaobserwowałam dzisiaj się przytulałam z męzem i był az tak "gęsto" kremowo gdzie zazwyczaj przy końcówce cyklu jest suchutko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2015, 14:29

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka taki śluz jest idealny po owulacji:) wiec jak masz taki śluz to tylko się cieszyć .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    licze na 2 kreski,ale chyba sie przelicze :(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepiej nie licz ! Serio ... ja osobiście wychodzi z zalozenia i przy staraniach o dziecko 2 letnich się nauczylam , ze lepiej się Milo zaskoczyć niż przykro rozczarowac. Mimo wszystko życzę Ci ich :*

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakręcona masz racje,dlatego ja nie jestem cierpliwa i nie bede juz mierzyc tempki,skoncze tylko ten cykl

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka eeee no czemu mierzyć nie będziesz ? To akurat uważam jest dobra obserwacja chociażby owulacji:) wiesz co i jak mniej więcej

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opadł ze mnie zapał :(

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smerfetka eeeee no to jak ! Tak szybko się nie poddajemy :) głową do gory i działamy dalej , nie teraz to może następnym razem się uda. Dopiero co zaczelas wszystko ,kochana chcieć to moc ale nie odrazu OOo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 września 2015, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam rade ;)

• Asmee Autorytet

Wysłany: 6 września 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że ja po tym cyklu też nie mam ochoty na mierzenie temp. Dziwne wyniki, temp za niska jak na to, że już po terminie owulacji... Jutro idę badać progesteron i zobaczymy co się dzieje. Mam cichą nadzieję, że po prostu psuje mi się termometr, bo to aż nie możliwe.. nigdy mi tak nei skakała tempka ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 463 464 465 466 467 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ