Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
palma wrote:ja się zastanawiam od rana czy powinnam brać dzis progesteron (orgametril), nie mam pewności ze owulacja juz byla a jak wiadomo te leki zahamują mi ją. Jak myślicie?
Jedynie leki które są z dodatkiem tylko progesteronu a nie w wiekszosci skladajaxe się z niego tak jak luteina , duphaston itp ...
Ja np. Duphaston bralam od 16 dc , nie wiedziałam ze uda się z naturalna owulacja bo nawet po clo zdarzało się , ze nie miałam ... A w 23 dc dostałam owulację i nic mi nie zahamowalopalma lubi tę wiadomość
-
palma wrote:ZakręconaOna dziękuję bardzo :* wiem ze orgametrilu nie wolno zazywac w ciazy bo moze uszkodzic plod i gdzies w glowie mam mysli co sie stanie jak dzis to wezme a np zafasolkowalam...
Wiesz co jeżeli nie można brać w ciąży to lepiej zadzwon do lekarza się upewnij . Wiesz wiele leków nie można w ciąży , alkoholu wiadomo , narkotyków itp a kobieta jak nie wie ze w ciąży jest i dowiaduje się o niej w 2 miesiącu praktycznie i nic się nie dzieje . Dziecko do ok 5 tyg ciąży nie ciągnie z ciebie składników żadnych wiec bezpieczniej ale do lekarza zadzwonic warto:) -
nick nieaktualny
-
Asmee wrote:Dziewczyny, zastanawiam się.. czy taki spadek temp jak u mnie dziś jest normalny? Cały dzień mam taką niską temperaturę..
ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
JA też w ustach mierzyłam. Przestałam jak gdzieś właśnie po wizycie pierwszej. Teraz tylko ostatnią temp czasem wpiszę, żeby wykres jakoś wyglądał
Ja latałam od początku po 3-4 razy w nocy. To była pierwsza taka noc, ale nie nastawiam się na kolejną taką.. -
Asmee w ustach możesz , gorzej w pochwie:)
Ona a bo jakos zatykal mi się nos ciągle , cala ciążę mam problem z zatokami ( gdzie przed ciąża wszystko malinka) , raz za zimno raz za gorąco ...
Jeszcze mojej siostry telefon zwariowal ... Miała ustawiony budzik na 5 rano bo na 7:10 jechala na zajęcia do szkoły ... Budzik zadzwonił Ja Ja budze a ona tak ciężko wstawala ze szok , w końcu 2 h minęły które ja budzilam co jakiś czas , poszlam siusiu , patrzę na jej telefon mowie eeee 8:19 i ciemno na dworzu ? Niemożliwe ! Patrzę na tablet i mój telefon a tam 3:39. .. Mowie pięknie ! I poszlam spać nastawiajac swój budzik na 5 , masakra , od 1 jakoś ja do szkoły budzilam przez pogięty telefon a poszlysmy spać ok. 23/23:30 wiec nie pospala za dużo: D