Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Heathera wrote:No niestety musiałam pocieszyć się wafelkiem czekoladowym.
Hehe to trzymaj garść <cuksòw>
A no widzisz , chociaż się czymś pocieszylas no: p
Ja kuzwa mam mega ochotę od dwóch dni na cos ale nie wiem na co zupełnie: (
astoriaa lubi tę wiadomość
-
To lec cukierki zawsze spoko a mam pytanie do ciężarnych czy wszystkie z was robiły albo będą robić usg genetyczne. Bo wyczytałam że ona jest wskazane bardziej dla takich kobiet np po 30. I podejrzewam że u nas żeby takie zrobić to trzeba prywatnie za kasę bo żadna z moich koleżanek ani w rodzinie nikt takiego nie miał robionego. I się zastanawiam czy w takim wypadku zapłacić i zrobić te usg ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 18:52
-
Heathera wrote:To lec cukierki zawsze spoko a mam pytanie do ciężarnych czy wszystkie z was robiły albo będą robić usg genetyczne. Bo wyczytałam że ona jest wskazane bardziej dla takich kobiet np po 30. I podejrzewam że u nas żeby takie zrobić to trzeba prywatnie za kasę bo żadna z moich koleżanek ani w rodzinie nikt takiego nie miał robionego. I się zastanawiam czy w takim wypadku zapłacić i zrobić te usg ?
Jeżeli w rodzinie nie ma żadnych genetycznych problemów to musisz płacić za badanie a jeśli są tak jak u mojej znajomej były ( 25 l) to dali jej skierowanie i za darmo miała badanie.
Pierwsze się robi do 13t6 d bodajże o ile pamietam od 11t6 dni lub 10t6 d... ja osobiście byłam właśnie w 13t6d .
Drugie 19t0 d do 21t6d
Trzecie 30t0d -34t0d.
Ja miałam wszystkie i za każde placilam , w UK za drugie nie placilam bo tam darmowe są . Ale robilam je najpierw w Pl wiec placilam za każde:)
Wiesz Ja wychodze z założenia ze lepiej zrobić bo tu chodzi o dzieciątko , mojej tej znajomej wyszło ze dzieciaszek nie ma kości w rączce lewej od łokcia do nadkarstka i 3 paluszki ma tylko . Wiadomo nie ma co w ten sposób patrzeć na to ale lepiej się sprawdzić , genetyczne teraz każdy PRAWIE ROBI.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 września 2015, 19:07
-
Są lekarze jeszcze którzy dają właśnie młodym skierowania bo maja uprawnienia do tego USG ale malo takich jest . Testy pappa najczęściej się robi tylko wtedy jak cos jest nie tak , jak wychodzi NT ( przeziernosc karkowa ) źle to kierują na pappe jak jest ok to żadnej potrzeby nie ma
-
No właśnie też myślę żeby iść. U nas właśnie nie jest to popularne. Kogo pytam to nikt nic o tym nie słyszał i nie robił. Ja to skierowania nie dostane bo właśnie u mnie w rodzinie nie ma takich przypadków. Muszę jakiegoś gina prywatnie poszukać który takie robi
-
ZakręconaOna wrote:Poszukaj typowo w genetyce co się zna właśnie . Ja od swojej ginekolog tez nie dostalam skierowania niestety /stety .
-
Synek poszedł spać, mąż z kolegą w garażu przy czymś się grzebią a ja oglądam m jak miłość
Zakręcona nooo poszukam, w sumie w mieście obok może coś być
A to nasze weselne wykrętasy: http://zapodaj.net/00a6fc31f6118.jpg.htmlBiedroneczka29, ona. lubią tę wiadomość