Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
Hera ja dostałam skierowanie bez gadania.
Z tego co wiem, to każdej kobiecie w Polsce należą się 3 takie badania, po jednym na trymestr. Ja chodzę na nfz, więc mam wszystko za darmo.
Tylko testu pappa nie robię, bo 1.jestem jeszcze młoda 2.kosztuje 2 tys 3.moim zdaniem nic nie wnosi
Niektórych lekarze prowadzący sami wykonują to badanie, moja niestety nie wykonuje, dlatego mam skierowanie do specjalnej babki od tego.
Trochę mnie dziwi, że nie u wszystkich to robią. A kiedy teraz masz wizytę Hera? -
Astoria tez jak miałam robić pierwsze dziwilo mnie ale większość w moim otoczeniu nie dostała skierowania na to badanie niestety , właśnie bo nie ma ginekolog uprawnień a większość tłumaczy tym , ze jak w rodzinie zdrowi to nie mogą dac .
Moja nie chciała dac mimo , ze na NFZ byłam no ale jak widać co lekarz to opinia i metoda jego . -
astoriaa wrote:Wiecie co... Tak mi teraz przychodzi do głowy, że może dostałam skierowanie ze względu na to, że mam ciążę o 2 tyg młodszą niż z OM wynika?
Albo dlatego, ze miałam tą torbiel?
Nie wiem już sama... -
astoriaa wrote:Hera ja dostałam skierowanie bez gadania.
Z tego co wiem, to każdej kobiecie w Polsce należą się 3 takie badania, po jednym na trymestr. Ja chodzę na nfz, więc mam wszystko za darmo.
Tylko testu pappa nie robię, bo 1.jestem jeszcze młoda 2.kosztuje 2 tys 3.moim zdaniem nic nie wnosi
Niektórych lekarze prowadzący sami wykonują to badanie, moja niestety nie wykonuje, dlatego mam skierowanie do specjalnej babki od tego.
Trochę mnie dziwi, że nie u wszystkich to robią. A kiedy teraz masz wizytę Hera? -
Ja się za bardzo tym nie interesowalam ale moja znajoma robiła testy pappa na NFZ a pytala lekarza przy mnie nawet ile kosztuje taki test prywatnie to powiedział jej ze ponad 2 tys , może i miał na myśli również jakieś inne w tym i powiedział całość . Na szczęście nie musialam się zaglebiac w temat ...
-
Łódź
Są ceny różne , od 220 do nawet najdroższy znalazlam 500 , odrobinę ponad.
Najwidoczniej są miejsca w których jest drozej niż w samej stolicy ...
Ja się tym nie interesuje i nie interesowałam . Znalazłam z mojej miejscowosci ceny badan i tyle , ciężką debata widzę weszła w tym temacie .Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 08:23
-
Heathera wrote:To lec cukierki zawsze spoko a mam pytanie do ciężarnych czy wszystkie z was robiły albo będą robić usg genetyczne. Bo wyczytałam że ona jest wskazane bardziej dla takich kobiet np po 30. I podejrzewam że u nas żeby takie zrobić to trzeba prywatnie za kasę bo żadna z moich koleżanek ani w rodzinie nikt takiego nie miał robionego. I się zastanawiam czy w takim wypadku zapłacić i zrobić te usg ?madzia2526 wrote:astoriaa test pappa kosztuje około 250 zł- coś musiało ci się pomieszać...
-
madzia2526 wrote:A ta cena 500 nie jest w pakiecie z usg albo z wizytą, opisem wyniku?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2015, 09:49