X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
Odpowiedz

Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!

Oceń ten wątek:
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejj kurde :/ Nie pamietam czy wziełąm dzisiaj kwas foliowy o.O i teraz nie wiem czy lepiej wziąć (i mogą byc 2 dawki) czy lepiej nie brac dzisiaj (i może wyjść 1 dzień bez kwasu ) ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2015, 20:59

dxomzbmhbfmviozz.png f2wlkqi151hokkn6.png 4b9ay2xy5p782exz.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biedroneczko 13 dopiero.
    heathera jak raz zapomnisz nic się nie stanie :)

a ja się zastanawiam czy nadak kwas foliowy brac, biore wit i w nich juz jest kwas foliowy to moze zwykly odstawic juz?

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    biedroneczko 13 dopiero.
    heathera jak raz zapomnisz nic się nie stanie :)

a ja się zastanawiam czy nadak kwas foliowy brac, biore wit i w nich juz jest kwas foliowy to moze zwykly odstawic juz?
    Dzień dobry:) witam się w 38 tyg: o
    Ona na spokojnie nawet cala ciążę można brać , to nawet lepiej dla dziecka rozwoju wpływa. :) Ja dopiero niedawno skonczylam brać bo miała opakowanie duże wiec lekarka sama mówi zeby wybrać na spokojnie bo nie zaszkodzi a dobrze wpłynie .

Hera kochana nawet jak wezmiesz dwie to ok:) lepiej dwie niż wcale ale tez się nic nie stanie jak jeden raz nie wezmiesz:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Dzień dobry:) witam się w 38 tyg: o
    Ona na spokojnie nawet cala ciążę można brać , to nawet lepiej dla dziecka rozwoju wpływa. :) Ja dopiero niedawno skonczylam brać bo miała opakowanie duże wiec lekarka sama mówi zeby wybrać na spokojnie bo nie zaszkodzi a dobrze wpłynie .

Hera kochana nawet jak wezmiesz dwie to ok:) lepiej dwie niż wcale ale tez się nic nie stanie jak jeden raz nie wezmiesz:)
    to będę brała w takim razie do wykończenia opakowania :)

Tylko czy nie za dużo taka dawka podwójna? Bo w tych witaminach jest już w sumie..

Gratulacje donoszenia ciąży :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona. wrote:
    to będę brała w takim razie do wykończenia opakowania :)

Tylko czy nie za dużo taka dawka podwójna? Bo w tych witaminach jest już w sumie..

Gratulacje donoszenia ciąży :)
    Podobno nie:)
    Zresztą kwasu foliowego podobno nie da się przedawkowac , jedynie nadmiar wysiusiamy:)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wzięłam wczoraj tego kwasu. Tzn coś mi się kojarzy, że wcześniej w dzień chyba go brałam ale nie wiem kurde taka luka w pamięci o.O

Jak tam dzionek mija ?
    Ja w sumie niedawno z łóżka wstałam i śniadanko wcinam. Mąż pojechał dziś do szkoły ale ma tylko do 15. Muszę w domu poodgarniać i się wykąpać bo dzisiaj mamy spotkanie z doradcą kredytowym :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie leze po ktg , wcinam bake rollsy czosnkowe i tyle w sumie . :) mały wariuje , Mamie się nudzi .

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Biedroneczka29 Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona a mi znowu moja gin przepisała witaminy w których tez jest kwas foliowy i kazała mi tamten kwas foliowy odłożyć co brałam wcześniej .

Ja zaraz sie bede szykować i jechać do sklepu bo upatrzylam sobie kredensik i łóżeczko i chce zobaczyc jak to sie prezentuje na żywo No i liczę na jakas fajna komodę :)

Sofija <3
    Udalo sie w <3 <3 <3 <3 <3 <3 cyklu :)
    201602294556.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To chyba najlepiej jak spytam gin na wizycie :)

ZakręconaOna lubi tę wiadomość

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ja tez teraz w piątek 9 jak idę na usg to się spytam gina co teraz mam brać bo akurat tabletek mi do 8 starczy i nie wiem czy brać sam kwas czy z tymi witaminami i zobaczymy co powie.
    Zakręcona ja to lubię bake rollsy ale te z bazylią :P a na nudy może jakaś gra na tel. Ja ostatnio zaczęłam grać w Mahjong czyli parowanie takich kosteczek z rysunkami. W sumie taka logiczna gra to i szare komórki się ćwiczy :P

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski pewnie , ze się zapytajcie:) To najlepsze rozwiazanie bo każdy lekarz inny i inaczej ciążę prowadzi:)
    Hera nie slyszalam o bake rollsach bazyliowych ... Zjadlam bekon ( feee ) , pomidorowe <3 , pizza <3 i czosnek:) Jestem taka dziś zła i niedozywiona ze szok ...
    Takiego obiadu jak dziś jeszcze na oczy nie widziałam serio ... Pulpet z papieru kuzwa bez soli z makaronem muszelkami czy to jest jedzenie dla ciężarnej ??? Ja pierdole takie cos , psa lepiej karmie ! Wyjebalam ten obiad jak i wszystkie od nas z sali i co ? Racze się sałatka na obiad :-(Na dodatek w szpitalu nie ma żadnego euronetu ja na koncie mam pieniądze , poszłabym i sobie cos kupiła do jedzenia jeszcze to jak na złość ... No szlak dziś jasny mnie trafi ... Ktg 2 razy w ciągu godziny miałam bo raz mały spał to mniej aktywny wiadomo a raz za bardzo i im zapis nie pasował a mnie biodro juz odpadało kurde od takiego leżenia , jeszcze dziś ciągle cos mnie ciagnie w podbrzuszu , w szyjce momentami NAPIER **** ale Ty lez jak slup bo im nie pasi

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa sorry to nie bazylia tylko oregano :P Dokładnie pomidor, oliwa i oregano
    http://www.alma24.pl/artykuly-spozywcze-u2/slodycze-i-przekaski-4m/7-days-bake-rolls-chrupki-chlebowe-o-smaku-pomidorow-oliwek-i-oregano-70-g

No to kiepsko z tym jedzeniem :/ Można w sumie tutaj zgłosić https://www.facebook.com/szpitalnyposilek?fref=ts
    Masakra szczególnie, że to dla ciężarnych więc powinna być dieta bogata w różne witaminy i składniki. Obyś wyszła w poniedziałek z tego szpitala chujowego :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hera no właśnie , obym wyszła . Dobrze , ze Mama jutro mi obiadek przywiezie dobry

No to o tych samych mówimy , napisałam pomidorowe właśnie tylko. :)

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa no to własnie te najlepsze :)
    Ciekawe co będzie na kolacje, może nic aż tak bardzo złego to sobie zjesz :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heathera wrote:
    Aaa no to własnie te najlepsze :)
    Ciekawe co będzie na kolacje, może nic aż tak bardzo złego to sobie zjesz :)
    Kochana dziś na śniadanie dali chleba pełno plus maselko odrobinę i plaster szynki , to ma być śniadanie ?! Ja pierdykam takie interesy serio .
    Nie ma co gadać juz o tym jedzeniu , mam swoje jakieś jeszcze wiec przeżyje a jutro Mama ma być znów. Poniedziałek mam nadzieje do domu

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to trzymam kciuki żebyś już w poniedziałek wyszła :)

• ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby!
    Z tego wszystkiego aż wypilam picia gazowanego i Zjadlam paczka ! :o normalnie zła kobieta ze mnie

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • ona. Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZakręconaOna wrote:
    Oby!
    Z tego wszystkiego aż wypilam picia gazowanego i Zjadlam paczka ! :o normalnie zła kobieta ze mnie
    czasem można :D
    Widocznie tego potzrebowałaś :)

f2w3rjjglq0pbcee.png
    f2wlrjjgynbk8rll.png
  • ZakręconaOna Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona ojjjjj potrzebowalam ale wiesz mnie nie wolno bo mój mały ma wrażliwe serduszko na Cole , czekoladę , gazowane itp itp
    Ale mam nadzieje ze nie zaszkodzilam a pragnienie po 1,5 miesiąca zaspokoilam haha

Co tam porabiacie wieczorowa pora ?

de7e166350.png

b2727090e5.png
  • Heathera Autorytet

Wysłany: 3 października 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj nie powinno zaszkodzić tak malutko :)

My zaraz jedziemy do siostry mojego M i jej męża odwiedzić. Także odezwę się dopiero jutro więc miłego wieczorku Wam życzę kochane i spokojnej nocy :)

‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ