Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Zakręcona ostatnia prosta już przed Tobą
Troszkę Ci zazdroszczę
Ale tylko troszkę
Ja od października wracam na studia, został mi ostatni, szósty rok i bardzo chciałabym zakończyć już mimo dziecka i ciązy. Jak będzie dobre zdrowie to pewnie się uda -
Pewnie , ze się uda . Ja szkole właśnie koncze tak samo teraz , ostatni semestr i jakoś dalam rade nawet latać z Anglii do Polski na zalkczenia
chcieć to moc !
oczywiście jak ciąża zdrowa tak jak mówisz .
Ojj kochana niedługo Ty się doczekasz tego donoszenia , zleci .
Nooo , końcówka ostatniej prostej hehe -
ZakręconaOna wrote:Na pewno ! Miałas infekcje ? Bo przy infekcjach i leczeniu ich taki śluz występuje najczęściej . Ja biorę luteine dopochwowo i zalewa mnie śluz wodnisty , nie raz się balam ze mi wody zaczynaja uciekać juz ale nie . Wiec spokojnie , śluz w ciąży może być przeróżny
Oooo zazdroszcze dnia Kenia , Ja na ta chwile cala sobota zawalona robota w pokoju dla małego i kolo siebie a jutro jade do przyjaciela i jego zony coreczke ich zobaczyć bo urodziła się 2 miesiące temu a Ja nie miałam okazji jeszcze jej dojrzeć
Co do ruchów to jeszcze trochę i poczujesznajwspanialsze uczucie na swiecie
Uspokoiłaś mnie trochę, bo też się zaczęłam bać, że może wody, albo nie wiadomo co to.
Też mam dziś trochę roboty i jutro rano dla męża część zostanie, ale poza tym to odpoczynek
Jak poczuję ruchy to chyba wtedy tak na prawdę dotrze do mnie, że ktoś mi tam w brzuchu mieszka -
astoriaa wrote:Cześć Dziewczyny
Powróciłam z urlopu, było super, ale niestety szara rzeczywistość teraz...
Wczoraj miałam też usg - z maluchem wszystko ok, ma już całe 2 cm
Torbiel, która wszystkich tak martwiła sama pękła, bezobjawowoI spokój
Teraz 28.09 genetyczne -
A ja dzisiaj sobie pospalam do 10 :p z reszta jak wszyscy u nas w domu. Dzisiaj musze w domu ogarnąć i się przygotować do tego panienskiego. A jutro też odpoczynek.
Ona tez się nie mogę doczekkac ruchów bo wiem jakie to fajne chociaz czasem bolące :p
Astoria super ze ta torbiel pekla przynajmniej juz się nie musisz o to martwic. A za szkole trzymam kciuki. Tak jak mowi zakrecona jak ktos chce i jest zdrowie to sir uda. U mnie na studiach na ostatnim roku dwie chodzily w ciazy i bylo ok. A ja za to poszlam na studia jak moj wiktor mial pol roku. Na pocztku bylo ciezko ale dalam rade -
Hera bolace czasem owszem ale to przy końcówce bo wczesniej to maluchy są za male żeby nas zbyt mocno dewastowac w środku: D
Ona dokładnie było ze mną właśnie tak , ze jak poczulam ruchy dopiero zaczelam wierzyć w to wszystko: D i tak długo do mnie to docieralo -
Asmee wrote:Hej dziewczyny, spójrzcie proszę na mój wykres.. bezowulacyjny?
-
ZakręconaOna wrote:Na razie ciężko powiedzieć ale na ta chwile wygląda tak jakby miał być owulacyjny a nagle organizm się zbuntował i na nie . Musisz poczekać bo dopiero 16 dc a owulka może zrobi psikusa i będzie później .
Heathera Ty chociaż wiesz czego się spodziewać, a ja nie i jakoś boję się, że na początku nie poznam, że to ruchy
ZakręconaOna mnie mogą i ruchy później boleć, byle by z Dzidzią było wszystko okDo mnie niby dotarło jak zobaczyłam i usłyszałam serducho, a później zobaczyłam całe ciałko, ale te ruchy to będzie takie potwierdzenie, że na prawdę ktoś tam jest
Heathera lubi tę wiadomość
-
Hehe:)
Pewnie ale spokojnie mowie , takie bolace to dużo dużo później odczujeszchociaż niektóre mamy dzieciaki oszczedzaja , mój mnie nie raz walnal tak w zebra ze dechu złapać nie mogłam haha albo schylic się nie mogę dość często bo kopytka swoje ma w moim żołądku miedzy cyckami dosłownie haha: D
Ja tez jestem pierworodka a poznalam ruchy odrazu wiec spokojnie , uczucie inne od wszystkich. Na poczatku powinnas mieć rybkę pływająca w brzuszku taka , moja pojawiła się pierwsza po skończonym 14 tyg , później kolo 16 miałam pukanie delikatne takie a później kolo 18/19 juz miałam ruchy normalne ale oczywiscie nie takie jak pod koniec ciąży mam , duuuuuuuzo słabsze i delikatniwjsze bo dziecko za male jeszcze było na takie poważne ruchy:) Zależy tez od lozysk a bo jak ma się na przedniej ścianie amortyzuje ciut ruchy i słabiej się odczuwa te lżejsze jeszcze ale mimo przedniego Ja wcześnie ruchy czulam i dość mocno a teraz to juz wgle przez kurtke nie da się ich ukryć hahah
Każda kobieta odczuwa inaczej , mam znajoma co jest w 20 tyg i nie miała żadnego ruchu przy łożysku na przedniej jeszcze wyczuwalnego a dzidzia zdrowa i ok wszystko:) czeka -
Nom dokładnie najpierw to taka rybka. Ja na poczatku nie bylam pewna czy to właśnie te ruchy czy cos w organizmie np gazy. Ale z czasem właśnie zaczęły być takie lekkie kopniaki wiec juz byłam pewna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2015, 10:58
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
ZakręconaOna wrote:Na razie ciężko powiedzieć ale na ta chwile wygląda tak jakby miał być owulacyjny a nagle organizm się zbuntował i na nie . Musisz poczekać bo dopiero 16 dc a owulka może zrobi psikusa i będzie później .
Niby tak, ale u mnie nigdy nie była dalej niż 13dc. Eh, a może to ma związek z tym, że temp mierzę w różnych godzinach? Co prawda dozwolone 30min, ale raz w tą raz w drugą.. ;/ Sama nie wiem.. ten cykl zapowiadał się tak obiecująco, bo meża mam obok i nie ma problemu z;/
-
Asmee możliwe ze przez niedokładne mierzenie temperatury tez tak ten wykres malo zachecajaco wygląda a może organizm wplątał figielka i pozniejsza owulka będzie
musisz teraz juz tylko czekać ze dwa tyg co los przyniesie:) trzymam kciuki z Oskarkiem:)
Ona mogą to być pierwsze rybki chociaż troszkę wydaje mi się za wcześnie w 13 tyg ale każda kobieta jest inna wiec możliwe a mogą to być pracujące jelita , gazy:) -
ZakręconaOna wrote:Asmee możliwe ze przez niedokładne mierzenie temperatury tez tak ten wykres malo zachecajaco wygląda a może organizm wplątał figielka i pozniejsza owulka będzie
musisz teraz juz tylko czekać ze dwa tyg co los przyniesie:) trzymam kciuki z Oskarkiem:)
Ona mogą to być pierwsze rybki chociaż troszkę wydaje mi się za wcześnie w 13 tyg ale każda kobieta jest inna wiec możliwe a mogą to być pracujące jelita , gazy:)ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
Asme dokładnie nie przejmuj się bo to może być zły wynik pomiaru, nie ma co się dołowac niepotrzebnie
Ona poczekaj spokojnie i tak będziesz czuła szybciej niż ja
Kurcze a mnie co raz częściej coś na słodko się chce. I coś mam takie wrażenie że tym razem dziewczynka będzie
I kurde strasznie dziwnie się męczę niby to początek ciąży, brzucha nie ma a ja sprzątałam pól godziny i musiałam poleżeć z 10 minut chociaż i dopiero znowu do sprzątaniaJeszcze musze pozmywac, odkurzyć, pranie wywiesić i zrobić ciasto na ten panieński, ale zatrudnię męża do pomocy i obiad najpierw zjem bo sobie zamówiłam z takiego baru z domowymi obiadami krupnik, kurczaka z frytkami, naleśniki i kompot bo sił nie mam obiadu zrobić bo jak nie zjem czegoś co 3 godziny to też słabo mi się robi...
-
Heathera wrote:Asme dokładnie nie przejmuj się bo to może być zły wynik pomiaru, nie ma co się dołowac niepotrzebnie
Ona poczekaj spokojnie i tak będziesz czuła szybciej niż ja
Kurcze a mnie co raz częściej coś na słodko się chce. I coś mam takie wrażenie że tym razem dziewczynka będzie
I kurde strasznie dziwnie się męczę niby to początek ciąży, brzucha nie ma a ja sprzątałam pól godziny i musiałam poleżeć z 10 minut chociaż i dopiero znowu do sprzątaniaJeszcze musze pozmywac, odkurzyć, pranie wywiesić i zrobić ciasto na ten panieński, ale zatrudnię męża do pomocy i obiad najpierw zjem bo sobie zamówiłam z takiego baru z domowymi obiadami krupnik, kurczaka z frytkami, naleśniki i kompot bo sił nie mam obiadu zrobić bo jak nie zjem czegoś co 3 godziny to też słabo mi się robi...
a chlopiec jest ale życzę corci , parka to moje marzenie !