X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera na wszelki wypadek posiedz pod kocem a herbatka nie zaszkodzi . :)

Pewnie , chcieć to moc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:39

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom pod kocykiem z ciepłą herbatką jest dużo lepiej :) Hehe właśnie trafiłam na ten artykuł o tych kosmetykach co wcześniej czytałam http://dziecisawazne.pl/lista-kosmetykow-ktorych-warto-unikac-w-ciazy/ można się pośmiać :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co Wy myślicie na temat karmieniu piersią w mojej sytuacji?
    Ja planuję wracać na zajęcia 2 tygodnie po porodzie na 2 miesiące, potem będę cały czas z dzieckiem.
    Jak rano nakarmię około 5-6 to potem dopiero około 14:30-15.
    Myślicie, że to ma rację bytu?
    Czy od razu mleko modyfikowane?

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria ja na pewno na Twoim miejscu przynajmniej bym spróbowała bo jednak dobrze jest chociaż z pół roku pokarmić piersią. Nie będziesz miała możliwości żeby wyskoczyć w czasie zajęć na trochę żeby nakarmić ? jak nie to kup sobie dobry laktator i odciągaj w szkole i ktoś kto będzie pilnował Twoje dzieciatko będzie dawał z butelki Twoje mleko

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera mam za daleko niestety z domu do szkoły, więc pod moją nieobecność miałoby być karmione albo modyfikowanym, albo właśnie odciągniętym wcześniej jeśli się tak da...

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no to ja właśnie na Twoim miejscu bym spróbowała bo szkoda tak na od razu karmić modyfikowanym szczególnie że po 2 miesiącach będziesz non stop z dzieckiem

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale można przecież odciągnąć pokarm i przechowywać w tych specjalnych torebeczkach w lodowce i starczy na czas jak bedziesz w szkole to Mama nakarmić dziecko może a później juz cycek . Uważam , ze szkoła to nie koniec świata i możemy sobie poradzić ze wszystkim:) damy radke tylko musimy śpiąc się i chcieć.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie chęci najważniejsze :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, dla mnie to się wydaje skomplikowane i trudne wszystko w tej chwili ;)
    Mam nietypowe studia, mam zajęcia w szpitalu, badam pacjentów itd itp...
    Ale wierzę, że da się to jakoś zorganizować ;)

Tylko czy będę miała tyle mleka, żeby dzieciaka nakarmić i jeszcze mu naszykować na moją nieobecność...

Pierwsza ciąża to kurcze same niewiadome :D

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria na pewno bedziesz miała:) musisz tylko pobudzać laktacje a będzie na pewno dobrze wszystko . No Astoria dla mnie tez to wszystko nowe ale jakoś realnie próbuje patrzeć:) nasikamy cycuchami do torebek i uczyć się pojdziemy na parę h: P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak zakręcona mówi trzeba pobudzać laktację czyli jak najwięcej przystawiać i odciągać. Może teraz wydawać się skomplikowane ale jak urodzisz to wszystko się rozjaśni :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam już dość tych snów dziwnych:/ dzisiaj śniła mi sie moja babcia ktróa niedawno zmarła tzn że ona żyła ale że dziwnie się zachowywała i rodziców nie słuchała (w realu moi rodzice się nią zajmowali na starość) i rodzice wymyślili że trzeba ją nastraszyć i udawaliśmy że idziemy do lasu w nocy ją powiesić czaicie? I jeszcze mieliśmy takie dziwne kijki z drewnianymi tabliczkami z hasłami i je też mieliśmy na drzewach wieszać. Aż się obudziłam w środku nocy :/
    A później znowu byłam u rodziców już w ciąży. jakiś ok 30 tygodnia i gdzieś wyczytałam że jeśli się chce mieć bezbolesny poród to trzeba do wanny wody wejść i samemu urodzić i że najlepiej ok 30 tygodnia. i ja głupia weszłam do tej wanny jakoś tam w środku się otworzyłam i wyjęłam dziecko i dopiero do mnie dotarło ze to za wcześnie i najpierw ten dzieciaczek oczy miał zamknięte i myślałam że nie żyje ale na szczęście otworzył...
    Niby wiem że to tylko sny i dziwne przez hormony ale jednak :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie , są herbatki na laktacje , piwko raz w tyg pol ale nie karmić po nim ok 3 h żeby wyparowalo ze tak powiem i wysiusialo z nas ono pobudza mocno laktacje tak moja lekarka mówiła ostatnio ginekolog plus zwykłą taka w przychodni a przede wszystkim właśnie , częste odciąganie i przystawianie malucha pobudza ja bardzo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera ja pitole ! To juz chore sny dzisiaj mialas , mega chore !!
    Boisz się chyba przedwczesnego porodu i stad takie sny itp .
    Na pewno urodzisz wtedy kiedy trzeba , spokojnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem czego się boję ciągle jakieś inne złe sny mam na inny temat :P Ale chyba bardziej wystraszył mnie ten sen z babcią bo ja się boję duchów, zmarłych itd nawet jeśli chodzi o najbliższych

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera takie dziwaczne sny są objawem ciąży, wiesz? :P
    Mi na przykład przez kilka tygodni śniło się, że uprawiam seks z różnymi moimi znajomymi facetami :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Hera takie dziwaczne sny są objawem ciąży, wiesz? :P
    Mi na przykład przez kilka tygodni śniło się, że uprawiam seks z różnymi moimi znajomymi facetami :P
    hehe :P wiem że to objaw ciąży tylko mam dość już ich bo wszystkie są takie tragiczne i złe:/ Wolałabym mieć takie jak Ty hehe :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski Ja miałam dwa razy sen ze uprawiałam seks z mężczyzna innym i najczęściej był to mój były: o: /
    A takto wieczne sny o tym , ze mój D mnie zdradza ! O rany jak to chujowo działało na moja psychikę mowie Wam . Potrafilam wstać i płakać a mój mis nie wiedział o co chodzi.
    Powiem Wam ze chyba kazda kobieta ma takie dziwaczne sny w ciąży haha moje znajome z forum nie forum same to potwierdzaja: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, najgorzej jak człowiek właśnie do głowy weźmie :/ Po prostu trzeba to przetrwać :P

• Asmee Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio śpię całkiem nieźle, za to mój któregoś dnia obudził się totalnie wściekły na mnie. Wyzywał wyzywał i w końcu jak do niego dotarło, że to był sen, sam z siebie się śmiał.

Heathera lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ