X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera na wszelki wypadek posiedz pod kocem a herbatka nie zaszkodzi . :)

Pewnie , chcieć to moc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 września 2015, 11:39

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nom pod kocykiem z ciepłą herbatką jest dużo lepiej :) Hehe właśnie trafiłam na ten artykuł o tych kosmetykach co wcześniej czytałam http://dziecisawazne.pl/lista-kosmetykow-ktorych-warto-unikac-w-ciazy/ można się pośmiać :P

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co Wy myślicie na temat karmieniu piersią w mojej sytuacji?
    Ja planuję wracać na zajęcia 2 tygodnie po porodzie na 2 miesiące, potem będę cały czas z dzieckiem.
    Jak rano nakarmię około 5-6 to potem dopiero około 14:30-15.
    Myślicie, że to ma rację bytu?
    Czy od razu mleko modyfikowane?

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria ja na pewno na Twoim miejscu przynajmniej bym spróbowała bo jednak dobrze jest chociaż z pół roku pokarmić piersią. Nie będziesz miała możliwości żeby wyskoczyć w czasie zajęć na trochę żeby nakarmić ? jak nie to kup sobie dobry laktator i odciągaj w szkole i ktoś kto będzie pilnował Twoje dzieciatko będzie dawał z butelki Twoje mleko

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera mam za daleko niestety z domu do szkoły, więc pod moją nieobecność miałoby być karmione albo modyfikowanym, albo właśnie odciągniętym wcześniej jeśli się tak da...

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aha no to ja właśnie na Twoim miejscu bym spróbowała bo szkoda tak na od razu karmić modyfikowanym szczególnie że po 2 miesiącach będziesz non stop z dzieckiem

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale można przecież odciągnąć pokarm i przechowywać w tych specjalnych torebeczkach w lodowce i starczy na czas jak bedziesz w szkole to Mama nakarmić dziecko może a później juz cycek . Uważam , ze szkoła to nie koniec świata i możemy sobie poradzić ze wszystkim:) damy radke tylko musimy śpiąc się i chcieć.

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie chęci najważniejsze :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, dla mnie to się wydaje skomplikowane i trudne wszystko w tej chwili ;)
    Mam nietypowe studia, mam zajęcia w szpitalu, badam pacjentów itd itp...
    Ale wierzę, że da się to jakoś zorganizować ;)

Tylko czy będę miała tyle mleka, żeby dzieciaka nakarmić i jeszcze mu naszykować na moją nieobecność...

Pierwsza ciąża to kurcze same niewiadome :D

7470gov3xicgdrhg.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Astoria na pewno bedziesz miała:) musisz tylko pobudzać laktacje a będzie na pewno dobrze wszystko . No Astoria dla mnie tez to wszystko nowe ale jakoś realnie próbuje patrzeć:) nasikamy cycuchami do torebek i uczyć się pojdziemy na parę h: P

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie tak jak zakręcona mówi trzeba pobudzać laktację czyli jak najwięcej przystawiać i odciągać. Może teraz wydawać się skomplikowane ale jak urodzisz to wszystko się rozjaśni :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

• Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a ja mam już dość tych snów dziwnych:/ dzisiaj śniła mi sie moja babcia ktróa niedawno zmarła tzn że ona żyła ale że dziwnie się zachowywała i rodziców nie słuchała (w realu moi rodzice się nią zajmowali na starość) i rodzice wymyślili że trzeba ją nastraszyć i udawaliśmy że idziemy do lasu w nocy ją powiesić czaicie? I jeszcze mieliśmy takie dziwne kijki z drewnianymi tabliczkami z hasłami i je też mieliśmy na drzewach wieszać. Aż się obudziłam w środku nocy :/
    A później znowu byłam u rodziców już w ciąży. jakiś ok 30 tygodnia i gdzieś wyczytałam że jeśli się chce mieć bezbolesny poród to trzeba do wanny wody wejść i samemu urodzić i że najlepiej ok 30 tygodnia. i ja głupia weszłam do tej wanny jakoś tam w środku się otworzyłam i wyjęłam dziecko i dopiero do mnie dotarło ze to za wcześnie i najpierw ten dzieciaczek oczy miał zamknięte i myślałam że nie żyje ale na szczęście otworzył...
    Niby wiem że to tylko sny i dziwne przez hormony ale jednak :/

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No pewnie , są herbatki na laktacje , piwko raz w tyg pol ale nie karmić po nim ok 3 h żeby wyparowalo ze tak powiem i wysiusialo z nas ono pobudza mocno laktacje tak moja lekarka mówiła ostatnio ginekolog plus zwykłą taka w przychodni a przede wszystkim właśnie , częste odciąganie i przystawianie malucha pobudza ja bardzo:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera ja pitole ! To juz chore sny dzisiaj mialas , mega chore !!
    Boisz się chyba przedwczesnego porodu i stad takie sny itp .
    Na pewno urodzisz wtedy kiedy trzeba , spokojnie:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już sama nie wiem czego się boję ciągle jakieś inne złe sny mam na inny temat :P Ale chyba bardziej wystraszył mnie ten sen z babcią bo ja się boję duchów, zmarłych itd nawet jeśli chodzi o najbliższych

• astoriaa Ekspertka

Wysłany: 10 września 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera takie dziwaczne sny są objawem ciąży, wiesz? :P
    Mi na przykład przez kilka tygodni śniło się, że uprawiam seks z różnymi moimi znajomymi facetami :P

7470gov3xicgdrhg.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    astoriaa wrote:
    Hera takie dziwaczne sny są objawem ciąży, wiesz? :P
    Mi na przykład przez kilka tygodni śniło się, że uprawiam seks z różnymi moimi znajomymi facetami :P
    hehe :P wiem że to objaw ciąży tylko mam dość już ich bo wszystkie są takie tragiczne i złe:/ Wolałabym mieć takie jak Ty hehe :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski Ja miałam dwa razy sen ze uprawiałam seks z mężczyzna innym i najczęściej był to mój były: o: /
    A takto wieczne sny o tym , ze mój D mnie zdradza ! O rany jak to chujowo działało na moja psychikę mowie Wam . Potrafilam wstać i płakać a mój mis nie wiedział o co chodzi.
    Powiem Wam ze chyba kazda kobieta ma takie dziwaczne sny w ciąży haha moje znajome z forum nie forum same to potwierdzaja: D

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Masakra, najgorzej jak człowiek właśnie do głowy weźmie :/ Po prostu trzeba to przetrwać :P

• Asmee Autorytet

Wysłany: 10 września 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio śpię całkiem nieźle, za to mój któregoś dnia obudził się totalnie wściekły na mnie. Wyzywał wyzywał i w końcu jak do niego dotarło, że to był sen, sam z siebie się śmiał.

Heathera lubi tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
‹‹ 470 471 472 473 474 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ