X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczko zycze Ci tego z calego serca wiem jak czekasz na ta info :) juz czas najwyzszy abysmy sie dowiedzialy :) mi teraz tak wypadlo ze mam w pazdzierniku wizyte w szpitalu i u mojej prywatnie i licze ze w szpitalu gin mi powie a moja 10 dni pozniej potwierdzi hahaha :) oby oby :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obyś tak miała :)
    Jeśli nie pokaże teraz na wizycie co ma między nogami to zapisze się prywatnie :)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie ;) Zarodek jest malusi, że ledwo co go widać na usg. Taki sobie zalążek maleńki - ale jest! <3 Następna wizyta za miesiąc.. a do tego czasu mam zrobić jeszcze raz betę i kilka badań.

Zastanawiam się czy jeśli robiłam TSH i toksoplazmozę w maju, to muszę je robić ponownie? oO

Ev, ona. lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dołączam do grona młodych staraczek ;) 22 lata, 2 miesiące po ślubie i po pierwszym cyklu raczej nieudanych starań.

Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi ;)
  • Ev Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka wrote:
    Hej, dołączam do grona młodych staraczek ;) 22 lata, 2 miesiące po ślubie i po pierwszym cyklu raczej nieudanych starań.

Witaj :)) No to mamy sporo wspólnego , mam 23 lata tez jesteś ponad 2 miesiące po ślubie i tez 2 cykl starań za nami :) .

jamajka lubi tę wiadomość

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • Olimpka Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki również dołączam do was! :)
    Niestety u nas aż rok starań i nic.. wiec musimy zabierać się za jakieś badania bo to nie jest normalne :(

• Ev Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpka wrote:
    Hej dziewczynki również dołączam do was! :)
    Niestety u nas aż rok starań i nic.. wiec musimy zabierać się za jakieś badania bo to nie jest normalne :(

Witamy :) no było by najlepiej dla Was zacząć robić badania itp . Będzie dobrze ! :)

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png

Wysłany: 29 września 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny i zycze Wam owocnych starań :)

Asmee pójdziesz na kolejna wizytę to już zobaczysz machające raczki i nóżki :)

Mordeczko moje dziecię nie chce pokazać na prywatnych wizytach tez :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • jamajka Ekspertka

Wysłany: 29 września 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planuję zrobić badania hormonów już teraz, mimo, że lekarz zapewnia że wszystko wygląda książkowo ;) przezorny zawsze ubezpieczony.
    Już nie mogę doczekać się II kresek!

Podobno już urodziłam... Przynajmniej karta ciąży tak twierdzi ;)
  • Ev Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamajka wrote:
    Ja planuję zrobić badania hormonów już teraz, mimo, że lekarz zapewnia że wszystko wygląda książkowo ;) przezorny zawsze ubezpieczony.
    Już nie mogę doczekać się II kresek!

Ja tez jestem pod kontrola lekarza i na lekach normujących :)

Zycze ci abyś mogła sie prędko radować !:))

8599yx8d9t871y8x.png
    eoc93ew1yklyxdn4.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamajka hej:)
    Hera daj kako :) mniam mniam
    Ja od ok trzech godzin sraczka . :-/ Zjadlam wu zetke i mnie po niej pociagnelo , mam nadzieje ze to po niej a nie te przedporodowe czyszczenia bo dziś mi chyba kawałek czopa odpadł ... I kropkę krwi miałam na wkładce

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo witam 'nowe' dziewczyny! :)

jamajka, ja też się nie mogłam długo doprosić skierowania na badania. W końcu poszłam na własną rękę i zrobiłam TSH, FSH, prolaktyne, progesteron i estradiol. Ważne, żeby zrobić w odpowiednich dniach cyklu. :)

Jak tak teraz czytam, przy tak krótkich staraniach nie ma sensu się badać od razu.. tylko wydasz kasę - dużo kasy. Kochana, brałaś wcześniej tabletki anty, leczyłaś się na coś (tarczyca)?

Za takie badania powinna się wziąć Olimpka, na pewno nie zaszkodzą.. a rok starań już podchodzi pod leczenie niepłodności niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 września 2015, 19:07

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Olimpka Znajoma

Wysłany: 29 września 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziewczyny rozpisały :D
    Ja już połowę podstawowych badań zrobiłam teraz reszta :D
    A później biorę się za mojego chłopa ;p

Wysłany: 29 września 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakręcona już coraz bliżej :) :)

Sofija <3
    201602294556.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny. ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Asmee Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, że tak się podświadomie stresowałam dzisiejszą wizytą, że niewiele z niej pamiętam ;D TŻ dostał zdjęcie usg MMSem i w odpowiedzi mi napisał tylko 'o kurwa'. No cóż, dziwny sposób wyrażania emocji.. taki polski.

Heathera, ZakręconaOna lubią tę wiadomość

uwo9gov3ad3vq34d.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :) Ja myślę tak samo jak Asmee, że na początku nie ma co robić badań. Inaczej w przypadku Olimpki. Trzymam kciuki żeby się szybko Wam udało :)

Mordeczka hehe to Twój dzieciaczek niespodziankę chce zrobić albo taki wstydliwy :)

Asmee i super że jest zarodek i wszystko ok :) Z tymi badaniami to najlepiej żebyś gina się spytała. U mnie np jak w pierwszej ciąży robiłam toxo to teraz kazał mi zrobić na toxo ale tylko ten jeden czynnik (nie pamiętam nazwy, ale ogólnie się robi dwa wskaźniki)

Zakręcona jeju ale Ty to się masz z tymi problemami :/ Nooo oby to od tej wuzetki.
    Masz <kakao> na pocieszenie

Mi głowa przeszła, po spaniu wzięłam prysznic i teraz herbatkę z cytryną pije, ale humor dalej kiepski. Maż znowu do późna w pracy na szczęście dzwonił i trochę udało mu się mnie rozśmieszyć :)

Zaraz idę synka wykąpać i położyć spać tzn standardowo bajkę przeczytać. Ostatnio w bibliotece jak byliśmy to świetną trafiłam "Kubuś ma siostrzyczkę" Genialna jest bo tam ten kubus jest zazdrosny i zły ze rodzice siostra się zajmują i psoci a rodzice mu tłumaczą co i jak. I później jeszcze na końcu jest takie jakby wprowadzenie do rozmowy tzn pytania a dziecko odpowiada np gdy mam karmi siostrę czuję: ... hehe taka bardzo pouczająca myślę że go trochę oswoi z myślą o rodzeństwie :)

A później będą moje seriale i może batonika zjem ostatnio mam jakąś fazę na snickersy i będę na męża czekać

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • Mordeczka Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asmee no dość dziwnie zareagował. :)
    Heathera no mm nadzieję że teraz się dowiem ;)

Gabrysia 5.02.2016 ❤
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mordeczka życzę Ci tego :) Już będziesz mogła nad imieniem się zastanowić i mówić do brzucha po imieniu :)

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera a no końcówka mnie na prawdę miażdży

Heathera lubi tę wiadomość

de7e166350.png

b2727090e5.png
‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ