Młode staraczki po 20'tce- łączmy się!
-
WIADOMOŚĆ
-
ona. wrote:biedroneczko 13 dopiero.
heathera jak raz zapomnisz nic się nie stanie
a ja się zastanawiam czy nadak kwas foliowy brac, biore wit i w nich juz jest kwas foliowy to moze zwykly odstawic juz?
Ona na spokojnie nawet cala ciążę można brać , to nawet lepiej dla dziecka rozwoju wpływa. Ja dopiero niedawno skonczylam brać bo miała opakowanie duże wiec lekarka sama mówi zeby wybrać na spokojnie bo nie zaszkodzi a dobrze wpłynie .
Hera kochana nawet jak wezmiesz dwie to ok:) lepiej dwie niż wcale ale tez się nic nie stanie jak jeden raz nie wezmiesz:) -
ZakręconaOna wrote:Dzień dobry:) witam się w 38 tyg: o
Ona na spokojnie nawet cala ciążę można brać , to nawet lepiej dla dziecka rozwoju wpływa. Ja dopiero niedawno skonczylam brać bo miała opakowanie duże wiec lekarka sama mówi zeby wybrać na spokojnie bo nie zaszkodzi a dobrze wpłynie .
Hera kochana nawet jak wezmiesz dwie to ok:) lepiej dwie niż wcale ale tez się nic nie stanie jak jeden raz nie wezmiesz:)
Tylko czy nie za dużo taka dawka podwójna? Bo w tych witaminach jest już w sumie..
Gratulacje donoszenia ciąży -
ona. wrote:to będę brała w takim razie do wykończenia opakowania
Tylko czy nie za dużo taka dawka podwójna? Bo w tych witaminach jest już w sumie..
Gratulacje donoszenia ciąży
Zresztą kwasu foliowego podobno nie da się przedawkowac , jedynie nadmiar wysiusiamy:)
-
Nie wzięłam wczoraj tego kwasu. Tzn coś mi się kojarzy, że wcześniej w dzień chyba go brałam ale nie wiem kurde taka luka w pamięci
Jak tam dzionek mija ?
Ja w sumie niedawno z łóżka wstałam i śniadanko wcinam. Mąż pojechał dziś do szkoły ale ma tylko do 15. Muszę w domu poodgarniać i się wykąpać bo dzisiaj mamy spotkanie z doradcą kredytowym -
Ona a mi znowu moja gin przepisała witaminy w których tez jest kwas foliowy i kazała mi tamten kwas foliowy odłożyć co brałam wcześniej .
Ja zaraz sie bede szykować i jechać do sklepu bo upatrzylam sobie kredensik i łóżeczko i chce zobaczyc jak to sie prezentuje na żywo No i liczę na jakas fajna komodę -
Ona ja tez teraz w piątek 9 jak idę na usg to się spytam gina co teraz mam brać bo akurat tabletek mi do 8 starczy i nie wiem czy brać sam kwas czy z tymi witaminami i zobaczymy co powie.
Zakręcona ja to lubię bake rollsy ale te z bazylią a na nudy może jakaś gra na tel. Ja ostatnio zaczęłam grać w Mahjong czyli parowanie takich kosteczek z rysunkami. W sumie taka logiczna gra to i szare komórki się ćwiczy -
Laski pewnie , ze się zapytajcie:) To najlepsze rozwiazanie bo każdy lekarz inny i inaczej ciążę prowadzi:)
Hera nie slyszalam o bake rollsach bazyliowych ... Zjadlam bekon ( feee ) , pomidorowe , pizza i czosnek:) Jestem taka dziś zła i niedozywiona ze szok ...
Takiego obiadu jak dziś jeszcze na oczy nie widziałam serio ... Pulpet z papieru kuzwa bez soli z makaronem muszelkami czy to jest jedzenie dla ciężarnej ??? Ja pierdole takie cos , psa lepiej karmie ! Wyjebalam ten obiad jak i wszystkie od nas z sali i co ? Racze się sałatka na obiad :-(Na dodatek w szpitalu nie ma żadnego euronetu ja na koncie mam pieniądze , poszłabym i sobie cos kupiła do jedzenia jeszcze to jak na złość ... No szlak dziś jasny mnie trafi ... Ktg 2 razy w ciągu godziny miałam bo raz mały spał to mniej aktywny wiadomo a raz za bardzo i im zapis nie pasował a mnie biodro juz odpadało kurde od takiego leżenia , jeszcze dziś ciągle cos mnie ciagnie w podbrzuszu , w szyjce momentami NAPIER **** ale Ty lez jak slup bo im nie pasi -
aaa sorry to nie bazylia tylko oregano Dokładnie pomidor, oliwa i oregano
http://www.alma24.pl/artykuly-spozywcze-u2/slodycze-i-przekaski-4m/7-days-bake-rolls-chrupki-chlebowe-o-smaku-pomidorow-oliwek-i-oregano-70-g
No to kiepsko z tym jedzeniem Można w sumie tutaj zgłosić https://www.facebook.com/szpitalnyposilek?fref=ts
Masakra szczególnie, że to dla ciężarnych więc powinna być dieta bogata w różne witaminy i składniki. Obyś wyszła w poniedziałek z tego szpitala chujowego -
Heathera wrote:Aaa no to własnie te najlepsze
Ciekawe co będzie na kolacje, może nic aż tak bardzo złego to sobie zjesz
Nie ma co gadać juz o tym jedzeniu , mam swoje jakieś jeszcze wiec przeżyje a jutro Mama ma być znów. Poniedziałek mam nadzieje do domu -
Ona ojjjjj potrzebowalam ale wiesz mnie nie wolno bo mój mały ma wrażliwe serduszko na Cole , czekoladę , gazowane itp itp
Ale mam nadzieje ze nie zaszkodzilam a pragnienie po 1,5 miesiąca zaspokoilam haha
Co tam porabiacie wieczorowa pora ?