Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a co Wy myślicie na temat karmieniu piersią w mojej sytuacji?
Ja planuję wracać na zajęcia 2 tygodnie po porodzie na 2 miesiące, potem będę cały czas z dzieckiem.
Jak rano nakarmię około 5-6 to potem dopiero około 14:30-15.
Myślicie, że to ma rację bytu?
Czy od razu mleko modyfikowane? -
Astoria ja na pewno na Twoim miejscu przynajmniej bym spróbowała bo jednak dobrze jest chociaż z pół roku pokarmić piersią. Nie będziesz miała możliwości żeby wyskoczyć w czasie zajęć na trochę żeby nakarmić ? jak nie to kup sobie dobry laktator i odciągaj w szkole i ktoś kto będzie pilnował Twoje dzieciatko będzie dawał z butelki Twoje mleko
-
Ale można przecież odciągnąć pokarm i przechowywać w tych specjalnych torebeczkach w lodowce i starczy na czas jak bedziesz w szkole to Mama nakarmić dziecko może a później juz cycek . Uważam , ze szkoła to nie koniec świata i możemy sobie poradzić ze wszystkim:) damy radke tylko musimy śpiąc się i chcieć.
-
Wiecie, dla mnie to się wydaje skomplikowane i trudne wszystko w tej chwili
Mam nietypowe studia, mam zajęcia w szpitalu, badam pacjentów itd itp...
Ale wierzę, że da się to jakoś zorganizować
Tylko czy będę miała tyle mleka, żeby dzieciaka nakarmić i jeszcze mu naszykować na moją nieobecność...
Pierwsza ciąża to kurcze same niewiadome -
No a ja mam już dość tych snów dziwnych:/ dzisiaj śniła mi sie moja babcia ktróa niedawno zmarła tzn że ona żyła ale że dziwnie się zachowywała i rodziców nie słuchała (w realu moi rodzice się nią zajmowali na starość) i rodzice wymyślili że trzeba ją nastraszyć i udawaliśmy że idziemy do lasu w nocy ją powiesić czaicie? I jeszcze mieliśmy takie dziwne kijki z drewnianymi tabliczkami z hasłami i je też mieliśmy na drzewach wieszać. Aż się obudziłam w środku nocy
A później znowu byłam u rodziców już w ciąży. jakiś ok 30 tygodnia i gdzieś wyczytałam że jeśli się chce mieć bezbolesny poród to trzeba do wanny wody wejść i samemu urodzić i że najlepiej ok 30 tygodnia. i ja głupia weszłam do tej wanny jakoś tam w środku się otworzyłam i wyjęłam dziecko i dopiero do mnie dotarło ze to za wcześnie i najpierw ten dzieciaczek oczy miał zamknięte i myślałam że nie żyje ale na szczęście otworzył...
Niby wiem że to tylko sny i dziwne przez hormony ale jednak -
No pewnie , są herbatki na laktacje , piwko raz w tyg pol ale nie karmić po nim ok 3 h żeby wyparowalo ze tak powiem i wysiusialo z nas ono pobudza mocno laktacje tak moja lekarka mówiła ostatnio ginekolog plus zwykłą taka w przychodni a przede wszystkim właśnie , częste odciąganie i przystawianie malucha pobudza ja bardzo:)
-
astoriaa wrote:Hera takie dziwaczne sny są objawem ciąży, wiesz?
Mi na przykład przez kilka tygodni śniło się, że uprawiam seks z różnymi moimi znajomymi facetamiwiem że to objaw ciąży tylko mam dość już ich bo wszystkie są takie tragiczne i złe:/ Wolałabym mieć takie jak Ty hehe
-
Laski Ja miałam dwa razy sen ze uprawiałam seks z mężczyzna innym i najczęściej był to mój były: o: /
A takto wieczne sny o tym , ze mój D mnie zdradza ! O rany jak to chujowo działało na moja psychikę mowie Wam . Potrafilam wstać i płakać a mój mis nie wiedział o co chodzi.
Powiem Wam ze chyba kazda kobieta ma takie dziwaczne sny w ciąży haha moje znajome z forum nie forum same to potwierdzaja: D