X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona ostatnia prosta już przed Tobą ;) Troszkę Ci zazdroszczę :) Ale tylko troszkę :P
    Ja od października wracam na studia, został mi ostatni, szósty rok i bardzo chciałabym zakończyć już mimo dziecka i ciązy. Jak będzie dobre zdrowie to pewnie się uda ;)

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie , ze się uda . Ja szkole właśnie koncze tak samo teraz , ostatni semestr i jakoś dalam rade nawet latać z Anglii do Polski na zalkczenia :) chcieć to moc ! :D oczywiście jak ciąża zdrowa tak jak mówisz .

Ojj kochana niedługo Ty się doczekasz tego donoszenia , zleci . :)
    Nooo , końcówka ostatniej prostej hehe

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Na pewno ! Miałas infekcje ? Bo przy infekcjach i leczeniu ich taki śluz występuje najczęściej . Ja biorę luteine dopochwowo i zalewa mnie śluz wodnisty , nie raz się balam ze mi wody zaczynaja uciekać juz ale nie . Wiec spokojnie , śluz w ciąży może być przeróżny :)
    Oooo zazdroszcze dnia Kenia , Ja na ta chwile cala sobota zawalona robota w pokoju dla małego i kolo siebie a jutro jade do przyjaciela i jego zony coreczke ich zobaczyć bo urodziła się 2 miesiące temu a Ja nie miałam okazji jeszcze jej dojrzeć:)
    Co do ruchów to jeszcze trochę i poczujesz :) najwspanialsze uczucie na swiecie <3
    Coś zaczęło mi się dziać, a że nie miałam możliwości zobaczenia się z ginem to profilaktycznie wzięłam lactovaginal i, odpukać, jest dużo, dużo lepiej.
    Uspokoiłaś mnie trochę, bo też się zaczęłam bać, że może wody, albo nie wiadomo co to.
    Też mam dziś trochę roboty i jutro rano dla męża część zostanie, ale poza tym to odpoczynek :)
    Jak poczuję ruchy to chyba wtedy tak na prawdę dotrze do mnie, że ktoś mi tam w brzuchu mieszka <3

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Cześć Dziewczyny ;)
    Powróciłam z urlopu, było super, ale niestety szara rzeczywistość teraz...
    Wczoraj miałam też usg - z maluchem wszystko ok, ma już całe 2 cm :P
    Torbiel, która wszystkich tak martwiła sama pękła, bezobjawowo :P I spokój :)
    Teraz 28.09 genetyczne :)
    Super, że wszystko ok i że torbieli już nie ma :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, spójrzcie proszę na mój wykres.. bezowulacyjny?

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj sobie pospalam do 10 :p z reszta jak wszyscy u nas w domu. Dzisiaj musze w domu ogarnąć i się przygotować do tego panienskiego. A jutro też odpoczynek.
    Ona tez się nie mogę doczekkac ruchów bo wiem jakie to fajne chociaz czasem bolące :p
    Astoria super ze ta torbiel pekla przynajmniej juz się nie musisz o to martwic. A za szkole trzymam kciuki. Tak jak mowi zakrecona jak ktos chce i jest zdrowie to sir uda. U mnie na studiach na ostatnim roku dwie chodzily w ciazy i bylo ok. A ja za to poszlam na studia jak moj wiktor mial pol roku. Na pocztku bylo ciezko ale dalam rade :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera bolace czasem owszem ale to przy końcówce bo wczesniej to maluchy są za male żeby nas zbyt mocno dewastowac w środku: D
    Ona dokładnie było ze mną właśnie tak , ze jak poczulam ruchy dopiero zaczelam wierzyć w to wszystko: D i tak długo do mnie to docieralo

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee wrote:
    Hej dziewczyny, spójrzcie proszę na mój wykres.. bezowulacyjny?
    Na razie ciężko powiedzieć ale na ta chwile wygląda tak jakby miał być owulacyjny a nagle organizm się zbuntował i na nie . Musisz poczekać bo dopiero 16 dc a owulka może zrobi psikusa i będzie później .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Na razie ciężko powiedzieć ale na ta chwile wygląda tak jakby miał być owulacyjny a nagle organizm się zbuntował i na nie . Musisz poczekać bo dopiero 16 dc a owulka może zrobi psikusa i będzie później .
    też tak myślę. Jeszcze może przyjśc owulacja. Poczekaj kilka dni.

Heathera Ty chociaż wiesz czego się spodziewać, a ja nie i jakoś boję się, że na początku nie poznam, że to ruchy :(

ZakręconaOna mnie mogą i ruchy później boleć, byle by z Dzidzią było wszystko ok :) Do mnie niby dotarło jak zobaczyłam i usłyszałam serducho, a później zobaczyłam całe ciałko, ale te ruchy to będzie takie potwierdzenie, że na prawdę ktoś tam jest :)

Heathera lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 5 września 2015, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera dzięki ;) Myślę, że się uda :) U nas, z racji, że studia długie, aż 6 lat trwają, to na szóstym roku zawsze jest kilka ciężarnych i są nawet dla nich pewne udogodnienia, więc jestem dobrej myśli ;)

ZakręconaOna, Heathera lubią tę wiadomość

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe:)
    Pewnie ale spokojnie mowie , takie bolace to dużo dużo później odczujesz :) chociaż niektóre mamy dzieciaki oszczedzaja , mój mnie nie raz walnal tak w zebra ze dechu złapać nie mogłam haha albo schylic się nie mogę dość często bo kopytka swoje ma w moim żołądku miedzy cyckami dosłownie haha: D
    Ja tez jestem pierworodka a poznalam ruchy odrazu wiec spokojnie , uczucie inne od wszystkich. Na poczatku powinnas mieć rybkę pływająca w brzuszku taka , moja pojawiła się pierwsza po skończonym 14 tyg , później kolo 16 miałam pukanie delikatne takie a później kolo 18/19 juz miałam ruchy normalne ale oczywiscie nie takie jak pod koniec ciąży mam , duuuuuuuzo słabsze i delikatniwjsze bo dziecko za male jeszcze było na takie poważne ruchy:) Zależy tez od lozysk a bo jak ma się na przedniej ścianie amortyzuje ciut ruchy i słabiej się odczuwa te lżejsze jeszcze ale mimo przedniego Ja wcześnie ruchy czulam i dość mocno a teraz to juz wgle przez kurtke nie da się ich ukryć hahah
    Każda kobieta odczuwa inaczej , mam znajoma co jest w 20 tyg i nie miała żadnego ruchu przy łożysku na przedniej jeszcze wyczuwalnego a dzidzia zdrowa i ok wszystko:) czeka

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom dokładnie najpierw to taka rybka. Ja na poczatku nie bylam pewna czy to właśnie te ruchy czy cos w organizmie np gazy. Ale z czasem właśnie zaczęły być takie lekkie kopniaki wiec juz byłam pewna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 10:58

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie mój mały strasznie kopal jak samochodem gdzieś jechalam. A najfajniej to wlasnie jak się wypinal tak że gorka się robila na brzuchu:)

• ona. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uczucie jakby rybki mi się już teraz pojawia. 'i się zastanawiam czasami czy to to czy to jakieś gazy czy coś.

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:

Niby tak, ale u mnie nigdy nie była dalej niż 13dc. Eh, a może to ma związek z tym, że temp mierzę w różnych godzinach? Co prawda dozwolone 30min, ale raz w tą raz w drugą.. ;/ Sama nie wiem.. ten cykl zapowiadał się tak obiecująco, bo meża mam obok i nie ma problemu z <3 ;/

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee możliwe ze przez niedokładne mierzenie temperatury tez tak ten wykres malo zachecajaco wygląda a może organizm wplątał figielka i pozniejsza owulka będzie :) musisz teraz juz tylko czekać ze dwa tyg co los przyniesie:) trzymam kciuki z Oskarkiem:)
    Ona mogą to być pierwsze rybki chociaż troszkę wydaje mi się za wcześnie w 13 tyg ale każda kobieta jest inna wiec możliwe a mogą to być pracujące jelita , gazy:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Asmee możliwe ze przez niedokładne mierzenie temperatury tez tak ten wykres malo zachecajaco wygląda a może organizm wplątał figielka i pozniejsza owulka będzie :) musisz teraz juz tylko czekać ze dwa tyg co los przyniesie:) trzymam kciuki z Oskarkiem:)
    Ona mogą to być pierwsze rybki chociaż troszkę wydaje mi się za wcześnie w 13 tyg ale każda kobieta jest inna wiec możliwe a mogą to być pracujące jelita , gazy:)
    dlatego się nie nakręcam na nic i czekam spokojnie na dalszy rozwój sytuacji :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asme dokładnie nie przejmuj się bo to może być zły wynik pomiaru, nie ma co się dołowac niepotrzebnie :)

Ona poczekaj spokojnie i tak będziesz czuła szybciej niż ja :P

Kurcze a mnie co raz częściej coś na słodko się chce. I coś mam takie wrażenie że tym razem dziewczynka będzie :P
    I kurde strasznie dziwnie się męczę niby to początek ciąży, brzucha nie ma a ja sprzątałam pól godziny i musiałam poleżeć z 10 minut chociaż i dopiero znowu do sprzątania :/ Jeszcze musze pozmywac, odkurzyć, pranie wywiesić i zrobić ciasto na ten panieński, ale zatrudnię męża do pomocy i obiad najpierw zjem bo sobie zamówiłam z takiego baru z domowymi obiadami krupnik, kurczaka z frytkami, naleśniki i kompot bo sił nie mam obiadu zrobić bo jak nie zjem czegoś co 3 godziny to też słabo mi się robi...

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Asme dokładnie nie przejmuj się bo to może być zły wynik pomiaru, nie ma co się dołowac niepotrzebnie :)

Ona poczekaj spokojnie i tak będziesz czuła szybciej niż ja :P

Kurcze a mnie co raz częściej coś na słodko się chce. I coś mam takie wrażenie że tym razem dziewczynka będzie :P
    I kurde strasznie dziwnie się męczę niby to początek ciąży, brzucha nie ma a ja sprzątałam pól godziny i musiałam poleżeć z 10 minut chociaż i dopiero znowu do sprzątania :/ Jeszcze musze pozmywac, odkurzyć, pranie wywiesić i zrobić ciasto na ten panieński, ale zatrudnię męża do pomocy i obiad najpierw zjem bo sobie zamówiłam z takiego baru z domowymi obiadami krupnik, kurczaka z frytkami, naleśniki i kompot bo sił nie mam obiadu zrobić bo jak nie zjem czegoś co 3 godziny to też słabo mi się robi...
    Kochana Ja teraz w ciąży to pozeralam słodkie na poczatku i lubię nadal ale nie jem bo nie mogę:) a chlopiec jest ale życzę corci , parka to moje marzenie ! <3

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 5 września 2015, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe no ja coś czuję że będzie dziewczynka, ale w sumie bym chyba wolała chłopca, chociaż nie wiem co będzie to będzie dobrze :)

‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ